A Ciszterci Szent István Gimnázium győzött a háromszeres fiútornaversenyen

Háromszeres fiú torna versenyt szerveztek hétfőn délután a Vasvári Pál Gimnáziumban a középfokú városi iskolák számára, Schermann Ede testnevelő tanár és tornaedző emlékére. A diáksport program célja az emlékezés mellett tornasportág népszerűsítése volt. A versenyszámok között talaj, ugrás és gyűrű vagy korlát szerepelt.
2017.03.13. 16:02 |
Háromszeres fiútornaversenyt szerveztek hétfőn délután a Vasvári Pál Gimnáziumban a középfokú városi iskolák számára, Schermann Ede testnevelő tanár és tornaedző emlékére. A diáksport program célja az emlékezés mellett tornasportág népszerűsítése volt. A versenyszámok között talaj, ugrás és gyűrű vagy korlát szerepelt.
KÉPGALÉRIA a háromszeres fiútornaversenyről
Székesfehérvár és a város középiskolái méltóképpen őrzik Schermann Ede emlékét. A neves testnevelő tanár, tornaszakedző hozta létre Székesfehérváron az Építőknél az első torna szakosztályt. Számos híres versenyzőt, olimpikont nevelt fel, akik a kiváló alapoknak köszönhetően szép számban kerültek neves budapesti egyesületekhez. Schermann Ede szinte egész életét a Ciszterci Gimnázium tornatermében töltötte, hétfőn, szerdán és pénteken a férfi, kedden, csütörtökön és szombaton a női tornászokat edzette. Testnevelő tanárként több ezer diákkal szerettette meg a sportot. A torna sporttal, nyugdíjba vonulása után is aktívan foglalkozott és több alkalommal volt a különböző szintű és életkorú tornaversenyek szakmai vezetője is. Hétfőn délután a legendás testnevelő tanár és tornaedző emlékére háromszeres fiútornaversenyt tartottak a Vasvári Pál Gimnáziumban a városi tanintézetek számára. Az eseményen a városi középiskolák fiú diákjai vehettek részt, csapatonként egy fő 13. évfolyamos tanulóval. A verseny gyakorlatanyagait a Diákolimpia „B” kategória gyakorlatai alapján állították össze.
„Fontos maga a megmérettetés is, de az a név, amely ehhez a versenyhez kapcsolódik, a város egésze szempontjából nagy jelentőséggel bír. Emlékezetes az a teljesítmény és munka, amelyet Schermann Ede tanár úr véghezvitt annak idején. Örömteli, hogy gyermekei folytatták az édesapjuk általa megkezdett utat, ráadásul mindketten tanítanak mind a mai napig a város különböző intézményeiben. Boldogok vagyunk, hogy Schermann Ede nevét viselheti a városi háromszeres tornaverseny. Az elmúlt esztendőben a „Székesfehérvár Sportjáért díjat” Schermann Ágnesnek és Schermann Lászlónak adományoztuk, ezzel is meghálálva a család tagjainak a város sportjáért és testneveléséért tett áldozatos munkájukat. A Vasváriban mindig is nagy tornászélet uralkodott, és ez most sincs másként. A Középiskolai Campus kialakításakor mindent megteszünk annak érdekében, hogy az új tornacsarnokban helyet kapjon egy kisebb csarnok is, amely alkalmas lesz a szertornaversenyek megrendezésére.” – mondta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki jó versenyzést kívánt a fiataloknak.
A sporteseményen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium fiútornászai mérték össze tudásukat. A megmérettetés előtt Borostyán Lajos, a versenybíróság elnöke méltatta Schermann Ede érdemeit, majd ismertette a verseny legfontosabb szakmai tudnivalóit. A résztvevőknek talajon, ugrásban, valamint gyűrűn vagy korláton kellett bemutatniuk az elmúlt hetekben begyakorolt elemeket. A csapatok létszáma négy fő lehetett, melyből a három legjobb eredményt vették számításba a versenybírók. A középiskolai fiú tornászversenyen az 1-3. helyezést elérők éremjutalomban részesültek. A hétfő délutáni diák sportprogramon első helyen végzett a Ciszterci, második lett a Tóparti, míg a bronzérmet az árpádos tanulók kaparintották meg.

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak