Sokan csodálták meg pénteken a Múzeum ingyenesen látogatható kiállítóhelyeit

December 30-án a Szent István Király Múzeum összes kiállítóhelyét ingyenesen lehetett látogatni. A rendhagyó akció keretében sokan keresték fel a kiállítóhelyeket, ahol a futballrajongók, valamint a történelem iránt érdeklődők is találhattak kedvükre valót. Az érdeklődők emellett utoljára nézhették meg a Meztelenül című tárlatot a Csók István Képtárban.
2016.12.30. 17:20 |
December 30-án a Szent István Király Múzeum összes kiállítóhelyét ingyenesen lehetett látogatni. A rendhagyó akció keretében sokan keresték fel a kiállítóhelyeket, ahol a futballrajongók, valamint a történelem iránt érdeklődők is találhattak kedvükre valót. Az érdeklődők emellett utoljára nézhették meg a Meztelenül című tárlatot a Csók István Képtárban.
Pénteken a Szent István Király Múzeum összes kiállítóhelyét díjmentesen tekinthették meg az érdeklődők. Az akció keretében a látogatók utoljára nézhették meg a Meztelenül című tárlatot. A Csók István Galéria kiállításában a Deák-gyűjtemény akt alkotásai között Bán Béla, Farkas István és Frank Frigyes műve is látható volt.
Szintén sokan csodálták meg pénteken a Puskás Ferenc 10 című kiállítást is, amely a Megyeház utca 17. alatt január 8-ig várja a látogatókat, a legendás labdarúgó különleges relikviáival, köztük Öcsi bácsi 1952-es helsinki olimpiai aranyérmével, a Real Madridban hordott mezével és a BEK-serlegeinek kicsinyített másolataival.
 
A Kincsek és titkok január közepéig tekinthető meg. A páratlan történelmi jelentőségű ereklyékből nyílt kiállításon a múzeumlátogatók a nagyszentmiklósi aranylelet, a bécsi szablya és a prágai Szent István-kard hű másolatait is megtekinthették december 30-án. Az érdeklődők ezen kívül ingyenesen látogathatták az Országzászló téren a Rabok tovább… 1956 és Székesfehérvár elnevezésű tárlatot és a Hetedhét Játékmúzeumot is a mai napon, amely remek kikapcsolódási lehetőséget biztosított a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt.

Kultúra

 1. Testvérvárosi dallamok a Harmonia Albensis zárókoncertjén

  Csütörtökön a Harmonico ConCento énekegyüttes fellépésével zárul a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat. A Szent Imre templomban Centóhoz és Ferrarához kötődő zeneszerzők darabjai csendülnek fel az egyházzenei örökségből, vezényel Pier Paolo Scattolin. Jegyeket online, valamint a Vörösmarty Színház jegyirodájában és a Tourinform Irodában lehet vásárolni. 

  2017.07.24.
 2. Újabb nemzetközi sikert ért el a Vox Mirabilis Kamarakórus

  Nyolcadik alkalommal rendezték meg a „The Bridge of Music” Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált július 21-e és július 22-e között. A székesfehérvári kórus 2016-ban az 1. helyezést hozta el a versenyről, a 2017-es versenyen megvédték a tavalyi győzelmet. Az idei megmérettetésen több, mint 20 kórus indult, többek között Kínából is érkezett énekkar.

  2017.07.24.
 3. Óda a sörhöz – irodalom és sörkóstolás a Fejér Megyei Levéltárban

  A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára irodalmi sorozatot indít a József Attila Kör és a Szépírók Társasága közreműködésével, amelynek első részében „Az Óda sörhöz” című irodalmi antológiát mutatják be. A csütörtökön, 19 órakor a Fejér Megyei Levéltárban kezdődő esten beszélgetést rendeznek az otthoni sörfőzés rejtelmeiről valamint a sör irodalommal való kapcsolatáról is. Sörkóstolót tart a Balaton17 Brewing Co. kisüzemi sörfőzde.

  2017.07.23.
 4. Szentmise és hagyományőrző est a csángó magyarokért Székesfehérváron

  Székesfehérvár meghívására hatodik alkalommal érkeztek Csángóföldről vendégek a moldvai Pusztinából, Lészpedről és Csík faluból. A mintegy harminc vendég, gyerekek és kísérőik a Velencei-tavi Gyermek- és Ifjúsági Táborban nyaraltak, meglátogatták a Bregyó Sportcentrumban zajló Napraforgó Városi Napközis Tábort, szombaton a csángó magyarokért mondott szentmisén vettek részt a ciszter templomban, majd este, a Városházán emlékezetes hagyományőrző esttel ajándékozták meg a székesfehérvári közönséget.

  2017.07.22.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka

Kiállítás