Fehérvári felsőoktatási lehetőségekről tájékoztatták a telekis diákokat

 A Teleki Blanka Gimnáziumban folytatódott hétfőn az a fórumsorozat, amelyen a fehérvári felsőoktatási képzési lehetőségekről tájékozódhattak a fiatalok. Szeptembertől már a Budapesti Corvinus Egyetem képzései is elérhetőek Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Főiskola képzései mellett. A város ösztöndíjjal is segíti a diákokat, akik a helyi továbbtanulási lehetőségeket választják.
2016.12.05. 12:16 |
 A Teleki Blanka Gimnáziumban folytatódott hétfőn az a fórumsorozat, amelyen a fehérvári felsőoktatási képzési lehetőségekről tájékozódhattak a fiatalok. Szeptembertől már a Budapesti Corvinus Egyetem képzései is elérhetőek Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Főiskola képzései mellett. A város ösztöndíjjal is segíti a diákokat, akik a helyi továbbtanulási lehetőségeket választják. 
KÉPGALÉRIA a fórumról
A helyi felsőoktatási lehetőségekről tartott tájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester végzős diákoknak a Teleki Blanka Gimnáziumban. Köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a Corvinus, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi révén most már bő választék áll a diákok rendelkezésére ahhoz, hogy a fiatalokkal megismertethessék a fehérvári felősoktatási lehetőségeket. Cser-Palkovics András polgármester szólt arról is, hogy - folyamatosan bővítve a felsőoktatási lehetőségeket - a város legfontosabb célja az, hogy minél több fehérvári középiskolást győzzenek meg arról, hogy maradjanak Székesfehérváron. 
"A Corvinus esetében tavaly sok kérdőjelet láttunk, ami most már múltidő. Szeptemberben elindult a székesfehérvári képzés és bebizonyosodott, hogy ugyanabban a struktúrában, ugyanolyan diplomát kapnak a hallgatók mint Budapesten. A Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán pedig van egy lehetőség, ami nem adatik meg a budapesti képzésben részt vevőknek: ez pedig a duális képzés." - tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.
Mészáros Attila alpolgármester prezentációjában kiemelte, hogy nagy reményekkel indult el a Corvinus Egyetem székesfehérvári képzése idén szeptemberben, hiszen a legtöbb mutató szerint az ország legjobb gazdasági egyeteméről van szó, ahová magas pontszámmal lehet bekerülni. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy két szak indult el szeptemberben: a gazdálkodás-menedzsment és a pénzügy, számvitel és mindkét szak duális formában is elérhető. Székesfehérvár alpolgármestere szólt arról is, hogy jelentős munkaerőhiányt jeleznek a városban működő ipari vállalatok, 1500-2000 olyan munkahely van üresen, ahová műszaki vagy gazdasági végzettségű fiatalokat várnak. 
A duális képzés előnyeiről szólva Mészáros Attila elmondta, hogy havonta a minimálbér legalább 60 %-ának megfelelő összeget kapnak a diákok fizetésként. Ezt ráadásul a képzés teljes ideje alatt, tehát a vállalatnál és az egyetemen töltött időszakokban egyaránt megkapják. Emellett a cégek évente négy hét fizetett szabadságot is biztosítanak.

Gazdaság

 1. „Modern Vállalkozások Programja" - digitális workshop a Gazdaság Házában

  „Modern Vállalkozások Programja” címmel digitális workshopot rendeztek szerdán, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában, ahol a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kis- és közepes vállalkozások képviselőit tájékoztatták az online tér nyújtotta innovatív lehetőségekről. A projekt fő célkitűzése a hazai vállalkozások versenyképességének növelése a digitális felzárkóztatás által.

  2017.07.19.
 2. Ingatlanpiac - tudta, hogy mennyibe kerülnek a fehérvári lakások és házak?

  Emelkedés 2016-ban, majd hullámzás 2017-ben. Lehetséges, hogy ez a hullámzás a tartós árnövekedés végét jelenti, de az sem kizárt, hogy csak egy ideiglenes állapota a piacnak - mondta a fehérvári árakról az ingatlannet.hu elemzője. Május során egy családi házhoz jutás átlagosan 256.174 Ft-ba került négyzetméterenként. A paneloknak idén májusban közel 267 ezer forint volt az átlag négyzetméter ára.

  2017.07.16.
 3. Huszonöt határon túli hallgató vesz részt a Kandó Kálmán Nyári Egyetemen

  Az Óbudai Egyetemen az idei évben 28. alkalommal rendezik meg a Kandó Kálmán Nyári Egyetemet a határon túli magyar mérnökhallgatók számára. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a nyári egyetemre érkező 25 hallgató - akik Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről és Kárpátaljáról érkeztek - elsajátítsa a szakmai magyar szókincset és segítsék elhelyezkedésüket a magyar munkaerőpiacon.

  2017.07.10.
 4. Egyedülálló fórum a fehérvári gazdaság érdekében

  Néhány év kihagyás után újraszerveződött a Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács, mely eredetileg még 2003-ban alakult. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének javaslata alapján, az országban egyedülálló módon működő fórum újraindításának első találkozója a Városházán volt. A tanács tagjai egyeztettek az újbóli működésének részleteiről, valamint a helyi adókról és a város idei költségvetéséről volt szó.

  2017.07.07.
 1. Doing Business – Fehérváron a legkedvezőbb az üzleti környezet

  Új jelentést készített a Világbank, a szervezet Magyarország, Bulgária és Románia néhány városában vizsgálta meg a vállalkozás indításának feltételeit és javaslatokat is megfogalmaztak. A jelentés öt területen - a vállalkozás indítása, az építési engedélyek ügyintézése, az elektromos áramhoz való hozzáférés, az ingatlan nyilvántartásba vétele és a szerződések érvényesítése - nyújt referenciaértéket Budapestet, Debrecent, Győrt, Miskolcot, Pécset, Szegedet és Székesfehérvárt illetően, az értékelésből kiemelkedik városunk.

  2017.06.27.
 2. Új épületgépészeti áruházat adott át a húszéves Hollander-2000 Kft

  Átadta új épületgépészeti áruházát és bemutatótermét az 1997-ben alapított, idén huszadik születésnapját ünneplő Hollander-2000 Kft. A Károly János, majd a Tátra utcai székhelyét is kinövő székesfehérvári vállalkozás a Mártírok útján épített új otthont magának, amelyet hétfőn ünnepélyes keretek között avattak fel.

  2017.06.26.
 3. Tudnivalók a nyári gyakorlatról - kötelező a pénzbeli juttatás

  Javában tart már a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlata. Az általános szabályok ugyan nem változtak, a tanulók pénzbeli juttatása azonban emelkedett. Az összefüggő nyári gyakorlat időtartamára minden esetben pénzbeli juttatást is kell biztosítani a nappali munkarendben tanulóknak.

  2017.06.26.
 4. Középiskolások körében népszerűsíti a műszaki pályát az Arconic

  A Hotel Magyar Királyban rendezték meg kedden az Arconic(OK)osan szakmai versenyt, amelynek célja, hogy segítsen a régióban tanuló középiskolásoknak és egyetemistáknak a pályaválasztásban és a jövőjüket érintő döntéseik meghozatalában. Az idén öt székesfehérvári középiskola vett részt a megmérettetésen, a feladatok között fémekkel kapcsolatos kvíz és fémszerkezetek építése is szerepelt.

  2017.06.13.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek