Szépen menetelnek a magyar lányok

A legtöbb magyar sikerrel vette az első forduló jelentette akadályt a székesfehérvári ITF Future 15 000 dollár összdíjazású női nemzetközi tornán. A Kiskút Tenisz Klub által első alkalommal megrendezett verseny egyik legnagyobb esélyese, Udvardy Panna egyesben és párosban is szépen menetel.

2017.09.13. 20:42 |

Keddtől már a főtáblás küzdelmeké volt a főszerep a Kiskút Tenisz Klub tizenötezer dolláros ITF Future versenyén. Udvardy Panna, a Kiskút versenyzője második kiemeltként, így torna egyik favoritjaként várta az egyes küzdelmeket, és párosban Jani Rékával az oldalán is az esélyesek közé tartozik. Ezt bizonyítja az utóbbi hetekben mutatott formája, hiszen többek közt a dunakeszi hatvanezer dolláros tornán egészen az elődöntőig masírozott, melynek köszönhetően a tizennyolc éves tehetség már ott van legjobb négyszáz között a világranglistán. Jani Rékával párosban könnyedén jutottak be az elődöntőbe, két meccsükön összesen hat gémet veszítettek. Udvardy egyesben valamivel nehezebben ment tovább az első körből, a szerb Mejics ellen 7-5 4-6 6-2-re győzött.

 
 Egyesben Udvardy mellett készülhet a második fordulóra Bodnár Anna, aki simán 6-1 6-1-gyel ejtette ki a román Mihailát, és Jani Réka is ilyen arányban verte az osztrák Pecklt. Szintén győzött Pirok Alexa, ő a macedón Stoilkovskát győzte le 6-2 7-6-ra, míg Békefi Bianka 7-5 6-2-re nyert az orosz Orlova ellen. Így összességében elmondható, nagyrészt sikerrel vették a magyarok az elso fordulót. Csütörtökön még hat magyar lánynak szoríthatunk az egyes főtáblán a legjobb tizenhat között. Közülük legkorábban, 10 órakor majd Nagymihály Luca kezd, aki a kanadai Fernandezzel találkozik majd a nyolcaddöntőben a centerpályán. Őket követi majd a szó szerint hazai rangadó, hiszen a sorsolásnak köszönhetően a Kiskút Tenisz Klub két versenyzője, Udvardy Panna és Békefi Bianka meccsel majd egymással a legjobb nyolc közé jutásért.

Mészáros Attila alpolgármester szerdán, a Városháza díszterben fogadta és üdvözölte a tornán szereplő külföldi játékosokat, rövid ismertetőt tartva Székesfehérvárról, kiemelve, hogy a sport mindig is nagyon fontos szerepet töltött be a város életében. Ennek egyik legújabb fejleménye a fellendülő teniszélet, amit a létesítmények és rendezvények növekvő száma is mutat. „Székesfehérváron hatalmas fejlődésnek indult a tenisz, az a centrum, amelyben most játszanak, az elmúlt, egy, másfél évben épült fel. A torna azért is fontos, mert sok kisgyermek láthatja önöket, nekik ez nagy élmény lesz és tovább inspirálhatja őket. Ezerháromszáz gyermek jár rendszeresen teniszezni ebbe a központba az iskolai teniszprogram keretében, bízunk benne, hogy lesznek köztük reményteljes játékosok, és a versenyrendezésben is előre tudunk lépni” - mondta Mészáros Attila.

A torna páros döntőjét pénteken, míg az egyes fináléját vasárnap rendezik.

Sport

 1. Rekord létszámú úszó a városi diákolimpiai döntőn

  Minden eddiginél népesebb részvétel mellett, mintegy hatszáz felső tagozatos és középiskolás részvételével rendezték meg az úszás diákolimpia városi döntőjét a Csitáry Uszodában. A „B” kategória városi döntőjén ezúttal sem állhattak rajthoz igazolt versenyzők, azonban az iskolák most először öttusázókat, szinkronúszókat és vízilabdázókat is nevezhettek.

  2017.11.21.
 2. Nagy pofont kapott a Fehérvár a Klagenfurttól

  Nem sikerült ötről a hatra lépni, vagyis nem szerezte meg zsinórban hatodik győzelmét a Fehérvár AV19. Az EBEL-ben a forduló előtt harmadik Klagenfurt kihasználta helyzeteit, emberelőnyeit, és 7-1-re verte a Volánt. Fehérvár AV19 – Klagenfurt 1-7 (1-1, 0-3, 0-3)

  2017.11.21.
 3. Gőzerővel készül Kiliti Tamás a decemberi ökölvívó országos bajnokságra

  Kiliti Tamás indul a december 5-e és 8-a között Budapesten megrendezésre kerülő Papp László Felnőtt Férfi Ökölvívó Magyar Bajnokság küzdelmeinek 56 kilogrammos súlycsoportjában, amely az egyik legsűrűbb és legkiegyenlítettebb az egész mezőnyben. A nyolc induló versenyző kieséses rendszerben mérkőzik, így a végső sikerhez három győzelemre van szükség.

  2017.11.21.
 4. Tapasztalt kanadai hátvédet igazolt a Fehérvár AV19

  Jelentős tengerentúli és nemzetközi tapasztalattal rendelkező hátvéd érkezik Benoit Laporte együttesébe. Bratt Palin ellenfélként már megfordult a Fehérvár AV19 csarnokában, most erősítésként érkezik a hátvédsorba.

  2017.11.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak