Elkezdődött a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása

Az Önkormányzat a Teleki Blanka Gimnázium belső homlokzat-felújítása mellett döntött. Az Intézményen több ütemben történt már homlokzat felújítás, azonban a belső homlokzat felújítása ez idáig nem történt meg. A keddi munkaterület-átadással megkezdődhet a felújítás és nyílászárócsere a belső homlokzaton. A bruttó 113 millió forintból megvalósuló beruházást teljes egészében a város finanszírozza.
2017.02.28. 09:30 |
A belső homlokzat leromlott állapota teszi szükségessé a most induló beruházást a Teleki Blanka Gimnáziumban. Mint a keddi munkaterület-átadáson elhangzott, a sérült felületeket lebontják, és a téglaszerkezetű falak teljes egészében új vakolati rendszert kapnak, valamint a nyílászárókat is cserélik.
 
„Azt gondolom, egyáltalán nem kell indokolni, miért volt szükség a Teleki belső homlokzatának felújítására. A Munkácsy Mihály Általános Iskolában múlt héten leszakadt mennyezetdarab is azt bizonyította, hogy ezekre az épületekre egyre komolyabb összegeket kell fordítani. Egy neves gimnázium patinás belvárosi épületéről beszélünk, így városképi szempontból is fontos, hogy milyen állapotban van. A munkaterület-átadással a mai napon már elkezdődik az intézményben a munka, és várhatóan május végére el is készül a bruttó 113 millió forintos beruházás. A fejlesztéshez teljes egészében a város költségvetése biztosítja a szükséges forrást. Igyekszünk a kivitelezővel olyan egyezségre jutni, hogy a munka a legkevésbé zavarja a napi tanítási rendet. Megállapodás született arról is, hogy az érettségi ideje alatt szünetel a felújítás, így semmi sem zavarja majd a tanulókat a koncentrálásban. Bízom benne, hogy a ballagás vonatkozásában is olyan körülményeket tudunk kialakítani, melyek méltó ünnepet biztosítanak az érettségiző telekis diákoknak.” – mondta Cser-Palkovics András polgármester.
 
A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola igazgatóhelyettese, Ponácz Ferenc megköszönte az Önkormányzat közreműködését, hogy megvalósulhat a régóta tervezett felújítás. „Nagy öröm számunkra, hogy megújul a belső udvari homlokzat. Természetesen ez további pluszfeladatokat is jelent, ugyanis a tanulmányi munkát át kell alakítanunk. A legnagyobb kihívást a közelgő érettségi vizsgák jelentik, melynek zavartalanságát mindenképpen biztosítanunk kell. Az udvar elengedhetetlen része a testnevelés óráknak, hiszen, amikor az időjárás engedi, a gyerekek mindig kint vannak. A két udvarrészből az egyik használata erősen korlátozódik, így alternatív megoldásokat kell keresnünk.”
 
„A Székesfehérvári Tankerületi Központ szerencsésnek mondhatja magát, mert egy kiváló együttműködés jellemzi az Önkormányzattal. Csak közös összefogással lehet nagyot álmodni, melyhez a város hozzájárulása elengedhetetlen. Ez persze nem azt jelenti, hogy a tankerület többi, vidéki intézményére ne fordítanánk kellő mennyiségű pénzt. Korrekt fejlesztési tervvel, ütemezhetően valamennyi intézményünk megújulásában bízhatunk középtávon.” – tette hozzá Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója.
 
A belső udvari homlokzat teljes felújításához egyéb fejlesztések is kapcsolódnak, hiszen az ablakok állapota is leromlott, a faszerkezetek nagy arányban korhadtak, elvetemedtek, a vasalatok és zárszerkezetek tönkrementek, funkciójukat elveszítették. Ezen nyílászárókat a kivitelezőnek újra kell gyártania, és azok beépítése után a járulékos munkákat is el kell végeznie. Új nyílászárók kerülnek elhelyezésre az udvar felőli bejárati ajtó és további három szuterén szinti bejárat helyén is.
 
Az ablakok előtti rácsokat is leszerelik, a meglévővel azonos megjelenéssel készülnek majd el az új elemek. Annak érdekében, hogy az újonnan kialakított homlokzati struktúrát és a frissen cserélt új nyílászárókat megóvják a sportolás során eltévedt labdáktól, az intézmény belső udvarán található kézilabda pálya északi felén egy 6 méter magas labdafogó hálót helyeznek el. A védőháló a pálya teljes szélességében készül, és az ott előre elhelyezett acéloszlopokra feszítőmű segítségével fogják rögzíteni.

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

  A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

  2017.10.10.
 3. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 4. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek