Karate: fehérvári érmek Horvátországból

Mint azt már lassan megszokhatjuk, ha hétvége, akkor kyokushin karate verseny. És ha már verseny, akkor a Fehérvár Karate Akadémia versenyzői is tatamira lépnek. Ha pedig tatamira lépnek, akkor az eredmény sem marad el.
2017.03.13. 10:35 |
Mint azt már lassan megszokhatjuk, ha hétvége, akkor kyokushin karate verseny. És ha már verseny, akkor a Fehérvár Karate Akadémia versenyzői is tatamira lépnek. Ha pedig tatamira lépnek, akkor az eredmény sem marad el.
 
Ezúttal sensei Mátó Katalin tanítványi látogattak el Zágrábba, a 14. Domenica Kupára, ahol formagyakorlatban vették fel a küzdelmet a komoly nemzetközi mezőnnyel. A horvát IKO Matsushima szervezet rendezésében 14 ország versenyzői álltak rajthoz a viadalon közdelem és formagyakorlat versenyszámokban.
 
Az Akadémián ez év szeptemberében kezdődött a kata versenyzők képzése és az eredmények tükrében bátran állíthatjuk, hogy a befektetett munka lassan meghozza gyümölcsét. A múlt hétvégén Veszprémben, a Diákolimpia döntőjén Mayer Eszter szerzett ragyogó teljesítménnyel egy bronzérmet, most pedig a Fekete Panna, Mayer Eszter, Zsapka Réka, Reichert Jázmin, Vereb Zsolt összetételű csapatra várt a feladat, hogy külföldön is megmérettesse magát.
 
A serdülő lányok mezőnyében induló, első versenyes Zsapka Réka szép gyakorlata ezúttal csak a dicséret kiérdemléséhez volt elég, a továbbjutáshoz sajnos kevésnek bizonyult. Mayer Eszter pedig egy fekete öves ellenfelétől elszenvedett vereség következtében volt kénytelen a legjobb 8 közé jutással beérni. Fekete Panna viszont meg sem állt a döntőig. Itt a múlt heti diákolimpiai bajnokkal találkozott, akin ismét nem tudott felülkerekedni. Az ezüstérmet azonban megérdemelten akaszthatta be a trófeagyűjteményébe.
 
Reichert Jázmin és Vereb Zsolt a gyermek I. kategória lány, illetve fiú mezőnyében szintén a döntőig menetelt. Újonc létükre parádés gyakorlatok sorát mutatták be, míg a döntőben a rutin és egy-egy jól felkészült versenyző felül nem kerekedett rajtuk. Az ezüstérem az ő esetükben is egy szép versenyzői karrier kezdetét jelentheti.
 
A következő hétvége sem telik el karatés esemény nélkül, hiszen 18-án, Berlinben az Akadémia 5 versenyzője lép tatamira a magyar válogatott tagjaként.

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak