Milyen szakmát válasszak? - elkezdődtek az Európai Szakképzési Hét programjai Székesfehérváron

Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel hirdette programjait az Európai Szakképzési Hét keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum december 5-9. között. A résztvevő intézmények kiállításokkal, vetélkedőkkel, nyílt napokkal, állásbörzével és interaktív rendezvényekkel népszerűsítik a szakoktatást, a szakképzést, és mutatják be a minőségi munkahelyeket.
2016.12.05. 12:16 |
Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel hirdette programjait az Európai Szakképzési Hét keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum december 5-9. között. A résztvevő intézmények kiállításokkal, vetélkedőkkel, nyílt napokkal, állásbörzével és interaktív rendezvényekkel népszerűsítik a szakoktatást, a szakképzést, és mutatják be a minőségi munkahelyeket.

A szakképzés európai hetét azzal a céllal hirdette meg az Európai Bizottság, hogy a rendezvényekkel népszerűsítsék a szakoktatást és a szakképzést. A programokon a színvonalas szakismereteket és a minőségi munkahelyeket állítva középpontba az érdekeltek megosztják egymással eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai gyakorlataikat. A szakképzési hét támogatja a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás együttműködését.
A Székesfehérvári Szakképzési Centrum egyesített programja az Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel valósul meg december 5-9. között, hét helyi intézmény közreműködésével.

Szakmára Hangolva címmel kiállítás nyílik a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolában a szakmai gyakorlatok képeiből, amelyek nemcsak a képzéseket mutatják be, hanem az iskolai programokról is színes beszámolót adnak.  Az érdeklődők megnézhetik az oktatásban leggyakrabban használt eszközöket is. Az intézményben december 8-án, csütörtökön Megyei Környezetvédelmi és Egészségügyi Vetélkedőt szerveznek játékos és gyakorlati feladatokkal, amelyek az egészségügyi és a környezetvédelmi szakmákat népszerűsítik. A vetélkedő alkalmat ad arra is, hogy az iskola tanulói bemutassák kutatómunkáik eredményeit.

A Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Centrumban a szakma címmel rendez játékos vetélkedőt december 7-én, szerdán a Szakképzési Centrum tagiskoláinak részvételével: a csapatok játékos feladatokon keresztül mutathatják meg egymásnak a különböző szakmák szépségeit, nehézségeit.

A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium és az I. István Szakgimnázium december 7-én, szerdán a mobilitás a szakképzésben programban elért eredményeket prezentálják: a három hetes szakmai gyakorlatról visszatért diákok az Angliában és Németországban végzett pénzügyi, logisztikai, ügyviteli munkájukról, a gyakorlat során szerzett tapasztalataikról számolnak be. Az Europass bizonyítványokat ünnepélyes keretek között kapják meg a diákok.

Innováció és kreativitás a gépészet, informatika és elektronika oktatásában címmel egész hetes programot szervez a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola. A konferenciával egybekötött rendezvényen többek között a 3D nyomtatás alkalmazásával, drift trike akadálypályával, terheléspróbákkal, távirányítású járművekkel és kívülről vezérelt és önvezérlő robotokkal foglalkoznak.

A Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskola és Kollégium az intézményben folyó szakmai képzéseket, a tanműhely gyakorlati foglalkozásait mutatja be december 7-én, szerdán. A látogatók képet kaphatnak az autószerelő, gépi forgácsoló, hegesztő, járműfényező és szerszámkészítő szakmák képzéseiről, és kipróbálhatják, hogyan kell diagnosztikai vizsgálatot végezni autón, készíthetnek dobókockát vagy hegeszthetnek akár.

Kedden Állásbörzére várják az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában, ahova meghívót kaptak a régió meghatározó faipari, épületgépészeti és építőipari vállalkozásai – a program középpontjában az asztalos, az épületgépész, kőműves, burkoló, ács, festő, mázoló, tapétázó szakmával rendelkező pályakezdők lehetőségei lesznek.  December 7-én, szerdán Nyílt napot szerveznek az iskolában, ahova minden általános iskolást szeretettel várnak!

Közélet

 1. A szent hitével, a katona bátorságával – megemlékezés Szent László királyról

  A 2017-es Szent László Emlékév legfontosabb napján, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága, valamint Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata közösen tisztelgett az uralkodó emléke előtt. A történelmi zászlók bevonulása után megemlékező beszédek hangzottak el, majd katonai tiszteletadás mellett megkoszorúzták Schwalm László húsz esztendővel ezelőtt Székesfehérvárnak adományozott, a Lovagkirályt ábrázoló Prohászka ligeti mellszobrát.

  2017.06.27.
 2. Újabb véradásokat tartanak a Fehér Palotában

  Folytatja a véradó akciók sorozatát a Fehér Palota Üzletközpont a nyár folyamán is. A következő hetekben két alkalommal várják az önkénteseket minden vércsoportból. Június 30-án és július 7-én, pénteki napokon 14 és 18 óra között lesz lehetőség véradásra a Palota út 6. szám alatti épület emeletén.

  2017.06.27.
 3. Szerdán avatják újra a „69-es előre!” I. világháborús emlékművet

  A „69-es előre!” I. világháborús emlékmű újraavatási ünnepségét szerdán rendezik. A felújított, Bory Jenő által készített szobornál Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes és Cser-Palkovics András polgármester mond beszédet. Az emlékművet az 1918. évi montellói csata évfordulójára készítették 1931-ben, a 69-es Hindenburg gyalogezred hősi halottainak emlékére.

  2017.06.26.
 4. Lehet még jelentkezni - egy hét és kezdődik a Bregyóban a Napraforgó tábor

  Július 3-tól hat héten át fogadja a tábor a táborozókat, szombat és vasárnap kivételével a Napraforgó Városi Napközis Tábor. A Bregyóban július 3 és augusztus 11 között hat turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00-ig várják a gyerekeket. Velencén pedig négy héten keresztül szórakozhatnak a táborozók.

  2017.06.26.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek