Rákóczi versenynap – több száz Fejér megyei diák ad számot tehetségéről

Megkezdődött a Rákóczi versenynap a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol közel 300 Fejér megyei diák adhat számot tehetségéről. A különböző szaktantárgyak mellett kispályás labdarúgásban is megmérkőznek a diákok és számos tanuló vesz részt ma a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is.
2018.03.20. 10:10 |

A Rákóczi-napi tantárgyi versenyek megnyitójára került sor reggel a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol többek között szövegértés, helyesírás, matematika, angol és néprajz versenyeken vehetnek részt a diákok a nap folyamán.

A rendezvény megnyitóján Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója kiemelte, hogy a résztvevő diákoknak tudnia kell, hogy mindannyian tehetségesek valamiben. „Ma meg tudjátok mutatni magatokat, mindenki a saját szaktárgyának megfelelő tehetségéről adhat számot. Nincsenek magas elvárások, nem az az igazi győztes, aki legyőzi a többieket. Aki most jelen van a teremben, már mindenki nyert, hiszen azzal a tárgyal, területtel foglalkozhat most az elkövetkezendő órákban, ami közel áll hozzá és amit szeret.” - fogalmazott Török Szabolcs.

Timár Nicolette igazgató a verseny megnyitóján jó munkát és eredményes napot kívánt a diákoknak, kiemelve, hogy egy kis izgalom nem árt, mert elsegíti a jó teljesítményt. A megnyitón jelen volt Kovács Béla Sándor, a városrész önkormányzati képviselője is.Fejér megyéből közel 300 diák és pedagógus képviselte intézményét a különböző versenyeken. A Rákóczi-napon kispályás labdarúgó tornát is szerveztek és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai közül többen vettek részt a a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is. 

Közélet

 1. Tiszújító közgyűlés volt a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesületénél

  Tiszújító közgyűlésen találkoztak a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesületének tagjai csütörtökön, Székesfehérváron, a Tiszti Klubban. Az elnökség 2017. évi beszámolója, gazdasági beszámoló, a pénzügyi ellenőrző bizottság és a kegyeleti bizottság beszámolóját követően a 2018. évi munkatervet vitatták meg és fogadták el. A tisztújítást kötetlen beszélgetés zárta.

  2018.04.26.
 2. Közel 500 állatot adott örökbe tavaly a HEROSZ Fehérvári Állatotthona

  A HEROSZ Fehérvári Állatotthona tavaly, 25 éves fennállása alkalmából közel 90 saját szervezésű programmal ünnepelte a jubileumot, az év folyamán csaknem 6.000 látogatót fogadott, az örökbe adott állatok száma megközelíti az 500-at.

  2018.04.26.
 3. Értékelés, tanácskozás és tervezés az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület küldöttgyűlésén

  Hagyományos éves gyűlésükön találkoztak az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület tagszervezeteinek küldöttei csütörtökön, a Lövölde úti Szolgáltatóházban. A 2017-ben végzett tevékenységről és gazdálkodásról szóló beszámolókat követően az idei év aktuális feladatairól, programjairól és terveiről is tanácskoztak.

  2018.04.26.
 4. Gál tanár úr ösztöndíj a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványtól

  A Gál tanár úr ösztöndíjat elsőként Müller Ágnes tópartis diák vehette át, míg a természettudományok és informatika terén végzett kutatói tevékenységben három egyetemi hallgatót, Hegedűs Esztert, Somogyfoki Rékát és Spránitz Tamást támogatja a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány. 

  2018.04.25.

Sportmajális

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek