Újabb nemzetközi verseny Fehérváron - Európa-kupát rendez az Alba Triatlon

Sikeres évet tudhat maga mögött magyar triatlon. Ebben pedig szerepet játszott a 2018-as versenyszezont Székesfehérváron, az Alba Triatlon SE színeiben megkezdő, Dévay Márk is. A 2018-as esztendőben pedig Fehérvár, mint rendező, a nemzetközi vérkeringésbe is bekerül, hiszen augusztus végén triatlon Európa-kupa házigazdája lesz a Bajnokok Városa.

2018.01.06. 14:19 |

Szombaton délelőtt sajtótájékoztatón értékelték a 2017-es, triatlonos évet Budapesten. Bátorfi Béla a Magyar Triatlon Szövetség elnöke kiemelte, hogy nagyon sikeres esztendőt tudhat maga mögött a sportág hazánkban. Majd a jövőbe tekintve kiemelte, hogy örömteli, hogy a tiszaújvárosi Világkupa mellett 2018-ban Székesfehérvár is feliratkozik a nemzetközi versenyt rendező városok közé. A célokkal kapcsolatban pedig elmondta: bízik benne, hogy Tokióban, a 2020-as olimpián megszületik a magyar triatlon első ötkarikás pontja. Majd hozzátette, a mix-váltó olimpiai programba kerülésével tovább nőttek tokiói sikeres szereplés esélyei.

Az eseményen Székesfehérvárt Mészáros Attila alpolgármester képviselte: „A fehérvári triatlon Európa-Kupa méltó lezárása lesz a nyári sportdömpingnek. A város ötödször lesz házigazdája a Gyulai Memorial Atlétikai Magyar nagydíjnak, ismét nálunk lesz az atlétikai országos bajnokság, öttusa felnőtt Európa-bajnokságot rendezünk, illetve ismét lesz Székesfehérvár Rallye. De ezek mellett is több, tömegeke megmozgató esemény lesz a városban 2018 nyarán. Székesfehérvár pedig bizonyította már, többször is, hogy képes ilyen komoly rendezvényeket hiba nélkül lebonyolítani. Kíváncsian várjuk a triatlon Európa-kupát, hiszen a Csónakázó-tóban élő ember szabályos körülmények között még nem úszott. De biztos vagyok benne, hogy a tó és környéke – melyet az elmúlt években egy milliárd forintból rehabilitáltunk – remek helyszíne lesz a versenynek. Minden adott tehát, hogy az Alba Triatlon SE-vel, és a Magyar Triatlon Szövetséggel közösen egy nagyszerű versenyt rendezzünk. A város ehhez minden támogatást megad. Annyit mindenképpen szeretnék még elmondani, hogy kevés ilyen egyesület van, mint az Alba Triatlon, mely áprilisban lesz két éves, az elmúlt másfél évben pedig komoly eredményeket ért el, hiszen 2017-ben az amatőr egyesületi ranglistán a harmadik helyet szerezte meg. Bízom benne, hogy a klub versenyrendezőkén tis bizonyít majd, és bízom abban is, hogy 2020-ban Magyarországot székesfehérvári triatlonista is képviseli majd a tokiói olimpián!”

Skoff Gábor, az Alba Triatlon SE alelnök a tájékoztatón megköszönte a lehetőséget Székesfehérvárnak, illetve a Magyar Triatlon Szövetségnek is. „Köszönöm a bizalmat, mindent elkövetünk, hogy Székesfehérvárhoz, és a magyar triatlonhoz méltó, színvonalas versenyt tudjunk rendezni idén augusztusban. Az Európa-kupa rendezéséhez komoly szakmai segítséget jelent vezetőedzőnk minden javaslata, észrevétele, és valamennyit szívesen is fogadjuk, mert azt gondolom, hogy Dévay László az egyik legjobb magyar szakember. A helyszínről pedig annyit, hogy új, valóban gyönyörű helyszíne lesz a fehérvári a versenynaptárnak. Próbáltuk úgy kialakítani a pályát, hogy a versenyzőknek, a nézőknek, és közvetíthetőségi szempontból médiának is minden szempontból megfeleljen. Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk Fehérvárra augusztus utolsó hétvégéjén!”

A fehérvári triatlon Európa-kupát augusztus 24-25-én rendezik majd. Ideális esetben pedig akár hazai, fehérvári siker is születhet, hiszen a versenyen rajthoz áll majd a tavalyi, velencei U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerző, 2018-tól fehérvári, Alba triatlonos színekben induló Dévay Márk is.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak