Újabb nemzetközi verseny Fehérváron - Európa-kupát rendez az Alba Triatlon

Sikeres évet tudhat maga mögött magyar triatlon. Ebben pedig szerepet játszott a 2018-as versenyszezont Székesfehérváron, az Alba Triatlon SE színeiben megkezdő, Dévay Márk is. A 2018-as esztendőben pedig Fehérvár, mint rendező, a nemzetközi vérkeringésbe is bekerül, hiszen augusztus végén triatlon Európa-kupa házigazdája lesz a Bajnokok Városa.

2018.01.06. 14:19 |

Szombaton délelőtt sajtótájékoztatón értékelték a 2017-es, triatlonos évet Budapesten. Bátorfi Béla a Magyar Triatlon Szövetség elnöke kiemelte, hogy nagyon sikeres esztendőt tudhat maga mögött a sportág hazánkban. Majd a jövőbe tekintve kiemelte, hogy örömteli, hogy a tiszaújvárosi Világkupa mellett 2018-ban Székesfehérvár is feliratkozik a nemzetközi versenyt rendező városok közé. A célokkal kapcsolatban pedig elmondta: bízik benne, hogy Tokióban, a 2020-as olimpián megszületik a magyar triatlon első ötkarikás pontja. Majd hozzátette, a mix-váltó olimpiai programba kerülésével tovább nőttek tokiói sikeres szereplés esélyei.

Az eseményen Székesfehérvárt Mészáros Attila alpolgármester képviselte: „A fehérvári triatlon Európa-Kupa méltó lezárása lesz a nyári sportdömpingnek. A város ötödször lesz házigazdája a Gyulai Memorial Atlétikai Magyar nagydíjnak, ismét nálunk lesz az atlétikai országos bajnokság, öttusa felnőtt Európa-bajnokságot rendezünk, illetve ismét lesz Székesfehérvár Rallye. De ezek mellett is több, tömegeke megmozgató esemény lesz a városban 2018 nyarán. Székesfehérvár pedig bizonyította már, többször is, hogy képes ilyen komoly rendezvényeket hiba nélkül lebonyolítani. Kíváncsian várjuk a triatlon Európa-kupát, hiszen a Csónakázó-tóban élő ember szabályos körülmények között még nem úszott. De biztos vagyok benne, hogy a tó és környéke – melyet az elmúlt években egy milliárd forintból rehabilitáltunk – remek helyszíne lesz a versenynek. Minden adott tehát, hogy az Alba Triatlon SE-vel, és a Magyar Triatlon Szövetséggel közösen egy nagyszerű versenyt rendezzünk. A város ehhez minden támogatást megad. Annyit mindenképpen szeretnék még elmondani, hogy kevés ilyen egyesület van, mint az Alba Triatlon, mely áprilisban lesz két éves, az elmúlt másfél évben pedig komoly eredményeket ért el, hiszen 2017-ben az amatőr egyesületi ranglistán a harmadik helyet szerezte meg. Bízom benne, hogy a klub versenyrendezőkén tis bizonyít majd, és bízom abban is, hogy 2020-ban Magyarországot székesfehérvári triatlonista is képviseli majd a tokiói olimpián!”

Skoff Gábor, az Alba Triatlon SE alelnök a tájékoztatón megköszönte a lehetőséget Székesfehérvárnak, illetve a Magyar Triatlon Szövetségnek is. „Köszönöm a bizalmat, mindent elkövetünk, hogy Székesfehérvárhoz, és a magyar triatlonhoz méltó, színvonalas versenyt tudjunk rendezni idén augusztusban. Az Európa-kupa rendezéséhez komoly szakmai segítséget jelent vezetőedzőnk minden javaslata, észrevétele, és valamennyit szívesen is fogadjuk, mert azt gondolom, hogy Dévay László az egyik legjobb magyar szakember. A helyszínről pedig annyit, hogy új, valóban gyönyörű helyszíne lesz a fehérvári a versenynaptárnak. Próbáltuk úgy kialakítani a pályát, hogy a versenyzőknek, a nézőknek, és közvetíthetőségi szempontból médiának is minden szempontból megfeleljen. Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk Fehérvárra augusztus utolsó hétvégéjén!”

A fehérvári triatlon Európa-kupát augusztus 24-25-én rendezik majd. Ideális esetben pedig akár hazai, fehérvári siker is születhet, hiszen a versenyen rajthoz áll majd a tavalyi, velencei U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerző, 2018-tól fehérvári, Alba triatlonos színekben induló Dévay Márk is.

Sport

 1. Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

  Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.

  2018.01.16.
 2. Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel

  Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet avatott vezetők segítségével kipróbálni, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

  2018.01.15.
 3. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Királyban

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.15.
 4. Jobb volt emberelőnyben, többet lőtt és nyert a Klagenfurt a Volán ellen

  A grazi vereség után nagyon kellett volna a siker a Fehérvár AV19-nek a play-off pozíciókért vívott harcban, de az ellenfél ereje miatt ehhez bravúrra lett volna szükség. Mint a feltételes mód mutatja, nem sikerült: a negyedik helyen álló Klagenfurt sokkal több kapuralövéssel és jobb emberelőny-kihasználással elvitte a pontokat a Raktár utcából.

  2018.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak