Vasárnap megkezdi bajnoki menetelését a Fehérvár Enthroners

Legutóbb az elmúlt év októberében, a Tatabánya Mustangs elleni győztes osztályozón lépett pályára a Fehérvár Enthroners. Azon a mérkőzésen dőlt el, hogy a következő szezonban egy osztállyal feljebb, a FEZEN Divízió I-ben játszhatnak a fehérvári játékosok. A várakozásnak vége, vasárnap délután 15 órakor újra pályára lépnek a Fehérvári Koronázók a Budapest Eagles ellen.
2017.03.20. 11:03 |
Legutóbb az elmúlt év októberében, a Tatabánya Mustangs elleni győztes osztályozón lépett pályára a Fehérvár Enthroners. Azon a mérkőzésen dőlt el, hogy a következő szezonban egy osztállyal feljebb, a FEZEN Divízió I-ben játszhatnak a fehérvári játékosok. A várakozásnak vége, vasárnap délután 15 órakor újra pályára lépnek a Fehérvári Koronázók a Budapest Eagles ellen.
A Fehérvár Enthroners vasárnap délután 15.00 órától megkezdi menetelését az új szezonban. Ezúttal azonban már egy osztállyal feljebb, a FEZEN Divízió I-es bajnokságban küzdhetnek a legjobb eredményért a Fehérvári Koronázók. Az új idényben a székesfehérvári amerikai futballisták a Miskolc Renegades, a Budapest Cowbells, a Gladiators (Szolnok és Debrecen közös csapata) és a Budapest Eagles ellen lépnek pályára. Pál Tibor Kornél alakulata heti három tréninggel, felkészülési meccsekkel, valamint egy négynapos maribori edzőtáborral hangolódott a következő szezonra.
„Bízom benne, hogy mi leszünk a szezon meglepetéscsapata! Számunkra előnyös lehet, hogy a FEZEN Divízió I-es csapatoknak még nincsen tapasztalatuk velünk kapcsolatban. Pontosan ezért gondolom azt, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokságnak nézünk elébe. Örömteli, hogy sok mérkőzést játszunk majd a szezon során, de ezeken a meccseken nem lehet hibázni! A felkészülésünk maximálisan elérte azt a célt, amit kitűztünk magunk elé. Az elmúlt hétvégén is értékes tapasztalatokat szereztünk a Szekszárd Bad Bones és a Brno Sigrs elleni meccseken.” – mondta Márkus Péter, a Fehérvár Enthroners elnöke.
 
„Természetesen én magam is olvasgattam a szezon előtti esélylatolgatásokat, de ezekkel nem szeretnék különösebben foglalkozni. Nekünk egyetlen célunk és feladatunk van, mégpedig, hogy bizonyítsuk képességünket a FEZEN Divízió I-ben. A bajnokságban teljesen újak lesznek az erőviszonyok, így én magam is kiegyensúlyozott pontvadászatra számítok. Azt szeretnénk bebizonyítani minden egyes mérkőzésen, hogy helyünk van a FEZEN Divízió I élén. Teljesen lényegtelen, hogy a többi együttes hova rangsorolja magát a bajnokság előtt, hiszen úgyis a pályán dőlnek el az érdemi dolgok.” – tette hozzá Pál Tibor Kornél vezetőedző.
„Tökéletesen készen állok az új bajnokságra, amelyet meg akarok nyerni! A támadóegység egy igazán összeszokott gépezet a csapaton belül, így minden adott ahhoz, hogy látványos akciókat vezessünk. Az alapozás során mindenki teljes erőbedobással odatette magát a pályán és a konditeremben egyaránt. Remélem, mi kerülünk majd a fináléba!” – mondta Erős Márk, az Enthroners irányítója.
 
A csapat új igazolása, Lekrinszki Márk magyar válogatottként, HFL- játékosként és németországi légiós tapasztalattal a háta mögött azért választotta az Enthronerst, mert jelenleg az országban itt látja leginkább biztosítottnak a töretlen fejlődést. „Elsősorban azért szerződtem Székesfehérvárra, mert véleményem szerint sehol másutt az országban nincs ilyen remek infrastrukturális háttere egyik amerikai futballcsapatnak sem. Eredményes jövőt látok a gárdában, szerencsére könnyen be tudtam illeszkedni a családias légkörnek köszönhetően. Minden feltétel adott a jó szerepléshez, társaimmal pedig mindent meg is teszünk a legjobb eredmény eléréséért. Nagy reményekkel vágunk neki az új szezonnak, amelyben mindenképpen a döntőig akarunk menetelni. Nem ismerek más szót, csakis a győzelmet a szótáramban!”
 
Az elmúlt szezonban már bebizonyosodott, hogy remek családi kikapcsolódás várja azokat, akik meccsnapon kilátogatnak a First Fieldre. Az érdeklődőket ezúttal is egész délutános családi kísérőprogramok várják, emellett számos meglepetés is szórakoztatja majd a bizonyára ezúttal is több ezres publikumot. A First Fielden az izgalmas bajnoki mérkőzésen kívül a szórakozásról a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai, a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar is gondoskodik, akik igazi marching zenékkel készültek a holtszezonban. Akik a nagy izgalmak közepette megéheznének, azok többek között a legfinomabb Barbecue húsokat is megkóstolhatják. Érdemes hallgatni a Vörösmarty Rádiót is, ahol egészen szombatig mindennap két darab VIP-belépőjegyet lehet nyerni a vasárnapi meccsre. Igazi amerikai futball délután vár tehát mindenkit vasárnap a First Field-en! A Budapest Eagles elleni találkozó vasárnap délután 15.00 órakor kezdődik, melyre ingyenes lesz a belépés.

Sport

 1. Középpontban a jövő öttusázó reménységei

  A Diapolo Elit Bajnokságon azok a fiatalok indulhattak, akik rendelkeznek érvényes öttusa engedéllyel, sportorvosi igazolással és a 2017-es MK fordulókon elért eredményeikkel kvalifikálták magukat a tizenkét, illetve tizenhat fős egyéni és a hat csapatos váltó mezőnybe.

  2017.10.20.
 2. Ezüstérmes lett a Motocross csapatversenyen a Monpet Motoaction Team

  Sikeresen zárta a Motocross csapat országos bajnokságot a Monpet Motoaction Team. A székesfehérvári klub két csapattal állt rajthoz, és végül egy ezüstérmet, valamint egy értékes hetedik helyezést szerzett.

  2017.10.20.
 3. Emléket állítanak az egykori első osztályú MÁV Előre SC labdarúgócsapatának

  Emléktábla avatóünnepségre kerül sor október 24-én, kedden 13.30 órakor a Takarodó út 3. szám alatt. A nemes gesztussal a már megszűnt MÁV ELŐRE SC futballcsapatának fényes múltja előtt tisztelegnek. Az emlékállítón Székesfehérvár polgármestere mond köszöntőt.

  2017.10.19.
 4. Az MTK pályán fogadja a Vidi a Puskást – külön autóbuszok is indulnak szombaton

  Október 21-én, szombaton 15:30 órakor az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Puskás Akadémiát fogadja a Videoton. Mivel ezt a párosítást a pályaválasztói jog miatt nem lehet Felcsúton megrendezni, így mérkőzésre a jelenleg másodosztályú MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor, amelyre a hazai Vidi bérletek ugyanúgy érvényesek lesznek és a jegyárak sem változnak.

  2017.10.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak