Szépen menetelnek a magyar lányok

A legtöbb magyar sikerrel vette az első forduló jelentette akadályt a székesfehérvári ITF Future 15 000 dollár összdíjazású női nemzetközi tornán. A Kiskút Tenisz Klub által első alkalommal megrendezett verseny egyik legnagyobb esélyese, Udvardy Panna egyesben és párosban is szépen menetel.

2017.09.13. 20:42 |

Keddtől már a főtáblás küzdelmeké volt a főszerep a Kiskút Tenisz Klub tizenötezer dolláros ITF Future versenyén. Udvardy Panna, a Kiskút versenyzője második kiemeltként, így torna egyik favoritjaként várta az egyes küzdelmeket, és párosban Jani Rékával az oldalán is az esélyesek közé tartozik. Ezt bizonyítja az utóbbi hetekben mutatott formája, hiszen többek közt a dunakeszi hatvanezer dolláros tornán egészen az elődöntőig masírozott, melynek köszönhetően a tizennyolc éves tehetség már ott van legjobb négyszáz között a világranglistán. Jani Rékával párosban könnyedén jutottak be az elődöntőbe, két meccsükön összesen hat gémet veszítettek. Udvardy egyesben valamivel nehezebben ment tovább az első körből, a szerb Mejics ellen 7-5 4-6 6-2-re győzött.

 
 Egyesben Udvardy mellett készülhet a második fordulóra Bodnár Anna, aki simán 6-1 6-1-gyel ejtette ki a román Mihailát, és Jani Réka is ilyen arányban verte az osztrák Pecklt. Szintén győzött Pirok Alexa, ő a macedón Stoilkovskát győzte le 6-2 7-6-ra, míg Békefi Bianka 7-5 6-2-re nyert az orosz Orlova ellen. Így összességében elmondható, nagyrészt sikerrel vették a magyarok az elso fordulót. Csütörtökön még hat magyar lánynak szoríthatunk az egyes főtáblán a legjobb tizenhat között. Közülük legkorábban, 10 órakor majd Nagymihály Luca kezd, aki a kanadai Fernandezzel találkozik majd a nyolcaddöntőben a centerpályán. Őket követi majd a szó szerint hazai rangadó, hiszen a sorsolásnak köszönhetően a Kiskút Tenisz Klub két versenyzője, Udvardy Panna és Békefi Bianka meccsel majd egymással a legjobb nyolc közé jutásért.

Mészáros Attila alpolgármester szerdán, a Városháza díszterben fogadta és üdvözölte a tornán szereplő külföldi játékosokat, rövid ismertetőt tartva Székesfehérvárról, kiemelve, hogy a sport mindig is nagyon fontos szerepet töltött be a város életében. Ennek egyik legújabb fejleménye a fellendülő teniszélet, amit a létesítmények és rendezvények növekvő száma is mutat. „Székesfehérváron hatalmas fejlődésnek indult a tenisz, az a centrum, amelyben most játszanak, az elmúlt, egy, másfél évben épült fel. A torna azért is fontos, mert sok kisgyermek láthatja önöket, nekik ez nagy élmény lesz és tovább inspirálhatja őket. Ezerháromszáz gyermek jár rendszeresen teniszezni ebbe a központba az iskolai teniszprogram keretében, bízunk benne, hogy lesznek köztük reményteljes játékosok, és a versenyrendezésben is előre tudunk lépni” - mondta Mészáros Attila.

A torna páros döntőjét pénteken, míg az egyes fináléját vasárnap rendezik.

Sport

 1. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 2. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.
 3. A télies tavaszban is jól futottak az ARAK atlétái a mezei OB-n

  A téli versenyszezon a fedett pályán lezárult. A mezei OB a tavasz bajnoksága - általában. Idén az időjárás felülírta a konvenciókat. Eső, sár, szél, hideg, hó,  minden volt, ami a futás ellen szól. Többen mégis a futóversenyt választották a hosszú hétvége programjának. A fehérvári akadémia növendékei is, és ezútal sem tértek haza érmek nélkül.

  2018.03.19.
 4. Karate: Dezső Kata első felnőtt magyar bajnoki címe

  A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata megszerezte élete, és klubja első felnőtt magyar bajnoki címét. Dezső Kata számos korosztályos bajnoki érem után a felnőttek között is letette tehát névjegyét.

  2018.03.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak