Nyílt napra várták a továbbtanulás előtt álló diákokat a Geoinformatikai Intézetben

2017 szeptemberétől az Alba Regia Műszaki Karon mérnök informatikus asszisztens, földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök, informatikus, műszaki menedzser, villamosmérnök, mechatronikai mérnök szakokra jelentkezhetnek a diákok. 2017-ben már több mint 150 duális férőhelye van az egyetemnek, amit a gazdasági partnerekkel együtt kínálnak a diákok számára.
2017.01.16. 11:55 |
2017 szeptemberétől az Alba Regia Műszaki Karon mérnök informatikus asszisztens, földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök, informatikus, műszaki menedzser, villamosmérnök, mechatronikai mérnök szakokra jelentkezhetnek a diákok. 2017-ben már több mint 150 duális férőhelye van az egyetemnek, amit a gazdasági partnerekkel együtt kínálnak a diákok számára.
A Geoinformatikai Intézet nyílt napjára várták a diákokat hétfőn az az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának Pirosalma utcai épületbe. A GEO-ba jelentkezők számára újdonságot jelent a 2017-es jelentkezésnél, hogy bővült a felvételi tárgyak választéka. Az egyik felvételi tárgy az informatika, vagy matematika, míg a másik felvételi tárgy az eddig is választhatókon kívül lehet az úgynevezett szakmai előkészítő tárgy, vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy. A földmérési, térinformatikai szakközépiskolákból jelentkezők számára ez a tárgy a „földmérés ismeretek”, amely tárgyból ebben a tanévben először a szakközépiskolások érettségi vizsgát is tesznek. Akik a korábbi években érettségiztek, ők is jelentkezhetnek érettségi vizsgára „földmérés ismeretek” tárgyból. Az egyetem megfontolásra ajánlja a többletpontok szerzése érdekében, hogy a diákok emelt szintű érettségi vizsgát is tehetnek „földmérés ismeretek” tárgyból.
A hétfői nyílt napon elsőként Dr. Seebauer Márta, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar oktatási dékánhelyettese köszöntötte a résztvevőket, aki örömét fejezte ki, hogy a továbbtanulás előtt álló hallgatók jelentős létszámban jelentek meg az intézmény második nyílt napján. Beszédében arra kérte a fiatalokat, hogy felelősségteljesen döntsenek a továbbtanulásnál, mert az életre szóló választással a karrierjüket alapozhatják meg. Az intézmény oktatási dékánhelyettese kiemelte: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar egy hallgatóbarát iskola, ahol legfőbb céljuknak tekintik, hogy megtartsák a hallgatókat.
Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere elmondta: az alapítás óta az intézmény folyamatosan bővül és növekszik, hiszen a tavalyi felvételi időszakban kevés olyan egyetemi kar volt, amely több mint 33 százalékkal tudott bővülni. "Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar ilyen volt, köszönhető ez annak a megállapodási rendszernek, amely az itt működő ipari vállalatok, az egyetem és a város között létrejött. A duális képzés rendkívül fontos ezen az egyetemen, jó példa erre, hogy valamennyi alapszak elérhető duális képzésben. Most szeptembertől több mint 150 duális hely áll majd rendelkezésre a hallgatók számára, ami országos szinten is egyedülálló és példaértékű.” – mondta Mészáros Attila, aki végül arra is felhívta a diákok figyelmét, hogy a város számos olyan programot biztosít a hallgatóknak, melyekkel kellemesen tölthetik el szabadidejüket. Ehhez kapcsolódóan 2016 októberében először rendezték meg a Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabált, emellett szeptemberre elkészül az Egyetemi Klub is.
 
Ezt követően Pogátsnik Monika dékáni hivatalvezető adott tájékoztatást a duális képzési formáról. 2017. szeptemberben alapképzésen (BSc): mérnökinformatikus alapszakon, villamosmérnök alapszakon, a gépészmérnök alapszakon, a műszaki menedzser alapszakon, mesterképzésen (MSc) mechatronikai mérnök mesterszakon indul duális képzés az Óbudai egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A duális képzési forma keretében a hallgatók tanulmányaik során egyidejűleg lesznek az egyetem nappali tagozatos hallgatói, és a gyakorlati oktatást nyújtó vállalat hallgatói munkaszerződés keretében foglalkoztatott gyakornokai. A naprakész szakmai gyakorlati ismeretek elsajátítása mellett a legújabb technológiákat ismerhetik meg a fiatalok az adott cégnél, ahol képzés teljes időtartamára fizetést is kapnak.
A nyílt napon résztvevő tanulók a duális képzéssel kapcsolatban is értékes információkhoz juthattak a Leica Geosystems – mint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar leendő stratégiai partnere a duális képzésben – és a Sapa Profiles Kft. képviselőinek jóvoltából. Végül Dr. Engler Péter, a Geoinformatikai intézet igazgatóhelyettese a földmérő és földrendező mérnök alapszakról, majd az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói adtak szaktájékoztatókat a gépészmérnök, villamosmérnök, mérnökinformatikus, műszaki menedzser szakokról.

Gazdaság

 1. Információs napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

  Duális Információs Napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Városháza Dísztermében, ahol jobban megismerhették egymást a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok. A duális képzésben résztvevő leendő hallgatók azzal az előnnyel kezdhetnek majd a munkaerőpiacon, hogy az egyetem elvégzésekor már három és fél év munkatapasztalatot tudhatnak magukénak, így szakmailag már nem számítanak majd pályakezdőnek.

  2017.04.27.
 2. Pénteken zárulnak a pincér és szakács tanulók szintvizsgái

  A héten a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják.

  2017.04.26.
 3. Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét az Alba Ipari Zónában

  Az új épületkomplexum építése 2016. júliusában kezdődött a közel egy hektáros területen az Alba Ipari Zónában. A 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 m²-es épület, melyben irodák, szolgálati lakások és nyolc fedett buszgarázs is található.

  2017.04.26.
 4. Sportközgazdász mesterképzés indul a Corvinus fehérvári campusán

  Szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Sportközgazdász mesterképzés indul. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

  2017.04.21.
 1. Április 27-én ismét Lányok Napja az Arconic-Köfém Kft-nél

  Április 27-én ismét megrendezik a Lányok Napját, amikor a gimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányaikat folytató lányok találkozhatnak vállalati szakemberekkel és különböző mérnöki szakmákkal ismerkedhetnek. A nap célja, hogy a diáklányok lássák, hogy számukra is van karrierlehetőség az egyes műszaki pályákon.

  2017.04.18.
 2. Szorosabb lett a Grundfos és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kapcsolata

  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját, ami sokkal több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

  2017.04.13.
 3. Megnyitott a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókja

  Új, jobban megközelíthető helyen, a korábbinál nagyobb alapterű bankfiókban várja meglévő és leendő ügyfeleit a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérváron. Szerdán délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókját. A bank célja, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljon Magyarországon.

  2017.04.12.
 4. 13%-os béremelés idén a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozóknak

  Örömteli tájékoztatást kapott Székesfehérvár polgármestere a KNYKK Zrt. vezérigazgatójától. Németh Tamás arról a hároméves bérmegállapodásról számol be, amely az idei évre 13%-os béremelést jelent a cég munkavállalóinak, a székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben dolgozóknak. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán mondott köszönetet az ehhez szükséges forrás biztosításáért.

  2017.04.11.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek