Fehérváron tett állampolgársági esküt Vinícius Paulo és Suljic Asmir

Pénteken reggel magyar állampolgársági esküt tettek a Videoton FC játékosai, Vinícius Paulo és Suljic Asmir. A brazil származású futballista hat éve csatlakozott a fehérvári csapathoz, míg Suljic 2015 őszén igazolt a Vidihez. Az állampolgársági eskü letételével Vinícius a közeljövőben a magyar válogatottban is bemutatkozhat, míg Suljic Asmir a következő évben öltheti magára a címeres mezt.
2017.03.10. 09:52 |
Pénteken reggel magyar állampolgársági esküt tettek a Videoton FC játékosai, Vinícius Paulo és Suljic Asmir. A brazil származású futballista hat éve csatlakozott a fehérvári csapathoz, míg Suljic 2015 őszén igazolt a Vidihez. Az állampolgársági eskü letételével Vinícius a közeljövőben a magyar válogatottban is bemutatkozhat, míg Suljic Asmir a következő évben öltheti magára a címeres mezt.
KÉPGALÉRIA a Videoton FC játékosainak honosításáról
Pénteken reggel magyar állampolgársági esküt tettek a Városháza kistanácstermében a Videoton FC brazil és bosnyák származású játékosai. Vinícius Paulo és Asmir Suljic Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András előtt tették le az állampolgársági esküt.
„Megtisztelve érezzük magunkat, hogy a két játékos honosítására a nemzet történelmi fővárosának Városházáján kerülhetett sor. Vinícius Paulo és Suljic Asmir számos emlékezetes pillanattal örvendeztette meg már eddig is a hazai futballszurkolókat. Kívánom, hogy immáron magyar állampolgárként szerezzenek minél több örömet a Videoton és a magyar válogatott drukkereinek! Szívből gratulálok mindkettejüknek, maradjanak minél tovább Székesfehérváron!” – mondta rövid köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester.
 
Vinícius Paulo 2011 őszén került a Videoton FC együtteséhez. Karrierjét az egyik leghíresebb brazil klubnál, a Sao Paulo gárdájánál kezdte, majd ezt követően az uruguayi River Plate-nál vált meghatározó futballistává. Első szezonjában rögtön belopta magát a Vidi-drukkerek szívébe, amikor védő létére három találatig jutott. Ezt követően még inkább nélkülözhetetlen tagja lett a piros-kék alakulatnak; a következő szezonban oroszlánrészt vállalt a Videoton Európa-liga menetelésében, a portugál Sporting ellen ráadásul gólt is szerzett. Azon kevés légiós egyike, aki több mint 100 mérkőzéssel büszkélkedhet az élvonalban. „Az egyik legszebb álmom teljesült azzal, hogy családom körében magyar állampolgársági esküt tehettem. Tökéletesen otthon érzem magam a városban, akik ismernek, tudják, mennyire szeretek Székesfehérváron élni és a Vidiben játszani. A családomnak és nekem is nagy nap a mai az életünkben. Természetesen fontos szempontot jelent, hogy a magyar futballválogatottban is játszhatok. Minden labdarúgó arról álmodik, hogy Európa-bajnokságon, vagy világbajnokságon szerepeljen, nincs ez másként nálam sem. Tisztában vagyok azzal, hogy meg kell harcolnom a válogatott meghívóért, de megharcolok a helyemért.” – mondta Vinícius Paulo, aki felesége és két kisgyermeke társaságában tette le az állampolgársági esküt.
Csapattársa, a huszonöt esztendős Suljic Asmir a bosznia-hercegovinai Srebrenicában látta meg a napvilágot. Profi pályafutását az FK Sarajevoban kezdte, ahonnan 2013-ban szerződött Újpestre. A szélső a liláknál 50 tétmérkőzésen összesen 4 találatig jutott, ráadásul tagja volt a 2014-ben Magyar Kupa- és Szuperkupa győztes csapatnak is. A Videoton FC-hez 2015 augusztusában szerződött, ahol technikás és látványos megoldásainak köszönhetően hamar a szurkolók kedvencévé vált. „Szeretném megköszönni Magyarország és a Videoton FC közreműködését, melynek köszönhetően magyar állampolgár lehetek! A mai egy hatalmas nap az életemben! Legfőbb vágyam, hogy a futballal visszaadjak valamit abból a sok szeretetből, amit Magyarországon és Székesfehérváron kapok. Külön boldogságot jelent az a lehetőség, hogy a jövőben a magyar válogatottban is szerepelhetek.” – tette hozzá Suljic Asmir.
 
A honosításnak köszönhetően a huszonhét éves Vinícius a közeljövőben már be is mutatkozhat a magyar labdarúgó válogatottban is. Ez az opció ugyanakkor Suljicnak egyelőre még nem lehetséges. A labdarúgó ugyanis nem él öt éve életvitelszerűen Magyarországon, így a FIFA-szabálya szerint még nem szerepelhet a magyar nemzeti együttesben. Erre legkorábban 2018-ban kerülhet sor, hiszen 2013-ban igazolt hazánkba.

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak