Nyolc iskola diákjai vívtak versenyt a diákolimpia városi döntőjében

A városi diákolimpia döntőjének adott helyet szombaton délelőtt a Tóvárosi Általános Iskola tornaterme. A házigazda Tóvárosi mellett a Vasvári, a Vörösmarty, az István Király, a Felsővárosi, a Teleki, a Munkácsy és a Kossuth iskolák csapatai jutottak be a fináléba, ahol többek között pókjárásban, várfoglalóban, szlalom kézilabdában és labdahordásban is összemérhették ügyességüket a diákok.
2017.11.25. 12:02 |

Nyolc csapat részvételével rendezték meg szombaton a városi diákolimpia döntőjét a Tóvárosi Általános Iskolában. A fináléban a Tóvárosi Általános Iskola, a Vörösmarty Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola  és az István Király Általános Iskola csapatai vettek részt.  Kiváló hangulat közepette versenyezhettek a város alsó tagozatos általános iskolás diákjai. Már a bemelegítés során több száz szülő és rokon buzdította teli torokból a gyerekeket, akik lelkesen teljesítették a feladatokat. A tanulóknak összesen tíz játékos feladatot kellett végrehajtaniuk a szombati sportos programon, amelynek a tétje az volt, hogy melyik intézmény diákjai tudnak jogot szerezni maguknak a megyei döntőn való indulásra. A döntőben számos ügyességi feladat során kellett bizonyítaniuk ügyességüket a diákoknak. A feladatok között váltóbotos futás, pókjárás-rákjárás, labdás ügyességi váltó, várfoglaló, labdahordás, karikakirakó, szlalom kézilabda is szerepelt. A versenyt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg, aki elmondta, hogy a város örömmel támogatja a rendezvényt. A tanácsnok gratulált azoknak, akik bejutottak a döntőbe és eredményes versenyt kívánt a diákoknak.

Sport

 1. Mind a négy magyar döntős az öttusa EB női versenyében

  A női selejtezővel folytatódott a Nu Skin felnőtt öttusa Európa-bajnokság Székesfehérváron. A csütörtöki napon négy magyar indulóért szoríthattunk, hiszen a fehérvári Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara, valamint Földházi Zsófia és Réti Kamilla képviselte a magyar színeket.

  2018.07.19.
 2. A strandon szokták a vizet a fehérvári hokisok

  Szuper kis videót készítettek a hokisok arról, hogy a megújult fehérvári strandon jártak, méghozzá nem is akárhogy, teljes felszerelésben. Érdemes megnézni, hiszen a Fehérvár AV19 csapatának játékosai mindent kipróbáltak, amit lehetett.

  2018.07.19.
 3. Rock 'n' roll és futás - két helyen is lesz augusztusban

  Alig több mint egy hónap múlva, augusztus 20-án a Bence-hegyet, hat nappal később a vérteskozmai terepet hódíthatják meg a vállalkozó kedvű futók. Mindkét eseményen csak előzetes nevezés után lehet részt venni, ezek feltételeiről az események Facebook oldalán lehet tájékozódni.

  2018.07.19.
 4. Szombaton 20.15 órakor a Kisvárda ellen kezdi a Vidi a 2018/19-es bajnoki szezont

  Július 21-én, szombaton 20.15 órai kezdettel a Kisvárdát fogadja a MOL Vidi FC az OTP Bank Liga NB I első fordulójánban, a Pancho Arénában. Érdekesség, hogy a Kisvárdával korábban még barátságos mérkőzésen sem csapott össze a Vidi történelme folyamán. Közvetlenül a meccs előtt, 17 órától a Puskás Akadémia FC látja vendégül a Debrecent. A két klub közös kezdeményezéseként egy jegy áráért mindkét bajnoki mérkőzést megtekinthetik a drukkerek.

  2018.07.19.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak