Szépen menetelnek a magyar lányok

A legtöbb magyar sikerrel vette az első forduló jelentette akadályt a székesfehérvári ITF Future 15 000 dollár összdíjazású női nemzetközi tornán. A Kiskút Tenisz Klub által első alkalommal megrendezett verseny egyik legnagyobb esélyese, Udvardy Panna egyesben és párosban is szépen menetel.

2017.09.13. 20:42 |

Keddtől már a főtáblás küzdelmeké volt a főszerep a Kiskút Tenisz Klub tizenötezer dolláros ITF Future versenyén. Udvardy Panna, a Kiskút versenyzője második kiemeltként, így torna egyik favoritjaként várta az egyes küzdelmeket, és párosban Jani Rékával az oldalán is az esélyesek közé tartozik. Ezt bizonyítja az utóbbi hetekben mutatott formája, hiszen többek közt a dunakeszi hatvanezer dolláros tornán egészen az elődöntőig masírozott, melynek köszönhetően a tizennyolc éves tehetség már ott van legjobb négyszáz között a világranglistán. Jani Rékával párosban könnyedén jutottak be az elődöntőbe, két meccsükön összesen hat gémet veszítettek. Udvardy egyesben valamivel nehezebben ment tovább az első körből, a szerb Mejics ellen 7-5 4-6 6-2-re győzött.

 
 Egyesben Udvardy mellett készülhet a második fordulóra Bodnár Anna, aki simán 6-1 6-1-gyel ejtette ki a román Mihailát, és Jani Réka is ilyen arányban verte az osztrák Pecklt. Szintén győzött Pirok Alexa, ő a macedón Stoilkovskát győzte le 6-2 7-6-ra, míg Békefi Bianka 7-5 6-2-re nyert az orosz Orlova ellen. Így összességében elmondható, nagyrészt sikerrel vették a magyarok az elso fordulót. Csütörtökön még hat magyar lánynak szoríthatunk az egyes főtáblán a legjobb tizenhat között. Közülük legkorábban, 10 órakor majd Nagymihály Luca kezd, aki a kanadai Fernandezzel találkozik majd a nyolcaddöntőben a centerpályán. Őket követi majd a szó szerint hazai rangadó, hiszen a sorsolásnak köszönhetően a Kiskút Tenisz Klub két versenyzője, Udvardy Panna és Békefi Bianka meccsel majd egymással a legjobb nyolc közé jutásért.

Mészáros Attila alpolgármester szerdán, a Városháza díszterben fogadta és üdvözölte a tornán szereplő külföldi játékosokat, rövid ismertetőt tartva Székesfehérvárról, kiemelve, hogy a sport mindig is nagyon fontos szerepet töltött be a város életében. Ennek egyik legújabb fejleménye a fellendülő teniszélet, amit a létesítmények és rendezvények növekvő száma is mutat. „Székesfehérváron hatalmas fejlődésnek indult a tenisz, az a centrum, amelyben most játszanak, az elmúlt, egy, másfél évben épült fel. A torna azért is fontos, mert sok kisgyermek láthatja önöket, nekik ez nagy élmény lesz és tovább inspirálhatja őket. Ezerháromszáz gyermek jár rendszeresen teniszezni ebbe a központba az iskolai teniszprogram keretében, bízunk benne, hogy lesznek köztük reményteljes játékosok, és a versenyrendezésben is előre tudunk lépni” - mondta Mészáros Attila.

A torna páros döntőjét pénteken, míg az egyes fináléját vasárnap rendezik.

Sport

 1. Sima Volán-vereség, utolsó helyre csúszott a csapat

  Nem sikerült jól a Fehérvár AV19 hétvégi hosszú túrája, mert Innsbruck után az eddigi sereghajtó Bolzano otthonában is vereséget szenvedett a magyar EBEL-csapa. A vasárnapi meccs már az első harmadban eldőlt, amikor öt gólt kapott a Volán. A másik kettőt döntetlenre hozta, Hári János is betalált, de ez már nem szépített a vereségen. A Fehérvár hat mérkőzés után öt ponttal áll és jelenleg utolsó a táblázaton.

  2017.09.24.
 2. Röplabda: győzelemmel kezdték a szezont az újonc fehérvári csapatok

  Közel tíz év után győzelemmel tértek vissza az NBI-be a fehérvári férfi röplabdázók. A MÁV Előre pécsi ellenfelét, az elmúlt szezont az alsóházban záró PEAC-ot, a hasonló néven szereplő lány csapat az NBII Nyugati csoportjában a Kaposvári Röplabda-akadémiát verte 3:0-ra.

  2017.09.24.
 3. Hétfőtől országos bajnokság a Kiskút Tenisz Klubban

  Hétfőn kezdődik a Kiskút Tenisz Klubban az 5 millió forint összdíjazású országos bajnokság. A férfiaknál biztosan nem lesz címvédés, Balázs Attila a tavalyi győztes idén nem indul, a hölgyeknél Bukta Ágnes azonban ismét bajnok lehet.

  2017.09.24.
 4. Tizenöttel is vezetett, de végül vereséget szenvedett Tallinban az Alba

  A Bajnokok Ligája selejtezőjében Észtországban lépett pályra az Alba Fehérvár. A magyar bajnok jól kezdte a meccset, vezetett szünetben, sőt, a harmadik negyedet egy remek szakasszal nyitotta és tizenöt pontos előnybe került. Ekkor azonban teljesen leblokkoltak a mieink, a Kalev Tallin már ebben a negyedben fordított, és a negyedikben is jobb volt. Még az utolsó pillanatban is triplát kapott az Alba, amelynek hétpontos hátrányt kell ledolgoznia a keddi visszavágón.

  2017.09.24.

Mobilitási Hét

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak