A Déli összekötő útról tájékoztattak - egyeztetésre hívták az érintett utcákban élőket

A városi közlekedésben kiemelt szerepe van annak a Déli összekötő útnak, amelynek megvalósítására az integrált területi program keretében biztosított forrásból lehetősége nyílik Székesfehérvár Önkormányzatának. A tervezés megkezdése előtt lakossági tájékoztatót szerveztek szerda délután a Juharfa, valamint a környező négy utcában élőknek.
2017.01.11. 21:36 |
 A város közlekedésében kiemelt szerepe van annak a Déli összekötő útnak, amelynek megvalósítására az integrált területi program keretében biztosított forrásból lehetősége nyílik Székesfehérvár Önkormányzatának. A tervezés megkezdése előtt lakossági tájékoztatót szerveztek szerda délután a Juharfa, valamint a környező négy utcában élőknek. 
Hosszú évtizedek óta problémát jelent a város közlekedésében a Déli összekötő út hiánya. Számos egyeztetést követően Székesfehérvár Önkormányzata múlt év végén kapta meg a döntést arról, hogy a beruházást európai uniós támogatással megvalósíthatja. A város számára fontos, hogy sikerült megszerezni a fejlesztéshez szükséges 3,3 milliárd forintos forrást.
 
Két útszakasz elkészülte szükséges a déli területek és a többi városrész közötti közvetlen összeköttetés biztosításához – és ezzel a Széchenyi út, valamint a Vasútállomás környéke tehermentesítéséhez. A Mártírok útja – Váralja sor tengely az intermodális közösségi közlekedési központ megvalósításának része, a nemrég meghozott kormányzati döntés pedig a Seregélyesi útra átkötést biztosító szakaszra vonatkozik.
 
A konkrét tervezés megkezdése előtt, legelőször a Juharfa utca, valamint a környező négy utca lakóival szervezett egyeztetést a város polgármestere, a terület önkormányzati képviselője és a közlekedési szakemberek, hiszen az ott élőket érintheti közvetlenül az út megépítése. Szerdán délután közel 50 fő gyűlt össze, hogy megismerje az előkészítési munka fázisait, és a nyomvonalra felvázolt lehetőségeket.
 
A résztvevők számos problémát vetettek fel, féltve az eddigi, megszokott életkörülményeiket. Mint elhangzott: a beruházás során zajvédő fal épül és mindent megtesznek a környező utcákban élők nyugalmának biztosítása érdekében. A lakossági egyeztetés résztvevői abban állapodtak meg, hogy újabb alternatívákat vizsgálnak meg a nyomvonalra vonatkozóan. Az önkormányzat álláspontja szerint fontos, hogy a nagyberuházás megkezdése előtt több variációt is felállítsanak, de a Déli összekötő út megépítése elengedhetetlen a városi közlekedésben, ezért a megítélt forrás és a megvalósítás időpontja nem kerülhet veszélybe. A szakmai anyagok elkészülte után újabb egyeztetést hívnak össze az érintett lakókkal.

Közélet

 1. Önkéntesség a középpontban - Civil Nap Székesfehérváron

  Jó hangulat és napsütés fogadta a látogatókat szombaton délelőtt a Székesfehérvári Civil Napon, ahol harmincnál is több, különféle tevékenységeket folytató szervezet mutatkozott be. A már hagyományos őszi rendezvény egyik fontos célja, hogy kapcsolatteremtési és együttműködési lehetőséget biztosítson a civil szervezetek számára, melyek bemutathatják tevékenységüket a város főterén.

  2017.09.23.
 2. Te vagy az esélyed - prevenciós kiállítás nyílt az IKON Klubban

  Te vagy az esélyed címmel prevenciós kiállítás nyílt Bakurecz Ildikó „Fox” fotóiból az IKON Klubban. A képek a ráckeresztúri Drogterápiás Otthonban készültek, ahol számos drogfüggőségben szenvedő fiatal tudott új életet kezdeni. A rendezvény a TEVAgy a Hős programmal zárult, Klupács Péter mentő-technikus és Mészáros Zalán mentőtiszt közreműködésével, akik újraélesztési technikákat is bemutattak.

  2017.09.22.
 3. Pedagóguskonferenciával és díjátadással ünnepelték Szent Gellért napját

  Szent Gellért püspök-vértanú, Szent István király nevelőjének ünnepén égi pártfogójukra emlékeznek a katolikus iskolák. A pénteki ünnep alkalmából konferenciát rendeztek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, amelyre a Székesfehérvári Egyházmegye 9 oktatási intézményéből érkeztek pedagógusok, püspöki biztosok, az iskolák és az óvodák delegációi. Az eseményen átadták a Szent Gellért Érdemrend ezüst és arany fokozatát is.

  2017.09.22.
 4. Orvosok és szülésznők ünneplik Fehérváron a családközpontú szülészetet

  Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság, amely sokat tett azért, hogy hazánkban megvalósulhasson a természetes szülészeti gyakorlat. Ebből az alkalomból gyűltek össze kétnapos konferenciára a szervezet tagjai a Hotel Magyar Királyban, ahol egyebek mellett szó lesz a szülésznő szerepéről a várandósgondozás során, a védőnői feladatokról, valamint a családközpontú szülészetről is.

  2017.09.22.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek