Nyolc iskola diákjai vívtak versenyt a diákolimpia városi döntőjében

A városi diákolimpia döntőjének adott helyet szombaton délelőtt a Tóvárosi Általános Iskola tornaterme. A házigazda Tóvárosi mellett a Vasvári, a Vörösmarty, az István Király, a Felsővárosi, a Teleki, a Munkácsy és a Kossuth iskolák csapatai jutottak be a fináléba, ahol többek között pókjárásban, várfoglalóban, szlalom kézilabdában és labdahordásban is összemérhették ügyességüket a diákok.
2017.11.25. 12:02 |

Nyolc csapat részvételével rendezték meg szombaton a városi diákolimpia döntőjét a Tóvárosi Általános Iskolában. A fináléban a Tóvárosi Általános Iskola, a Vörösmarty Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola  és az István Király Általános Iskola csapatai vettek részt.  Kiváló hangulat közepette versenyezhettek a város alsó tagozatos általános iskolás diákjai. Már a bemelegítés során több száz szülő és rokon buzdította teli torokból a gyerekeket, akik lelkesen teljesítették a feladatokat. A tanulóknak összesen tíz játékos feladatot kellett végrehajtaniuk a szombati sportos programon, amelynek a tétje az volt, hogy melyik intézmény diákjai tudnak jogot szerezni maguknak a megyei döntőn való indulásra. A döntőben számos ügyességi feladat során kellett bizonyítaniuk ügyességüket a diákoknak. A feladatok között váltóbotos futás, pókjárás-rákjárás, labdás ügyességi váltó, várfoglaló, labdahordás, karikakirakó, szlalom kézilabda is szerepelt. A versenyt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg, aki elmondta, hogy a város örömmel támogatja a rendezvényt. A tanácsnok gratulált azoknak, akik bejutottak a döntőbe és eredményes versenyt kívánt a diákoknak.

Sport

 1. Sztárvendégek, vitorlások és alakreform az idei Sportmajálison

  A Petőfi-szobortól induló hagyományos felvonulással kezdődik, majd a Bregyóban folytatódik az évek óta hagyományos Sportmajális május 1-jén kedden. A színpadon egymást váltják a sportegyesületek bemutatói és különleges sportversenyeket láthatnak az érdeklődők, akik találkozhatnak Rubint Rékával is. Az idén Vizisport Majálissal is kiegészül a program Csónakázó tónál.

  2018.04.24.
 2. Paksra látogat a Videoton szombaton - autóbuszok indulnak a mérkőzésre

  A Videoton FC az OTP Bank Liga 28. fordulójában, április 28-án, szombaton 17 órai kezdettel a Paksi FC otthonában lép pályára. A tabella hatodik helyén álló paksi csapat a legutóbbi fordulóban 2-2-es döntetlent játszott a Ferencváros otthonában, míg a Vidi zsinórban tizedik alkalommal is legyőzte a Debrecent. A Paks még harcban van a dobogóért, hátrányuk mindössze 2 pont a harmadik helyezett Újpesttel szemben. A Videoton FC a mérkőzésre szurkolói buszokat indít.

  2018.04.24.
 3. Szép eredményekkel tértek haza a fehérvári judós gyerekek

  Tavaszi versenyeken vett részt a MOST Cselekvők Egyesületének Judo Szakosztálya. Az ARANY EGYMI Speciális Szakiskola tanulásban akadályozott tanulói, versenyzői az országos versenyen két ezüstérmet és egy bronzérmet nyertek. Az elmúlt hétvégén pedig a IV. Bakony kupáról tértek haza szép eredményekkel.

  2018.04.23.
 4. Három Alba triatlonos érem Veresegyházáról

  Ismét érmeket hoztak az Alba Triatlon SE sportolói, ezúttal a veresegyházi duatlon ranglista versenyen értek el szép eredményeket a fehérváriak.

  2018.04.23.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak