-
Június 15-én nyit a strand
A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között. Az üzemeltető Városgondnokság ebben az évben nem emeli a belépőjegyek és bérletek árait. A strand egészen 2024. szeptember 1-jén vasárnapig lesz majd nyitva.
2024.05.14. -
Belvárosi Parkolóház
Székesfehérvár egyetlen parkolóháza, a Távírda utcában található és most fontos lépést tett a megújuló energiák kihasználása terén. A Belváros Parkolóház tetőfelületére egy 42 kW-os napelem rendszer került, amely az épületet képes annyi árammal ellátni, hogy zölden működhessen, így az autók elektromos töltése is ezentúl környezetbarát módon történhet.
2024.05.14. -
Quimbi az Arénában
Június 15-én az első arénakoncertnek is részesei lehetünk Székesfehérváron. A Quimby érkezik az Alba Arénába, ahol az idén 33 éves zenekar ikonikus dalai is megszólalnak majd.
2024.05.14. -
Új étterem az Arénában
Menüztető gyorséttermi jelleggel megnyílt az Alba Aréna új étterme. Hagyományos finomságokkal – levesekkel, főételekkel, desszertekkel – várják a vendégeket hétköznapokon 11 és 15 óra között. Helyszíni fogyasztásra és elvitelre is van lehetőség, fizetni készpénzzel, bankkártyával és jövő héttől már SZÉP-kártyával is lehet.
2024.05.13.
Vargánya és füstöltsajt a kolbászban - Székesfehérvári csapat sikere a Csabai Kolbászfesztiválon
Látványtechnika, hagyományőrzés, egységkép és technológia alapján értékelte a 25. Csabai Kolbászfesztiválon a látvány kolbászkészítő bemutatóra meghívott csapatokat a neves szakemberekből álló zsűri.
A különdíjat a székesfehérvári csapat hozta el, akik vargányával és reszelt füstöltsajttal tették különlegessé az általuk hagyományos módszerrel gyúrt és töltött kolbászt.
A csapat kapitánya, Pamminger Ede kérdésünkre elmondta, a pandémia miatt verseny nem volt, hanem az elmúlt 25 év legjobb, összesen száz csapata kapott meghívót a kolbászkészítő bemutatóra, ahol nem az ízvilág, hanem a készítési mód, a tálalás, a látvány volt a főszereplő. A fehérvári csapat a meghívást az október közepén, Kápolnásnyéken rendezett VI. Társasági Vadászrandevún elért eredményeként kapta a zsűri elnökétől, Prohászka Béla mesterszakácstól, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökétől.
„Örömmel vettünk részt mindkét meghívásos rendezvényen, hiszen a járvány miatt minden verseny, szakmai találkozó elmaradt az elmúlt időszakban. Békéscsabára, a kolbászkészítés fővárosába az esélytelenek nyugalmával készültünk. Fehérvári lokálpatriótaként azt a célt tűztük ki, hogy a fesztiválon bemutassuk városunk nevezetességeit, hagyományait, színes programkínálatát.” A helyszínen majd 40 m²-en megjelent a belváros, a királyi óriásbábok. A standon felállított királyi üstökben a város és a térség gasztronómiai kínálata mutatkozott be. A királyi bőséggel megrakott asztalokon, a két, fából faragott vaddisznó alakú tálalón pedig a helyi alapanyagokból, hagyományos eljárással készült szárazáru illata vonzotta a látogatókat. „Komoly szakmai elismerés, hogy elnyertük a különdíjat, és ezzel meghívást kaptunk a jövő évi fesztiválra, ahová ismét „vihetjük” magunkkal Székesfehérvárt!” – mondta Pamminger Ede.