Eredményes hétvégét zártak a Fehérvár Rugby Club súlyemelői és rögbisei

Sikeres három napot tudhat maga mögött a Fehérvár Rugby Club súlyemelő és rögbi-szakosztálya egyaránt. A súlyemelők két aranyéremmel zárták a pénteki napot, míg a rögbisek szombaton és vasárnap is szép sikereket arattak. A felnőtt női csapat ráadásul torna győztes lett, miután a döntőben 26-12-re felülmúlta a Tárnok együttesét.
2017.03.20. 11:29 |
Sikeres három napot tudhat maga mögött a Fehérvár Rugby Club súlyemelő és rögbi-szakosztálya egyaránt. A súlyemelők két aranyéremmel zárták a pénteki napot, míg a rögbisek szombaton és vasárnap is szép sikereket arattak. A felnőtt női csapat ráadásul torna győztes lett, miután a döntőben 26-12-re felülmúlta a Tárnok együttesét.
 
Pénteken délután a Fehérvár Rugby Club serdülő súlyemelői léptek dobogóra Tatabányán. Nagy Ferenc a 62 kg-os súlycsoportban 35 kg-os szakítással és 40 kg-os lökéssel 75 kg-os összetett eredménnyel az első helyen végzett. Hozzá hasonlóan szintén aranyérmes lett Bardócz Attila, aki a +85 kg-os súlycsoportban végzett az élen 82 kg-os összetett eredménnyel.
Szombaton délelőtt már a Köfém Rögbi Pályán lépett pályára az FRC és a Fogócska vegyes U14-es alakulata. Az Esztergomi Vitézek elleni meccsen 55-15-ös fehérvári siker született. Ezt követően az U16-os kadet korosztályban a Fehérvár Rugby Club – Fogócska SE mérkőzött az Esztergomi Vitézek csapatával, ezen a mérkőzésen azonban az esztergomi együttes diadalmaskodott 41-14-re.
A nap zárásaként a Fehérvár Rugby Club – Esztergomi Vitézek férfi felnőtt bajnoki találkozót tekinthették meg a Köfém Rögby Pályára kilátogatók. A fehérvári férfi csapat az első félidőben még kiválóan helytállt a többszörös magyar bajnok Esztergom csapata ellen. Mindössze 9 pontos esztergomi vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. A második félidőben azonban az Esztergom Dél-Afrikai edzője megtalálta az ellenszerét a fehérvári védelemnek és rendre fel tudta törni azt. Végül 60-6-os esztergomi sikerrel ért véget a találkozó. Vasárnapra is jutott rögbis program, hiszen az felnőtt női és az U16-os lány kadet csapat is pályára lépett a tornarendszerű Magyar Bajnokság 5. fordulójában.
 
Eredmények:
Fehérvár Rugby Club – Esztergomi Vitézek 43 – 5.
Fehérvár Rugby Club – Királyság Vác 33 – 17.
Fehérvári pontszerzők: Huszti Katalin 10, Gyolcsos Mária 10, Sándor Sára 5, Zólyomi Edit 8 pont.
 
Döntő:
Fehérvár Rugby Club – Tárnok 26-12
Fehérvári pontszerzők: Huszti Katalin 10 pont, Gyolcsos Mária 10 pont, Zólyomi Edit 6 pont.

Sport

 1. Egyedülálló Tudásközpont jön létre Székesfehérváron

  Az Alba Regia SC együttműködési megállapodást kötött a Corvinus Egyetemmel, melynek keretében a székesfehérvári Sportközgazdász mesterszak partnereként tevékenyen részt vesz az egyetem képzési rendszerében. Ennek az együttműködésnek az eredményeként egy olyan egyedi, országosan és közép-európai szinten is egyedülálló székesfehérvári modell jött létre, melyben a kosárlabda és kézilabda sportklubok, valamint a Corvinus Egyetem egy teljesen újszerű, egymással összefüggő „Knowledge Hub“-ot alkotnak.

  2017.04.27.
 2. Gyulai Memorial - Idén még több versenyszám és világsztár érkezik Fehérvárra

  Idén egy ötnapos versenysorozat lezárásaként lesz július 3-án és 4-én a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj Székesfehérváron, ahol az előző éveknél több versenyszámot és világsztárt láthatnak majd a nézők. A férfi és női kalapácsvetésben ezúttal is a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) sorozatának egyik állomása lesz a Gyulai Memorial.

  2017.04.27.
 3. Kulcsemberekkel hosszabbított az Alba Fehérvár Puebla Plus

  Az alapszakaszt biztosan megnyerő és a középszakaszban is élen álló Alba Fehérvár Puebla Plus vezetősége fontos témában tartott sajtótájékoztatót szerda délután. A klubnak sikerült megállapodni két kulcsjátékosával, Lóránt Péterrel és Markovics Lukával, akik további két szezonon keresztül erősítik majd a fehérvári alakulatot. Balássi Imre klubelnök azt is bejelentette, hogy három utánpótláskorú játékossal kötnek profi szerződést a következő szezonra.

  2017.04.26.
 4. Fa Nándor lesz az idei Sportmajális sztárvendége

  A Petőfi-szobortól induló hagyományos felvonulással kezdődik, majd a Bregyóban folytatódik az évek óta hagyományos Sportmajális a jövő hétfőn. A színpadon egymást váltják a sportegyesületek bemutatói, különleges sportversenyeket láthatnak az érdeklődők, akik találkozhatnak Fa Nándorral. A résztvevők paralimpikonokkal ismerkedhetnek meg és kipróbálhatnak néhány parasportot is.

  2017.04.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak