Fehérvári felsőoktatási lehetőségekről tájékoztatták a telekis diákokat

 A Teleki Blanka Gimnáziumban folytatódott hétfőn az a fórumsorozat, amelyen a fehérvári felsőoktatási képzési lehetőségekről tájékozódhattak a fiatalok. Szeptembertől már a Budapesti Corvinus Egyetem képzései is elérhetőek Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Főiskola képzései mellett. A város ösztöndíjjal is segíti a diákokat, akik a helyi továbbtanulási lehetőségeket választják.
2016.12.05. 12:16 |
 A Teleki Blanka Gimnáziumban folytatódott hétfőn az a fórumsorozat, amelyen a fehérvári felsőoktatási képzési lehetőségekről tájékozódhattak a fiatalok. Szeptembertől már a Budapesti Corvinus Egyetem képzései is elérhetőek Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Főiskola képzései mellett. A város ösztöndíjjal is segíti a diákokat, akik a helyi továbbtanulási lehetőségeket választják. 
KÉPGALÉRIA a fórumról
A helyi felsőoktatási lehetőségekről tartott tájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester végzős diákoknak a Teleki Blanka Gimnáziumban. Köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a Corvinus, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi révén most már bő választék áll a diákok rendelkezésére ahhoz, hogy a fiatalokkal megismertethessék a fehérvári felősoktatási lehetőségeket. Cser-Palkovics András polgármester szólt arról is, hogy - folyamatosan bővítve a felsőoktatási lehetőségeket - a város legfontosabb célja az, hogy minél több fehérvári középiskolást győzzenek meg arról, hogy maradjanak Székesfehérváron. 
"A Corvinus esetében tavaly sok kérdőjelet láttunk, ami most már múltidő. Szeptemberben elindult a székesfehérvári képzés és bebizonyosodott, hogy ugyanabban a struktúrában, ugyanolyan diplomát kapnak a hallgatók mint Budapesten. A Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán pedig van egy lehetőség, ami nem adatik meg a budapesti képzésben részt vevőknek: ez pedig a duális képzés." - tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.
Mészáros Attila alpolgármester prezentációjában kiemelte, hogy nagy reményekkel indult el a Corvinus Egyetem székesfehérvári képzése idén szeptemberben, hiszen a legtöbb mutató szerint az ország legjobb gazdasági egyeteméről van szó, ahová magas pontszámmal lehet bekerülni. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy két szak indult el szeptemberben: a gazdálkodás-menedzsment és a pénzügy, számvitel és mindkét szak duális formában is elérhető. Székesfehérvár alpolgármestere szólt arról is, hogy jelentős munkaerőhiányt jeleznek a városban működő ipari vállalatok, 1500-2000 olyan munkahely van üresen, ahová műszaki vagy gazdasági végzettségű fiatalokat várnak. 
A duális képzés előnyeiről szólva Mészáros Attila elmondta, hogy havonta a minimálbér legalább 60 %-ának megfelelő összeget kapnak a diákok fizetésként. Ezt ráadásul a képzés teljes ideje alatt, tehát a vállalatnál és az egyetemen töltött időszakokban egyaránt megkapják. Emellett a cégek évente négy hét fizetett szabadságot is biztosítanak.

Gazdaság

  1. Újabb Daniella telephely

    Második telephelyét nyitotta meg Székesfehérváron a több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Daniella Villamosság. A piacvezető, debreceni székhelyű családi vállalkozás új egységében az ipari partnerek körében felmerülő villamossági igények teljeskörű kiszolgálására törekszik.

    2024.04.24.
  2. Lányok napja 2024

    Idén székesfehérvári helyszínként a Hydro és az Óbudai Egyetem csatlakozott a Lányok Napja országos programsorozathoz. A tudomány, technológia, mérnöki és matematika területekhez közelálló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap eseményeire a diáklányokat várják április 25-én, csütörtökön.

    2024.04.23.
  3. Nitrogénüzem a Harmannál

    Nagyértékű beruházás keretében épített nitrogénüzemet a Messer Hungarogáz az elektronikai gyártással foglalkozó Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. székesfehérvári gyárának területén. A cél az autóipari elektronikai gyártó nitrogénigényének közvetlen, helyszíni kiszolgálása egy új, energiahatékonyságot növelő technológiai megoldással. 

    2024.04.18.
  4. Alba Regia Állásbörze

    Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

    2024.04.12.