Premier fehérvári művészekkel - A Kurázsi mama és gyermekeit mutatták be Veszprémben

Pénteken este mutatták be Veszprémben a Kurázsi mama és gyermekei című tragikomédiát a főszerepben a Jászai Mari-díjas, székesfehérvári kötődésű Börcsök Enikővel, a darabot Funtek Frigyes rendezte. Az előadásban Szabó Miklós Bence és Balogh Mihály, a Szabad Színház tagjai is bemutatkoztak.
2018.02.10. 08:54 |

fotó: Petőfi Színház

Brecht a Kurázsi mama és gyermekei című drámáját mutatta be pénteken este a Petőfi Színház Veszprémben. A makacsul a túlélésért küzdő markotányos nő egy embertelen világban áll helyt – ahol minden érték felborul. Ebből alakul ki az ijesztő parabola, amelynek címszerepében Börcsök Enikőt láthatta a közönség. A Jászai Mari-díjas érdemes művész gimnazistaként egy székesfehérvári amatőr színjátszó körben kezdte a szárnypróbálgatást; művészi pályájának városunkhoz köthető emlékezetes előadása volt az autista gyerekek önéletrajzi írásaiból készített Nemsenkilény című monodráma a Vörösmarty Színházban.

Érdekesség, hogy a Petőfi Színház legújabb előadásában Szabó Miklós Bence és Balogh Mihály, a Szabad Színház tagjai is bemutatkoztak.

A rendező Funtek Frigyes a bemutatóhoz kapcsolódó interjúban azt mondta, a darab nézői nevetni fognak, miközben torokszorító történeteket élnek át, igazi tragikomédia vár rájuk: „Rajongok Brecht munkásságáért, így mindig vágytam rá, hogy színpadra állíthassam egy művét. Most megkaptam ezt a történetet és mellé egy fantasztikus színésznőt (Börcsök Enikő), aki egyedülálló Kurázsi mama lesz. Vannak olyan legendás szerepek, amihez olyan színész kell, akire az emberek bejönnek, és azt mondják, csak ő játszhatja. Remélem, mindenkinek egyértelmű lesz a főszereplő személye.” – fogalmaz.

Kultúra

 1. Muzsikaforgatag Szabó Balázs és Bandájával a Királyi Napokon

  Muzsikaforgataggal zárult a Székesfehérvári Királyi Napok koncertsorozata a Zichy színpadon: a magyar népzene, a könnyűzenei műfajok és a klasszikus hangszerelés sajátos világa varázsolta el a közönséget vasárnap este Szabó Balázs és Bandája fellépésén. 

  2018.08.19.
 2. Cento nevezetességeiről nyílt kiállítás a Bory-várban

  Az Öreghegyi Mulatság keretében nyílt meg az a kiállítás, amely Székesfehérvár olasz testvérvárosának legszebb helyeit mutatja be. A tárlatot dr. Cser-Palkovics András polgármester és Simone Maccaferri, Cento alpolgármestere nyitotta meg.

  2018.08.19.
 3. Életre kelt a swing a Fehérvári Big Band koncertjén

  Szombat este egészen New Yorkig repítette közönségét a Zichy színpad: a Fehérvári Big Band showműsora Hámori János vezetésével a nagyzenekari jazz igazán hangulatos, nagyszabású rendezvénye volt a Broadway legnagyobb slágereivel.

  2018.08.19.
 4. Koronázási szertartásjáték - II. András élete és kora a szakrális színpadon

  Pénteken este tartották a Koronázási szertartásjáték főpróbáját a Nemzeti Emlékhelyen. Idén az Árpád-ház egyik legismertebb, leghosszabb ideig uralkodó királya, az Aranybullát megfogalmazó II. András koronázási szertartását és életét vitte színre Szikora János rendező Székesfehérváron. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon augusztus 18-19-én, szombaton és vasárnap mutatják be a Koronázási szertartásjátékot.

  2018.08.17.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka