Bárki használhatja az elektromos töltőállomást a Városfejlesztési Kft. udvarán

Elektromos töltőállomást helyeztek üzembe a Városfejlesztési Kft. udvarán, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt. A fejlesztésnek köszönhetően az elektromos autóval rendelkezők ügyfélfogadási időben bármikor feltölthetik autójukat.
2016.12.12. 11:58 |
Elektromos töltőállomást helyeztek üzembe a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. udvarán, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt. A beruházás a Nissan társadalmi felelősségvállalási programja keretében valósult meg. Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően az elektromos gépjárművekkel rendelkező vállalatok és lakosok ügyfélfogadási időben bármikor feltölthetik autójukat.
KÉPGALÉRIA a töltő átadásáról
A Nissan társadalmi felelősségvállalási programjai között szerepel, hogy a környezettudatosság és a fenntarthatóság érdekében elektromos töltőállomások kialakítását támogatják. Ha a partnerek a szállítás és a kiépítés költségét biztosítják, akkor ingyen biztosítják a berendezést. A másik feltétel, hogy az elektromos töltőállomást a cégek és lakosok számára ügyfélfogadási időben hozzáférhetővé kell tenni. A cég legújabb elektromos töltőállomását a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft udvarán (Irányi Dániel utca 4.) helyezték üzembe, ahol 2017. január 2-ától minden munkanap reggel 8 és 16 óra között lehet elektromos autót tölteni.
 „A jelen és a jövő számára is fontos fejlesztés valósult meg. Nemcsak a Városfejlesztési Kft-t, nemcsak cégeket, hanem a város polgárait is szolgálja ez a beruházás. A környezetvédelemmel szorosan összefüggő innovációt az autóipar és a töltőállomások fejlődése teszi lehetővé: a 25-30 perces töltési idő kezd versenyképessé válni, nekünk pedig az a jó, ha Székesfehérváron minél több városrészben elérhetővé válnak az elektromos töltőállomások.” - mondta Cser-PAlkovics András polgármester.

„Ez most már több mint a 3000. töltő Európában, amit a Nissan egy partner közreműködésével megvalósított – Magyarországon a 17. ilyen típusú töltőt adjuk át. Örömünkre szolgál, hogy Székesfehérvár nyitott erre a fejlesztésre, ami ugyan a jövő felé mutat, de a jelennek is szól.” - emelte ki a Nissan Magyarország Kft. képviseletében Horváth Gergő kommunikációs menedzser.

Guti Péter, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a "tapasztalataink azt igazolják, hogy a technika alkalmas az igényeink kiszolgálására. A felavatásra kerülő villámtöltő ennek a technológiának a korlátait még kijjebb tolja. Azoknak a fehérváriaknak, akiknek még nincs elektromos autójuk, hasznos információkkal tudunk szolgálni egy döntés meghozása előtt, akiknek pedig van villanyautójuk, azok számára ingyenes töltőt biztosítunk a munkarendünkhöz igazítva.”

Jelenleg két zöld autó, 100%-ban elektromos gépkocsi segíti a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ingatlankezelőinek munkáját: egy Nissan Leaf típusú személyautó és egy Nissan e-NV200 furgon Acenta típusú kisteherautó.  A cég további elektromos gépjárművek beszerzését tervezi a Nemzetgazdasági Minisztérium és az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. által kiírt pályázati lehetőséget kihasználva, amely a nyertes pályázóknak vissza nem térítendő támogatást nyújt.
Az egyre több elektromos töltőállomással az alacsony üzemanyag-költségű és üzemeltetésű, zéró károsanyag-kibocsátású gépjárművek használatára ösztönzik a cégeket és a lakosságot. A nyilvános töltőállomások nagyfeszültségű egyenárammal működnek, így ezeken a pontokon az elektromos autók nagyon gyorsan feltölthetőek. A Székesfehérváron most üzembe helyezett elektromos töltőállomáson már olyan nagy teljesítményű gyorstöltő vehető igénybe, amely az eddigi 8 órás töltési idő 25-30 percre csökken. Ez tovább növeli a környezettudatos autózás feltételeinek megteremtését.

Közélet

 1. A negyven évvel ezelőtti buszbalesetre emlékeznek a 62-es számú főúton

  Fehérvártól néhány kilométerre, a 62-es főút 38-as kilométer szelvénynél, a 40 évvel korábban bekövetkezett négy főiskolás diák életét követelő halálos baleset helyszínén tartanak megemlékezést délután egy órakor. Tragikus baleset 1977 április 30-án történt a város határában.

  2017.04.26.
 2. Perifériás érbetegség szűrés lesz május 6-án A Szabadművelődés Házában

  Ismét lesz perifériás érbetegség szűrés Székesfehérváron. Az ingyenes vizsgálatokat május 6-án, szombaton tartják A Szabadművelődés Házában. Elsősorban az 55-70 év közöttiek részvételét várják előzetes bejelentkezés alapján. Ismét lehetőség lesz a vércukorszint, a koleszterinszint és a testtömeg-index mérésére, várható továbbá kockázatbecslés és boka-kar index számítás.

  2017.04.26.
 3. Harmadik alkalommal szerveztek Katonai Toborzónapot

  Harmadik alkalommal szerveztek „Katonai Toborzó Napot” Fehérváron, a Palotai úton. Az eseményen számos érdekességgel várták a résztvevőket, a rendezvény célja a katonai hivatás népszerűsítése volt.

  2017.04.25.
 4. Köszönet és hála a bölcsődei dolgozók munkájáért

  165 éve, hogy megnyitott Magyarország első bölcsődéje, 2010 óta pedig hivatalosan is megünnepeljük a bölcsődék napját, amelyről évről évre megemlékeznek Fehérváron is.  Az idei ünnepségen Székesfehérvár polgármestere mondott köszönetet a bölcsődei dolgozók munkájáért, majd folklórműsort és dél- amerikai táncokat láthattak a vendégek.

  2017.04.24.

Bolondballagás jelentkezés

Óvodai beiratkozás

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tavaszköszöntő

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek