Sógorok könyve - kötet Fejér megye két legnagyobb vadászának emlékére

A Vörösmarty Mihály Könyvtár, a VADEX Mezőföldi Erdő,- és Vadgazdálkodási Zrt. és a Merán Vadászati és Múzeológiai Alapítvány közös programjaként pénteken mutatták be a magyar vadászat történetének emblematikus figurájáról, gróf Széchenyi Zsigmondról és sógoráról, Esterházy Lászlóról szóló, Sógorok könyve" című kötetet a Könyvtár Olvasótermében.
2018.02.11. 15:17 |

Az elmúlt esztendőben volt gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulója. A magyar vadászat történetének emblematikus figurájáról, sógoráról, Esterházy Lászlóról jelent meg a „Sógorok könyve” című kötet, amelyet dr. Kun Edit, dr. Lengyel Beatrix, Kocsis Noémi, dr. Ádámfi Tamás, Bödő István, Blaumann Ödön, dr. Csiák Gyula és Szabó Imre szerzők közreműködésével.

gróf Széchenyi Zsigmond olyan ikonikus alakja a magyar vadászati kultúrának, akiről sok mindent elmondhatunk; arisztokrata származású, világhírű vadász, kiváló irodalmár. Mindebből egy olyan esszenciát szerettünk volna adni az olvasóknak, hogy 50 év múltán is átjöjjön az ő személyisége, és hogy ez mit jelent számunkra, vadászemberek számára.” - mondta a kötetbemutató alkalmával dr. Kun Edit, a Nimród vadászati magazin kiadási igazgatója.

Az ötletgazda, Szabó Imre folytatta az Esterházy: Vadászemlékek és a Széchenyi Zsigmond Emlékkönyv megjelente utána a két korszakos vadászember igaz történetének megidézését. „Január 23-án volt Széchenyi Zsigmond születésének 120. évfordulója. A könyv tisztelgés Fejér megye két legnagyobb vadásza előtt.” - emelte ki Szabó Imre, író, agrármérnök.

Kultúra

 1. Muzsikaforgatag Szabó Balázs és Bandájával a Királyi Napokon

  Muzsikaforgataggal zárult a Székesfehérvári Királyi Napok koncertsorozata a Zichy színpadon: a magyar népzene, a könnyűzenei műfajok és a klasszikus hangszerelés sajátos világa varázsolta el a közönséget vasárnap este Szabó Balázs és Bandája fellépésén. 

  2018.08.19.
 2. Cento nevezetességeiről nyílt kiállítás a Bory-várban

  Az Öreghegyi Mulatság keretében nyílt meg az a kiállítás, amely Székesfehérvár olasz testvérvárosának legszebb helyeit mutatja be. A tárlatot dr. Cser-Palkovics András polgármester és Simone Maccaferri, Cento alpolgármestere nyitotta meg.

  2018.08.19.
 3. Életre kelt a swing a Fehérvári Big Band koncertjén

  Szombat este egészen New Yorkig repítette közönségét a Zichy színpad: a Fehérvári Big Band showműsora Hámori János vezetésével a nagyzenekari jazz igazán hangulatos, nagyszabású rendezvénye volt a Broadway legnagyobb slágereivel.

  2018.08.19.
 4. Koronázási szertartásjáték - II. András élete és kora a szakrális színpadon

  Pénteken este tartották a Koronázási szertartásjáték főpróbáját a Nemzeti Emlékhelyen. Idén az Árpád-ház egyik legismertebb, leghosszabb ideig uralkodó királya, az Aranybullát megfogalmazó II. András koronázási szertartását és életét vitte színre Szikora János rendező Székesfehérváron. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon augusztus 18-19-én, szombaton és vasárnap mutatják be a Koronázási szertartásjátékot.

  2018.08.17.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka