Mozgalmas és sikeres évet tudhat maga mögött a Hungrana

 A Hungrana Kft. idén is mozgalmas évet tudhat maga mögött, hiszen lezárult egy nagy beruházási szakasz. Székesfehérvár többek között a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új, Liget sori edzőközpontját köszönheti a cégnek, amelynek építéséhez ők adták a legtöbb támogatást, de cég beszállt a fehérvári duális képzésbe is, partnerségben az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával.
2016.12.12. 07:38 |
A Hungrana Kft. idén is mozgalmas évet tudhat maga mögött, hiszen lezárult egy nagy beruházási szakasz. Székesfehérvár többek között a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új, Liget sori edzőközpontját köszönheti a cégnek, amelynek építéséhez ők adták a legtöbb támogatást, de cég beszállt a fehérvári duális képzésbe is, partnerségben az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával.
Nyár elején került sor a cég új gyárrészlegének, a CGF (kukoricarost)pelletáló üzemnek a hivatalos átadására, mely egy nagyszabású beruházás következő állomása volt. Az üzem azóta is teljes kapacitáson dolgozik, melynek eredményeképpen a gyár még magasabb minőségű takarmány előállítására alkalmas, ezzel is növelve a cég eredményeit. Kelemen Kálmán, a Hungrana Kft. ügyvezető és pénzügyi igazgatója az év közepén úgy nyilatkozott, hogy a tulajdonosi elvárások felett teljesített a cég.
 
Hogyan alakult ezt az eredmény, hogyan változott az év vége felé közeledve? Sikerült megtartani, esetleg növelni ezt az eredményt?
 
Viccesen azt szoktuk mondani egymás között, hogy a tavalyi évhez képest nagyot rontottunk, mert tavaly már augusztus végére, míg az idén „csak” szeptemberben sikerült elérni az éves eredmény-célkitűzésünket. A 2015 évi eredmények tükrében jelentősen megemelt büdzsét idén is sikerült túlteljesíteni, hiszen az első negyedéves lendületes kezdést egy még erősebb félév követte, amelyet - köszönhetően a kimagasló kukorica termésnek - várhatóan egy hasonlóan eredményes utolsó negyedévvel tudunk lezárni.
 
Az új partnerstratégia, melyet szintén idén indított el a vállalat, milyen eredményeket hozott a kukorica felvásárlás időszakában? Volt érezhető következménye?
 
Nagyon pozitív visszhangja volt az ágazatban is az I. Hungrana Gazdakonferenciának. A célunk az volt, hogy megmutassunk, hogy a Hungrana az új piaci kihívásokra új szellemben, gyorsan és rugalmasan tud reagálni. Fontos volt számunkra, hogy megbecsült, korábbi partnereinket megerősítsük abban, hogy hosszútávon érdemes vállalatunkkal együttműködni, valamint számos új partnert akviráljunk a nagytermelői szegmensből. Célunk, hogyközvetlenül a termelőktől növeljük az alapanyagbeszerzés arányát, eddig megvalósulni látszik, ezt igazolja a termelői partnerszám növekedés, valamint a tőlük megvásárolt kukorica növekvőmennyisége is. A jövőben is nagy hangsúlyt helyezünk a partnerekkel való folyamatos kommunikációra, és nem csak figyelemmel kísérjük a partnerigényeket, de eszerint alakítjuk ki együttműködéseinket. 
 
Az idei kukoricatermés nagyon gazdag volt. Hogyan alakult a Hungrana számára az idei évben a felvásárlási időszak?
 
A gabonatermés összességében mind világszinten, mind Magyarországon kiemelkedően jó, nagymennyiségű lett. A kukorica szempontjából egész évben kedvező időjárás rekord (közeli) termésátlagot eredményezett hazánkban, s bár a vetésterület kisebb volt az előző évekhez viszonyítva az idén, a várható termésmennyiség 8,5 millió tonna körülire becsülhető. Ez a Hungrana számára azért is kedvező hír, mert a vállalat az elmúlt 2 évben több mint 11%-kal, közel 1,2 millió tonnára növelte a feldolgozott alapanyag mennyiségét. Szerencsére az idei év is nyugodt, kockázatmentes évnek tűnik toxin szempontjából, így most már „csak” a hatékony, biztonságos termelésre kell figyelnünk.
 
Az elmúlt évek pozitív mérlege alapján milyen tervekkel kezd neki a vállalat a jövő évnek?
 
A pénzügyi tervek összeállítása még folyamatban van. Komoly kihívásokat jelentő év következik, hiszen azeurópai cukorpiac 2017 októberétől megszabadul eddigi termelési- és kereskedelmi kötöttségeitől, versenypiaccá válik. A Hungrana Kft. felkészülten várja ezt a versenyt, hiszen már ebben az évben is része volt a stratégiai terveknek a 2017-ben bekövetkező piaci átrendeződésre való hangolódás.
A Hungrana tulajdonosi körének döntése alapján az előző évekhez viszonyítva jelentősen nagyobb összeg áll rendelkezésünkre beruházásokra, melyek megvalósulását követően még hatékonyabban, gazdaságosabban tudunk majd működni. 
 
Ha összegezni kellene a mögöttünk álló évet, hogyan jellemezné?
 
Két szóval: mozgalmas és sikeres. A másfél évvel ezelőtt indított, új működési struktúra, a nyitott kommunikáción és pozitív motiváláson alapuló vállalti kultúra a korábban már említett pénzügyi eredmények mellett más sikerélményeket is adott kollégáinknak. A Hungrana Kft.-ben dolgozók munkáját és cég által meghatározott irányokat az idei évben három komoly, szakmai díj is visszaigazolta. Márciusban vettük át - a hazánkban működő multinacionális hátterű élelmiszeripari vállalatok közül elsőként - a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat, majd a SuperBrands díjjal ismerték el munkánkat. Az elmúlt napokban pedig a július elején átadott, 2,8 milliárd forint értékű CGF (takarmány) pelletáló üzemrészünk sikeres üzembehelyezését követően, az Év Agrárberuházója elismerést kapta meg cégünk. Nagyon büszkék vagyunk az elismerésekre, melyek további motivációt adnak számunkra a következő évekreahhoz a filozófiához, hogy „amit csinálunk, azt mi csináljuk a legjobban” és, hogy folyamatosan képesek legyünk felülmúlni a partnereink igényeit.

Gazdaság

 1. Információs napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

  Duális Információs Napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Városháza Dísztermében, ahol jobban megismerhették egymást a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok. A duális képzésben résztvevő leendő hallgatók azzal az előnnyel kezdhetnek majd a munkaerőpiacon, hogy az egyetem elvégzésekor már három és fél év munkatapasztalatot tudhatnak magukénak, így szakmailag már nem számítanak majd pályakezdőnek.

  2017.04.27.
 2. Pénteken zárulnak a pincér és szakács tanulók szintvizsgái

  A héten a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják.

  2017.04.26.
 3. Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét az Alba Ipari Zónában

  Az új épületkomplexum építése 2016. júliusában kezdődött a közel egy hektáros területen az Alba Ipari Zónában. A 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 m²-es épület, melyben irodák, szolgálati lakások és nyolc fedett buszgarázs is található.

  2017.04.26.
 4. Sportközgazdász mesterképzés indul a Corvinus fehérvári campusán

  Szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Sportközgazdász mesterképzés indul. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

  2017.04.21.
 1. Április 27-én ismét Lányok Napja az Arconic-Köfém Kft-nél

  Április 27-én ismét megrendezik a Lányok Napját, amikor a gimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányaikat folytató lányok találkozhatnak vállalati szakemberekkel és különböző mérnöki szakmákkal ismerkedhetnek. A nap célja, hogy a diáklányok lássák, hogy számukra is van karrierlehetőség az egyes műszaki pályákon.

  2017.04.18.
 2. Szorosabb lett a Grundfos és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kapcsolata

  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját, ami sokkal több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

  2017.04.13.
 3. Megnyitott a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókja

  Új, jobban megközelíthető helyen, a korábbinál nagyobb alapterű bankfiókban várja meglévő és leendő ügyfeleit a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérváron. Szerdán délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókját. A bank célja, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljon Magyarországon.

  2017.04.12.
 4. 13%-os béremelés idén a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozóknak

  Örömteli tájékoztatást kapott Székesfehérvár polgármestere a KNYKK Zrt. vezérigazgatójától. Németh Tamás arról a hároméves bérmegállapodásról számol be, amely az idei évre 13%-os béremelést jelent a cég munkavállalóinak, a székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben dolgozóknak. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán mondott köszönetet az ehhez szükséges forrás biztosításáért.

  2017.04.11.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek