Boldog új évet Székesfehérvár - utcabállal kezdődött 2017

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Városi Szilvesztert a Magyar Király Szálló előtti téren és a Zichy-ligetben. Az óév-búcsúztató mulatság a a J.A.M Showband koncertjével kezdődött, majd a OneDay és az este sztárfellépője, Takács Nikolas szórakoztatta a közönséget. Éjfélkor a Himnusszal, majd tűzijátékkal köszöntötték az újévet, és a buli egészen három óráig utcabállal folytatódott.
2017.01.01. 00:28 |
Idén negyedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Városi Szilvesztert a Magyar Király Szálló előtti téren és a Zichy-ligetben. Az óév-búcsúztató mulatság a a J.A.M Showband koncertjével kezdődött, majd a OneDay és az este sztárfellépője, Takács Nikolas szórakoztatta a közönséget. Éjfélkor a Himnusszal, majd tűzijátékkal köszöntötték az újévet, és a buli egészen három óráig utcabállal folytatódott.
KÉPGALÉRIA - Szilveszter a Belvárosban

Képek: Igari Balázs, fehervariprogram.hu
December 31-én éjjel újra hanggal, fénnyel és emberekkel telt meg a Belváros, több ezren köszöntötték a 2017-es esztendőt Székesfehérváron. A Zichy ligeti színpadnál kilenctől kezdődött a szilveszteri mulatság, elsőként a J.A.M Showband és a OneDay lépett színpadra, majd Takács Nikolas szórakoztatta a közönséget. Éjfélkor a Himnusszal, majd tűzijátékkal köszöntötték az újévet és egészen három óráig DJ. Zsiráf szolgáltatta a zenét az utcabálhoz.
Az idei szilveszter sztárvendége az X-Faktorban feltűnt Takács Nikolas volt. A felvidéki magyar énekes gyermekként klasszikus zenét tanult, majd úgy döntött, hogy szeretné tehetségét a könnyű zenei vonalon is kipróbálni. Nikolas olyan nagy magyar előadókkal dolgozott már együtt, mint Babos Gyula, Tony Lakatos, Emilio, Charlie, Solti János, Csík Gusztáv, akik a magyar dzsessz szakma legnagyobbjai. Külföldi előadókkal is sikerült közvetve vagy közvetlen együtt dolgozni. Énekelt Cypress Hill előtt, de dolgozott olyan zenészekkel akik Mary J. Blidge, Mariah Carey, Usher, 50 cent vagy a Kool and the Gang zenei csapatához tartoztak. 2010-ben úgy döntött indul az RTL Klubon induló tehetségkutatóban, az X-Faktorban. Nikolas egészen a 2. helyig jutott el, fantasztikus hangjával több tízezer embert nyűgözött le.
A Városi Szilveszteren feltűnő öltözékekből az idén sem volt hiány, előkerültek a kalapok, ördögszarvak és a színesen pompázó póthajak is, de nem maradhattak el a vicces álarcok sem. A Fő utcán számos társaság kis magántűzijátékot is produkált, de előkerültek a szilveszteri bulik elengedhetetlen kellékei, a világító rudak, karkötők és ledes szemüvegek is. Éjfélkor zsúfolásig megtelt a Zichy ligeti színpad előtti tér, az ünneplők közösen énekelték el a Himnuszt, majd a látványos tűzijáték után tovább folytatódott a mulatság hajnalig. Éjfél után DJ Zsiráf szolgáltatott zenét a hajnalig tartó utcabálhoz.

Kultúra

 1. Testvérvárosi dallamok a Harmonia Albensis zárókoncertjén

  Csütörtökön a Harmonico ConCento énekegyüttes fellépésével zárul a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat. A Szent Imre templomban Centóhoz és Ferrarához kötődő zeneszerzők darabjai csendülnek fel az egyházzenei örökségből, vezényel Pier Paolo Scattolin. Jegyeket online, valamint a Vörösmarty Színház jegyirodájában és a Tourinform Irodában lehet vásárolni. 

  2017.07.24.
 2. Újabb nemzetközi sikert ért el a Vox Mirabilis Kamarakórus

  Nyolcadik alkalommal rendezték meg a „The Bridge of Music” Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált július 21-e és július 22-e között. A székesfehérvári kórus 2016-ban az 1. helyezést hozta el a versenyről, a 2017-es versenyen megvédték a tavalyi győzelmet. Az idei megmérettetésen több, mint 20 kórus indult, többek között Kínából is érkezett énekkar.

  2017.07.24.
 3. Óda a sörhöz – irodalom és sörkóstolás a Fejér Megyei Levéltárban

  A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára irodalmi sorozatot indít a József Attila Kör és a Szépírók Társasága közreműködésével, amelynek első részében „Az Óda sörhöz” című irodalmi antológiát mutatják be. A csütörtökön, 19 órakor a Fejér Megyei Levéltárban kezdődő esten beszélgetést rendeznek az otthoni sörfőzés rejtelmeiről valamint a sör irodalommal való kapcsolatáról is. Sörkóstolót tart a Balaton17 Brewing Co. kisüzemi sörfőzde.

  2017.07.23.
 4. Szentmise és hagyományőrző est a csángó magyarokért Székesfehérváron

  Székesfehérvár meghívására hatodik alkalommal érkeztek Csángóföldről vendégek a moldvai Pusztinából, Lészpedről és Csík faluból. A mintegy harminc vendég, gyerekek és kísérőik a Velencei-tavi Gyermek- és Ifjúsági Táborban nyaraltak, meglátogatták a Bregyó Sportcentrumban zajló Napraforgó Városi Napközis Tábort, szombaton a csángó magyarokért mondott szentmisén vettek részt a ciszter templomban, majd este, a Városházán emlékezetes hagyományőrző esttel ajándékozták meg a székesfehérvári közönséget.

  2017.07.22.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka

Kiállítás