Fehérvári felsőoktatási lehetőségekről tájékoztatták a telekis diákokat

 A Teleki Blanka Gimnáziumban folytatódott hétfőn az a fórumsorozat, amelyen a fehérvári felsőoktatási képzési lehetőségekről tájékozódhattak a fiatalok. Szeptembertől már a Budapesti Corvinus Egyetem képzései is elérhetőek Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Főiskola képzései mellett. A város ösztöndíjjal is segíti a diákokat, akik a helyi továbbtanulási lehetőségeket választják.
2016.12.05. 12:16 |
 A Teleki Blanka Gimnáziumban folytatódott hétfőn az a fórumsorozat, amelyen a fehérvári felsőoktatási képzési lehetőségekről tájékozódhattak a fiatalok. Szeptembertől már a Budapesti Corvinus Egyetem képzései is elérhetőek Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Főiskola képzései mellett. A város ösztöndíjjal is segíti a diákokat, akik a helyi továbbtanulási lehetőségeket választják. 
KÉPGALÉRIA a fórumról
A helyi felsőoktatási lehetőségekről tartott tájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester végzős diákoknak a Teleki Blanka Gimnáziumban. Köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a Corvinus, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi révén most már bő választék áll a diákok rendelkezésére ahhoz, hogy a fiatalokkal megismertethessék a fehérvári felősoktatási lehetőségeket. Cser-Palkovics András polgármester szólt arról is, hogy - folyamatosan bővítve a felsőoktatási lehetőségeket - a város legfontosabb célja az, hogy minél több fehérvári középiskolást győzzenek meg arról, hogy maradjanak Székesfehérváron. 
"A Corvinus esetében tavaly sok kérdőjelet láttunk, ami most már múltidő. Szeptemberben elindult a székesfehérvári képzés és bebizonyosodott, hogy ugyanabban a struktúrában, ugyanolyan diplomát kapnak a hallgatók mint Budapesten. A Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán pedig van egy lehetőség, ami nem adatik meg a budapesti képzésben részt vevőknek: ez pedig a duális képzés." - tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.
Mészáros Attila alpolgármester prezentációjában kiemelte, hogy nagy reményekkel indult el a Corvinus Egyetem székesfehérvári képzése idén szeptemberben, hiszen a legtöbb mutató szerint az ország legjobb gazdasági egyeteméről van szó, ahová magas pontszámmal lehet bekerülni. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy két szak indult el szeptemberben: a gazdálkodás-menedzsment és a pénzügy, számvitel és mindkét szak duális formában is elérhető. Székesfehérvár alpolgármestere szólt arról is, hogy jelentős munkaerőhiányt jeleznek a városban működő ipari vállalatok, 1500-2000 olyan munkahely van üresen, ahová műszaki vagy gazdasági végzettségű fiatalokat várnak. 
A duális képzés előnyeiről szólva Mészáros Attila elmondta, hogy havonta a minimálbér legalább 60 %-ának megfelelő összeget kapnak a diákok fizetésként. Ezt ráadásul a képzés teljes ideje alatt, tehát a vállalatnál és az egyetemen töltött időszakokban egyaránt megkapják. Emellett a cégek évente négy hét fizetett szabadságot is biztosítanak.

Gazdaság

 1. Információs napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

  Duális Információs Napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Városháza Dísztermében, ahol jobban megismerhették egymást a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok. A duális képzésben résztvevő leendő hallgatók azzal az előnnyel kezdhetnek majd a munkaerőpiacon, hogy az egyetem elvégzésekor már három és fél év munkatapasztalatot tudhatnak magukénak, így szakmailag már nem számítanak majd pályakezdőnek.

  2017.04.27.
 2. Pénteken zárulnak a pincér és szakács tanulók szintvizsgái

  A héten a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják.

  2017.04.26.
 3. Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét az Alba Ipari Zónában

  Az új épületkomplexum építése 2016. júliusában kezdődött a közel egy hektáros területen az Alba Ipari Zónában. A 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 m²-es épület, melyben irodák, szolgálati lakások és nyolc fedett buszgarázs is található.

  2017.04.26.
 4. Sportközgazdász mesterképzés indul a Corvinus fehérvári campusán

  Szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Sportközgazdász mesterképzés indul. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

  2017.04.21.
 1. Április 27-én ismét Lányok Napja az Arconic-Köfém Kft-nél

  Április 27-én ismét megrendezik a Lányok Napját, amikor a gimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányaikat folytató lányok találkozhatnak vállalati szakemberekkel és különböző mérnöki szakmákkal ismerkedhetnek. A nap célja, hogy a diáklányok lássák, hogy számukra is van karrierlehetőség az egyes műszaki pályákon.

  2017.04.18.
 2. Szorosabb lett a Grundfos és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kapcsolata

  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját, ami sokkal több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

  2017.04.13.
 3. Megnyitott a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókja

  Új, jobban megközelíthető helyen, a korábbinál nagyobb alapterű bankfiókban várja meglévő és leendő ügyfeleit a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérváron. Szerdán délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókját. A bank célja, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljon Magyarországon.

  2017.04.12.
 4. 13%-os béremelés idén a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozóknak

  Örömteli tájékoztatást kapott Székesfehérvár polgármestere a KNYKK Zrt. vezérigazgatójától. Németh Tamás arról a hároméves bérmegállapodásról számol be, amely az idei évre 13%-os béremelést jelent a cég munkavállalóinak, a székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben dolgozóknak. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán mondott köszönetet az ehhez szükséges forrás biztosításáért.

  2017.04.11.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek