Eredményes hétvégét zártak a Fehérvár Rugby Club súlyemelői és rögbisei

Sikeres három napot tudhat maga mögött a Fehérvár Rugby Club súlyemelő és rögbi-szakosztálya egyaránt. A súlyemelők két aranyéremmel zárták a pénteki napot, míg a rögbisek szombaton és vasárnap is szép sikereket arattak. A felnőtt női csapat ráadásul torna győztes lett, miután a döntőben 26-12-re felülmúlta a Tárnok együttesét.
2017.03.20. 11:29 |
Sikeres három napot tudhat maga mögött a Fehérvár Rugby Club súlyemelő és rögbi-szakosztálya egyaránt. A súlyemelők két aranyéremmel zárták a pénteki napot, míg a rögbisek szombaton és vasárnap is szép sikereket arattak. A felnőtt női csapat ráadásul torna győztes lett, miután a döntőben 26-12-re felülmúlta a Tárnok együttesét.
 
Pénteken délután a Fehérvár Rugby Club serdülő súlyemelői léptek dobogóra Tatabányán. Nagy Ferenc a 62 kg-os súlycsoportban 35 kg-os szakítással és 40 kg-os lökéssel 75 kg-os összetett eredménnyel az első helyen végzett. Hozzá hasonlóan szintén aranyérmes lett Bardócz Attila, aki a +85 kg-os súlycsoportban végzett az élen 82 kg-os összetett eredménnyel.
Szombaton délelőtt már a Köfém Rögbi Pályán lépett pályára az FRC és a Fogócska vegyes U14-es alakulata. Az Esztergomi Vitézek elleni meccsen 55-15-ös fehérvári siker született. Ezt követően az U16-os kadet korosztályban a Fehérvár Rugby Club – Fogócska SE mérkőzött az Esztergomi Vitézek csapatával, ezen a mérkőzésen azonban az esztergomi együttes diadalmaskodott 41-14-re.
A nap zárásaként a Fehérvár Rugby Club – Esztergomi Vitézek férfi felnőtt bajnoki találkozót tekinthették meg a Köfém Rögby Pályára kilátogatók. A fehérvári férfi csapat az első félidőben még kiválóan helytállt a többszörös magyar bajnok Esztergom csapata ellen. Mindössze 9 pontos esztergomi vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. A második félidőben azonban az Esztergom Dél-Afrikai edzője megtalálta az ellenszerét a fehérvári védelemnek és rendre fel tudta törni azt. Végül 60-6-os esztergomi sikerrel ért véget a találkozó. Vasárnapra is jutott rögbis program, hiszen az felnőtt női és az U16-os lány kadet csapat is pályára lépett a tornarendszerű Magyar Bajnokság 5. fordulójában.
 
Eredmények:
Fehérvár Rugby Club – Esztergomi Vitézek 43 – 5.
Fehérvár Rugby Club – Királyság Vác 33 – 17.
Fehérvári pontszerzők: Huszti Katalin 10, Gyolcsos Mária 10, Sándor Sára 5, Zólyomi Edit 8 pont.
 
Döntő:
Fehérvár Rugby Club – Tárnok 26-12
Fehérvári pontszerzők: Huszti Katalin 10 pont, Gyolcsos Mária 10 pont, Zólyomi Edit 6 pont.

Sport

 1. Az országos bajnokságon is helytálltak a Delfin úszói

  Debrecenben rendezték  az országos felnőtt úszóbajnokságot, mely egyben kvalifikációs verseny volt a budapesti vizes világbajnokságra  A székesfehérvári  Delfin SE  serdülő és ifjúsági versenyzői derekasan helytálltak. A cél mindannyiuknak a legjobb időeredmény megjavítása, valamint a B-döntőbe kerülés vol. Ezt a célt megvalósították a delfines versenyzők.

  2017.04.25.
 2. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 3. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 4. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak