Karate: fehérvári érmek Horvátországból

Mint azt már lassan megszokhatjuk, ha hétvége, akkor kyokushin karate verseny. És ha már verseny, akkor a Fehérvár Karate Akadémia versenyzői is tatamira lépnek. Ha pedig tatamira lépnek, akkor az eredmény sem marad el.
2017.03.13. 10:35 |
Mint azt már lassan megszokhatjuk, ha hétvége, akkor kyokushin karate verseny. És ha már verseny, akkor a Fehérvár Karate Akadémia versenyzői is tatamira lépnek. Ha pedig tatamira lépnek, akkor az eredmény sem marad el.
 
Ezúttal sensei Mátó Katalin tanítványi látogattak el Zágrábba, a 14. Domenica Kupára, ahol formagyakorlatban vették fel a küzdelmet a komoly nemzetközi mezőnnyel. A horvát IKO Matsushima szervezet rendezésében 14 ország versenyzői álltak rajthoz a viadalon közdelem és formagyakorlat versenyszámokban.
 
Az Akadémián ez év szeptemberében kezdődött a kata versenyzők képzése és az eredmények tükrében bátran állíthatjuk, hogy a befektetett munka lassan meghozza gyümölcsét. A múlt hétvégén Veszprémben, a Diákolimpia döntőjén Mayer Eszter szerzett ragyogó teljesítménnyel egy bronzérmet, most pedig a Fekete Panna, Mayer Eszter, Zsapka Réka, Reichert Jázmin, Vereb Zsolt összetételű csapatra várt a feladat, hogy külföldön is megmérettesse magát.
 
A serdülő lányok mezőnyében induló, első versenyes Zsapka Réka szép gyakorlata ezúttal csak a dicséret kiérdemléséhez volt elég, a továbbjutáshoz sajnos kevésnek bizonyult. Mayer Eszter pedig egy fekete öves ellenfelétől elszenvedett vereség következtében volt kénytelen a legjobb 8 közé jutással beérni. Fekete Panna viszont meg sem állt a döntőig. Itt a múlt heti diákolimpiai bajnokkal találkozott, akin ismét nem tudott felülkerekedni. Az ezüstérmet azonban megérdemelten akaszthatta be a trófeagyűjteményébe.
 
Reichert Jázmin és Vereb Zsolt a gyermek I. kategória lány, illetve fiú mezőnyében szintén a döntőig menetelt. Újonc létükre parádés gyakorlatok sorát mutatták be, míg a döntőben a rutin és egy-egy jól felkészült versenyző felül nem kerekedett rajtuk. Az ezüstérem az ő esetükben is egy szép versenyzői karrier kezdetét jelentheti.
 
A következő hétvége sem telik el karatés esemény nélkül, hiszen 18-án, Berlinben az Akadémia 5 versenyzője lép tatamira a magyar válogatott tagjaként.