Nyolc éremmel tértek haza a serdülők a fedett pályás bajnokságról

A téli szezon legnépesebb bajnoksága a 14-15 éveseké. Az ARAK Up. Akadémia is a legnagyobb létszámmal ebben a korcsoportban indította atlétáit a Budapesten. A nemenként 12 versenyszámban a sok betegség ellenére 50 fehérvári rajthoz állás került regisztrálása.

2018.02.06. 11:05 |

Három versenyszámban indult, és mindegyikben érmet nyert Mohai Regina. 60 m gáton a másodikkal azonos eredménnyel, 9,28-al lett bronzérmes Borsányi Zoltán tanítványa. 300 méteren egyéni csúcsot javítva, 42,09-el szintén harmadik helyen zárt. Aranyérmet nyert a 4x200 méteres váltó befutójaként, Gimesi Katával, Szabó Grétával, Gombolai Nórával egyetemben. Kiss Alexander és Lakatos András rúdugrásban alkotott maradandót. Skoumal Péter mindkét tanítványa egyéni csúccsal zárt. Kiss 380 cm-el második, Lakatos 340-el harmadik helyen zárt. Tatai Zalán esélyesként került a 60 m síkfutás döntőjébe. Bár Babos Rita versenyzője túlizgulta a finálét, ennek ellenére a második helyen ért célba. Klauzer László ötösugrásban ugrott fel a dobogóra. Egyéni csúcsát megdöntve, ugrásról-ugrásra javított Molnár Ferenc atlétája, és végül szoros versenyben lett bronzérmes. A fiúk 4x200 méteres stafétája szolgáltatta az ARAK nyolcadik érmét, az ötödik bronzot. Károlyi, Csornai, Klauzer, Tatai összetételben akár jobb helyen is végezhetett volna, de a második váltásnál a versenybíróval történt ütközést követően nem maradt esély a javításra. Végül a bronzéremnek is örülni kellett.
 
300 méteren egyetlen századdal csúszott le a dobogóról Károlyi Soma, negyedik helyen zárt. A lányok ötösugrásában a 60 m síkfutás "B" döntőjének győztese, Gimesi Kata végzett az ötödik helyen. Hetedik lett Szabó Gréta távolugrásban, Gombolai Nóra 60 gáton, Bolla Gergő távolugrásban és Csetényi Zsolt rúdugrásban. Döntőbe jutott és nyolcadikként végzett Csornai János 60 méteren és lányok 4x200 méteres "B" váltója is.

Sport

 1. Így ünnepelték a szurkolók a Videoton harmadik bajnoki címét Fehérváron

  Miután végig irányítva, két gólt lőve legyőzte a Videoton a Honvéd gárdáját, egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította első helyét a tabellán. A bajnokcsapatot a hagyományokhoz hűen Székesfehérváron a Városház téren várták a szurkolók, akik csodálatos hangulatot teremtve tették felejthetetlenné a Videoton harmadik bajnoki címét.

  2018.05.28.
 2. Legyőzte a Honvédot, harmadszor bajnok a Videoton!

  Végig irányítva, két gólt lőve legyőzte a Videoton a Honvéd gárdáját, ezzel pedig egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította első helyét a tabellán. A Városház téren este 11 órától várják a szurkolókat!

  2018.05.27.
 3. Futva a tiszta, egészséges Székesfehérvárért - már hetedszer

  Hetedik alkalommal rendezik meg a környezetvédelmi világnapon a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért tömegfutást. Június első vasárnapján a megszokott helyszínen és távokon futhatnak a nevezők a Várkörúton.

  2018.05.25.
 4. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak