Sárkányképző - a csípős falatok kedvelői fesztiváloztak szombaton a Nyolcas Műhelyben

A tavalyi, hagyományteremtő jellegű esemény sikerén felbuzdulva idén is „indokoltan” csípős falatokat készítettek és ettek a „II. Sons of Igor Gourmet Sárkányképző Chili Paprikafesztivál” résztvevői szombaton, Székesfehérváron, a Nyolcas Műhely udvarán, ahol a finom falatok mellett a jó háttérzene és a jó társaság is adott volt a kitűnő hangulathoz.
2018.08.11. 18:58 |
Sárkányképző - a csípős falatok kedvelői fesztiváloztak szombaton a Nyolcas Műhelyben

Sikeres volt tavaly Kiss László, a Nyolcas Műhely tulajdonos-üzletvezetője, név-ötletgazda, Zsila Krue Gergely, paprikatermesztő, Krencz Igor Zsolt, „rántottcsirkeláb-guru” és Rechner Balázs, az „alufólia ura” kezdeményezése, így idén is jó hangulatú „sárkányképző” délutánra és az azt követő esti koncertekre várták az érdeklődőket.

A vidám, családi gasztrodélutánt követően a Nyolcas Műhely színpadán a HoPZ, a GEO, és a The Stinky Rodders együttesek koncerteztek. Az eseményre ellátogatott Dr. Cser-Palkovics András, polgármester is.

Kezdetben, a tavalyi esztendőben egy kis, szűk körű - a nevem alatt futó - fesztivállal kezdtünk, akkoriban még én kutattam fel a csípős szószok beszerzési lehetőségeit, majd Zsila Gergely cimboránk elkezdett paprikatermesztéssel foglalkozni és úgy néz ki, hogy a rendezvény is kinövi magát.” - emelte Krencz Igor Zsolt, fesztivál névadó-szervezője, aki hozzátette: „a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén is az egyik fő fogás a rántott csirkeláb, ezen kívül különféle pácolt csirkecombok és mellek és szárnyak készültek, de a csípős ételekért nem rajongóknak hot-doggal is készültünk, amelyekhez különféle salátákat kínálunk.