A harmadik negyedben vesztette el az Alba a szolnoki rangadót

Az alapszakasz fehérvári meccsén, majd a győri kupadöntőben is megverte az Alba Fehérvár a Szolnokot, a felek a szezonban először most Szolnokon is találkoztak. Az első két negyed után úgy tűnt, megint jobb lehet az Alba, igaz, nem vezetett sokkal. A harmadikban azonban elvesztette a fonalat, sok pontot kapott és már nem tudta visszahozni a meccset. A jobb dobóforma a koncentráltan játszó hazaiak javára döntött, a táblázaton azonban továbbra is jócskán az Alba mögött vannak.
Szolnok - Alba Fehérvár 90-76
2017.03.11. 19:45 |
Az alapszakasz fehérvári meccsén, majd a győri kupadöntőben is megverte az Alba Fehérvár a Szolnokot, a felek a szezonban először most Szolnokon is találkoztak. Az első két negyed után úgy tűnt, megint jobb lehet az Alba, igaz, nem vezetett sokkal. A harmadikban azonban elvesztette a fonalat, sok pontot kapott és már nem tudta visszahozni a meccset. A jobb dobóforma a koncentráltan játszó hazaiak javára döntött, a táblázaton azonban továbbra is jócskán az Alba mögött vannak.
 
Akárcsak a kupadöntőn, ezúttal is nehezen lendült bele az Alba, már ami a pontszerzést illeti. Az 5. percben még csak öt pontnál tartottak a fehérváriak, közben Eilingsfeld révén a másik oldalon volt, aki többször is betalált. 13-7 után ébredtek a vendégek, és Edwards valamint Lóránt pontjaira építve egy 8-0-ás rohammal átvették a vezetést. Hullámzott a játék, a Szolnok sem akart lemaradni, de szokás szerint jól száűllt be James Farr, és az első negyed végét már inkább az Alba uralta, vezetett is hattal, miután ekkor meg kilenc, megválaszolatlan pontot szerzett zsinórban.
 
Sejteni lehetett, hogy a védekezés lesz domináns mindkét oldalon, ezért is volt jó, hogy türelmesen, ismét elég sok assziszttal játszott a Fehérvár. Mohammed és Shepard járt élen a társak kiszolgálásában. Előbbi ezúttal Taylor helyén játszott, fizikálisan is jól megfelelt a kihívásnak. Amásodik negyed úgy nézett ki, hogy kapaszkodott az Olaj, de mindig tudott válaszolni az Alba.Vojvoda most jobb volt, mint az előző mérkőzésein, de a hazaiak ásza is csak szépíteni tudott, igaz, mínusz hétről felhozta az övéit. A félidő utolsó szava azonban Burgessé volt, aki triplával küldte pihenni a csapatokat.
A pihenő pedig a Szolnoknak tett jobbat, mert 10-2-vel indította a harmadik negyedet. Az ezzel szerzett hárompotnos előnyére pedig vigyázott, most az Alba futhatott az eredmény után. Keller Ákos ismét nagyon hasznos volt, elérte a tíz pontot, de a Szolnokban is akadt mindig, aki villant. Barnies egy triplával, ami ugyan csak első kosara volt az amerikainak, de ezzel elléptek öttel a hazaiak. Rögtön hozzá is tett még egyet, miközben a fehérvári gépezet fordulatszáma nem reagált a meccs változására. A triplákat főleg jobban dobta az Olaj, pedig kísérletezett bőven az Alba is. Barnies büntetőivel tíz lett közte, hiába volt Dzunics Braniszlav időkérése. A negyed végén jobban cálzott az Alba, de ez csak a különbség tartásához volt elég, mert ebben a játékrészben majdnem annyi pontot kapott a csapat, mint az első kettőben összesen...
 
Justin Edwards érezte, neki kell élre állnia, a negyedik játékrész elején fel is hozta négyre csapatát, ő pedig már majdnem húsznál járt. Kicsit felvillant a remény,d e jött a héten az Albával hírbe hozott Vojvoda, és megmutatta, ő jelenleg tényleg az Olajért játszik. A tizedik hazai triplát is beverte, ezzel már tíz fölött volt az előnyük. Vagyis a harmadik negyedben szerzett előnyével kényelmesen gazdálkodott az Olaj, miközben a játékvezetők engedték a kemény játékot, alig sípoltak. Az utolsó percekben már alig esett kosár. Koncentráltabb volt az Olaj, amely hazai közönség előtt a listavezető ellen javíthatta ki paksi botlását. Az Albából a második félidőben hiányzott az élesség, főleg védekezésben maradt el a megszokottól, és jobban is dobtak a Tisza-partiak.Különsen a triplák terén mutatkozott nagy különbség, hiszen ezekből a Szolnok 33, az Alba csak 9 pontot szerzett.

Szolnoki Olaj - Alba Fehérvár 90-76 (18-24, 19-18, 34-21, 19-13)
Alba: Mohammed 2, Edwards 22, Shepard 6, Lóránt 10, Keller Á. 13/3. Csere: Farr 11, Markovics 5/3, Burgess 5/3, Tóth P. 2.

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak