Szépen menetelnek a magyar lányok

A legtöbb magyar sikerrel vette az első forduló jelentette akadályt a székesfehérvári ITF Future 15 000 dollár összdíjazású női nemzetközi tornán. A Kiskút Tenisz Klub által első alkalommal megrendezett verseny egyik legnagyobb esélyese, Udvardy Panna egyesben és párosban is szépen menetel.

2017.09.13. 20:42 |

Keddtől már a főtáblás küzdelmeké volt a főszerep a Kiskút Tenisz Klub tizenötezer dolláros ITF Future versenyén. Udvardy Panna, a Kiskút versenyzője második kiemeltként, így torna egyik favoritjaként várta az egyes küzdelmeket, és párosban Jani Rékával az oldalán is az esélyesek közé tartozik. Ezt bizonyítja az utóbbi hetekben mutatott formája, hiszen többek közt a dunakeszi hatvanezer dolláros tornán egészen az elődöntőig masírozott, melynek köszönhetően a tizennyolc éves tehetség már ott van legjobb négyszáz között a világranglistán. Jani Rékával párosban könnyedén jutottak be az elődöntőbe, két meccsükön összesen hat gémet veszítettek. Udvardy egyesben valamivel nehezebben ment tovább az első körből, a szerb Mejics ellen 7-5 4-6 6-2-re győzött.

 
 Egyesben Udvardy mellett készülhet a második fordulóra Bodnár Anna, aki simán 6-1 6-1-gyel ejtette ki a román Mihailát, és Jani Réka is ilyen arányban verte az osztrák Pecklt. Szintén győzött Pirok Alexa, ő a macedón Stoilkovskát győzte le 6-2 7-6-ra, míg Békefi Bianka 7-5 6-2-re nyert az orosz Orlova ellen. Így összességében elmondható, nagyrészt sikerrel vették a magyarok az elso fordulót. Csütörtökön még hat magyar lánynak szoríthatunk az egyes főtáblán a legjobb tizenhat között. Közülük legkorábban, 10 órakor majd Nagymihály Luca kezd, aki a kanadai Fernandezzel találkozik majd a nyolcaddöntőben a centerpályán. Őket követi majd a szó szerint hazai rangadó, hiszen a sorsolásnak köszönhetően a Kiskút Tenisz Klub két versenyzője, Udvardy Panna és Békefi Bianka meccsel majd egymással a legjobb nyolc közé jutásért.

Mészáros Attila alpolgármester szerdán, a Városháza díszterben fogadta és üdvözölte a tornán szereplő külföldi játékosokat, rövid ismertetőt tartva Székesfehérvárról, kiemelve, hogy a sport mindig is nagyon fontos szerepet töltött be a város életében. Ennek egyik legújabb fejleménye a fellendülő teniszélet, amit a létesítmények és rendezvények növekvő száma is mutat. „Székesfehérváron hatalmas fejlődésnek indult a tenisz, az a centrum, amelyben most játszanak, az elmúlt, egy, másfél évben épült fel. A torna azért is fontos, mert sok kisgyermek láthatja önöket, nekik ez nagy élmény lesz és tovább inspirálhatja őket. Ezerháromszáz gyermek jár rendszeresen teniszezni ebbe a központba az iskolai teniszprogram keretében, bízunk benne, hogy lesznek köztük reményteljes játékosok, és a versenyrendezésben is előre tudunk lépni” - mondta Mészáros Attila.

A torna páros döntőjét pénteken, míg az egyes fináléját vasárnap rendezik.

Sport

 1. Macedón válogatottat igazolt a Videoton

  Boban Nikolov a fehérváriak harmadik téli igazolása. A huszonhárom éves középpályás hazájából, a Vardar Szkopje együtteséből igazolt a piros-kékekhez. Tujvel és Huszti után Nikolov a harmadik érkező. A Videoton egyébként továbbra is Spanyolországban edzőtáborozik, ahol szombaton játsza le első felkészülési mérkőzését.

  2018.01.19.
 2. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Király Általános Iskolában

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.19.
 3. Országos döntőben a Tóvárosi Általános Iskola

  A Játékos Sorváltó Verseny megyei fordulóját rendezték múlt szombaton a fehérvári Tóvárosi iskolában. Négy csapat mérte össze erejét, ügyességét négy versenyszámban. A győztes a házigazda intézmény csapata lett és bejutott az országos fináléba.

  2018.01.18.
 4. Körmenden nyert az Európa-kupában az Alba

  A FIBA Europe Cup második csoportkörében a Körmend az Albát fogadta. A héten mindkét oldalon volt egy-egy új szerzemény, a MTE-hez Kevin Dillard, míg a Fehérvárhoz Sir’Dominic Pointer érkezett - egyikük sem lépett pályára. A harmadik negyed végére eldöntötte a meccset az Alba, első idegenbeli győzelmét szerezve a második csoportkörben.

  2018.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak