Nyolc iskola diákjai vívtak versenyt a diákolimpia városi döntőjében

A városi diákolimpia döntőjének adott helyet szombaton délelőtt a Tóvárosi Általános Iskola tornaterme. A házigazda Tóvárosi mellett a Vasvári, a Vörösmarty, az István Király, a Felsővárosi, a Teleki, a Munkácsy és a Kossuth iskolák csapatai jutottak be a fináléba, ahol többek között pókjárásban, várfoglalóban, szlalom kézilabdában és labdahordásban is összemérhették ügyességüket a diákok.
2017.11.25. 12:02 |

Nyolc csapat részvételével rendezték meg szombaton a városi diákolimpia döntőjét a Tóvárosi Általános Iskolában. A fináléban a Tóvárosi Általános Iskola, a Vörösmarty Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola  és az István Király Általános Iskola csapatai vettek részt.  Kiváló hangulat közepette versenyezhettek a város alsó tagozatos általános iskolás diákjai. Már a bemelegítés során több száz szülő és rokon buzdította teli torokból a gyerekeket, akik lelkesen teljesítették a feladatokat. A tanulóknak összesen tíz játékos feladatot kellett végrehajtaniuk a szombati sportos programon, amelynek a tétje az volt, hogy melyik intézmény diákjai tudnak jogot szerezni maguknak a megyei döntőn való indulásra. A döntőben számos ügyességi feladat során kellett bizonyítaniuk ügyességüket a diákoknak. A feladatok között váltóbotos futás, pókjárás-rákjárás, labdás ügyességi váltó, várfoglaló, labdahordás, karikakirakó, szlalom kézilabda is szerepelt. A versenyt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg, aki elmondta, hogy a város örömmel támogatja a rendezvényt. A tanácsnok gratulált azoknak, akik bejutottak a döntőbe és eredményes versenyt kívánt a diákoknak.

Sport

 1. Biztató atlétikai fedett pályás szezonkezdet Budapesten és Fehérváron

  Két helyszínen, a fővárosban, a szezonyitó fedett pályás Budapest bajnokságon, illetve hazai pályán, a Regionális Atlátikai Központ fedett futófolyosóján is rajthoz álltak a hétvégén az ARAK atlétái.

  2018.01.22.
 2. Nagyszabású utánpótlástornán találkoztak a régió ifjú rögbisei a hétvégén

  Szombaton a Régiós Terem Rögbi Torna első fordulóján vettek részt közép-dunántúli utánpótlás csapatok, Székesfehérváron az István Király Általános Iskola tornatermében. A rendezvényen 14 csapat 125 játékosa mérte össze tudását.

  2018.01.22.
 3. A legjobb nindzsa is mászott a fehérvári falmászó versenyen

  A 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny egész nap zajlott az István Király Általános Iskola tornatermében található mászófalon. A sportág kiválóságai érkeztek az egész országból, sőt, volt határon túli mászó is. Hat kategóriában rendeztek versenyt, és jelen volt a Nindja Warrior televíziós vetélkedő győztese, Gyömrei Máté is, aki a veszprémi falmászó klub tagjaként itt nem jutott döntőbe.

  2018.01.21.
 4. Két gólt és - három helyett - csak egy pontot szerzett a Volán Dornbirnban

  Végre gólt, gólokat szerzett a Volán, ráadásul úgy, hogy a Dornbirn otthonában két harmad után kettővel vezetett. Az osztrákok nem csak, hogy egyenlítettek, de a hosszabbításban meg is fordították a meccset. Igaz a fehérváriaknak a szombati salzburgi derbi után csak kevesebb mint 24 órájuk volt a regenerálódásra. Dornbirn - Fehérvár AV 19 3-2 (0-1) (0-1) (2-0) (1-0) Gólszerző: Reid, Grabher, Conelly ill. Hári, Gilbert.

  2018.01.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak