Fogadalmi misével ünnepli Fehérvár Szent Sebestyén napját

Fehérvár 1739 óta emlékezik minden évben január 20-án püspöki szentmisével és búcsúval a város fogadalmára. Délelőtt 10 órától Székesfehérvár polgárainak fogadalmi szentmiséje kezdődik a Sent Sebestyén-templomban, köszöntők hangzanak el a templom előtti téren, majd a búcsú a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódik.
2017.01.11. 08:06 |
Január 20-án a hagyományos Szent Sebestyén-napot ünneplik Felsővároson. Délelőtt 10 órától Székesfehérvár polgárainak fogadalmi szentmiséje kezdődik a Sent Sebestyén-templomban, köszöntők hangzanak el a templom előtti téren, majd a búcsú a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódik. Fehérvár 1739 óta emlékezik minden évben január 20-án püspöki szentmisével és búcsúval a város fogadalmára.
 Fehérvár hagyományos fogadalmi misével ad hálát január 20-án a Szent Sebestyén templomban. Szent Sebestyén napja fontos ünnep a város életében. 1739-ben, a halálos pestisjárvány idején a felsővárosiak böjtöt tartottak és körmeneteken kérték Szent Sebestyén közbenjárásával Istent, hogy menekítse meg őket. A fehérváriak szerencsésen megmenekültek és fogadalmuk részeként először kápolnát, majd templomot emeltek Szent Sebestyénnek.