Rákóczi versenynap – több száz Fejér megyei diák ad számot tehetségéről

Megkezdődött a Rákóczi versenynap a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol közel 300 Fejér megyei diák adhat számot tehetségéről. A különböző szaktantárgyak mellett kispályás labdarúgásban is megmérkőznek a diákok és számos tanuló vesz részt ma a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is.
2018.03.20. 10:10 |

A Rákóczi-napi tantárgyi versenyek megnyitójára került sor reggel a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol többek között szövegértés, helyesírás, matematika, angol és néprajz versenyeken vehetnek részt a diákok a nap folyamán.

A rendezvény megnyitóján Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója kiemelte, hogy a résztvevő diákoknak tudnia kell, hogy mindannyian tehetségesek valamiben. „Ma meg tudjátok mutatni magatokat, mindenki a saját szaktárgyának megfelelő tehetségéről adhat számot. Nincsenek magas elvárások, nem az az igazi győztes, aki legyőzi a többieket. Aki most jelen van a teremben, már mindenki nyert, hiszen azzal a tárgyal, területtel foglalkozhat most az elkövetkezendő órákban, ami közel áll hozzá és amit szeret.” - fogalmazott Török Szabolcs.

Timár Nicolette igazgató a verseny megnyitóján jó munkát és eredményes napot kívánt a diákoknak, kiemelve, hogy egy kis izgalom nem árt, mert elsegíti a jó teljesítményt. A megnyitón jelen volt Kovács Béla Sándor, a városrész önkormányzati képviselője is.Fejér megyéből közel 300 diák és pedagógus képviselte intézményét a különböző versenyeken. A Rákóczi-napon kispályás labdarúgó tornát is szerveztek és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai közül többen vettek részt a a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is. 

Közélet

 1. Kerékpárral érkeztek Cento-ból Fehérvárra - húsz éves a testvérvárosi kapcsolat

  Vasárnap délután az Országalmához érkezett az olaszországi testvérvárosunkból, Cento-ból indult kilenc „bicilklibarát", akik Antonio Gallerani, a Bicicultura nevű egyesület elnökének vezetésével érkeztek, hogy megünnepeljék Székesfehérvár és Cento 20 éves testvérvárosi kapcsolatát. A túrázókkal együtt testvérvárosi zenészek is érkeztek.

  2018.08.19.
 2. Vasárnapi programok a Királyi Napokon

  Az Öreghegyi Mulatsággal, Szabó Balázs és Bandája koncertjével és a Koronázási Szertartásjátékkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata augusztus 19-én, vasárnap.

  2018.08.19.
 3. A börgöndi horgászparadicsomban fogadták a testvérvárosok delegációit

  Székesfehérvár hat testvérvárosából érkezett delegáció az idei Királyi Napokra. Szombaton a börgöndi Sándor horgászparadicsomban a város polgármestere Cser-Palkovics András, Róth Péter alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi  önkormányzati képviselő fogadta a testvérvárosainkból érkezett vendégeket.

  2018.08.18.
 4. Korszakalkotó polgármesterre emlékeztek - felavatták Csitáry G. Emil domborművét

  Székesfehérvár legnagyobbat alkotó polgármestere volt Csitáry G. Emil, aki a két világháború közötti időszakban nemcsak utakat, iskolákat épített, hanem visszaadta város büszkeségét is történelmi múltjára, hagyományaira. Emléktábláját - Pintér Balázs alkotását - szombaton avatták fel egykori otthona, a Fő utca 2. számú ház falán.

  2018.08.18.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek