Milyen szakmát válasszak? - elkezdődtek az Európai Szakképzési Hét programjai Székesfehérváron

Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel hirdette programjait az Európai Szakképzési Hét keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum december 5-9. között. A résztvevő intézmények kiállításokkal, vetélkedőkkel, nyílt napokkal, állásbörzével és interaktív rendezvényekkel népszerűsítik a szakoktatást, a szakképzést, és mutatják be a minőségi munkahelyeket.
2016.12.05. 12:16 |
Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel hirdette programjait az Európai Szakképzési Hét keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum december 5-9. között. A résztvevő intézmények kiállításokkal, vetélkedőkkel, nyílt napokkal, állásbörzével és interaktív rendezvényekkel népszerűsítik a szakoktatást, a szakképzést, és mutatják be a minőségi munkahelyeket.

A szakképzés európai hetét azzal a céllal hirdette meg az Európai Bizottság, hogy a rendezvényekkel népszerűsítsék a szakoktatást és a szakképzést. A programokon a színvonalas szakismereteket és a minőségi munkahelyeket állítva középpontba az érdekeltek megosztják egymással eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai gyakorlataikat. A szakképzési hét támogatja a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás együttműködését.
A Székesfehérvári Szakképzési Centrum egyesített programja az Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel valósul meg december 5-9. között, hét helyi intézmény közreműködésével.

Szakmára Hangolva címmel kiállítás nyílik a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolában a szakmai gyakorlatok képeiből, amelyek nemcsak a képzéseket mutatják be, hanem az iskolai programokról is színes beszámolót adnak.  Az érdeklődők megnézhetik az oktatásban leggyakrabban használt eszközöket is. Az intézményben december 8-án, csütörtökön Megyei Környezetvédelmi és Egészségügyi Vetélkedőt szerveznek játékos és gyakorlati feladatokkal, amelyek az egészségügyi és a környezetvédelmi szakmákat népszerűsítik. A vetélkedő alkalmat ad arra is, hogy az iskola tanulói bemutassák kutatómunkáik eredményeit.

A Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Centrumban a szakma címmel rendez játékos vetélkedőt december 7-én, szerdán a Szakképzési Centrum tagiskoláinak részvételével: a csapatok játékos feladatokon keresztül mutathatják meg egymásnak a különböző szakmák szépségeit, nehézségeit.

A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium és az I. István Szakgimnázium december 7-én, szerdán a mobilitás a szakképzésben programban elért eredményeket prezentálják: a három hetes szakmai gyakorlatról visszatért diákok az Angliában és Németországban végzett pénzügyi, logisztikai, ügyviteli munkájukról, a gyakorlat során szerzett tapasztalataikról számolnak be. Az Europass bizonyítványokat ünnepélyes keretek között kapják meg a diákok.

Innováció és kreativitás a gépészet, informatika és elektronika oktatásában címmel egész hetes programot szervez a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola. A konferenciával egybekötött rendezvényen többek között a 3D nyomtatás alkalmazásával, drift trike akadálypályával, terheléspróbákkal, távirányítású járművekkel és kívülről vezérelt és önvezérlő robotokkal foglalkoznak.

A Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskola és Kollégium az intézményben folyó szakmai képzéseket, a tanműhely gyakorlati foglalkozásait mutatja be december 7-én, szerdán. A látogatók képet kaphatnak az autószerelő, gépi forgácsoló, hegesztő, járműfényező és szerszámkészítő szakmák képzéseiről, és kipróbálhatják, hogyan kell diagnosztikai vizsgálatot végezni autón, készíthetnek dobókockát vagy hegeszthetnek akár.

Kedden Állásbörzére várják az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában, ahova meghívót kaptak a régió meghatározó faipari, épületgépészeti és építőipari vállalkozásai – a program középpontjában az asztalos, az épületgépész, kőműves, burkoló, ács, festő, mázoló, tapétázó szakmával rendelkező pályakezdők lehetőségei lesznek.  December 7-én, szerdán Nyílt napot szerveznek az iskolában, ahova minden általános iskolást szeretettel várnak!

Közélet

 1. Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

  Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára október 7-én. A szombat délelőtti esemény 11 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Városház téren felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

  2017.09.26.
 2. A Várkörút legyen Várkörút – a Központi Címregiszterről tanácskoztak

  A Központi Címregiszterrel kapcsolatban nyújtottak iránymutatást a Belügyminisztérium munkatársai azon a konferencián, amelyre a Városháza Dísztermében került sor. A rendezvényen Székesfehérvár polgármestere azzal a kéréssel fordult az illetékesekhez, hogy legyenek figyelemmel a kialakult helyi szokásokra és gyakorlatra. Konkrét példaként említette a Várkörút elnevezést is, amelyet több mint száz éve egybeírva ismernek a fehérváriak és szeretnék továbbra is így használni.

  2017.09.26.
 3. Testnevelő tanárok és kilencedikesek tanulták az újraélesztést az I. Istvánban

  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. 

  2017.09.25.
 4. Jó tanuló, jó sportoló - október 20-ig lehet pályázni

  A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a Fejér megye jó tanuló, jó sportoló versenyt. A pályázatot kizárólag postai úton, október 20-ig történő beérkezéssel fogadja el az egyesület a 8000 Székesfehérvár, Petőfi utca 5. II. emelet címen. A pályázathoz szükséges valamennyi dokumentum az egyesület internetes oldaláról tölthető le.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek