Lakossági fórum Börgöndön - idén tervezik, jövőre építik a börgöndi közösségi házat

Hétfőn este lakossági fórumot tartottak Börgöndön, ahol a város polgármestere és a településrész önkormányzati képviselője közösen jelentették be, hogy önkormányzati területen épülhet meg az új börgöndi közösségi ház. Szó volt arról is, hogy a következő két hétben az összes 2017-re vonatkozó 30db zöldhulladékos matricát kiküldi a Depónia a városban.
2017.01.16. 20:41 |
Hétfőn este lakossági fórumot tartottak Börgöndön, ahol a város polgármestere és a településrész önkormányzati képviselője közösen jelentették be, hogy önkormányzati területen épülhet meg az új börgöndi közösségi ház. Szó volt arról is, hogy a következő két hétben az összes 2017-re vonatkozó 30db zöldhulladékos matricát kiküldi a Depónia a városban. A díjmentesen felhasználható matricán és a negyedéves számlán kívül lesz egy vegyes hulladékos kukára való matrica is a levélben, melyet a fel kell ragasztania mindenkinek a vegyes hulladékos gyűjtőedényekre.
A lakossági fórum elején a kérdéseiket tehették fel, melyekre azonnali válaszokat kaptak. Egy lakó problémaként vetette fel, hogy nagyon nehéz lenyírni a füvet a ház előtti árokban. Közben hallani lehetett a sorokból, hogy „a kavics az nagyon nagy gond nálunk is: beleverik a kocsik a fűbe és nehéz nyírni.” A házak előtti zöldterület és járda fenntartása az ingatlantulajdonosok feladata mindenhol az országban – hangzott el a fórumon. Bozai István városgondnok a kérdésre válaszolva elmondta, hogy évente 527 millió forintot költ Fehérvár a zöldterületek fenntartására. Elmondta továbbá, hogy a felvetett problémát természetesen megvizsgálják a Városgondnokságon. Egy másik lakó kérte, hogy a kukások tegyék ugyanoda vissza a kukát, ahova azt kikészítették és ne az utca szélére. A Gyümölcsfa utcából kérte egy lakó, hogy az úton keletkezett gödröket sóderrel javítsák ki és az elterítésben ő is szívesen segít.
Kérdésként hangzott el a Börgönd Fehérvár közötti kerékpárút esetleges megépítése. Nagy Zsolt a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hogy a Seregélyesi útra, az Alba Ipari Zónáig tervezett kerékpárút megépítése után lehet tovább folytatni Börgönd irányába a bicikliút építését. Dienesné Fluck Györgyi Börgönd önkormányzati képviselője arról is beszélt, hogy a bekötőút melletti gyalogjárda terveztetése elkezdődött, a megvalósulására azonban jelenleg nincs forrás. Börgöndön egyébként, a gyalogosok védelmének érdekében is, az egész településrészen 30km/h a maximálisan megengedett sebesség.

Megépül a közösségi ház Börgöndön

Cser-Pakovics András polgármester a lakossági fórumon jelentette be, hogy idén elkezdődik a terveztetése a börgöndi közösségi háznak. Mint mondta több helyszín is szóba jött, többek között a Fertőzug Horgász és Szabadidőpark megvásárlása is, viszont a természetvédelmi övezet miatt még felújítani sem lehetne az ottani épületet. Felmerült, hogy a település belső részén lenne a közösségi ház: volt egy olyan önkormányzati tulajdonú terület, melyre saját tervezésben egy kisebb művelődési házat épít a város Börgöndön. A 2017-es költségvetésben szerepel majd a tervezésre és engedélyeztetésre a forrás. Elhangzott továbbá, hogy a Börgöndi kápolna felújításra idén lesz forrás és 2018-19-ben a közösségi ház kivitelezése is megtörténhet. Dienesné Fluck Györgyi elmondta, hogy nem a játszótérrel szemben, hanem a játszótér előtt a bal oldalon épül majd a közösségi ház. A tervező 2017 derekára elkészül a tervekkel, melynek a költségvetési fedezete rendelkezésre fog állni.

Steigerwald Tibor a Depónia Kft. igazgatója kérte a börgöndi Barkóczi utcában lakókat, hogy az utca űrszelvényét a lehetőségekhez képest tisztítsák ki, hogy ne karcolják össze az új kukásautókat a fák nagyobb ágai. A szemétszállítással kapcsolatos lakossági kérésként elhangzott, hogy legyen több zöldhulladék matrica. A következő két hétben az összes 2017-re vonatkozó zöldhulladékos matricát kiküldi a Depónia a városban. Összesen harminc darab díjmentesen felhasználható matricán és a negyedéves számlán kívül lesz egy vegyes hulladékos kukára való matrica is a levélben, melyet a fel kell ragasztania mindenkinek a vegyes hulladékos kukákra.

A Börgöndi lakossági fórumokat a Fertőzug Horgász és Szabadidőparkban tartják ahol a mostani összejövetel előtt is bárki megfigyelhette milyen gazdag a környék madárvilága: ludak ezrei tartottak a Velencei-tó felé.

Közélet

 1. 26. születésnapját ünnepelte a Szegényeket Támogató Alapítvány

  Idén ünnepli fennállásának 26. évét a Szegényeket Támogató Alapítvány. A szervet születésnapi ünnepségén idén is átadták a Csengőszó-díjat, amelyet minden évben egy olyan önzetlen ember kap meg, aki az elmúlt évben példamutató hozzáállást tanúsított mind az alapítvány, mind a munkája felé. Az elismerést az idén Mervay Tibor, az Arany János Szakiskola pedagógusa vehette át.

  2017.04.27.
 2. Összefogás - elkészült az új játszóvár a Rákócziban

  Új udvari játszóeszközt vehettek birtokba a gyerekek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A fejlesztés összefogással valósult meg: a szülők által támogatott kezdeményezéshez az önkormányzat biztosította a még hiányzó pénzt. A gyerekek hivatalosan csütörtökön délelőtt vehették birtokba az új játékokat.

  2017.04.27.
 3. A negyven évvel ezelőtti buszbalesetre emlékeznek a 62-es számú főúton

  Fehérvártól néhány kilométerre, a 62-es főút 38-as kilométer szelvénynél, a 40 évvel korábban bekövetkezett négy főiskolás diák életét követelő halálos baleset helyszínén tartanak megemlékezést délután egy órakor. Tragikus baleset 1977 április 30-án történt a város határában.

  2017.04.26.
 4. Perifériás érbetegség szűrés lesz május 6-án A Szabadművelődés Házában

  Ismét lesz perifériás érbetegség szűrés Székesfehérváron. Az ingyenes vizsgálatokat május 6-án, szombaton tartják A Szabadművelődés Házában. Elsősorban az 55-70 év közöttiek részvételét várják előzetes bejelentkezés alapján. Ismét lehetőség lesz a vércukorszint, a koleszterinszint és a testtömeg-index mérésére, várható továbbá kockázatbecslés és boka-kar index számítás.

  2017.04.26.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek