Öt környékbeli termelő mutatkozott be az első alkalommal megrendezett Kóstoló Esten

Kóstoló Estet tartottak a Fehérvári Civil Központban a Fúzió Egyesület és a Széna Egyesület a Családokért szervezésében. A programon a környékbeli gazdák, termelők portékáit népszerűsítették, a termékekből kóstolni és vásárolni is lehetett. Silye Zoltán, a programsorozat szervezője, a Fúzió Egyesület elnöke elmondta, hogy havi rendszerességgel szeretnék megrendezni a Kóstoló Estet. Céljuk, hogy vásárlói közösséget teremtsenek.
2011.10.19. 17:25 |
Kóstoló Estet tartottak a Fehérvári Civil Központban a Fúzió Egyesület és a Széna Egyesület a Családokért szervezésében. A programon a környékbeli gazdák, termelők portékáit népszerűsítették, a termékekből kóstolni és vásárolni is lehetett. Silye Zoltán, a programsorozat szervezője, a Fúzió Egyesület elnöke elmondta, hogy havi rendszerességgel szeretnék megrendezni a Kóstoló Estet. Céljuk, hogy vásárlói közösséget teremtsenek.
 
A Fehérvári Civil Központban megrendezett esten a környező településeken élő és termelő gazdákat mutatták be a potenciális vásárlói körnek. A kísérleti jelleggel első alkalommal megrendezett estre öt termelő jött el: Horváth Judit tabajdi gazda különböző féle paprikákat, kecskesajtót, kecsketúrót és zöldségkrémeket hozott, Genda Attila csóri gazda pedig több féle őszi zöldséggel készült, Hegedűs György, a Királyi Város Borásza pedig a móri és velencei borvidéken termelt borait mutatta be. A Kóstoló Esten Hortobágyi Iván pátkai gazda kecskesajtokat és különböző ízesített krémtúrokat kóstoltatott, a vértesacsai Valaha Tanya pedig különleges szörpökből álló választékát hozta el.
 Silye Zoltán, a Fúzió Egyesület elnöke elmondta, hogy a Kóstoló Estet havonta szeretnék megrendezni, minden alkalommal 4-5 helyi termelőt várnak bemutatkozásra. Akciójuk célja, hogy vásárlói közösséget teremtsenek és a vásárlók tavaszra - mire jönnek a friss zöldségek - már úgy rendelhessenek a termelőktől hogy előre tudják, milyen termékekre van szükségük.