-
Virágos Székesfehérvár 2024.
Több mint négyezren pályáztak sikeresen és vesznek részt a Virágos Székesfehérvárért programban. Idén is négy kategóriában indulhattak a fehérváriak, akik a virágcsomagok mellett esővízgyűjtőre, valamint komposztálóra is benyújthatták igényüket. A családi házak kertjeiben használt eszközöket követően, csütörtökön megkezdődött a virágcsomagok kiosztása az Oázis Kertészetben.
2024.05.16. -
Görög táncház szombaton
Görög táncházat rendeznek május 18-án, szombaton 15.00 órai kezdettel a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A programon a Sirtaki Tánccsoport oktatja a lépéseket, és fontos információ, hogy nem szükséges párban érkezni.
2024.05.16. -
A fehérvári fürdők titkai
Fürdőtől fürdőig címmel szervez újabb városismereti sétát Székesfehérvár Belvárosában a Tourinform Iroda. A május 18-án, szombaton 10 órakor induló programra előzetes regisztráció szükséges.
2024.05.16. -
50 év a Tóvárosban
90. születésnapját ünnepelte május 15-én, szerdán Sipos Imréné. A több mint 50 éve a Tóvárosban élő Margit nénit Mészáros Attila alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte a jeles alkalomból, majd barátai is felköszöntötték, akik 1972-ben vele együtt költöztek a házba.
2024.05.16.
Vakációbúcsúztató palacsintázásra várták a gyerekeket Vízivárosban
Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője szerint minden városrésznek szüksége van közösségépítő programokra.
A Palacsinta Péntekre ellátogatott Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki szerint a közösségépítés fontos szerepet játszik abban, hogy egy közösség könnyebben oldja meg a mindennapi, felmerülő problémákat és az emberek jobban odafigyeljenek egymásra: "Ehhez egy ilyen rendezvény jó lehetőségeket tud adni, a palacsinta összehozza az embereket." - mondta el a polgármester, aki egyértelműen a kakaós palacsinta mellett tette le a voksát.
A palacsintákat több turnusban, Pisch Norberték családi receptje alapján sütötték.
„A hagyományos összetevőkön túl, mint a tej, a liszt, a víz, a tojás és a só, beleraktunk egy csipet szeretetet ettől lett annyira finom. ”- jegyezte meg Pisch Norbert, majd hozzátette, a sütésnél nagyon fontos, hogy a serpenyő forró legyen, így a tészta biztosan nem fog odaragadni. Volt aki sütés előtt olajos kenőtollal kente meg a serpenyőt, míg mások csak érzésre löttyintettek az olajból. A frissen sült palacsintát külön csapat töltötte. A legtöbb a lekvárosból fogyott, de népszerű volt a kakaós is. Egy biztos, hogy remekül sikerült, hiszen többen repetáztak belőle.