Nem tudta megverni az abszolút újoncot a Vidi a bajnoki rajton

Az újonc Balmazújváros ellen kezdte a 2017/18-as bajnoki idényt a Videoton a továbbra is hazai pályájának számító felcsúti stadionban. A várt mezőnyfölény megvolt, mégis a vendégek lőttek gólt az első félidőben. A Vidi első gólját a bajnokságban Lazovics szerezte a másoik játékrész elején, utána azonban hiába nyomott, nem tudott betalálni a favorit. A döntetlen nagy siker az abszolút újoncnak, a fehérváriak ellenben értékes pontokat hullajtottakel, rögtön a nyitányon...
2017.07.16. 18:35 |

Története első élvonalbeli bajnokijára érkezett Felcsútra a Balmazújváros, az ünnepi alkalomra mintegy harminc fős szurkolótábor is elkísérte. A debütálás élményén túl persze egyén eredményre is vágytak a vendégek, ezért szervezetten, visszazárva kezdték a meccset. Így is eljutott az első öt percben kétszer a kapujukig a Vidi, mindkétszer szöglet lett belőle, másodszor Tamás László az utolsó pillanatban mentett. Egy vélt kezezés miatt is reklamáltak a fehérváriak, akik próbáltak nagy tempót diktálva nyomást helyezni a rutintalanabb ellenfélre. Ez nem vezetett eredményre, az újonc pedig kijött a bunkerből és a 17. percben vezetést szerzett! Andric játszotta tisztára magát a tizenhatoson és ballal nagy gólt lőtt, a labda a jobb oldali kapufáról vágódott a hálóba. Suljic helyzete jött válaszul, de hiába talált kaput a bosnyák-magyar támadó, Horváth László védeni tudott.

A Balmazújváros lezárta a széleket, sem Suljic, sem Nego nem tudott a védők mögé kerülni, így inkább középen próbálkozott az új mezét ezen a meccsen bemutató Vidi. A 25. percben Stopira egyből küldött kapu elé egy magasan átívelt labdát, nem érkezett társ, bár lövésnek is veszélyes volt a kísérlet. Akcióból képtelen volt helyzetet kialakítani a házigazda, maradtak Lazovics pontrúgásai, de azok sem voltak pontosak. Ritkán tudott rágyorsítani a Vidi, türelmesen, de veszélytelenül próbálta kipasszolni a tizenegy játékossal védekező ellenfelet.  Az átlövés pedig hiányzott a repertoárból, vagy ha valaki megpróbálta, az első útba eső védő mindig blokkolni tudott. Az első félidő utolsó perce hozta a legnagyobb lehetőséget, Szolnoki lépett be a védők mögé, beadását pedig Lazovics fordulásból vágta fölé. A vendégek edzője lehetett elégedettebb negyvenöt perc után, az a Horváth Ferenc, aki egy évvel korábban a DVTK mestereként győzelmet ünnepelhetett a Vidi ellen az első fordulóban.

Kollégája, Marko Nikolics első magyarországi bajnokiján Géresi Krisztián beállításával próbált lendületet adni csapatának szünetben. A második félidőben az első lehetőség Suljic előtt adódott, a 49. percben egy szöglet után kifejelt labdát vett át majd tekert fölé. Az 51. percben aztán gólpasszal „korrigált”: jobbról remekül ívelt át, a hosszú saroknál érkező Lazovics pedig közelről a bal alsóba fejelt. Nem változtatott a gól a játék képén, de fokozta a nyomást a Vidi, egyre többször sikerült a védelem mögé kerülni Hadzicéknak, csak az utolsó passzok nem stimmeltek. A vendégek kontráztak, amikor lehetett, az 59. percben Zsiga egy ilyen ellentámadás végén kevéssel lőtt fölé. Az előző szezonban nagyon kevés lehetőséget kapó Barczi Dávid is pályára lépett. A 65. percben ő indította Suljicot, akinek kapu elé lőtt labdájáról Scsepovics a gólvonalon maradt le…

A 67. percben is nagyon közel volt a gólhoz a Vidi, Géresi lépett ki Lazovics passzával, de közelről nem tudta elrúgni a labdát a lábbal, bravúrral védő Horváth mellett. Megjöttek a lövések is, az egyik oldalon Vajda szabadrúgását könnyedén védte Kovácsik, a másikon Pátkai egy kipattanót küldött húsz méterről nem sokkal a bal kapufa mellé. Harmadik fehérvári csereként Mirko Maric érkezett és a 80. percben egy mellé csúsztatott fejessel vétette észre magát. Klasszikus forgatókönyv szerint beszorította ellenfelét a favorit, de nem kapkodott a Balmazújváros, nem rugdosta el a labdákat és nem is hibázott a kapuja előtt. A 90. percbe Géresi fejese kerülte el a kaput, maradt még öt perc hosszabbítás, hogy kicsikarja a győztes gólt a Vidi. A pontosság azonban a ráadásban sem volt jellemző a támadásokra, így meglepő pontvesztéssel kezdte a bajnokságot a piros-kék csapat. A Balmazújváros pedig első NB I-es mérkőzésén a bajnokesélyes otthonából vitt el egy pontot.

Videoton FC - Balmazújváros Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (0-1)

Videoton: Kovácsik - Szolnoki (Géresi 46.), Vinícius, Juhász, Stopira - Nego, Hadzic (Barczi 62.), Pátkai, Suljic - Lazovics, Scsepovics (Maric 78.).

Gl:: Lazovics (51.), illetve Andric (17.)

Sport

 1. Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

  Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.

  2018.01.16.
 2. Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel

  Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet avatott vezetők segítségével kipróbálni, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

  2018.01.15.
 3. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Királyban

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.15.
 4. Jobb volt emberelőnyben, többet lőtt és nyert a Klagenfurt a Volán ellen

  A grazi vereség után nagyon kellett volna a siker a Fehérvár AV19-nek a play-off pozíciókért vívott harcban, de az ellenfél ereje miatt ehhez bravúrra lett volna szükség. Mint a feltételes mód mutatja, nem sikerült: a negyedik helyen álló Klagenfurt sokkal több kapuralövéssel és jobb emberelőny-kihasználással elvitte a pontokat a Raktár utcából.

  2018.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak