Vereséggel mutatkozott be a HFL-ben a Fehérvár Enthroners

Szombaton délután a 2018-as FEZEN HFL bajnoki rajtján a Fehérvár Enthroners hazai pályán fogadta a hazai rekordbajnok Budapest Wolves együttesét. A fehérvári csapat történetének első HFL mérkőzésén a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek 35-7-es győzelmet értek el a First Fielden. Legközelebb a Nyíregyháza Tigers ellen javíthat két hét múlva a HFL-ben az Enthroners.
2018.03.24. 19:04 |

Képek: Márkus Péter

Szombaton elérkezett a nap, melyre már évek óta vártak a székesfehérvári amerikai futball szerelmesei: a Fehérvár Enthroners hazai pályán fogadta a Budapest Wolves együttesét a HFL rajtján. A történelmi mérkőzésen ezúttal is népes számú hazai közönség buzdította a Koronázókat a First Fielden, hogy győztesen kezdjék a bajnokságot.

Az első találkozó igazi értékmérő volt a fehérvári alakulatnak, hiszen a magyarországi amerikai futball legeredményesebb csapata, az ötszörös bajnok, háromszoros ezüstérmes Budapest Wolves érkezett a First Fieldre.

A találkozó első negyedében az első támadást a hazai alakulat vezethette, ám ebből nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani Pál Tibor Kornél alakulata. Ezt követően az új szezon első pontjait a farkasok szerezték meg: Bencsics Márk pontos passza után Gecser Máté ért el touch down-t, majd a jutalomrúgás után 7-0-ra vezettek a vendégek. A bekapott pont megfogta Erős Márkékat, ugyanis támadásban és védekezésben sem tudták felvenni a versenyt a fővárosiakkal. Hamar jött is az első hazai időkérés, ezt követően azonban rögtön újabb TD-t ért el a Wolves. Ez azt is jelentette, hogy már 14-0 állt az eredményjelzőn, s így is zárult az első negyed.

A hátrány mellett a második negyedben az is tovább nehezítette a hazaiak dolgát, hogy két kulcsemberét is elveszítette a szombati találkozóra az Enthroners. Védekezésben ellenben rendezni tudta sorait a fehérvári együttes, ám támadásban továbbra sem jutott előrébb az offense. Nem sokkal a nagyszünet előtt egy visszahordásból újabb touch down-t szereztek a vendégek, akik tetemesnek mondható 20-0-s előnyre tettek szert.

Fordulást követően megpróbált visszakapaszkodni a meccsbe az Enthroners, a Budapest Wolves azonban remekül tördelte a játékot. A harmadik negyedben egyik csapatnak sem sikerült a pontszerzés, az idő azonban mindenképpen a farkasoknak dolgozott. Az utolsó negyedben a becsületéért küzdöttek a Koronázók, akik mindent bevetettek, de ezen a napon semmi sem jött össze. A találkozó bő öt perccel a lefújás előtt dőlt el végleg, amikor 28-0-ra növelte előnyét a Budapest Wolves. Ezt követően a hazai publikum örömére Szakácsi Ákos az Enthroners első touch downját érte el. A nagyobb rutinnal rendelkező vendégek végül magabiztos 35-7-es győzelmet szereztek. A HFL-ben való debütálás tehát vereséggel ért véget a Fehérvár Enthronersnek, amely legközelebb április 7-én (szombaton) a Nyíregyháza Tigers ellen javíthat.

Sport

 1. Sportorvos Fehérváron - visszaköltözött a rendelés a KÖFÉM-re

  Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése. Sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

  2018.07.17.
 2. Ma kezdődik a Nu Skin Öttusa Eb Fehérváron - hazai éremesély több számban

  A hagyományok és az idei eredmények alapján is több számban lesz magyar éremesély a kedden kezdődő székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Új helyszínen, a Széna téri sportcsarnokban lesz a vívás. Az úszást a Csitáry G. Emil Uszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Bregyó Szabadidő Központban bonyolítják le.

  2018.07.17.
 3. Frissebb, jobb lesz a Vidi, ígéri a vezetőedző a BL-selejtező előtt

  Hétfő délután tartotta sajtótájékoztatóját a MOL Vidi FC a Dudelange elleni BL-visszavágó előtt. Mint ismert, a fehérvári csapat 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban, így ha nem is előnyből, de idegenben lőtt góljának köszönhetően kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót. A Vidit Marko Nikolics vezetőedző mellett Kovácsik Ádám képviselte.

  2018.07.16.
 4. Kedden hazai pályán is bemutatkozik a Vidi a Bajnokok Ligája idei kiírásában

  Az F91 Dudelange elleni BL-selejtezővel hivatalosan is megkezdte a 2018-19-es idényt a Vidi, az együttes 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban. A visszavágó július 17-én, kedden 20:15 órakor lesz a Pancho Arénában. A találkozóra elővételben a Piac tér 4. szám alatt található VidiShopban és online vásárolhatók jegyek, illetőleg meccsnapon, a mérkőzés előtt két órával nyitnak a Pancho Aréna pénztárai.

  2018.07.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak