Kultúrházak éjjel-nappal - ezek lesznek a fehérvárvári programok

A fehérvári sokszínű, közösségépítő rendezvények között mozifilm, kiállítás, koncert, gyermekszínház, farsangi programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek, amelyek az egész családnak kínálnak tartalmas szórakozást.
A székesfehérvári programokat ITT találja!
2017.02.02. 13:29 |
A „Mindennapi hagyományaink” tematikával hirdetik az idei Kultúrházak éjjel-nappal programjait február 10-12. között. A székesfehérvári sokszínű, közösségépítő rendezvények között mozifilm, kiállítás, koncert, gyermekszínház, farsangi programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek, amelyek az egész családnak kínálnak tartalmas szórakozást.
A székesfehérvári programokat ITT találja!
A Kultúrházak éjjel-nappal 2017-es programjainak kiemelt tematikája a „Mindennapi hagyományaink”, amivel a tradíciók újraértelmezését állítják a középpontba február 10-12. között. A közösségi művelődésben dolgozó szakemberek sokszínű, innovatív és közösségépítő tevékenységét mutatják be a székesfehérvári rendezvények is, amelyekhez az intézmények még február 6-ig regisztrálhatnak ITT.
 
A február 10-én, péntek délután 17 órától egészen estig meghirdetett Gárdonyi Kultúrdiszkó valódi éjjel-nappalos programot ígér a résztvevő gyerekeknek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Ezúttal a farsangról szól a rendezvény, így jelmezes vendégeket várnak a programra, amelyen beszélgetésre is sor kerül Sohonyai Edit írónővel. A Köfém Művelődési Házban pénteken délután M. Kishonthy Éva és Gy. Simon Margit Csodálatos világ című festménykiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket. A Szabadművelődés Házában pénteken este Burján Orsi & a Pálinkálom ad koncertet. Az amszterdami magyar együttes zenéje ötvözi a jazzes megszólalást és harmóniavilágot a magyar népdalokkal. Az Öreghegyi Közösségi Házban latin farsangi buliba várja a szórakozni vágyókat a Salsa Jam Táncklub 21 órától, az élőzene mellett konga show-t és handpan performance-t is ígérnek.
 
Február 11-én, szombaton már délelőttől folytatódnak a rendezvények a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban: mókás farsangi játékokat és dekorációkat készíthetnek az óvodások a Csupacsoda Gyermekklubban, a Cimbora Klub Karneváli hangulatban foglalkozásra várja az általános iskolásokat. Ezen a napon nyílt napot tart a Tollpihe Meseíró Klub: az érdeklődő iskolásokkal Kálnay Adél írónő oszt meg alkotói tapasztalatokat. Életképek a hazatérések korából címmel közös tárlatot tart vezetéssel a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület és a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület, akik kedvet kapnak, különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a témához kapcsolódóan.
 
Fonó-szövő nap - Szalagszövés szádfával, szalagszövés kártyával címmel hirdet hagyományőrző foglalkozást a Kézművesek Háza. Délelőtt előadás lesz a szalagszövésről, délután pedig a gyakorlatban is kipróbálható az alkotás többféle eszközzel és módon. A programra február 3-ig kell regisztrálni. A Mesterségek Házában Bőrműves szakmai napot és Műhelybemutatót, valamint Csuhé, szalma szakmai napot hirdetnek szombaton délelőtt és délután. Alkotásra hív a Derkovits Képzőművészeti Kör Fess velünk! programja szombaton délután, az érdeklődőknek a tagok a vizes alapú festési technikákat mutatják be. Dínom-dánom családi foglalkozás lesz a Játszótárs Játékkészítő Műhellyel: 16 órakor Farsangi maszkok, álarcok, farsangi huncutságok címmel várják vizuális alkotófoglalkozásra a kicsiket és nagyokat a Művészetek Házában.
 
A Mi ez a cirkusz? magyar dokumentumfilm vetítésére szombaton 16 órakor kerül sor. A film a Recirquelt, az első magyar újcirkuszi társulatot mutatja be a portrékkal és egy előadás próbafolyamatának alakulásának képkockáival. Gyermekeket várnak Az igazmondó juhászlegény című színházi előadásra a Köfém Művelődési Ház színháztermébe szombaton 17 órakor. A mesemusicalt a Tihanyi Vándorszínpad mutatja be. A Szabadművelődés Házában 17 órától 22 óráig farsangi családi mulatságot szerveznek néptáncbemutatóval, bábelőadással, kézműveskedéssel és színházi előadással, miközben a nap folyamán mindenkit távcsöves bemutatóval vár a Terkán Lajos Csillagvizsgáló.
 
Szombaton és vasárnap Régi korok konyhai falvédői címmel rendeznek tárlatot Varga Magdolna gyűjteményéből a Művészetek Házában.

Kultúra

 1. Testvérvárosi dallamok a Harmonia Albensis zárókoncertjén

  Csütörtökön a Harmonico ConCento énekegyüttes fellépésével zárul a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat. A Szent Imre templomban Centóhoz és Ferrarához kötődő zeneszerzők darabjai csendülnek fel az egyházzenei örökségből, vezényel Pier Paolo Scattolin. Jegyeket online, valamint a Vörösmarty Színház jegyirodájában és a Tourinform Irodában lehet vásárolni. 

  2017.07.24.
 2. Újabb nemzetközi sikert ért el a Vox Mirabilis Kamarakórus

  Nyolcadik alkalommal rendezték meg a „The Bridge of Music” Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált július 21-e és július 22-e között. A székesfehérvári kórus 2016-ban az 1. helyezést hozta el a versenyről, a 2017-es versenyen megvédték a tavalyi győzelmet. Az idei megmérettetésen több, mint 20 kórus indult, többek között Kínából is érkezett énekkar.

  2017.07.24.
 3. Óda a sörhöz – irodalom és sörkóstolás a Fejér Megyei Levéltárban

  A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára irodalmi sorozatot indít a József Attila Kör és a Szépírók Társasága közreműködésével, amelynek első részében „Az Óda sörhöz” című irodalmi antológiát mutatják be. A csütörtökön, 19 órakor a Fejér Megyei Levéltárban kezdődő esten beszélgetést rendeznek az otthoni sörfőzés rejtelmeiről valamint a sör irodalommal való kapcsolatáról is. Sörkóstolót tart a Balaton17 Brewing Co. kisüzemi sörfőzde.

  2017.07.23.
 4. Szentmise és hagyományőrző est a csángó magyarokért Székesfehérváron

  Székesfehérvár meghívására hatodik alkalommal érkeztek Csángóföldről vendégek a moldvai Pusztinából, Lészpedről és Csík faluból. A mintegy harminc vendég, gyerekek és kísérőik a Velencei-tavi Gyermek- és Ifjúsági Táborban nyaraltak, meglátogatták a Bregyó Sportcentrumban zajló Napraforgó Városi Napközis Tábort, szombaton a csángó magyarokért mondott szentmisén vettek részt a ciszter templomban, majd este, a Városházán emlékezetes hagyományőrző esttel ajándékozták meg a székesfehérvári közönséget.

  2017.07.22.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka

Kiállítás