Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.
2017.10.10. 11:49 |
Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere , az új játszóeszközöket ünnepséggel avatták fel a jubileumát ünneplő intézményben. Reng Zoltán, a Hungrana Kft. ügyvezető-vezérigazgatója elmondta, hogy a cég a társadalmi felelősségvállalás jegyében elkötelezett Székesfehérvár és Fejér megye civil szervezeteinek, intézményeinek, játszótereinek, parkjainak, kórházainak támogatásában. Kiemelte, hogy az elkötelezettség megerősítésére idén tavasszal stratégiai megállapodást is kötött a Hungrana a Fejér Megyei Önkormányzattal. Reng Zoltán sok jókedvet kívánt az iskolásoknak a játszóeszközökhöz. Az avatáson részt vett Öreghegy két önkormányzati képviselője, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba is, akik képviselői keretük terhére támogatták az udvari játékok beszerzését. Östör Annamária, felidézte, hogy a korábbi játszótér balesetveszélyessé vált, így szükséges volt az elbontásuk. A képviselő örömét fejezte ki, hogy megújult az iskola udvara és most már biztonságos körülmények között játszhatnak a kossuthos diákok.  Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő kiemelte, hogy nagy öröm részt venni egy játszótér avatásán, amit jókedvűen vesznek birtokba az öreghegyi gyerekek. Azt kívánta, hogy az iskola tanulói töltsék mozgással, sporttal, játékkal szabadidejüket.
Az előző játszóeszközt tavaly áprilisban vehették birtokba a gyerekek, a most elkészült új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszköz beszerzésével pedig teljessé vált a játszótér felújítása. Farkasné Strasszer Márta iskolaigazgató elmondta, hogy az udvaron volt korábban is játszótér, amit  balesetveszély miatt elbontották. Az igazgató köszönetet mondott a Hungrana Kft-nek és a városrész önkormányzati képviselőinek, akiknek összefogásával megújulhatott az udvari játszótér. Elmondta, hogy a gyerekek nagyon várták már az új játékokat, hiszen a balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

Városfejlesztés

 1. Új burkolatot kapott 37 parkolóhely a Bátky Zsigmond utcában

  Új burkolatot kapott 37 parkolóhely a Bátky Zsigmond utcában. A 4-6-8. számú házak előtt a zúzottköves felületet térkő váltotta fel, amely nemcsak esztétikailag, hanem környezetvédelmi szempontból is megfelelő. 

  2018.06.20.
 2. Árpád-ház program – készen vannak a tervei a volt Köztársaság Mozi felújításának

  Készen vannak a volt Köztársaság Mozi felújításának a tervei, melyben a méltó helyet kapnak a középkori Magyar Királyság legnagyobb és legfontosabb templomának a Nagyboldogasszony-bazilikának megmaradt kövei, de elkezdődött már a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületének felújítás előtti felmérése, ahol a „Királyok és szentek. Az Árpádok kora” kiállítás kap majd helyet. Több más elem mellett a program része az Aranybulla-emlékmű felújítása is 2022-re.

  2018.06.13.
 3. Több mint ötven fát ültetnek majd az új, nyár végére elkészülő vízivárosi parkolóba

  Az új parkoló megtervezésénél feladat volt, hogy minél több fát lehessen ültetni a parkolók között. A területen összesen 201 férőhelyes, térköves, zöldsávval, fákkal kialakítandó parkolót terveztek közvilágítással a jelenlegi ipari területen, ahol járdákkal segítik majd a biztonságos közlekedést és egy új kutyafuttatót is kialakítanak.

  2018.06.13.
 4. Már csak a takarítás van hátra a Széna téri sportcsarnokban

  "Gyakorlatilag elkészült a sportcsarnok a Széna téren, ami júliusban, az öttusa Európa-bajnokságon mutatkozik meg a nagyközönségnek, a diákok pedig szeptembertől használhatják majd." - írta kedden reggel Facebook oldalán a város polgármestere Cser-Palkovics András és néhány friss fotót is tett fel az átadás előtt lévő csarnokról.

  2018.06.12.
 1. Elkészültek az új gyalogos átkelőhelyek a Kisteleki utcában

  Pénteken délelőtt volt a műszaki átadása a Zsolt utca és a Kisteleki utca kereszteződésénél, illetve a Kisteleki utca és a Töhötöm utca kereszteződésénél épített két új gyalogos átkelőhelynek. Deák Lajosné a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy régen szerették volna már a környéken lakók, hogy kijelölt gyalogos átkelőhelyek épüljenek a Kisteleki utcában.

  2018.05.25.
 2. Jelentős mennyiségű fát ültetnek ősszel a Rádió lakótelepi veszélyes nyárfák helyett

  A Rádió lakótelep 22-es számtól a Rádió utcáig épül egy új, térköves sétány a jelenlegi tönkrement aszfaltos járda helyett, ami a lakótelep járdafelújítási programjának első üteme. Az új járda kettő méter szélességben és 171 méter hosszan épül, amely a jelenlegi járda nyomvonalán halad majd – mondta Tímár Tibor útfenntartási ügyintéző.

  2018.05.25.
 3. Munkaterület átadások városszerte - kezdődik a III. Béla király tér felújítása is

  Újabb hat helyen kezdődnek út és járdafelújítások Székesfehérváron. A III. Béla király téren a burkolat felújítása mellett parkolóépítés is kezdődik, a Széchenyi utca 33-51 között a járda felújítása két héten belül elkezdődik akárcsak a Géza utca burkolat felújítása a Karinthy tér és a Kadocsa utca között. A Rozsnyói és a Szabadkai utcákban az útépítés mellett a vízvezetékeket is cserélik a házi bekötésekkel együtt.

  2018.05.24.
 4. Elkészültek az új járdák az Orgona és a Hajnal utcában is

  Három Oncsa telepi utcában újulnak meg a járdák, melyből a Hajnal és az Orgona utcákban elkészült a beruházás, az Agyag utcában még tart a munka. A beruházások összesen több mint másfél kilométeres járdaszakaszt érintenek 2100 négyzetméteren. 

  2018.05.23.

Múzeumok éjszakája

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek