Vinícius góllal ünnepelte magyar állampolgárságát

Az OTP Bank Liga első két körében egyaránt kikapott a Videoton a Diósgyőrtől, a 23. fordulóban azonban egyértelmű esélyesként fogadta a kieső helyen szerénykedő borsodi ellenfelet. Fölényben is volt a Vidi és az első félidő hajrájában kétgólos előnyre tett szert. A folytatásban alig történt valami, gond nélkül nyert és őrizte meg első helyét a fehérvári csapat..
Videoton - DVTK 2-0 (2-0)
2017.03.11. 17:16 |
Az OTP Bank Liga első két körében egyaránt kikapott a Videoton a Diósgyőrtől, a 23. fordulóban azonban egyértelmű esélyesként fogadta a kieső helyen szerénykedő borsodi ellenfelet. Fölényben is volt a Vidi és az első félidő hajrájában kétgólos előnyre tett szert. A folytatásban alig történt valami, gond nélkül nyert és őrizte meg első helyét a fehérvári csapat..
 
Két magyar játékos sárga lapok miatt hiányzott a Videoton tavasszal megszokott kezdőjéből, két külföldi viszont magyar lett az előző meccs óta. Juhász és Varga nem játszott, Vinícius és Suljic ellenben igen, utóbbi rögtön az elején majdnem gólpasszt adott az eltiltás után visszatérő Hadzicnak, aki estében lőtt mellé. A vendégek kieső helyen álltak a forduló előtt, érthetően nem rontottak ajtóstul a házba a listavezetőnél vizitálva, inkább betömörültek a kapujuk elé. Szervezetten tették, a Vidi egyik oldalon sem tudott mögéjük kerülni, helyzet nélkül telt el csaknem fél óra. A 29. percben Pátkai szép ollózással, Nego pedig a lepattanóból egy nagy lövéssel veszélyeztetett. Két perccel később először történt valami a másik kapunál, Novotny fejelt fölé.
A 33. percben aztán jött Vinícius Paulo, és Lazovics jobb oldali szögletére érkezve a rövid saroknál a kapuba csúsztatott – vagyis góllal ünnepelte első, magyarként játszott meccsét! És az üzlet beindult, ahogy Nego is a védők mögé a 36. percben, Scsepovics labdáját akarta középre lőni, a becsúszó Jagodinskis lábáról pedig saját kapujába pattant a beadás. Percek alatt összedőlt, amit a vendégek addig építettek, és nem tűnt valószínűnek, hogy változtatni tudnak, hiszen támadásban semmit nem mutattak. Egészen a 43. percig, amikor Ugrai lövését kellett védenie Kovácsiknak. Az első félidő utolsó helyzete Suljic előtt adódott, aki Hadzic beívelése után nem sokkal fejelt a jobb felső sarok mellé.
Nagy változást a szünet után sem láttunk a játékban, az eredményben csak azért nem, mert Pátkai fölé csúsztatta Lazovics újabb remek szögletét. A Diósgyőr új vezetőedzője a Vidivel pályaedzőként bajnok Bódog Tamás lesz, aki most még csak kívülről figyelt, és megállapíthatta, lesz munkája, hogy megmentse a kieséstől a gárdát. A 65. percben Scsepovics nem sokkal maradt le Nego hosszú indításáról. Ez sem volt helyzet, de még mindig veszélyesebb, mint amit az előző csaknem húsz percben láttunk. Ugrai válaszként 18 méterről csavart fölé. A csereként beálló Vela hozott új lendületet a DVTK játékába, ami arra jó volt, hogy észlelje a Vidi, még nincs vége a meccsnek. A hazaiaknál olykor az ötlet, máskor a pontosság hiányzott, úgy tűnt, megelégedtek az eredménnyel. Henning Berg a 80. percben cserélt először, Géresi érkezett Suljic helyett. Hét prccel később kiharcolt egy szögletet, ami után Bukrán kiejtette a labdát, de ebből sem lett gól. Ahogy vela lövéséből sem, amit Kovácsik fogott meg. Felejthető meccsen szerzett újabb három pontot a Videoton.

Videoton - Diósgyőr 2-0 (2-0)
Videoton: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fiola, Stopira - Hadzic, Pátkai, Szolnoki - Suljic (Géresi), Scsepovics, Lazovics.
Gl.: Vinícius, Jagodinskis (öngól)

 

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak