Boldog új évet Székesfehérvár - utcabállal kezdődött 2017

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Városi Szilvesztert a Magyar Király Szálló előtti téren és a Zichy-ligetben. Az óév-búcsúztató mulatság a a J.A.M Showband koncertjével kezdődött, majd a OneDay és az este sztárfellépője, Takács Nikolas szórakoztatta a közönséget. Éjfélkor a Himnusszal, majd tűzijátékkal köszöntötték az újévet, és a buli egészen három óráig utcabállal folytatódott.
2017.01.01. 00:28 |
Idén negyedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Városi Szilvesztert a Magyar Király Szálló előtti téren és a Zichy-ligetben. Az óév-búcsúztató mulatság a a J.A.M Showband koncertjével kezdődött, majd a OneDay és az este sztárfellépője, Takács Nikolas szórakoztatta a közönséget. Éjfélkor a Himnusszal, majd tűzijátékkal köszöntötték az újévet, és a buli egészen három óráig utcabállal folytatódott.
KÉPGALÉRIA - Szilveszter a Belvárosban

Képek: Igari Balázs, fehervariprogram.hu
December 31-én éjjel újra hanggal, fénnyel és emberekkel telt meg a Belváros, több ezren köszöntötték a 2017-es esztendőt Székesfehérváron. A Zichy ligeti színpadnál kilenctől kezdődött a szilveszteri mulatság, elsőként a J.A.M Showband és a OneDay lépett színpadra, majd Takács Nikolas szórakoztatta a közönséget. Éjfélkor a Himnusszal, majd tűzijátékkal köszöntötték az újévet és egészen három óráig DJ. Zsiráf szolgáltatta a zenét az utcabálhoz.
Az idei szilveszter sztárvendége az X-Faktorban feltűnt Takács Nikolas volt. A felvidéki magyar énekes gyermekként klasszikus zenét tanult, majd úgy döntött, hogy szeretné tehetségét a könnyű zenei vonalon is kipróbálni. Nikolas olyan nagy magyar előadókkal dolgozott már együtt, mint Babos Gyula, Tony Lakatos, Emilio, Charlie, Solti János, Csík Gusztáv, akik a magyar dzsessz szakma legnagyobbjai. Külföldi előadókkal is sikerült közvetve vagy közvetlen együtt dolgozni. Énekelt Cypress Hill előtt, de dolgozott olyan zenészekkel akik Mary J. Blidge, Mariah Carey, Usher, 50 cent vagy a Kool and the Gang zenei csapatához tartoztak. 2010-ben úgy döntött indul az RTL Klubon induló tehetségkutatóban, az X-Faktorban. Nikolas egészen a 2. helyig jutott el, fantasztikus hangjával több tízezer embert nyűgözött le.
A Városi Szilveszteren feltűnő öltözékekből az idén sem volt hiány, előkerültek a kalapok, ördögszarvak és a színesen pompázó póthajak is, de nem maradhattak el a vicces álarcok sem. A Fő utcán számos társaság kis magántűzijátékot is produkált, de előkerültek a szilveszteri bulik elengedhetetlen kellékei, a világító rudak, karkötők és ledes szemüvegek is. Éjfélkor zsúfolásig megtelt a Zichy ligeti színpad előtti tér, az ünneplők közösen énekelték el a Himnuszt, majd a látványos tűzijáték után tovább folytatódott a mulatság hajnalig. Éjfél után DJ Zsiráf szolgáltatott zenét a hajnalig tartó utcabálhoz.

Kultúra

 1. Az utolsó esti beszélgetés következik A DÖNTÉS kiállításon

  A héten zárul a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. Az utolsó alkalommal, április 25-én, kedden 18 órakor kezdődik a beszélgetés, amelynek vendége Bereczky Zoltán református lelkész, tanár, Takaró Mihály irodalomtörténész és Tóth Norbert, A DÖNTÉS című kiállítás kurátora lesz.

  2017.04.24.
 2. Hermann Napok - koncertek és zeneiskolai meghallgatások lesznek a héten

  Koncertek lesznek héten az iskola dísztermében, ahol bemutatkoznak a művésztanárok és a növendékek, valamint hangversenyt ad a Musica Bella Vonószenekar. A Kodály-est pénteken lesz, ahol hangszeres és kamaraművek várják a zenekedvelőket. Játékos hangszerbemutató előadásokat, valamint alkalmassági meghallgatásokat is szerveznek kisiskolásoknak és óvodásoknak.

  2017.04.24.
 3. Floralia - hétvégén tavaszköszöntő ünnep lesz Gorsiumban

  Kétnapos tavaszköszöntő ünnep lesz hétvégén az újjáépült Gorsium Régészeti Parkban: színházi előadás, római kori esküvő, gladiátorjáték, császári bevonulás, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és légiós katonák csatái színesítik az egész napos programokat.

  2017.04.24.
 4. Folklórprogrammal zárult a X. Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó

  Vasárnap az énekkarok folklórhangversenyét hallhatta a közönség a Best Western Lakeside Hotel MKOSZ Edzőcsarnokában, ahol általános iskolások számára rendezett néptánc találkozó is szerepelt a programban. A néptánccsoportok közül a Kodályból a Bátorkák és a Botladozók, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából a Csombor csoport, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskolából a Gabonca, míg a Csitáry Emil Művészeti Műhelyből a Szamóca csoport lépett fel.

  2017.04.23.

Tavaszköszöntő

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiállítás