Rákóczi versenynap – több száz Fejér megyei diák ad számot tehetségéről

Megkezdődött a Rákóczi versenynap a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol közel 300 Fejér megyei diák adhat számot tehetségéről. A különböző szaktantárgyak mellett kispályás labdarúgásban is megmérkőznek a diákok és számos tanuló vesz részt ma a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is.
2018.03.20. 10:10 |

A Rákóczi-napi tantárgyi versenyek megnyitójára került sor reggel a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol többek között szövegértés, helyesírás, matematika, angol és néprajz versenyeken vehetnek részt a diákok a nap folyamán.

A rendezvény megnyitóján Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója kiemelte, hogy a résztvevő diákoknak tudnia kell, hogy mindannyian tehetségesek valamiben. „Ma meg tudjátok mutatni magatokat, mindenki a saját szaktárgyának megfelelő tehetségéről adhat számot. Nincsenek magas elvárások, nem az az igazi győztes, aki legyőzi a többieket. Aki most jelen van a teremben, már mindenki nyert, hiszen azzal a tárgyal, területtel foglalkozhat most az elkövetkezendő órákban, ami közel áll hozzá és amit szeret.” - fogalmazott Török Szabolcs.

Timár Nicolette igazgató a verseny megnyitóján jó munkát és eredményes napot kívánt a diákoknak, kiemelve, hogy egy kis izgalom nem árt, mert elsegíti a jó teljesítményt. A megnyitón jelen volt Kovács Béla Sándor, a városrész önkormányzati képviselője is.Fejér megyéből közel 300 diák és pedagógus képviselte intézményét a különböző versenyeken. A Rákóczi-napon kispályás labdarúgó tornát is szerveztek és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai közül többen vettek részt a a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is. 

Közélet

 1. Brückner Ákos Előd atya 85 éves - a ciszter templomban adtak hálát szolgálatáért

  Brückner Ákos Előd, a ciszterci rend örökfogadalmas tagja 1933. június 24-én született Budapesten. Győri spirituális majd a Budai Rendház főnöke, 2011-től a Székesfehérvári Ciszterci Nagyboldogasszony templom plébánosa és a Ciszterci Szent István Gimnázium spirituális vezetője. Vasárnap, 85. születésnapján Előd atyát Bérczi L. Bernát O.Cist., a Zirci Apátság kormányzóperjele, a képviselő-testület, valamint a plébániai közösségek tagjai, cserkészek, hívek, barátok köszöntötték.

  2018.06.24.
 2. Papot és diakónusokat szentelt Spányi Antal, püspök a Prohászka-templomban

  A Keresztelő Szent János ünnepét megelőző napon, szombaton a Prohászka Emléktemplomban Spányi Antal, megyés püspök pappá szentelte Rohrbacher János diakónust, és diakónussá szentelte Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt és Sisa István Lénárd akolitusokat. A fölszenteltek megbízást kaptak az áldozópapi és szerpapi tisztség betöltésére. 

  2018.06.24.
 3. Siklósi Gyula régészprofesszor nevét viseli a Vasvári történelmi pincegalériája

  A Vasvári Pál Általános Iskolában még a 2013-as Szent István Emlékévben nyílt meg a Szent István és kora című kiállítás, ami magában foglalja az államalapító uralkodó korát idéző városmakettet, számos installációt és korabeli fegyverek másolatait. A Múzeumok Éjszakáján is nyitva tartó pincegalériát Siklósi Gyula régészprofesszorról nevezték el, aki maga is részt vett a kiállítás berendezésében.

  2018.06.23.
 4. A 15. Magyar-Német Biztonságpolitikai Szeminárium résztvevőit köszöntötték

  Idén Székesfehérvár ad otthont a 15. Magyar-Német Biztonságpolitikai Szeminárium és Partnerségi Találkozónak. A Magyar Tartalékosok Szövetsége és a Bundeswehr Tartalékos Szövetsége közös programjának résztvevőit a Városházán köszöntötték pénteken, majd a résztvevők közösen emlékeztek a II. világháború áldozataira a Szentlélek katonatemetőben.

  2018.06.22.

Múzeumok éjszakája

Királyi Napok

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek