Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.
2017.10.10. 11:49 |
Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere , az új játszóeszközöket ünnepséggel avatták fel a jubileumát ünneplő intézményben. Reng Zoltán, a Hungrana Kft. ügyvezető-vezérigazgatója elmondta, hogy a cég a társadalmi felelősségvállalás jegyében elkötelezett Székesfehérvár és Fejér megye civil szervezeteinek, intézményeinek, játszótereinek, parkjainak, kórházainak támogatásában. Kiemelte, hogy az elkötelezettség megerősítésére idén tavasszal stratégiai megállapodást is kötött a Hungrana a Fejér Megyei Önkormányzattal. Reng Zoltán sok jókedvet kívánt az iskolásoknak a játszóeszközökhöz. Az avatáson részt vett Öreghegy két önkormányzati képviselője, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba is, akik képviselői keretük terhére támogatták az udvari játékok beszerzését. Östör Annamária, felidézte, hogy a korábbi játszótér balesetveszélyessé vált, így szükséges volt az elbontásuk. A képviselő örömét fejezte ki, hogy megújult az iskola udvara és most már biztonságos körülmények között játszhatnak a kossuthos diákok.  Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő kiemelte, hogy nagy öröm részt venni egy játszótér avatásán, amit jókedvűen vesznek birtokba az öreghegyi gyerekek. Azt kívánta, hogy az iskola tanulói töltsék mozgással, sporttal, játékkal szabadidejüket.
Az előző játszóeszközt tavaly áprilisban vehették birtokba a gyerekek, a most elkészült új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszköz beszerzésével pedig teljessé vált a játszótér felújítása. Farkasné Strasszer Márta iskolaigazgató elmondta, hogy az udvaron volt korábban is játszótér, amit  balesetveszély miatt elbontották. Az igazgató köszönetet mondott a Hungrana Kft-nek és a városrész önkormányzati képviselőinek, akiknek összefogásával megújulhatott az udvari játszótér. Elmondta, hogy a gyerekek nagyon várták már az új játékokat, hiszen a balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

Városfejlesztés

 1. Hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében

  Újabb hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében, az átadó ünnepségen a hivatali dolgozók képzésének fontosságáról is szó esett. Székesfehérváron hat épületet újítottak fel a Mátyás király körúton, a Csíkvári úton, a Kégl György utcában, a Piac téren, a Koch László utcában, valamint a Sörház téren.

  2017.12.08.
 2. Elkészült és átadták a felújított Béke téri játszóteret

  Régóta várt beruházásként elkészült a Béke téri játszótér felújítása. Több mint 6 és félmillió forintból szabványszerűvé és biztonságossá tették a teret, ahova új játékok is kerültek. 

  2017.12.08.
 3. Sport, gyerekek, egészség - elkészült a Túrózsáki úti szabadidőpark

  Futópályák, kosár- és focipálya, játszótér, fitneszpark és rehabilitációs sportszerek, valamint biztonságos környezet szolgálja a mozogni vágyók igényét az új Túrózsáki úti szabadidőparkban. Az Öreghegy lábánál a Túrózsáki utca (volt Vidi parkoló) és az Pozsonyi út (öreghegyi Spar) közötti területen, az Aszalvölgyi vízfolyás mellett, felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érezhetik magukat.

  2017.12.08.
 4. Megújul a Gárdonyi Géza Művelődési Ház – közel 90 millió forint érkezik az előkészítéshez

  A Magyar Kormány idén novemberben hozott határozatot arról, hogy forrást biztosít a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár felújításának előkészítéséhez, majd egy következő ütemben a beruházás megvalósításához is. A régóta várt döntésről Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők, Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője számolt be a művelődési házban.

  2017.12.07.
 1. Mérföldkő a kórház életében - új helyre költözik a megújult Neurológia

  Öt hónap alatt 187 millió forint állami támogatással és 10 millió forint kórházi forrásból valósult meg az az infrastruktúra, mely mindenben megfelel a XXI. századi, 24 órás komplex ellátást nyújtó követelményeknek. A Neurológiai Osztály költözése a korábbi években megkezdett infrastrukturális fejlesztések záró lépése.

  2017.12.01.
 2. Játszótér bővítés a Palotavárosban kormányzati támogatással

  Jelentős játszótér bővítés lesz a Palotavárosban a Bátky Zsigmond utca és a Halász utca közötti parkban. Belügyminisztériumi támogatásból ötvenmillió forintból építik tovább a parkban a nemrégiben elkészült új játszóteret. A beruházásról hétfőn reggel Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester és Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselő közösen tájékoztatott a helyszínen.

  2017.11.27.
 3. Több ezer tő fás szárú növényt telepít a Városgondnokság az új szabadidőparkba

  Összesen 86 előnevelt, többször iskolázott, nagy körméretű, földlabdás fát és 4228 bokrot telepít a napokban a hamarosan elkészülő Túrózsáki úti szabadidőparkba a Városgondnokság. Két fajta éger, tölgy, juhar és rózsaszínű virágú gesztenye kerül a parkba, ahol a földmunka mellett már az ültetést is elkezdték a város kertészei.

  2017.11.23.
 4. Több mint 200 fát ültettek a héten a Béla úti temetőben

  A Béla úti temető új parcelláinak kialakítása a belső utak és sétányok építése mellett növénytelepítéssel is együtt jár. A Városgondnokság szakemberei a héten több mint kettőszáz előnevelt, többször iskolázott, nagy körméretű, földlabdás növényt ültettek el, amiket támrudakkal védenek a széltől.

  2017.11.21.

Adventi programok

Eseménynaptár

2017. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Hangja

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek