Az ARAK országos bajnok rúdugrónőjét, Siskó Zsófiát köszöntötték a Városházán

 Február közepén a budapesti Fedett Pályás Országos Bajnokságon mérték össze tudásukat hazánk legjobb atlétái. A székesfehérvári klub teljesítményét Siskó Zsófia aranyozta be, aki 400 cm-es egyéni csúccsal első helyen végzett rúdugrásban. A fiatal atlétát és edzőjét, Skoumal Pétert csütörtökön délután a város polgármestere köszöntötte a Városháza kistanácstermében.
2017.03.16. 15:16 |
Február közepén a budapesti Fedett Pályás Országos Bajnokságon mérték össze tudásukat hazánk legjobb atlétái. A székesfehérvári klub teljesítményét Siskó Zsófia aranyozta be, aki 400 cm-es egyéni csúccsal első helyen végzett rúdugrásban. A fiatal atlétát és edzőjét, Skoumal Pétert csütörtökön délután a város polgármestere köszöntötte a Városháza kistanácstermében.
Az ARAK Utánpótlás Akadémia növendékei rendre figyelemre méltó eredményeket érnek el a hazai és a nemzetközi megmérettetéseken egyaránt. A székesfehérvári klub atlétái a február közepén rendezett Fedett Pályás Országos Bajnokságon is remekeltek. Különösen Siskó Zsófiának sikerült emlékezetesen a fővárosi viadal; az ARAK Utánpótlás Akadémia rúdugrója 400 centiméterrel utasította maga mögé a komplett mezőnyt – érdekesség, hogy a fiatal atlétanőnek már harmadszor sikerült átugrania a 4 méteres magasságot. Elsősége azért is különleges, mivel ő szerezte a fehérvári klub történetében az első aranyérmet rúdugrásban.
„Nagyon megkönnyebbültem, amikor sikerült átugranom a 400 centimétert, amely mindig is egy bűvös határ volt számomra. Abban a pillanatban fel se fogtam, hogy mit értem el – többen meg is jegyezték, hogy nem látszódott rajtam a kitörő öröm. Amikor visszasétáltam a helyemre, és vártam a következő ugrást, akkor tudatosult benne, hogy mekkorát ugrottam. Ez volt az a pillanat, amikor meg is könnyeztem a teljesítményemet. A szép siker ellenére úgy éreztem, hogy maradt még bennem pár centiméter. A mostani ugrás csak az első lépcsőfoka volt a további sikereknek.” – mondta Siskó Zsófia, akinek célja, hogy nyáron, szabadtéren átugorja a 420 centiméteres magasságot.
Csütörtökön délután Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötték az ifjú sportolót a Városháza kistanácstermében. „Mindig két ok miatt fontos egy ilyen köszöntő. Egyrészt méltóképpen illik gratulálni annak, aki egy országos bajnokság megnyerésével mutatja azt, hogy milyen komoly atlétikai élet van Székesfehérváron. Az ARAK-ot joggal nevezhetjük az egész magyar atlétika legerősebb műhelyének. Nyilvánvalóan fontosak voltak az infrastrukturális fejlesztések, emellett több szakember is más városokból érkezett Székesfehérvárra, hogy az ARAK-ot erősítse. Ez mostanra már eredményekben is megmutatkozik. Másrészt azért is lényegesek ezek az alkalmak, hiszen ilyenkor is fel tudjuk hívni a figyelmet azokra az ifjú példaképekre, mint Zsófia. Az ő személye is motiválhatja a fiatalabbakat, hogy sportoljanak és tűzzenek ki maguk elé komoly célokat.” – hangsúlyozta Cser-Palkovics András.
A találkozón Skoumal Péter, a versenyző edzője és Hirt Károly, az ARAK elnöke is jelen volt. Hirt Károly kiemelte, hogy az ország első atlétikai utánpótlás nevelő központjaként minden elsőség nagyon fontos számukra. „Sikerével Siskó Zsófia példakép lett az ARAK Utánpótlás Akadémia növendékeinek a körében. Három esztendővel ezelőtt kezdtük el fejleszteni a rúdugró-szakágat, melynek keretében Skoumal Pétert sikerült Debrecenből Székesfehérvárra csábítani. Munkásságának köszönhetően több tehetség is sikeresen szerepel a korosztályos válogatottak megmérettetésein. Ezek az eredmények is azt bizonyítják, hogy megérte fejleszteni a rúdugró-szakosztályt.”
 
„Minden szempontból kiélezett és izgalmas verseny volt a februári Fedett Pályás Országos Bajnokság. Ez annak is köszönhető volt, hogy Zsófi ellenfelei is jól ugrottak, ő azonban végig magabiztosan versenyzett. Általánosságban elmondható, hogy minden ugrása előtt jobban izgulok, mint ő. Nem véletlen, hogy a 4 méter átugrása után is pókerarccal „örült” a sikernek. Reméljük, hogy az elkövetkezendő időkben még nagyobb célokért küzdhet Zsófi!” – tette hozzá Skoumal Péter. A februári Fedett Pályás Országos Bajnokság különlegessége volt, hogy Siskó Zsófia edzője maga is rajthoz állt rúdugrásban.

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak