Településképi bejelentési eljárás

2018.03.07. |
Ügytípus: Településképi bejelentési eljárás
Rövid leírás: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteréhez településképi bejelentést kell tenni a településképi bejelentésről szóló helyi rendelet szerinti esetekben, az építésügyi hatósági engedélyhez nem kötött építési munkákra vonatkozó építészeti-műszaki tervekkel kapcsolatban, az építési tevékenység megkezdését megelőzően. Településképi bejelentési eljárást a településképi szempontból kiemelt jelentőségű területeken belül elhelyezkedő ingatlanokat érintő, a helyi rendeletben meghatározott építési tevékenységek, reklámelhelyezések esetében kell lefolytatni.

A településképi bejelentési eljárás eseteit összefoglaló ábra szemlélteti. A 2014. március 15-én hatályba lépett jogszabályváltozások értelmében változott a műemléki jelentőségű területen, a telken álló, nem műemlék  építmények közterület felé eső homlokzatainak az építmény megjelenését érintő átalakítása, felújítása  tárgyú eljárások rendje. Az erről szóló főépítészi tájékoztató ide kattintva elérhető.
Az ügyet intéző iroda: Főépítészi Iroda
Címe: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1. Földszint 4. Telefon: (22) 537-206, fax: (22) 537-623 E-mail: foepitesz@pmhiv.szekesfehervar.hu
Ügyfélfogadási időpontok: Szerda: 8-12 és 13-16 óra között Péntek:  8-12 óra között
Ügyintéző: Lantay Attila – városi főépítész   Kovács Ádám, Sagát Ágnes, Schmidt Nóra - városrendezési ügyintézők
Igénylő, kötelezett: Kérelmező lehet
 • az építtető, vagy
 • az ingatlan tulajdonosa
Az ügyintézés kezdeményezhető A kérelem írásban, formanyomtatvány ( településképi bejelentési kérelem)  alapján történik, mely postai úton, vagy személyesen kerülhet benyújtásra. 
Ügyintézési határidő: 8 nap
Az ügyintézés díja: Az ügyintézés díjtalan.  
Letölthető dokumentumok: Településképi bejelentési kérelem mely  elérhető az e-önkormányzat oldalról is https://ekozig.szekesfehervar.hu/
Az alkalmazott jogszabályok:
Szükséges iratok:
 •  A településképi bejelentési kérelem és
 • a mellékletét képező építészeti-műszaki dokumentáció, melynek tartalma:
  • műszaki leírás, a telepítésről és az építészeti kialakításról,
  • helyszínrajz a szomszédos építmények és a terepviszonyok feltüntetésével,
  • alaprajz,
  • homlokzat,
  • utcaképi vázlat, színterv, látványterv.
A kérelmet és az építészeti-műszaki dokumentációt 1 példányban kell benyújtani papír alapon. 
Egyéb információk: A településképi szempontból kiemelt jelentőségű területeket Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a településképi véleményezési eljárásról szóló 5/2013. (II.15.) önkormányzati rendelet 2. számú melléklete ábrázolja.    A mellékletet pdf formátumú fájlként letöltheti és utcanévre kereshet benne. A kereséshez az ablak bal oldalán tegye láthatóvá a fájl rétegeit. A rétegek között a szem formájú ikonra kattintva rejtse el a hrsz és a házszám rétegeket. A szerkesztés legördülő menüben válassza a keresés funkciót, vagy nyomja meg a Ctrl+K billentyűkombinációt.

(frissítve: 2016.10.19.)

Sportmajális

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek