Nyolc éremmel tértek haza a serdülők a fedett pályás bajnokságról

A téli szezon legnépesebb bajnoksága a 14-15 éveseké. Az ARAK Up. Akadémia is a legnagyobb létszámmal ebben a korcsoportban indította atlétáit a Budapesten. A nemenként 12 versenyszámban a sok betegség ellenére 50 fehérvári rajthoz állás került regisztrálása.

2018.02.06. 11:05 |

Három versenyszámban indult, és mindegyikben érmet nyert Mohai Regina. 60 m gáton a másodikkal azonos eredménnyel, 9,28-al lett bronzérmes Borsányi Zoltán tanítványa. 300 méteren egyéni csúcsot javítva, 42,09-el szintén harmadik helyen zárt. Aranyérmet nyert a 4x200 méteres váltó befutójaként, Gimesi Katával, Szabó Grétával, Gombolai Nórával egyetemben. Kiss Alexander és Lakatos András rúdugrásban alkotott maradandót. Skoumal Péter mindkét tanítványa egyéni csúccsal zárt. Kiss 380 cm-el második, Lakatos 340-el harmadik helyen zárt. Tatai Zalán esélyesként került a 60 m síkfutás döntőjébe. Bár Babos Rita versenyzője túlizgulta a finálét, ennek ellenére a második helyen ért célba. Klauzer László ötösugrásban ugrott fel a dobogóra. Egyéni csúcsát megdöntve, ugrásról-ugrásra javított Molnár Ferenc atlétája, és végül szoros versenyben lett bronzérmes. A fiúk 4x200 méteres stafétája szolgáltatta az ARAK nyolcadik érmét, az ötödik bronzot. Károlyi, Csornai, Klauzer, Tatai összetételben akár jobb helyen is végezhetett volna, de a második váltásnál a versenybíróval történt ütközést követően nem maradt esély a javításra. Végül a bronzéremnek is örülni kellett.
 
300 méteren egyetlen századdal csúszott le a dobogóról Károlyi Soma, negyedik helyen zárt. A lányok ötösugrásában a 60 m síkfutás "B" döntőjének győztese, Gimesi Kata végzett az ötödik helyen. Hetedik lett Szabó Gréta távolugrásban, Gombolai Nóra 60 gáton, Bolla Gergő távolugrásban és Csetényi Zsolt rúdugrásban. Döntőbe jutott és nyolcadikként végzett Csornai János 60 méteren és lányok 4x200 méteres "B" váltója is.

Sport

 1. ARAK AKTIV - kilencedik alkalommal indult útjára a kisiskolások versenye

  Kilencedik alkalommal indult útjára az ARAK AKTIV versenysorozata, hogy a fehérvári iskolákban színes és látványos gyakorlataival megismertesse az atlétika versenyszámait az alsó tagozatos kisdiákokkal. Az idei verseny a Szent Imre Általános Iskolában indult kedden.

  2018.02.20.
 2. Fehérvári helyezések a megyei sakk diákolimpia csapat döntőiben

  Szombaton ismét a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola adott otthont a megyei sakk diákolimpia versenyének, ezúttal a csapatversenyt rendezték meg az iskolában. A verseny tétje a korcsoportonkénti megyei bajnoki cím, és a szombathelyi országos döntőbe jutás volt. 

  2018.02.20.
 3. Kovács Zoltán: Huszti hazatérése pozitív üzenetet hordoz

  „Huszti Szabolcs hazatérése pozitív üzenetet hordoz a magyar labdarúgás számára.” - mondta Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója hétfőn, aki hozzátette: „nem kell bemutatni, milyenek az emberi és szakmai kvalitásai, már eddig is sokat kaptunk tőle, biztos vagyok benne, sok örömöt szerez majd a fehérvári szurkolóknak.”

  2018.02.20.
 4. A tóvárosi lányok nyerték meg a városi kosárlabda diákolimpia döntőjét

  A Tóvárosi Általános Iskola és a Ciszterci Szent István Gimnázium vívta a 2017/2018 tanévi Székesfehérvár városi IV. korcsoportos - 2003-ban és 2004-ben született tanulók - lány kosárlabda diákolimpia döntőjét hétfőn, az Alba Regia Sportcsarnokban. A versenyt Thuróczy Nóra, az Építők és a magyar válogatott legendás kosárlabdázója emlékére rendezték meg, a díjakat Székesfehérvár polgármestere adta át. 

  2018.02.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak