-
Június 15-én nyit a strand
A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között. Az üzemeltető Városgondnokság ebben az évben nem emeli a belépőjegyek és bérletek árait. A strand egészen 2024. szeptember 1-jén vasárnapig lesz majd nyitva.
2024.05.14. -
Belvárosi Parkolóház
Székesfehérvár egyetlen parkolóháza, a Távírda utcában található és most fontos lépést tett a megújuló energiák kihasználása terén. A Belváros Parkolóház tetőfelületére egy 42 kW-os napelem rendszer került, amely az épületet képes annyi árammal ellátni, hogy zölden működhessen, így az autók elektromos töltése is ezentúl környezetbarát módon történhet.
2024.05.14. -
Quimbi az Arénában
Június 15-én az első arénakoncertnek is részesei lehetünk Székesfehérváron. A Quimby érkezik az Alba Arénába, ahol az idén 33 éves zenekar ikonikus dalai is megszólalnak majd.
2024.05.14. -
Új étterem az Arénában
Menüztető gyorséttermi jelleggel megnyílt az Alba Aréna új étterme. Hagyományos finomságokkal – levesekkel, főételekkel, desszertekkel – várják a vendégeket hétköznapokon 11 és 15 óra között. Helyszíni fogyasztásra és elvitelre is van lehetőség, fizetni készpénzzel, bankkártyával és jövő héttől már SZÉP-kártyával is lehet.
2024.05.13.
Szombaton rendezik a 16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált és a Fejér Megyei Vadásznapot Soponyán
A fesztivál a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, ahol a vadhús népszerűsítése, széles körű felhasználási lehetőségeinek szemléltetése, az erdőben, a vadban és a vadászatban rejlő lehetőségek bemutatása kerül a középpontba. Az évtizedes hagyományokkal rendelkező programok közös célja az erdész-vadász-civil kapcsolatok erősítése mellett olyan nyilvános fórum létrehozása, mely lehetőséget ad az ágazatban tevékenykedők szakmai eszmecseréjére és bemutatkozására.
A szervezők mintegy ötezer főt várnak hazánk egész területéről és a szomszédos országokból.
A Vadételek Asztala főzőversenyen hazánk minden régiójából és a környező országokból érkező, több mint ötven főzőcsapat méri össze vadételfőző tudományát szarvas, őz, vaddisznó és muflon kategóriákban. A versenyműveket neves gasztronómiai szakemberek bírálják. A zsűri elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. A korábbi évekhez hasonlóan különdíjak átadására is sor kerül a Vadgasztronómiai nagydíj, a Gasztrodizájn, az Erdei Ételek Mestere és a Legjobb külföldi csapat elismerések formájában.
A fesztivál kiemelt fellépői: Gáspár Laci, az Irigy Hónaljmirigy, az Alba Regia Táncegyüttes, a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrségi Katonazenekar, a Löfan Mazsorett tánccsoport, a Kákics Táncház, Bodrogi Gyula és Reviczky Gábor színművészek (látványfőzés), valamint Rákóczi Ferenc (speaker).
A változatos családi programok, könnyűzenei koncertek, táncbemutatók, gyermekprogramok, autóbemutató és tesztvezetés, kiállítások, valamint vadászfelszerelés, gasztro- és kézműves vásárok tartalmas kikapcsolódást nyújtanak majd az őszi fesztiválszezon kezdetén.
A Fejér Vármegyei Vadásznap keretében az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Vármegyei Területi Szervezete kitüntetéseinek átadására is sor kerül.
Belépőjegyek: 0-14 év között: 500 Ft, 14 év felett: 2.500 Ft. SZÉP-kártyát is elfogadnak. Étkezési jegy ellenében választhatnak a résztvevők a főzőcsapatok őz/szarvas/vaddisznó/muflon húsokból készült főételeiből vagy egyéb, nem csak vadhúsból készült gasztronómiai remekekből az étkező tér kínálatában. Az étkezési jegyek a helyszínen vásárolhatóak meg, 3.200 Ft/db áron.
A rendezvény fővédnökei Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök- helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke és Dr. Nagy István agrárminiszter. Védnökei Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke; Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke; Mészáros Lőrinc, Mészáros és Mészáros Zrt.; és Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke.