Nem tudta megverni az abszolút újoncot a Vidi a bajnoki rajton

Az újonc Balmazújváros ellen kezdte a 2017/18-as bajnoki idényt a Videoton a továbbra is hazai pályájának számító felcsúti stadionban. A várt mezőnyfölény megvolt, mégis a vendégek lőttek gólt az első félidőben. A Vidi első gólját a bajnokságban Lazovics szerezte a másoik játékrész elején, utána azonban hiába nyomott, nem tudott betalálni a favorit. A döntetlen nagy siker az abszolút újoncnak, a fehérváriak ellenben értékes pontokat hullajtottakel, rögtön a nyitányon...
2017.07.16. 18:35 |

Története első élvonalbeli bajnokijára érkezett Felcsútra a Balmazújváros, az ünnepi alkalomra mintegy harminc fős szurkolótábor is elkísérte. A debütálás élményén túl persze egyén eredményre is vágytak a vendégek, ezért szervezetten, visszazárva kezdték a meccset. Így is eljutott az első öt percben kétszer a kapujukig a Vidi, mindkétszer szöglet lett belőle, másodszor Tamás László az utolsó pillanatban mentett. Egy vélt kezezés miatt is reklamáltak a fehérváriak, akik próbáltak nagy tempót diktálva nyomást helyezni a rutintalanabb ellenfélre. Ez nem vezetett eredményre, az újonc pedig kijött a bunkerből és a 17. percben vezetést szerzett! Andric játszotta tisztára magát a tizenhatoson és ballal nagy gólt lőtt, a labda a jobb oldali kapufáról vágódott a hálóba. Suljic helyzete jött válaszul, de hiába talált kaput a bosnyák-magyar támadó, Horváth László védeni tudott.

A Balmazújváros lezárta a széleket, sem Suljic, sem Nego nem tudott a védők mögé kerülni, így inkább középen próbálkozott az új mezét ezen a meccsen bemutató Vidi. A 25. percben Stopira egyből küldött kapu elé egy magasan átívelt labdát, nem érkezett társ, bár lövésnek is veszélyes volt a kísérlet. Akcióból képtelen volt helyzetet kialakítani a házigazda, maradtak Lazovics pontrúgásai, de azok sem voltak pontosak. Ritkán tudott rágyorsítani a Vidi, türelmesen, de veszélytelenül próbálta kipasszolni a tizenegy játékossal védekező ellenfelet.  Az átlövés pedig hiányzott a repertoárból, vagy ha valaki megpróbálta, az első útba eső védő mindig blokkolni tudott. Az első félidő utolsó perce hozta a legnagyobb lehetőséget, Szolnoki lépett be a védők mögé, beadását pedig Lazovics fordulásból vágta fölé. A vendégek edzője lehetett elégedettebb negyvenöt perc után, az a Horváth Ferenc, aki egy évvel korábban a DVTK mestereként győzelmet ünnepelhetett a Vidi ellen az első fordulóban.

Kollégája, Marko Nikolics első magyarországi bajnokiján Géresi Krisztián beállításával próbált lendületet adni csapatának szünetben. A második félidőben az első lehetőség Suljic előtt adódott, a 49. percben egy szöglet után kifejelt labdát vett át majd tekert fölé. Az 51. percben aztán gólpasszal „korrigált”: jobbról remekül ívelt át, a hosszú saroknál érkező Lazovics pedig közelről a bal alsóba fejelt. Nem változtatott a gól a játék képén, de fokozta a nyomást a Vidi, egyre többször sikerült a védelem mögé kerülni Hadzicéknak, csak az utolsó passzok nem stimmeltek. A vendégek kontráztak, amikor lehetett, az 59. percben Zsiga egy ilyen ellentámadás végén kevéssel lőtt fölé. Az előző szezonban nagyon kevés lehetőséget kapó Barczi Dávid is pályára lépett. A 65. percben ő indította Suljicot, akinek kapu elé lőtt labdájáról Scsepovics a gólvonalon maradt le…

A 67. percben is nagyon közel volt a gólhoz a Vidi, Géresi lépett ki Lazovics passzával, de közelről nem tudta elrúgni a labdát a lábbal, bravúrral védő Horváth mellett. Megjöttek a lövések is, az egyik oldalon Vajda szabadrúgását könnyedén védte Kovácsik, a másikon Pátkai egy kipattanót küldött húsz méterről nem sokkal a bal kapufa mellé. Harmadik fehérvári csereként Mirko Maric érkezett és a 80. percben egy mellé csúsztatott fejessel vétette észre magát. Klasszikus forgatókönyv szerint beszorította ellenfelét a favorit, de nem kapkodott a Balmazújváros, nem rugdosta el a labdákat és nem is hibázott a kapuja előtt. A 90. percbe Géresi fejese kerülte el a kaput, maradt még öt perc hosszabbítás, hogy kicsikarja a győztes gólt a Vidi. A pontosság azonban a ráadásban sem volt jellemző a támadásokra, így meglepő pontvesztéssel kezdte a bajnokságot a piros-kék csapat. A Balmazújváros pedig első NB I-es mérkőzésén a bajnokesélyes otthonából vitt el egy pontot.

Videoton FC - Balmazújváros Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (0-1)

Videoton: Kovácsik - Szolnoki (Géresi 46.), Vinícius, Juhász, Stopira - Nego, Hadzic (Barczi 62.), Pátkai, Suljic - Lazovics, Scsepovics (Maric 78.).

Gl:: Lazovics (51.), illetve Andric (17.)

Sport

 1. Juhász fejese döntött a Vidi javára a Balmazújváros ellen

  Szakadó esőben fogadta a Vidi a Balmazújvárost az NB I harmadik körének nyitányán szombat délután. A vendégek védkezni érkeztek, ezt jól tették, a Vidi az első félidőben helyzetig is alig jutott. Szünet után pályára lépett Huszti Szabolcs is, de sokáig hiába nyomott a Vidi. A győztes gól csak a hajrában született meg Juhász Roland fejesével.

  2018.03.17.
 2. Több mint kétszáz fiatal rögbizett Fehérváron az idei Március 15. Kupán

  Idén is Székesfehérvárra, a Köfém-pályára, nagy múltú Március 15. Kupára várta a magyar rögbi-utánpótlás színe-javát a Fehérvár Rugby Club. Az eseményre Szegedről, Esztergomból, Kecskemétről, Velencéről, Nádasdladányból, Nagykőrösről és Budapestről is érkeztek ifjú rögbisek. A fiatalok hét korosztályban - köztük az U16-osoknál lányok is - mérhették össze tudásukat a Fehérvár Rugby Club versenyén.

  2018.03.17.
 3. Közönségkorcsolyázásra várják a családokat a hétvégén az ifj. Ocskay Gábor Sportcsarnokba

  Március 17-én szombaton és március 18-án vasárnap ismét lesz korcsolyázási lehetőség a közönség számára az Ifj. Ocskai Gábor Jégcsarnokban. Amióta elkészült a C pálya, a megnövekedett jégidőnek köszönhetően a nagyközönség a korábbinál gyakrabban veheti igénybe a jégcsarnok jegét. Így lesz ez szombaton és vasárnap késő délután is, amikor minden korizni vágyót szeretettel várnak a csarnokban!

  2018.03.16.
 4. Szombaton a Balmazújvárost fogadja bajnoki mérkőzésen a Videoton

  A Diósgyőr 4-1-es legyőzése után újabb fontos feladat előtt áll a Vidi; szombaton a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese látogat a Pancho Arénába, a találkozó 17 órakor kezdődik. Horváth Ferenc csapata legutóbb 5-0-ás vereséget szenvedett az FTC otthonában, így ahhoz, hogy tartsuk a lépést a Fradival, nekünk is le kell győzni a Balmazt, ez azonban - ahogyan Marko Nikolics is utalt rá - nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az eddig velük játszott két bajnoki során két 1-1-es döntetlen született.

  2018.03.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak