Elkezdődött a Teleki belső homlokzatának teljes felújítása

Az Önkormányzat a Teleki Blanka Gimnázium belső homlokzat-felújítása mellett döntött. Az Intézményen több ütemben történt már homlokzat felújítás, azonban a belső homlokzat felújítása ez idáig nem történt meg. A keddi munkaterület-átadással megkezdődhet a felújítás és nyílászárócsere a belső homlokzaton. A bruttó 113 millió forintból megvalósuló beruházást teljes egészében a város finanszírozza.
2017.02.28. 09:30 |
A belső homlokzat leromlott állapota teszi szükségessé a most induló beruházást a Teleki Blanka Gimnáziumban. Mint a keddi munkaterület-átadáson elhangzott, a sérült felületeket lebontják, és a téglaszerkezetű falak teljes egészében új vakolati rendszert kapnak, valamint a nyílászárókat is cserélik.
 
„Azt gondolom, egyáltalán nem kell indokolni, miért volt szükség a Teleki belső homlokzatának felújítására. A Munkácsy Mihály Általános Iskolában múlt héten leszakadt mennyezetdarab is azt bizonyította, hogy ezekre az épületekre egyre komolyabb összegeket kell fordítani. Egy neves gimnázium patinás belvárosi épületéről beszélünk, így városképi szempontból is fontos, hogy milyen állapotban van. A munkaterület-átadással a mai napon már elkezdődik az intézményben a munka, és várhatóan május végére el is készül a bruttó 113 millió forintos beruházás. A fejlesztéshez teljes egészében a város költségvetése biztosítja a szükséges forrást. Igyekszünk a kivitelezővel olyan egyezségre jutni, hogy a munka a legkevésbé zavarja a napi tanítási rendet. Megállapodás született arról is, hogy az érettségi ideje alatt szünetel a felújítás, így semmi sem zavarja majd a tanulókat a koncentrálásban. Bízom benne, hogy a ballagás vonatkozásában is olyan körülményeket tudunk kialakítani, melyek méltó ünnepet biztosítanak az érettségiző telekis diákoknak.” – mondta Cser-Palkovics András polgármester.
 
A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola igazgatóhelyettese, Ponácz Ferenc megköszönte az Önkormányzat közreműködését, hogy megvalósulhat a régóta tervezett felújítás. „Nagy öröm számunkra, hogy megújul a belső udvari homlokzat. Természetesen ez további pluszfeladatokat is jelent, ugyanis a tanulmányi munkát át kell alakítanunk. A legnagyobb kihívást a közelgő érettségi vizsgák jelentik, melynek zavartalanságát mindenképpen biztosítanunk kell. Az udvar elengedhetetlen része a testnevelés óráknak, hiszen, amikor az időjárás engedi, a gyerekek mindig kint vannak. A két udvarrészből az egyik használata erősen korlátozódik, így alternatív megoldásokat kell keresnünk.”
 
„A Székesfehérvári Tankerületi Központ szerencsésnek mondhatja magát, mert egy kiváló együttműködés jellemzi az Önkormányzattal. Csak közös összefogással lehet nagyot álmodni, melyhez a város hozzájárulása elengedhetetlen. Ez persze nem azt jelenti, hogy a tankerület többi, vidéki intézményére ne fordítanánk kellő mennyiségű pénzt. Korrekt fejlesztési tervvel, ütemezhetően valamennyi intézményünk megújulásában bízhatunk középtávon.” – tette hozzá Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója.
 
A belső udvari homlokzat teljes felújításához egyéb fejlesztések is kapcsolódnak, hiszen az ablakok állapota is leromlott, a faszerkezetek nagy arányban korhadtak, elvetemedtek, a vasalatok és zárszerkezetek tönkrementek, funkciójukat elveszítették. Ezen nyílászárókat a kivitelezőnek újra kell gyártania, és azok beépítése után a járulékos munkákat is el kell végeznie. Új nyílászárók kerülnek elhelyezésre az udvar felőli bejárati ajtó és további három szuterén szinti bejárat helyén is.
 
Az ablakok előtti rácsokat is leszerelik, a meglévővel azonos megjelenéssel készülnek majd el az új elemek. Annak érdekében, hogy az újonnan kialakított homlokzati struktúrát és a frissen cserélt új nyílászárókat megóvják a sportolás során eltévedt labdáktól, az intézmény belső udvarán található kézilabda pálya északi felén egy 6 méter magas labdafogó hálót helyeznek el. A védőháló a pálya teljes szélességében készül, és az ott előre elhelyezett acéloszlopokra feszítőmű segítségével fogják rögzíteni.

Városfejlesztés

 1. Folytatódik a burkolatfelújítás a Móricz Zsigmond utcában

  Elkezdődött a Móricz Zsigmond utca burkolatfelújításának a második üteme. Az ÚT 2017-19 Program 42,5 millió forintos beruházása során az első ütemből kimaradt, valamint a Huba köz és a Géza utca közötti szakasz újul meg. Kérik a lakosság közreműködését a lezárások során.

  2017.07.20.
 2. Kezdődik a Horvát István lakótelep útjainak és járdáinak a felújítása

  A Horvát István lakótelep összes utcája megújul még az idei évben. Szerdán délelőtt adták át a munkaterületet a kivitelezőnek. A beruházás a Városgondnokság út 2017-19 és a Saára Gyula-program keretében valósul meg. Az összes burkolat felújítása mellett bővítik a csapadékvíz elvezető rendszert is.

  2017.07.19.
 3. Megújuló csapadékvíz-elvezető rendszer a Felsővárosban

  Székesfehérvár Önkormányzata európai uniós forrásból kezdte meg Felsőváros területén a csapadékvíz-elvezető rendszer megújítását. A fejlesztés két – egymással párhuzamosan megvalósuló – ütemben kezdődött, a beruházás a vízkárokkal veszélyeztetett területeken biztosítja a megfelelő infrastruktúra kialakítását.

  2017.07.14.
 4. Elkészült a Lánczos Kornél utca teljes felújítása

  Elkészült a Lánczos Kornél utca felújítása: a munkát egy hónappal ezelőtt kezdte a kivitelező és 220 méter hosszan, 4.5 méter szélesen, mindkét oldalon süllyesztett szegéllyel és megfelelő vastagságú útalappal épült az utca új burkolata. A vízelvezetés biztosítása érdekében mindkét oldalon szikkasztó árkok épültek.

  2017.07.14.
 1. Másfél milliárdból bővítheti székesfehérvári campusát a Corvinus Egyetem

  Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása. A beruházás várhatóan 2019 második negyedévére készül el. A projektnyitó rendezvényen elhangzott, hogy a fejleszteni kívánt épület tervezésekor a praktikum és modernitás szempontjai mellett a régi értékek megőrzése, helyreállítása is hangsúlyt kapott.

  2017.07.13.
 2. A héten már betonoznak is - jól halad a Gaja híd felújítása

  A tervezett ütemnek megfelelően halad a kivitelező a Palotai úton a Gaja híd teljes felújításával. Jelenleg a híd szerkezetének vasbeton szerelését végzik és a héten még szeretnének betonozni is.

  2017.07.11.
 3. Elkészült a parkoló - komoly zöldterület fejlesztést terveznek a Palotavárosban

  Elkészültek az új parkolók a Bory Jenő Általános Iskola előtt, mely köré ősszel ültetnek majd fákat és bokrokat, így sokkal zöldebbé válik a terület, mint a korábbi vörös murvás placc. A nyolcvanas évek közepén ugyancsak vörös gránit murvával terítették le a Jancsár utca mögötti volt munkaterületet, melyből rendezett parkoló épül augusztusra és ősszel zöldterület fejlesztés kezdődik a Jancsár utca és a Cserepes köz között.

  2017.07.10.
 4. Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését

  Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta. Ezek révén útjavítás, járdaépítés, önkormányzati tulajdonú épületek felújítása és munkagépvásárlás valósulhat meg.

  2017.07.07.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek