Sógorok könyve - kötet Fejér megye két legnagyobb vadászának emlékére

A Vörösmarty Mihály Könyvtár, a VADEX Mezőföldi Erdő,- és Vadgazdálkodási Zrt. és a Merán Vadászati és Múzeológiai Alapítvány közös programjaként pénteken mutatták be a magyar vadászat történetének emblematikus figurájáról, gróf Széchenyi Zsigmondról és sógoráról, Esterházy Lászlóról szóló, Sógorok könyve" című kötetet a Könyvtár Olvasótermében.
2018.02.11. 15:17 |

Az elmúlt esztendőben volt gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulója. A magyar vadászat történetének emblematikus figurájáról, sógoráról, Esterházy Lászlóról jelent meg a „Sógorok könyve” című kötet, amelyet dr. Kun Edit, dr. Lengyel Beatrix, Kocsis Noémi, dr. Ádámfi Tamás, Bödő István, Blaumann Ödön, dr. Csiák Gyula és Szabó Imre szerzők közreműködésével.

gróf Széchenyi Zsigmond olyan ikonikus alakja a magyar vadászati kultúrának, akiről sok mindent elmondhatunk; arisztokrata származású, világhírű vadász, kiváló irodalmár. Mindebből egy olyan esszenciát szerettünk volna adni az olvasóknak, hogy 50 év múltán is átjöjjön az ő személyisége, és hogy ez mit jelent számunkra, vadászemberek számára.” - mondta a kötetbemutató alkalmával dr. Kun Edit, a Nimród vadászati magazin kiadási igazgatója.

Az ötletgazda, Szabó Imre folytatta az Esterházy: Vadászemlékek és a Széchenyi Zsigmond Emlékkönyv megjelente utána a két korszakos vadászember igaz történetének megidézését. „Január 23-án volt Széchenyi Zsigmond születésének 120. évfordulója. A könyv tisztelgés Fejér megye két legnagyobb vadásza előtt.” - emelte ki Szabó Imre, író, agrármérnök.

Kultúra

 1. Várják a jelentkezőket a XI. Wass Albert Maratonra

  A világ magyarságát összekötő szépirodalmi ünnep a Wass Albert Maraton, melyet tizenegyedik alkalommal rendeznek meg február 23-i, pénteki kezdéssel. Hagyományosan saját szervezésű programmal kapcsolódik a kezdeményezéshez a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, ahol lesz megemlékezés, esti mese az íróval és hosszas felolvasás az író és más szellemóriások műveiből. Az intézmény szeretettel várja a jelentkezőket!

  2018.02.20.
 2. Újabb koncert lesz március 10-én a Barokk Fehérvár hangverseny sorozatban

  A barokk Fehérvár címmel indított ingyenes koncertsorozatot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A következő koncert a Német korabarokk címmel március 10-én lesz a Szemináriumi Karmelita templomban, ahol Schmelzer, Bertali, Jarzebski, Biber és Händel művei hangzanak el.

  2018.02.20.
 3. Pénteken lesz a Mátyás király-emlékév nyitórendezvénye Székesfehérváron

  Az emlékév nyitó rendezvényén Hunyadi Mátyás születésének 575. évfordulójára emlékezünk. A program keretében „Mátyás származása és uralkodói pályája” címmel Gróf Péter, a visegrádi Mátyás Király Múzeum régészének előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében február 23-án, pénteken 16.30-kor.

  2018.02.20.
 4. Balsay István egykori polgármester lesz a VárosKép kiállítás vendége

  A rendszerváltás időszakának várostörténetéhez kapcsolódó beszélgetéssel folytatódik szerdán a VárosKép című kiállítás kísérőprogramjai az Országzászló téren. A tárlat kurátorai Balsay István egykori tanácselnököt és polgármestert kérdezik többek között arról, hogyan vált egy erdőmérnökből független tanácselnök, és hogyan zárta le Székesfehérvár a Kádár-korszakot.

  2018.02.20.

Eseménynaptár

2018. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka