-
Quimbi az Arénában
Június 15-én az első arénakoncertnek is részesei lehetünk Székesfehérváron. A Quimby érkezik az Alba Arénába, ahol az idén 33 éves zenekar ikonikus dalai is megszólalnak majd.
2024.05.14. -
Új étterem az Arénában
Menüztető gyorséttermi jelleggel megnyílt az Alba Aréna új étterme. Hagyományos finomságokkal – levesekkel, főételekkel, desszertekkel – várják a vendégeket hétköznapokon 11 és 15 óra között. Helyszíni fogyasztásra és elvitelre is van lehetőség, fizetni készpénzzel, bankkártyával és jövő héttől már SZÉP-kártyával is lehet.
2024.05.13. -
Végtelen Energia nyereményjáték
Páros belépőjegyet nyerhet a Nikola Tesla – Végtelen Energia előadásra, aki helyesen válaszol az Alba Aréna közösségi oldalán feltett kérdésre. A játék május 15-én, szerdán 20 órakor zárul.
2024.05.13. -
Ünnepelt az Alpha Rádió
Tíz évvel ezelőtt, 2014. május 9-én kezdte meg sugárzását az Alpha Rádió Székesfehérváron. A tematikus műsorszerkezettel dolgozó, független kisközösségi rádió az állatbarátoknak szól az FM 88.9-en, és főként a Belvárosban és környékén fogható. A rádió csapata dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen ünnepelte a jeles jubileumot.
2024.05.13.
Tippek a legjobb otthoni grillvacsorákhoz a KGB-től
A Patent Péntekek kitalálói, a smokerezés fehérvári nagymesterei a Facebookon ma 19.00 órakor debütáló videós összefoglalónkban adnak egy-két tippet a lelkes szabad tűzön sütögetőknek, hogy még finomabb legyen az otthon sütött hamburgerük.
A karantén ideje alatt a közösségi média felületeit elöntötték az otthon készült finomabbnál finomabb ételek. A süteményeket felváltották a házi kovászos kenyerek, péksütemények, és a jó idő beköszöntével egyre többen próbálkoztak a grillezéssel és a különféle BBQ-ételek elkészítésével, amelyeknek eredményét – a legtöbben – közzé is tették. Ki a közkedvelt csirkével, ki a klasszikus oldalassal, egy jó hamburgerrel, ki pedig komolyabb marhahúsokkal próbálkozott több-kevesebb sikerrel.
Persze számtalan, jól bevált receptúra van. Van, aki a grillre, van, aki a gázsütőre esküszik, a Grand Champion-győztes Turanitz Katka és bátyja, Gergő, a Katka Gergő Barbecue – KGB – tagjai azonban a low&slow életfilozófia képviselői: alacsony hőfokon, indirekt hővel és füsttel lassan készítik BBQ finomságaikat. A Turanitz testvérek, akik mondhatni a vendéglátásban nőttek fel, akkor szerettek bele a barbecue-ba, amikor a tahitótfalui Őrház Chil & BBQ-ban ettek.
Innen viszonylag rövid idő és annál több tanulás, továbbképzés, próbafőzés vezetett 2017-ig, az első olyan hazai BBQ-versenyig, amelyet a Kansas City Barbecue Sociaty szabályrendszerét betartva rendeztek. „Az eredményhirdetésen végül óriási meglepetés ért minket, hiszen háromszor hívtak ki: először még viccesen lazára vettem a stílust, amikor a sertésoldalasért vehettük át a trófeát. A marhaszegy harmadik helyéért járó díjnál azonban már nem akartunk hinni a fülünknek. Végül, amikor kiderült, hogy mi lettünk Magyarország első Grand Championjai, már alig tudtam szóhoz jutni!” – emlékezett vissza a csapatvezető, Turanitz Gergő. Loncsár András, Lencsés Zoltán és a Turanitz testvérek a győzelmükkel a KGB-t egészen az USA-ig repítették, a Tennessee állambeli Lyncburgbe, ahol egyetlen és első magyar csapatként szerepeltek a BBQ Világbajnokságon, ahol a 100 indulóból 67. helyen végeztek, a külföldi csapatok közül pedig a legjobb 8-ként zárták a versenyt.
Azóta főztek már 60 centiméter vastag jégen és Európa számtalan pontján is. Több száz kiló pulled pork, bbq oldalas és hamburger van mögöttük, hiszen Katka és Gergő velencei és fehérvári éttermükben is hétről hétre helytállnak.