Sokan csodálták meg pénteken a Múzeum ingyenesen látogatható kiállítóhelyeit

December 30-án a Szent István Király Múzeum összes kiállítóhelyét ingyenesen lehetett látogatni. A rendhagyó akció keretében sokan keresték fel a kiállítóhelyeket, ahol a futballrajongók, valamint a történelem iránt érdeklődők is találhattak kedvükre valót. Az érdeklődők emellett utoljára nézhették meg a Meztelenül című tárlatot a Csók István Képtárban.
2016.12.30. 17:20 |
December 30-án a Szent István Király Múzeum összes kiállítóhelyét ingyenesen lehetett látogatni. A rendhagyó akció keretében sokan keresték fel a kiállítóhelyeket, ahol a futballrajongók, valamint a történelem iránt érdeklődők is találhattak kedvükre valót. Az érdeklődők emellett utoljára nézhették meg a Meztelenül című tárlatot a Csók István Képtárban.
Pénteken a Szent István Király Múzeum összes kiállítóhelyét díjmentesen tekinthették meg az érdeklődők. Az akció keretében a látogatók utoljára nézhették meg a Meztelenül című tárlatot. A Csók István Galéria kiállításában a Deák-gyűjtemény akt alkotásai között Bán Béla, Farkas István és Frank Frigyes műve is látható volt.
Szintén sokan csodálták meg pénteken a Puskás Ferenc 10 című kiállítást is, amely a Megyeház utca 17. alatt január 8-ig várja a látogatókat, a legendás labdarúgó különleges relikviáival, köztük Öcsi bácsi 1952-es helsinki olimpiai aranyérmével, a Real Madridban hordott mezével és a BEK-serlegeinek kicsinyített másolataival.
 
A Kincsek és titkok január közepéig tekinthető meg. A páratlan történelmi jelentőségű ereklyékből nyílt kiállításon a múzeumlátogatók a nagyszentmiklósi aranylelet, a bécsi szablya és a prágai Szent István-kard hű másolatait is megtekinthették december 30-án. Az érdeklődők ezen kívül ingyenesen látogathatták az Országzászló téren a Rabok tovább… 1956 és Székesfehérvár elnevezésű tárlatot és a Hetedhét Játékmúzeumot is a mai napon, amely remek kikapcsolódási lehetőséget biztosított a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt.

Kultúra

 1. Az utolsó esti beszélgetés következik A DÖNTÉS kiállításon

  A héten zárul a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. Az utolsó alkalommal, április 25-én, kedden 18 órakor kezdődik a beszélgetés, amelynek vendége Bereczky Zoltán református lelkész, tanár, Takaró Mihály irodalomtörténész és Tóth Norbert, A DÖNTÉS című kiállítás kurátora lesz.

  2017.04.24.
 2. Hermann Napok - koncertek és zeneiskolai meghallgatások lesznek a héten

  Koncertek lesznek héten az iskola dísztermében, ahol bemutatkoznak a művésztanárok és a növendékek, valamint hangversenyt ad a Musica Bella Vonószenekar. A Kodály-est pénteken lesz, ahol hangszeres és kamaraművek várják a zenekedvelőket. Játékos hangszerbemutató előadásokat, valamint alkalmassági meghallgatásokat is szerveznek kisiskolásoknak és óvodásoknak.

  2017.04.24.
 3. Floralia - hétvégén tavaszköszöntő ünnep lesz Gorsiumban

  Kétnapos tavaszköszöntő ünnep lesz hétvégén az újjáépült Gorsium Régészeti Parkban: színházi előadás, római kori esküvő, gladiátorjáték, császári bevonulás, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és légiós katonák csatái színesítik az egész napos programokat.

  2017.04.24.
 4. Folklórprogrammal zárult a X. Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó

  Vasárnap az énekkarok folklórhangversenyét hallhatta a közönség a Best Western Lakeside Hotel MKOSZ Edzőcsarnokában, ahol általános iskolások számára rendezett néptánc találkozó is szerepelt a programban. A néptánccsoportok közül a Kodályból a Bátorkák és a Botladozók, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából a Csombor csoport, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskolából a Gabonca, míg a Csitáry Emil Művészeti Műhelyből a Szamóca csoport lépett fel.

  2017.04.23.

Tavaszköszöntő

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiállítás