A Déli összekötő útról tájékoztattak - egyeztetésre hívták az érintett utcákban élőket

A városi közlekedésben kiemelt szerepe van annak a Déli összekötő útnak, amelynek megvalósítására az integrált területi program keretében biztosított forrásból lehetősége nyílik Székesfehérvár Önkormányzatának. A tervezés megkezdése előtt lakossági tájékoztatót szerveztek szerda délután a Juharfa, valamint a környező négy utcában élőknek.
2017.01.11. 21:36 |
 A város közlekedésében kiemelt szerepe van annak a Déli összekötő útnak, amelynek megvalósítására az integrált területi program keretében biztosított forrásból lehetősége nyílik Székesfehérvár Önkormányzatának. A tervezés megkezdése előtt lakossági tájékoztatót szerveztek szerda délután a Juharfa, valamint a környező négy utcában élőknek. 
Hosszú évtizedek óta problémát jelent a város közlekedésében a Déli összekötő út hiánya. Számos egyeztetést követően Székesfehérvár Önkormányzata múlt év végén kapta meg a döntést arról, hogy a beruházást európai uniós támogatással megvalósíthatja. A város számára fontos, hogy sikerült megszerezni a fejlesztéshez szükséges 3,3 milliárd forintos forrást.
 
Két útszakasz elkészülte szükséges a déli területek és a többi városrész közötti közvetlen összeköttetés biztosításához – és ezzel a Széchenyi út, valamint a Vasútállomás környéke tehermentesítéséhez. A Mártírok útja – Váralja sor tengely az intermodális közösségi közlekedési központ megvalósításának része, a nemrég meghozott kormányzati döntés pedig a Seregélyesi útra átkötést biztosító szakaszra vonatkozik.
 
A konkrét tervezés megkezdése előtt, legelőször a Juharfa utca, valamint a környező négy utca lakóival szervezett egyeztetést a város polgármestere, a terület önkormányzati képviselője és a közlekedési szakemberek, hiszen az ott élőket érintheti közvetlenül az út megépítése. Szerdán délután közel 50 fő gyűlt össze, hogy megismerje az előkészítési munka fázisait, és a nyomvonalra felvázolt lehetőségeket.
 
A résztvevők számos problémát vetettek fel, féltve az eddigi, megszokott életkörülményeiket. Mint elhangzott: a beruházás során zajvédő fal épül és mindent megtesznek a környező utcákban élők nyugalmának biztosítása érdekében. A lakossági egyeztetés résztvevői abban állapodtak meg, hogy újabb alternatívákat vizsgálnak meg a nyomvonalra vonatkozóan. Az önkormányzat álláspontja szerint fontos, hogy a nagyberuházás megkezdése előtt több variációt is felállítsanak, de a Déli összekötő út megépítése elengedhetetlen a városi közlekedésben, ezért a megítélt forrás és a megvalósítás időpontja nem kerülhet veszélybe. A szakmai anyagok elkészülte után újabb egyeztetést hívnak össze az érintett lakókkal.

Közélet

 1. A közlekedésről kérdeztek a legtöbben a polgármester facebookos fogadóóráján

  Online fogadóórát tartott hétfőn Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. Hétfőn reggeltől bárki megoszthatta, posztolhatja kérdését, véleményét melyre délután négy órakor kezdte a válaszadást Cser-Palkovics András. A fogadóórán többen érdeklődtek a Vasútállomás parkolási problémáival, az Új Csóri út forgalomcsökkentésével és a Fórum tér közbiztonságával kapcsolatban is.

  2017.05.23.
 2. Szersén Gyula és Berecz András is szerepel a „Mind egy szálig” programjaiban

  Vasárnapig tart a „Mind egy szálig” jótékonysági honvédelmi adománygyűjtés Székesfehérváron. A rendezvény május 25-én, csütörtökön délután kulturális programokkal is kiegészül, többek között Szersén Gyula színművész, Berecz András mesemondó, illetve Agócs Gergely és a Fonó zenekar is fellép. A „Mind egy szálig” jótékony célú programsorozatot 2013-ban indították útjára a Magyar Honvédelem Napjához kapcsolódóan. 

  2017.05.22.
 3. Püspöki szentmisét tartanak az elesett katonákért a Don kápolnánál

  Május 28-án, vasárnap 15 órakor a Doni kápolnánál Hősök-napi ünnepi szentmisét tart Spányi Antal püspök az első és a második világháborúban elesett katonákért. Hősök vasárnapja, azaz május utolsó vasárnapja hazánkban a kiemelt fontosságú ünnepek közé tartozik.

  2017.05.22.
 4. Polgármesteri on-line fogadóóra lesz hétfőn délután a Facebookon

  On-line fogadóórát tart május 22-én, hétfőn Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán tette közzé az értesítést, és a fehérváriakat érintő bármely témában várja a megkereséseket.

  2017.05.22.

Játékfesztivál

Könyvhét

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek