Bárki használhatja az elektromos töltőállomást a Városfejlesztési Kft. udvarán

Elektromos töltőállomást helyeztek üzembe a Városfejlesztési Kft. udvarán, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt. A fejlesztésnek köszönhetően az elektromos autóval rendelkezők ügyfélfogadási időben bármikor feltölthetik autójukat.
2016.12.12. 11:58 |
Elektromos töltőállomást helyeztek üzembe a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. udvarán, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt. A beruházás a Nissan társadalmi felelősségvállalási programja keretében valósult meg. Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően az elektromos gépjárművekkel rendelkező vállalatok és lakosok ügyfélfogadási időben bármikor feltölthetik autójukat.
KÉPGALÉRIA a töltő átadásáról
A Nissan társadalmi felelősségvállalási programjai között szerepel, hogy a környezettudatosság és a fenntarthatóság érdekében elektromos töltőállomások kialakítását támogatják. Ha a partnerek a szállítás és a kiépítés költségét biztosítják, akkor ingyen biztosítják a berendezést. A másik feltétel, hogy az elektromos töltőállomást a cégek és lakosok számára ügyfélfogadási időben hozzáférhetővé kell tenni. A cég legújabb elektromos töltőállomását a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft udvarán (Irányi Dániel utca 4.) helyezték üzembe, ahol 2017. január 2-ától minden munkanap reggel 8 és 16 óra között lehet elektromos autót tölteni.
 „A jelen és a jövő számára is fontos fejlesztés valósult meg. Nemcsak a Városfejlesztési Kft-t, nemcsak cégeket, hanem a város polgárait is szolgálja ez a beruházás. A környezetvédelemmel szorosan összefüggő innovációt az autóipar és a töltőállomások fejlődése teszi lehetővé: a 25-30 perces töltési idő kezd versenyképessé válni, nekünk pedig az a jó, ha Székesfehérváron minél több városrészben elérhetővé válnak az elektromos töltőállomások.” - mondta Cser-PAlkovics András polgármester.

„Ez most már több mint a 3000. töltő Európában, amit a Nissan egy partner közreműködésével megvalósított – Magyarországon a 17. ilyen típusú töltőt adjuk át. Örömünkre szolgál, hogy Székesfehérvár nyitott erre a fejlesztésre, ami ugyan a jövő felé mutat, de a jelennek is szól.” - emelte ki a Nissan Magyarország Kft. képviseletében Horváth Gergő kommunikációs menedzser.

Guti Péter, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a "tapasztalataink azt igazolják, hogy a technika alkalmas az igényeink kiszolgálására. A felavatásra kerülő villámtöltő ennek a technológiának a korlátait még kijjebb tolja. Azoknak a fehérváriaknak, akiknek még nincs elektromos autójuk, hasznos információkkal tudunk szolgálni egy döntés meghozása előtt, akiknek pedig van villanyautójuk, azok számára ingyenes töltőt biztosítunk a munkarendünkhöz igazítva.”

Jelenleg két zöld autó, 100%-ban elektromos gépkocsi segíti a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ingatlankezelőinek munkáját: egy Nissan Leaf típusú személyautó és egy Nissan e-NV200 furgon Acenta típusú kisteherautó.  A cég további elektromos gépjárművek beszerzését tervezi a Nemzetgazdasági Minisztérium és az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. által kiírt pályázati lehetőséget kihasználva, amely a nyertes pályázóknak vissza nem térítendő támogatást nyújt.
Az egyre több elektromos töltőállomással az alacsony üzemanyag-költségű és üzemeltetésű, zéró károsanyag-kibocsátású gépjárművek használatára ösztönzik a cégeket és a lakosságot. A nyilvános töltőállomások nagyfeszültségű egyenárammal működnek, így ezeken a pontokon az elektromos autók nagyon gyorsan feltölthetőek. A Székesfehérváron most üzembe helyezett elektromos töltőállomáson már olyan nagy teljesítményű gyorstöltő vehető igénybe, amely az eddigi 8 órás töltési idő 25-30 percre csökken. Ez tovább növeli a környezettudatos autózás feltételeinek megteremtését.

Közélet

 1. A devizahiteles szerződések megoldásairól lesz szó a Fehérvári Civil Központban

  Augusztus 3-án csütörtökön 18 órától a Fehérvári Civil Központban tart tájékoztatót a MOST Cselekvők Egyesülete a devizahiteles szerződések aktuális megoldásairól. A Most Cselekvők Egyesülete 2012 májusában alakult meg, 2015-től pedig több városban, így Dunaújvárosban, Veszprémben, Pécsen és Budapesten is létrehoztak partnerirodát.

  2017.07.28.
 2. Székesfehérváron tart nyílt napot a Kodolányi Főiskola augusztus 1-jén

  A Kodolányi János Főiskola a pótfelvételi eljárásban 3 felsőoktatási szakképzést, 11 alapszakot és 3 mesterszakot hirdet meg, melyre várja a jelentkezéseket augusztus 7-ig. A székesfehérvári nyílt napot augusztus 1-jén kedden 10 órától rendezik meg a Fürdő utca 1.szám alatti épületben.

  2017.07.28.
 3. Diplomaátadó ünnepség volt kedden a Corvinuson

  A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Karán kedden diplomaátadó ünnepséget tartottak. Az eseményen Mészáros Attila alpolgármester is köszöntötte a végzős diákokat, felhívva figyelmüket a székesfehérvári álláslehetőségekre, és hangsúlyozva a BCE Székesfehérvári Campusának szerepét a város jövőjét illetően.

  2017.07.27.
 4. 26 éves partnerkapcsolat - Schwäbisch Gmündben találkoztak az egykori aláírók

  A Székesfehérvár – Schwäbisch Gmünd Baráti Kör júliusban a német testvérvárosi egyesületnél vendégeskedett. A 26 éves partnerkapcsolat szerződését aláíró egykori polgármesterek, Balsay István és Dr. Wolfgang Schuster is találkoztak, és a tartós barátságot, a további együttműködést hangsúlyozták.

  2017.07.27.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek