Sógorok könyve - kötet Fejér megye két legnagyobb vadászának emlékére

A Vörösmarty Mihály Könyvtár, a VADEX Mezőföldi Erdő,- és Vadgazdálkodási Zrt. és a Merán Vadászati és Múzeológiai Alapítvány közös programjaként pénteken mutatták be a magyar vadászat történetének emblematikus figurájáról, gróf Széchenyi Zsigmondról és sógoráról, Esterházy Lászlóról szóló, Sógorok könyve" című kötetet a Könyvtár Olvasótermében.
2018.02.11. 15:17 |

Az elmúlt esztendőben volt gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulója. A magyar vadászat történetének emblematikus figurájáról, sógoráról, Esterházy Lászlóról jelent meg a „Sógorok könyve” című kötet, amelyet dr. Kun Edit, dr. Lengyel Beatrix, Kocsis Noémi, dr. Ádámfi Tamás, Bödő István, Blaumann Ödön, dr. Csiák Gyula és Szabó Imre szerzők közreműködésével.

gróf Széchenyi Zsigmond olyan ikonikus alakja a magyar vadászati kultúrának, akiről sok mindent elmondhatunk; arisztokrata származású, világhírű vadász, kiváló irodalmár. Mindebből egy olyan esszenciát szerettünk volna adni az olvasóknak, hogy 50 év múltán is átjöjjön az ő személyisége, és hogy ez mit jelent számunkra, vadászemberek számára.” - mondta a kötetbemutató alkalmával dr. Kun Edit, a Nimród vadászati magazin kiadási igazgatója.

Az ötletgazda, Szabó Imre folytatta az Esterházy: Vadászemlékek és a Széchenyi Zsigmond Emlékkönyv megjelente utána a két korszakos vadászember igaz történetének megidézését. „Január 23-án volt Széchenyi Zsigmond születésének 120. évfordulója. A könyv tisztelgés Fejér megye két legnagyobb vadásza előtt.” - emelte ki Szabó Imre, író, agrármérnök.

Kultúra

 1. Gyermekkórusok éneke pezsdíti fel a várost május utolsó hétvégéjén

  Idén 15. alkalommal kezdődött el a Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál Székesfehérváron, a házigazda Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium szervezésében. Az ünnepélyes megnyitóra a Városház téren került sor, a külföldi vendégkórusok, a magyar városokból érkezett vendégek és a vendéglátó kórusok részvételével.

  2018.05.25.
 2. Külföldi kórusokat köszöntöttek a XV. Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál nyitányán

  Idén 15. alkalommal kezdődött el a Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál Székesfehérváron, a házigazda Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium szervezésében. A nyitóműsorra a Szent István Művelődési Házban került sor, a külföldi vendégkórusok és a vendéglátó kórusok részvételével.

  2018.05.24.
 3. Egyedülálló CD gyűjteményt kaptak az Operaháztól a város kulturális intézményei

  Az 50+3 lemezt tartalmazó Magyar Opera200 című kiadványt hozta el ajándékba Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója Fehérvárra. A lemezeket a Vörösmarty Mihály Könyvtár és tagkönyvtáraiba és a város zenei intézményeibe juttatja el az Opera. Az Operaház művészei fellépnek majd Fehérváron is, november 23-án hallhatja a közönség Puccini Turandot című operáját a Vörösmarty Színházban. 

  2018.05.24.
 4. Gyermekkórus-fesztivál és néptánctalálkozó lesz Székesfehérváron

  Hétvégén kórusok és táncosok mutatkoznak be Fehérváron: most rendezik a XV. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivált és a „Szállj elő zöld ág” Néptánc Találkozót. Az ünnepélyes megnyitó pénteken lesz 16.15 órakor a Városház téren, majd a gyermekkarok utcai szerenádokkal kedveskednek a járókelőknek több helyszínen is. 

  2018.05.24.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka