Vasárnap megkezdi bajnoki menetelését a Fehérvár Enthroners

Legutóbb az elmúlt év októberében, a Tatabánya Mustangs elleni győztes osztályozón lépett pályára a Fehérvár Enthroners. Azon a mérkőzésen dőlt el, hogy a következő szezonban egy osztállyal feljebb, a FEZEN Divízió I-ben játszhatnak a fehérvári játékosok. A várakozásnak vége, vasárnap délután 15 órakor újra pályára lépnek a Fehérvári Koronázók a Budapest Eagles ellen.
2017.03.20. 11:03 |
Legutóbb az elmúlt év októberében, a Tatabánya Mustangs elleni győztes osztályozón lépett pályára a Fehérvár Enthroners. Azon a mérkőzésen dőlt el, hogy a következő szezonban egy osztállyal feljebb, a FEZEN Divízió I-ben játszhatnak a fehérvári játékosok. A várakozásnak vége, vasárnap délután 15 órakor újra pályára lépnek a Fehérvári Koronázók a Budapest Eagles ellen.
A Fehérvár Enthroners vasárnap délután 15.00 órától megkezdi menetelését az új szezonban. Ezúttal azonban már egy osztállyal feljebb, a FEZEN Divízió I-es bajnokságban küzdhetnek a legjobb eredményért a Fehérvári Koronázók. Az új idényben a székesfehérvári amerikai futballisták a Miskolc Renegades, a Budapest Cowbells, a Gladiators (Szolnok és Debrecen közös csapata) és a Budapest Eagles ellen lépnek pályára. Pál Tibor Kornél alakulata heti három tréninggel, felkészülési meccsekkel, valamint egy négynapos maribori edzőtáborral hangolódott a következő szezonra.
„Bízom benne, hogy mi leszünk a szezon meglepetéscsapata! Számunkra előnyös lehet, hogy a FEZEN Divízió I-es csapatoknak még nincsen tapasztalatuk velünk kapcsolatban. Pontosan ezért gondolom azt, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokságnak nézünk elébe. Örömteli, hogy sok mérkőzést játszunk majd a szezon során, de ezeken a meccseken nem lehet hibázni! A felkészülésünk maximálisan elérte azt a célt, amit kitűztünk magunk elé. Az elmúlt hétvégén is értékes tapasztalatokat szereztünk a Szekszárd Bad Bones és a Brno Sigrs elleni meccseken.” – mondta Márkus Péter, a Fehérvár Enthroners elnöke.
 
„Természetesen én magam is olvasgattam a szezon előtti esélylatolgatásokat, de ezekkel nem szeretnék különösebben foglalkozni. Nekünk egyetlen célunk és feladatunk van, mégpedig, hogy bizonyítsuk képességünket a FEZEN Divízió I-ben. A bajnokságban teljesen újak lesznek az erőviszonyok, így én magam is kiegyensúlyozott pontvadászatra számítok. Azt szeretnénk bebizonyítani minden egyes mérkőzésen, hogy helyünk van a FEZEN Divízió I élén. Teljesen lényegtelen, hogy a többi együttes hova rangsorolja magát a bajnokság előtt, hiszen úgyis a pályán dőlnek el az érdemi dolgok.” – tette hozzá Pál Tibor Kornél vezetőedző.
„Tökéletesen készen állok az új bajnokságra, amelyet meg akarok nyerni! A támadóegység egy igazán összeszokott gépezet a csapaton belül, így minden adott ahhoz, hogy látványos akciókat vezessünk. Az alapozás során mindenki teljes erőbedobással odatette magát a pályán és a konditeremben egyaránt. Remélem, mi kerülünk majd a fináléba!” – mondta Erős Márk, az Enthroners irányítója.
 
A csapat új igazolása, Lekrinszki Márk magyar válogatottként, HFL- játékosként és németországi légiós tapasztalattal a háta mögött azért választotta az Enthronerst, mert jelenleg az országban itt látja leginkább biztosítottnak a töretlen fejlődést. „Elsősorban azért szerződtem Székesfehérvárra, mert véleményem szerint sehol másutt az országban nincs ilyen remek infrastrukturális háttere egyik amerikai futballcsapatnak sem. Eredményes jövőt látok a gárdában, szerencsére könnyen be tudtam illeszkedni a családias légkörnek köszönhetően. Minden feltétel adott a jó szerepléshez, társaimmal pedig mindent meg is teszünk a legjobb eredmény eléréséért. Nagy reményekkel vágunk neki az új szezonnak, amelyben mindenképpen a döntőig akarunk menetelni. Nem ismerek más szót, csakis a győzelmet a szótáramban!”
 
Az elmúlt szezonban már bebizonyosodott, hogy remek családi kikapcsolódás várja azokat, akik meccsnapon kilátogatnak a First Fieldre. Az érdeklődőket ezúttal is egész délutános családi kísérőprogramok várják, emellett számos meglepetés is szórakoztatja majd a bizonyára ezúttal is több ezres publikumot. A First Fielden az izgalmas bajnoki mérkőzésen kívül a szórakozásról a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai, a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar is gondoskodik, akik igazi marching zenékkel készültek a holtszezonban. Akik a nagy izgalmak közepette megéheznének, azok többek között a legfinomabb Barbecue húsokat is megkóstolhatják. Érdemes hallgatni a Vörösmarty Rádiót is, ahol egészen szombatig mindennap két darab VIP-belépőjegyet lehet nyerni a vasárnapi meccsre. Igazi amerikai futball délután vár tehát mindenkit vasárnap a First Field-en! A Budapest Eagles elleni találkozó vasárnap délután 15.00 órakor kezdődik, melyre ingyenes lesz a belépés.

Sport

 1. Hibátlan mérleggel lett bajnok a Diego SC-Fehérvár Kiskút TK

  Budaörsön is győzött a Diego SC – Fehérvár Kiskút Tenisz Klub, és száz százalékos teljesítménnyel lett bajnok a női Szuperligában. Érdekesség, hogy a tizenkét éves Udvardy Luca ezúttal is lehetőséget kapott, ezúttal is nyert, ezzel pedig minden idők legfiatalabb csapatbajnoka lett.

  2017.07.21.
 2. Megvan az Alba Fehérvár első légiósa

  Floridából érkezik az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának első idegenlégiósa. Az irányító, Kasey Hill az NCAA-ban szereplő Florida University-től érkezik a bajnoki aranyérmes gárdához.

  2017.07.21.
 3. Továbbjutott a Vidi és a Bordeaux vár rá a harmadik körben

  Az Európa Liga selejtező második körének visszavágó mérkőzésén, Felcsúton, a Pancho Arénában fogadta az észt Nomme Kalju együttesét a Videoton FC. A jelentős előnyben pályára lépő fehérváriak az első félidőben még – főleg Lazovics révén – veszélyesen játszottak, ám a második játékrészben már edzőmérkőzés jelleget öltött a találkozó. Végeredmény: Videoton FC - Nomme Kalju 1-1, a Videoton gólját a 37. percben Lazovics szerezte. 4-1-es összesítéssel továbbjutott a Videoton és a következő körben a Girondins Bordeaux együttesével találkozik.

  2017.07.20.
 4. Nehéz volt, de újabb lépést tett a Kiskút a bajnoki arany felé

  Ha tartalékosan és nehezen is, de győzött a Pécs otthonában a Diegos SC – Fehérvár Kiskút Tenisz Klub a női Szuperliga harmadik mérkőzésén. A két páros után 2-0-ra vezettek a hazaiak, de a fehérvári alakulat nagyot küzdve fordított, és pénteken bajnok lehet Budaörsön.

  2017.07.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak