Végre hajrát és meccset nyert az Alba Fehérvár KC

Ismét izgalmas, végletekig kiélezett meccset játszott az Alba Fehérvár KC, ezúttal a Siófok ellen. De míg korábban Érden, illetve Székesfehérváron a Dunaújváros ellen nem sikerült nyerni, szombaton este végre a hajrát, és ezzel a mérkőzést is megnyerte Deli Rita alakulata.
Alba Fehérvár KC – Siófok KC 27-26 (14-14)
2017.03.11. 19:49 |
Ismét izgalmas, végletekig kiélezett meccset játszott az Alba Fehérvár KC, ezúttal a Siófok ellen. De míg korábban Érden, illetve Székesfehérváron a Dunaújváros ellen nem sikerült nyerni, szombaton este végre a hajrát, és ezzel a mérkőzést is megnyerte Deli Rita alakulata.
 
A szezon során harmadszor találkozott egymással az Alba Fehérvár KC és a Siófok gárdája. Az ősszel, a Balaton partján, bajnokin a siófokiak győztek öt góllal, míg néhány héttel később Székesfehérváron Kazaik nyertek hárommal a Magyar Kupában. A két együttes ráadásul a meccs előtt egymást követte a táblázaton, a hetedik Fehérvár egy ponttal állt jobban a Siófoknál.
 
A szombat esti, fehérvári mérkőzést a vendégek kezdték jobban, Nze-Minko vezetésével gyorsa elléptek 3-1-re. A 10. percben Mendy akció-, és Lavko hetes-gólja után egyenlő volt az állás. Such Nelli perce következtek, a siófoki szélső két gólja is kellett ahhoz, hogy egy 3-1-el megint meglógjon kettővel az SKC. Kazai talált be szélről, Mendy betörésből, Piedade pedig beállóból, így a 17. percben először előnybe került az Alba Fehérvár KC. Nze-Minko villámgyorsan fordított, de jött Mendy és válaszolt. Az első félidő végéig kéz a kézben haladtak a csapatok, és bár az utolsó percen belül mindkét gárdának volt esélye a gólszerzésre, mégis 14-14 állt az eredményjelzőn harminc perc után.
 
A második játékrészben semmi sem változott, már ami a játék képét, és az eredmény alakulását illeti. A Fehérvár kihasználva a vendégek majd hétperces gólcsendjét, és egy 3-0-val két góllal ellépett a Siófoktól. A vendégek azonban nem törtek meg, és rendre egyenlítettek. Igaz, a büntetőkkel hadilábon álltak, zsinórban négy siófoki hetes maradt ki. Két perccel a vége előtt 15-15-re állt a találkozó, újabb nagyon éles hajrá várt tehát Deli Rita együttesére. Ezúttal azonban az érdi, és Dunaújváros elleni meccsekkel ellentétben sikerélménnyel hagyta el a parkettát a Fehérvár. Tilinger talált be előbb büntetőből, majd pedig Lavko kapufája után Gercsóról csorgott a labda a kapuba. 27-25 után pedig már csak Erdősitől jött válasz, az utolsó másodpercekben pedig nyugodt, higgadt maradt a Fehérvár, eldugta a labdát, és egy góllal győzött. Ezzel pedig egy pontnyira zárkózott az Alba a hatodik Debrecen mögé.
 
Alba Fehérvár KC – Siófok KC 27-26 (14-14)
Fehérvár: Sipeki, Herr (kapusok) – Májer 1, Piedade 1, Lavko 5(2), Mendy 6, Tilinger 5(1), Pelczéder 1, Gjorgjijevska, Hajduch 1, Ishitate 1, Bandelier, Kazai 2, Klikovac 4.

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak