Eredményes hétvégét zártak a Fehérvár Rugby Club súlyemelői és rögbisei

Sikeres három napot tudhat maga mögött a Fehérvár Rugby Club súlyemelő és rögbi-szakosztálya egyaránt. A súlyemelők két aranyéremmel zárták a pénteki napot, míg a rögbisek szombaton és vasárnap is szép sikereket arattak. A felnőtt női csapat ráadásul torna győztes lett, miután a döntőben 26-12-re felülmúlta a Tárnok együttesét.
2017.03.20. 11:29 |
Sikeres három napot tudhat maga mögött a Fehérvár Rugby Club súlyemelő és rögbi-szakosztálya egyaránt. A súlyemelők két aranyéremmel zárták a pénteki napot, míg a rögbisek szombaton és vasárnap is szép sikereket arattak. A felnőtt női csapat ráadásul torna győztes lett, miután a döntőben 26-12-re felülmúlta a Tárnok együttesét.
 
Pénteken délután a Fehérvár Rugby Club serdülő súlyemelői léptek dobogóra Tatabányán. Nagy Ferenc a 62 kg-os súlycsoportban 35 kg-os szakítással és 40 kg-os lökéssel 75 kg-os összetett eredménnyel az első helyen végzett. Hozzá hasonlóan szintén aranyérmes lett Bardócz Attila, aki a +85 kg-os súlycsoportban végzett az élen 82 kg-os összetett eredménnyel.
Szombaton délelőtt már a Köfém Rögbi Pályán lépett pályára az FRC és a Fogócska vegyes U14-es alakulata. Az Esztergomi Vitézek elleni meccsen 55-15-ös fehérvári siker született. Ezt követően az U16-os kadet korosztályban a Fehérvár Rugby Club – Fogócska SE mérkőzött az Esztergomi Vitézek csapatával, ezen a mérkőzésen azonban az esztergomi együttes diadalmaskodott 41-14-re.
A nap zárásaként a Fehérvár Rugby Club – Esztergomi Vitézek férfi felnőtt bajnoki találkozót tekinthették meg a Köfém Rögby Pályára kilátogatók. A fehérvári férfi csapat az első félidőben még kiválóan helytállt a többszörös magyar bajnok Esztergom csapata ellen. Mindössze 9 pontos esztergomi vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. A második félidőben azonban az Esztergom Dél-Afrikai edzője megtalálta az ellenszerét a fehérvári védelemnek és rendre fel tudta törni azt. Végül 60-6-os esztergomi sikerrel ért véget a találkozó. Vasárnapra is jutott rögbis program, hiszen az felnőtt női és az U16-os lány kadet csapat is pályára lépett a tornarendszerű Magyar Bajnokság 5. fordulójában.
 
Eredmények:
Fehérvár Rugby Club – Esztergomi Vitézek 43 – 5.
Fehérvár Rugby Club – Királyság Vác 33 – 17.
Fehérvári pontszerzők: Huszti Katalin 10, Gyolcsos Mária 10, Sándor Sára 5, Zólyomi Edit 8 pont.
 
Döntő:
Fehérvár Rugby Club – Tárnok 26-12
Fehérvári pontszerzők: Huszti Katalin 10 pont, Gyolcsos Mária 10 pont, Zólyomi Edit 6 pont.

Sport

 1. Középpontban a jövő öttusázó reménységei

  A Diapolo Elit Bajnokságon azok a fiatalok indulhattak, akik rendelkeznek érvényes öttusa engedéllyel, sportorvosi igazolással és a 2017-es MK fordulókon elért eredményeikkel kvalifikálták magukat a tizenkét, illetve tizenhat fős egyéni és a hat csapatos váltó mezőnybe.

  2017.10.20.
 2. Ezüstérmes lett a Motocross csapatversenyen a Monpet Motoaction Team

  Sikeresen zárta a Motocross csapat országos bajnokságot a Monpet Motoaction Team. A székesfehérvári klub két csapattal állt rajthoz, és végül egy ezüstérmet, valamint egy értékes hetedik helyezést szerzett.

  2017.10.20.
 3. Emléket állítanak az egykori első osztályú MÁV Előre SC labdarúgócsapatának

  Emléktábla avatóünnepségre kerül sor október 24-én, kedden 13.30 órakor a Takarodó út 3. szám alatt. A nemes gesztussal a már megszűnt MÁV ELŐRE SC futballcsapatának fényes múltja előtt tisztelegnek. Az emlékállítón Székesfehérvár polgármestere mond köszöntőt.

  2017.10.19.
 4. Az MTK pályán fogadja a Vidi a Puskást – külön autóbuszok is indulnak szombaton

  Október 21-én, szombaton 15:30 órakor az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadja a Videoton. Mivel ezt a párosítást a pályaválasztói jog miatt nem lehet Felcsúton megrendezni, így mérkőzésre a jelenleg másodosztályú MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor, amelyre a hazai Vidi bérletek ugyanúgy érvényesek lesznek és a jegyárak sem változnak.

  2017.10.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak