Kultúrházak éjjel-nappal - ezek lesznek a fehérvárvári programok

A fehérvári sokszínű, közösségépítő rendezvények között mozifilm, kiállítás, koncert, gyermekszínház, farsangi programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek, amelyek az egész családnak kínálnak tartalmas szórakozást.
A székesfehérvári programokat ITT találja!
2017.02.02. 13:29 |
A „Mindennapi hagyományaink” tematikával hirdetik az idei Kultúrházak éjjel-nappal programjait február 10-12. között. A székesfehérvári sokszínű, közösségépítő rendezvények között mozifilm, kiállítás, koncert, gyermekszínház, farsangi programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek, amelyek az egész családnak kínálnak tartalmas szórakozást.
A székesfehérvári programokat ITT találja!
A Kultúrházak éjjel-nappal 2017-es programjainak kiemelt tematikája a „Mindennapi hagyományaink”, amivel a tradíciók újraértelmezését állítják a középpontba február 10-12. között. A közösségi művelődésben dolgozó szakemberek sokszínű, innovatív és közösségépítő tevékenységét mutatják be a székesfehérvári rendezvények is, amelyekhez az intézmények még február 6-ig regisztrálhatnak ITT.
 
A február 10-én, péntek délután 17 órától egészen estig meghirdetett Gárdonyi Kultúrdiszkó valódi éjjel-nappalos programot ígér a résztvevő gyerekeknek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Ezúttal a farsangról szól a rendezvény, így jelmezes vendégeket várnak a programra, amelyen beszélgetésre is sor kerül Sohonyai Edit írónővel. A Köfém Művelődési Házban pénteken délután M. Kishonthy Éva és Gy. Simon Margit Csodálatos világ című festménykiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket. A Szabadművelődés Házában pénteken este Burján Orsi & a Pálinkálom ad koncertet. Az amszterdami magyar együttes zenéje ötvözi a jazzes megszólalást és harmóniavilágot a magyar népdalokkal. Az Öreghegyi Közösségi Házban latin farsangi buliba várja a szórakozni vágyókat a Salsa Jam Táncklub 21 órától, az élőzene mellett konga show-t és handpan performance-t is ígérnek.
 
Február 11-én, szombaton már délelőttől folytatódnak a rendezvények a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban: mókás farsangi játékokat és dekorációkat készíthetnek az óvodások a Csupacsoda Gyermekklubban, a Cimbora Klub Karneváli hangulatban foglalkozásra várja az általános iskolásokat. Ezen a napon nyílt napot tart a Tollpihe Meseíró Klub: az érdeklődő iskolásokkal Kálnay Adél írónő oszt meg alkotói tapasztalatokat. Életképek a hazatérések korából címmel közös tárlatot tart vezetéssel a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület és a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület, akik kedvet kapnak, különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a témához kapcsolódóan.
 
Fonó-szövő nap - Szalagszövés szádfával, szalagszövés kártyával címmel hirdet hagyományőrző foglalkozást a Kézművesek Háza. Délelőtt előadás lesz a szalagszövésről, délután pedig a gyakorlatban is kipróbálható az alkotás többféle eszközzel és módon. A programra február 3-ig kell regisztrálni. A Mesterségek Házában Bőrműves szakmai napot és Műhelybemutatót, valamint Csuhé, szalma szakmai napot hirdetnek szombaton délelőtt és délután. Alkotásra hív a Derkovits Képzőművészeti Kör Fess velünk! programja szombaton délután, az érdeklődőknek a tagok a vizes alapú festési technikákat mutatják be. Dínom-dánom családi foglalkozás lesz a Játszótárs Játékkészítő Műhellyel: 16 órakor Farsangi maszkok, álarcok, farsangi huncutságok címmel várják vizuális alkotófoglalkozásra a kicsiket és nagyokat a Művészetek Házában.
 
A Mi ez a cirkusz? magyar dokumentumfilm vetítésére szombaton 16 órakor kerül sor. A film a Recirquelt, az első magyar újcirkuszi társulatot mutatja be a portrékkal és egy előadás próbafolyamatának alakulásának képkockáival. Gyermekeket várnak Az igazmondó juhászlegény című színházi előadásra a Köfém Művelődési Ház színháztermébe szombaton 17 órakor. A mesemusicalt a Tihanyi Vándorszínpad mutatja be. A Szabadművelődés Házában 17 órától 22 óráig farsangi családi mulatságot szerveznek néptáncbemutatóval, bábelőadással, kézműveskedéssel és színházi előadással, miközben a nap folyamán mindenkit távcsöves bemutatóval vár a Terkán Lajos Csillagvizsgáló.
 
Szombaton és vasárnap Régi korok konyhai falvédői címmel rendeznek tárlatot Varga Magdolna gyűjteményéből a Művészetek Házában.

Kultúra

 1. Az utolsó esti beszélgetés következik A DÖNTÉS kiállításon

  A héten zárul a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. Az utolsó alkalommal, április 25-én, kedden 18 órakor kezdődik a beszélgetés, amelynek vendége Bereczky Zoltán református lelkész, tanár, Takaró Mihály irodalomtörténész és Tóth Norbert, A DÖNTÉS című kiállítás kurátora lesz.

  2017.04.24.
 2. Hermann Napok - koncertek és zeneiskolai meghallgatások lesznek a héten

  Koncertek lesznek héten az iskola dísztermében, ahol bemutatkoznak a művésztanárok és a növendékek, valamint hangversenyt ad a Musica Bella Vonószenekar. A Kodály-est pénteken lesz, ahol hangszeres és kamaraművek várják a zenekedvelőket. Játékos hangszerbemutató előadásokat, valamint alkalmassági meghallgatásokat is szerveznek kisiskolásoknak és óvodásoknak.

  2017.04.24.
 3. Floralia - hétvégén tavaszköszöntő ünnep lesz Gorsiumban

  Kétnapos tavaszköszöntő ünnep lesz hétvégén az újjáépült Gorsium Régészeti Parkban: színházi előadás, római kori esküvő, gladiátorjáték, császári bevonulás, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és légiós katonák csatái színesítik az egész napos programokat.

  2017.04.24.
 4. Folklórprogrammal zárult a X. Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó

  Vasárnap az énekkarok folklórhangversenyét hallhatta a közönség a Best Western Lakeside Hotel MKOSZ Edzőcsarnokában, ahol általános iskolások számára rendezett néptánc találkozó is szerepelt a programban. A néptánccsoportok közül a Kodályból a Bátorkák és a Botladozók, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából a Csombor csoport, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskolából a Gabonca, míg a Csitáry Emil Művészeti Műhelyből a Szamóca csoport lépett fel.

  2017.04.23.

Tavaszköszöntő

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiállítás