Szépen menetelnek a magyar lányok

A legtöbb magyar sikerrel vette az első forduló jelentette akadályt a székesfehérvári ITF Future 15 000 dollár összdíjazású női nemzetközi tornán. A Kiskút Tenisz Klub által első alkalommal megrendezett verseny egyik legnagyobb esélyese, Udvardy Panna egyesben és párosban is szépen menetel.

2017.09.13. 20:42 |

Keddtől már a főtáblás küzdelmeké volt a főszerep a Kiskút Tenisz Klub tizenötezer dolláros ITF Future versenyén. Udvardy Panna, a Kiskút versenyzője második kiemeltként, így torna egyik favoritjaként várta az egyes küzdelmeket, és párosban Jani Rékával az oldalán is az esélyesek közé tartozik. Ezt bizonyítja az utóbbi hetekben mutatott formája, hiszen többek közt a dunakeszi hatvanezer dolláros tornán egészen az elődöntőig masírozott, melynek köszönhetően a tizennyolc éves tehetség már ott van legjobb négyszáz között a világranglistán. Jani Rékával párosban könnyedén jutottak be az elődöntőbe, két meccsükön összesen hat gémet veszítettek. Udvardy egyesben valamivel nehezebben ment tovább az első körből, a szerb Mejics ellen 7-5 4-6 6-2-re győzött.

 
 Egyesben Udvardy mellett készülhet a második fordulóra Bodnár Anna, aki simán 6-1 6-1-gyel ejtette ki a román Mihailát, és Jani Réka is ilyen arányban verte az osztrák Pecklt. Szintén győzött Pirok Alexa, ő a macedón Stoilkovskát győzte le 6-2 7-6-ra, míg Békefi Bianka 7-5 6-2-re nyert az orosz Orlova ellen. Így összességében elmondható, nagyrészt sikerrel vették a magyarok az elso fordulót. Csütörtökön még hat magyar lánynak szoríthatunk az egyes főtáblán a legjobb tizenhat között. Közülük legkorábban, 10 órakor majd Nagymihály Luca kezd, aki a kanadai Fernandezzel találkozik majd a nyolcaddöntőben a centerpályán. Őket követi majd a szó szerint hazai rangadó, hiszen a sorsolásnak köszönhetően a Kiskút Tenisz Klub két versenyzője, Udvardy Panna és Békefi Bianka meccsel majd egymással a legjobb nyolc közé jutásért.

Mészáros Attila alpolgármester szerdán, a Városháza díszterben fogadta és üdvözölte a tornán szereplő külföldi játékosokat, rövid ismertetőt tartva Székesfehérvárról, kiemelve, hogy a sport mindig is nagyon fontos szerepet töltött be a város életében. Ennek egyik legújabb fejleménye a fellendülő teniszélet, amit a létesítmények és rendezvények növekvő száma is mutat. „Székesfehérváron hatalmas fejlődésnek indult a tenisz, az a centrum, amelyben most játszanak, az elmúlt, egy, másfél évben épült fel. A torna azért is fontos, mert sok kisgyermek láthatja önöket, nekik ez nagy élmény lesz és tovább inspirálhatja őket. Ezerháromszáz gyermek jár rendszeresen teniszezni ebbe a központba az iskolai teniszprogram keretében, bízunk benne, hogy lesznek köztük reményteljes játékosok, és a versenyrendezésben is előre tudunk lépni” - mondta Mészáros Attila.

A torna páros döntőjét pénteken, míg az egyes fináléját vasárnap rendezik.

Sport

 1. Mind a négy magyar döntős az öttusa EB női versenyében

  A női selejtezővel folytatódott a Nu Skin felnőtt öttusa Európa-bajnokság Székesfehérváron. A csütörtöki napon négy magyar indulóért szoríthattunk, hiszen a fehérvári Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara, valamint Földházi Zsófia és Réti Kamilla képviselte a magyar színeket.

  2018.07.19.
 2. A strandon szokták a vizet a fehérvári hokisok

  Szuper kis videót készítettek a hokisok arról, hogy a megújult fehérvári strandon jártak, méghozzá nem is akárhogy, teljes felszerelésben. Érdemes megnézni, hiszen a Fehérvár AV19 csapatának játékosai mindent kipróbáltak, amit lehetett.

  2018.07.19.
 3. Rock 'n' roll és futás - két helyen is lesz augusztusban

  Alig több mint egy hónap múlva, augusztus 20-án a Bence-hegyet, hat nappal később a vérteskozmai terepet hódíthatják meg a vállalkozó kedvű futók. Mindkét eseményen csak előzetes nevezés után lehet részt venni, ezek feltételeiről az események Facebook oldalán lehet tájékozódni.

  2018.07.19.
 4. Szombaton 20.15 órakor a Kisvárda ellen kezdi a Vidi a 2018/19-es bajnoki szezont

  Július 21-én, szombaton 20.15 órai kezdettel a Kisvárdát fogadja a MOL Vidi FC az OTP Bank Liga NB I első fordulójánban, a Pancho Arénában. Érdekesség, hogy a Kisvárdával korábban még barátságos mérkőzésen sem csapott össze a Vidi történelme folyamán. Közvetlenül a meccs előtt, 17 órától a Puskás Akadémia FC látja vendégül a Debrecent. A két klub közös kezdeményezéseként egy jegy áráért mindkét bajnoki mérkőzést megtekinthetik a drukkerek.

  2018.07.19.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak