Vasárnap megkezdi bajnoki menetelését a Fehérvár Enthroners

Legutóbb az elmúlt év októberében, a Tatabánya Mustangs elleni győztes osztályozón lépett pályára a Fehérvár Enthroners. Azon a mérkőzésen dőlt el, hogy a következő szezonban egy osztállyal feljebb, a FEZEN Divízió I-ben játszhatnak a fehérvári játékosok. A várakozásnak vége, vasárnap délután 15 órakor újra pályára lépnek a Fehérvári Koronázók a Budapest Eagles ellen.
2017.03.20. 11:03 |
Legutóbb az elmúlt év októberében, a Tatabánya Mustangs elleni győztes osztályozón lépett pályára a Fehérvár Enthroners. Azon a mérkőzésen dőlt el, hogy a következő szezonban egy osztállyal feljebb, a FEZEN Divízió I-ben játszhatnak a fehérvári játékosok. A várakozásnak vége, vasárnap délután 15 órakor újra pályára lépnek a Fehérvári Koronázók a Budapest Eagles ellen.
A Fehérvár Enthroners vasárnap délután 15.00 órától megkezdi menetelését az új szezonban. Ezúttal azonban már egy osztállyal feljebb, a FEZEN Divízió I-es bajnokságban küzdhetnek a legjobb eredményért a Fehérvári Koronázók. Az új idényben a székesfehérvári amerikai futballisták a Miskolc Renegades, a Budapest Cowbells, a Gladiators (Szolnok és Debrecen közös csapata) és a Budapest Eagles ellen lépnek pályára. Pál Tibor Kornél alakulata heti három tréninggel, felkészülési meccsekkel, valamint egy négynapos maribori edzőtáborral hangolódott a következő szezonra.
„Bízom benne, hogy mi leszünk a szezon meglepetéscsapata! Számunkra előnyös lehet, hogy a FEZEN Divízió I-es csapatoknak még nincsen tapasztalatuk velünk kapcsolatban. Pontosan ezért gondolom azt, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokságnak nézünk elébe. Örömteli, hogy sok mérkőzést játszunk majd a szezon során, de ezeken a meccseken nem lehet hibázni! A felkészülésünk maximálisan elérte azt a célt, amit kitűztünk magunk elé. Az elmúlt hétvégén is értékes tapasztalatokat szereztünk a Szekszárd Bad Bones és a Brno Sigrs elleni meccseken.” – mondta Márkus Péter, a Fehérvár Enthroners elnöke.
 
„Természetesen én magam is olvasgattam a szezon előtti esélylatolgatásokat, de ezekkel nem szeretnék különösebben foglalkozni. Nekünk egyetlen célunk és feladatunk van, mégpedig, hogy bizonyítsuk képességünket a FEZEN Divízió I-ben. A bajnokságban teljesen újak lesznek az erőviszonyok, így én magam is kiegyensúlyozott pontvadászatra számítok. Azt szeretnénk bebizonyítani minden egyes mérkőzésen, hogy helyünk van a FEZEN Divízió I élén. Teljesen lényegtelen, hogy a többi együttes hova rangsorolja magát a bajnokság előtt, hiszen úgyis a pályán dőlnek el az érdemi dolgok.” – tette hozzá Pál Tibor Kornél vezetőedző.
„Tökéletesen készen állok az új bajnokságra, amelyet meg akarok nyerni! A támadóegység egy igazán összeszokott gépezet a csapaton belül, így minden adott ahhoz, hogy látványos akciókat vezessünk. Az alapozás során mindenki teljes erőbedobással odatette magát a pályán és a konditeremben egyaránt. Remélem, mi kerülünk majd a fináléba!” – mondta Erős Márk, az Enthroners irányítója.
 
A csapat új igazolása, Lekrinszki Márk magyar válogatottként, HFL- játékosként és németországi légiós tapasztalattal a háta mögött azért választotta az Enthronerst, mert jelenleg az országban itt látja leginkább biztosítottnak a töretlen fejlődést. „Elsősorban azért szerződtem Székesfehérvárra, mert véleményem szerint sehol másutt az országban nincs ilyen remek infrastrukturális háttere egyik amerikai futballcsapatnak sem. Eredményes jövőt látok a gárdában, szerencsére könnyen be tudtam illeszkedni a családias légkörnek köszönhetően. Minden feltétel adott a jó szerepléshez, társaimmal pedig mindent meg is teszünk a legjobb eredmény eléréséért. Nagy reményekkel vágunk neki az új szezonnak, amelyben mindenképpen a döntőig akarunk menetelni. Nem ismerek más szót, csakis a győzelmet a szótáramban!”
 
Az elmúlt szezonban már bebizonyosodott, hogy remek családi kikapcsolódás várja azokat, akik meccsnapon kilátogatnak a First Fieldre. Az érdeklődőket ezúttal is egész délutános családi kísérőprogramok várják, emellett számos meglepetés is szórakoztatja majd a bizonyára ezúttal is több ezres publikumot. A First Fielden az izgalmas bajnoki mérkőzésen kívül a szórakozásról a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai, a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar is gondoskodik, akik igazi marching zenékkel készültek a holtszezonban. Akik a nagy izgalmak közepette megéheznének, azok többek között a legfinomabb Barbecue húsokat is megkóstolhatják. Érdemes hallgatni a Vörösmarty Rádiót is, ahol egészen szombatig mindennap két darab VIP-belépőjegyet lehet nyerni a vasárnapi meccsre. Igazi amerikai futball délután vár tehát mindenkit vasárnap a First Field-en! A Budapest Eagles elleni találkozó vasárnap délután 15.00 órakor kezdődik, melyre ingyenes lesz a belépés.

Sport

 1. Nyílt edzésekre vár minden mozogni vágyót a Fehérvár Lionz

  A Fehérvár Lionz várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik amatőr szinten, de rendszeres edzésekre és versenyzési lehetőségre vágyik. Emellé igazi csapatélményt és egy rendkívül sportszerű új csapatjáték megtanítását ígérik a jelenlegi tagok. Az edzéseket hétfőnként és csütörtökönként tartják a First Fielden (volt MÁV-pálya).

  2017.04.24.
 2. A rendkívül tartalékos Alba megverte a Szombathelyt

  Burgess, Tóth, Edwards mellé Shepard is csatlakozott, vagyis negyedik alapemberét is elveszítette az Alba Fehérvár, de így is biztosan győzött a Falco ellen a kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A "megmaradt" játékosok kitettek magukért, a második negyedben állva hagyták a vendégeket, és az akkor szerzett előny ki is tartott a meccs végéig. Így továbbra is két győzelemmel többet gyűjtött a Fehérvár, mint bármelyik riválisa, és vezeti a táblázatot.Alba Fehérvár Puebla Plus - Falco 93-80

  2017.04.23.
 3. Futóünnep Fehérváron - III. CEP félmaraton 1100 résztvevővel

  Mintegy ezeregyszázan vettek részt a III. CEP Fehérvár Félmaratonon. A futóversenyen a 21, 14 és 7 kilométeres távon lehetett rajthoz állni és sor került a 3x7 kilométeres váltóra is. Az ország számos pontjáról, sőt még New York-ból és az Egyesült Királyságból is érkeztek résztvevők. Rendkívül szélsőségesek voltak az időjárási viszonyok: napsütéses szélcsend, esőt hozó szél és havas eső is nehezítette a futók dolgát.

  2017.04.23.
 4. Megbabonázta Abramovics az Alba Fehérvár KC-t - három gólos vereség az MTK-tól

  29-26-ra kikapott az MTK otthonában az Alba Fehérvár KC. A hazaiak kétszeres EHF-kupagyőztes kapusának klasszis teljesítménye és a sok fehérvári hiba eredményezte a különbséget. A félidőben is három góllal vezetett az MTK, de megesett, hogy öt gól volt a két együttes közötti különbség. Vereségével az Alba a hetedik helyre csúszott vissza, a DVSC jobb gólkülönbségével megelőzte, az MTK pedig pontszámban utolérte. MTK - Alba Fehérvár KC 29-26 (16-13)

  2017.04.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak