Nyolc éremmel tértek haza a serdülők a fedett pályás bajnokságról

A téli szezon legnépesebb bajnoksága a 14-15 éveseké. Az ARAK Up. Akadémia is a legnagyobb létszámmal ebben a korcsoportban indította atlétáit a Budapesten. A nemenként 12 versenyszámban a sok betegség ellenére 50 fehérvári rajthoz állás került regisztrálása.

2018.02.06. 11:05 |

Három versenyszámban indult, és mindegyikben érmet nyert Mohai Regina. 60 m gáton a másodikkal azonos eredménnyel, 9,28-al lett bronzérmes Borsányi Zoltán tanítványa. 300 méteren egyéni csúcsot javítva, 42,09-el szintén harmadik helyen zárt. Aranyérmet nyert a 4x200 méteres váltó befutójaként, Gimesi Katával, Szabó Grétával, Gombolai Nórával egyetemben. Kiss Alexander és Lakatos András rúdugrásban alkotott maradandót. Skoumal Péter mindkét tanítványa egyéni csúccsal zárt. Kiss 380 cm-el második, Lakatos 340-el harmadik helyen zárt. Tatai Zalán esélyesként került a 60 m síkfutás döntőjébe. Bár Babos Rita versenyzője túlizgulta a finálét, ennek ellenére a második helyen ért célba. Klauzer László ötösugrásban ugrott fel a dobogóra. Egyéni csúcsát megdöntve, ugrásról-ugrásra javított Molnár Ferenc atlétája, és végül szoros versenyben lett bronzérmes. A fiúk 4x200 méteres stafétája szolgáltatta az ARAK nyolcadik érmét, az ötödik bronzot. Károlyi, Csornai, Klauzer, Tatai összetételben akár jobb helyen is végezhetett volna, de a második váltásnál a versenybíróval történt ütközést követően nem maradt esély a javításra. Végül a bronzéremnek is örülni kellett.
 
300 méteren egyetlen századdal csúszott le a dobogóról Károlyi Soma, negyedik helyen zárt. A lányok ötösugrásában a 60 m síkfutás "B" döntőjének győztese, Gimesi Kata végzett az ötödik helyen. Hetedik lett Szabó Gréta távolugrásban, Gombolai Nóra 60 gáton, Bolla Gergő távolugrásban és Csetényi Zsolt rúdugrásban. Döntőbe jutott és nyolcadikként végzett Csornai János 60 méteren és lányok 4x200 méteres "B" váltója is.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak