Nyílt nap csütörtökön a Corvinus Székesfehérvári Campusában

Minden részletre kiterjedő nyílt napra várják csütörtökön a Corvinus Egyetem Fehérvári Campusában a továbbtanulás előtt álló diákokat. A programok között digitális kvíz, villámelőadások, valamint a duális partnerekkel az alapképzésről és a mesterképzésről szóló szaktájékoztatók is szerepelnek.
2017.01.10. 08:23 |
Minden részletre kiterjedő nyílt napra várják csütörtökön a Corvinus Egyetem Fehérvári Campusában a továbbtanulás előtt álló diákokat. A programok között digitális kvíz, villámelőadások, valamint a duális partnerekkel az alapképzésről és a mesterképzésről szóló szaktájékoztatók is szerepelnek.
A középiskolában tanuló diákok életében hatalmas szerepet tölt be a továbbtanulás kérdése – kis túlzássál állítható, hogy életük egyik nagy döntését hozzák meg az elkövetkezendő hetekben az érettségi előtt álló tanulók. Pontosan ezért nagyon lényeges, hogy a végső döntés meghozatala előtt a lehető legalaposabban tájékozódjanak az egyes képzési formákról és lehetőségekről. Ebben nyújt hatalmas segítséget a fiataloknak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, amely nyílt napot szervez január 12-én, csütörtökön reggel 10.00 órától.
 
2016 szeptembere óta a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérváron egy teljesen felújított épületben, a legmodernebb tanítási módszerekkel és egyedülálló színvonallal kínálja képzéseit alap- és mesterszakokon. Egyes szakokon ráadásul az intézmény képzéseinek keretében duális képzési formában is részt vehetnek a diákok.
 
A csütörtöki nyílt nap köszöntőkkel kezdődik 10.00 órakor, majd 10.15 órától a duális képzésről tartanak rövid bemutatót. Dr. Neulinger Ágnes „Rítusok a fogyasztásban”, míg Dr. Benczes István „Kinek kell az euró?” címmel tartanak villámelőadást, a résztvevők emellett digitális kvízen is tesztelhetik tudásukat. A továbbtanuláshoz kapcsolódó minél pontosabb és körültekintőbb tájékoztatás végett 11.30 órától az alap- (gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, gazdaságinformatikus) és mesterképzésen (kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás) induló szakokról is tájékoztatót tartanak a duális partnercégekkel közösen.
 
A Budapesti Corvinus Egyetem, mint az ország legjobb gazdasági egyeteme 2016. szeptember 1-jétől indított két szakot Székesfehérváron: mind a gazdálkodási és menedzsment, mind a pénzügy és számvitel szakok elérhetőek duális képzési formában is, a következő tanévtől 31 ilyen helyre lehet pályázni a Székesfehérvári Campusban. 2017-től ezek mellett gazdaságinformatikus szak is indul levelező alapképzésben. A programon résztvevők minden fontosabb információt megtudhatnak a Corvinus Egyetem székesfehérvári képzéseiről, ha ellátogatnak a csütörtöki nyílt napra. Az esemény regisztráció köteles, melyet IDE kattintva végezhetnek el az érdeklődők. A csütörtöki eseményen reggel 09.00 órától fogadják az érkezőket.

Közélet

 1. Hősök napi megemlékezés a Fekvő Katonánál

  Május utolsó vasárnapján a háborúkban elesett katonákra emlékezik az ország. A hősök hivatalos, törvény által szentesített napja ez, melyet 1925. május 1-jén a honvédelmi miniszter nemzeti ünneppé nyilvánított. Ilyenkor országszerte, így Fehérváron is koszorúkat helyeztek el a katonai emlékműveknél nemzeti hőseink előtt tisztelegvén. Vasárnap a Hősök terén tartottak néma koszorúzást, ahol a katonai, a városi, és a megyei elöljárók mellett a veteránok is tiszteletüket tették.

  2017.05.28.
 2. Ezer Lámpás Éjszakája - a gyermekeltűnésekre hívják fel a figyelmet

  Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan idén 7. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakáját családi- és gyerekprogramokkal, valamint a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek fellépéseivel. Komoly hagyománya van Székesfehérváron is az Ezer lámpás éjszakájához kapcsolódó rendezvényeknek, hatodik éve ad otthont a város a programoknak.

  2017.05.28.
 3. Búcsú az Alma Matertől - elköszöntek a diákévektől a fehérvári geodéták

  “Valete!”, azaz “Éljetek boldogul! - a Selmeci diákhagyományok szerint, valétálással vettek idén is búcsút az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinfarmatika szakjának végzős hallgatói iskolájuktól és a Székesfehérvártól.

  2017.05.27.
 4. A hősökre emlékeztek szombaton a Donát utcai hálaadási keresztnél

  A Hősök Napja alkalmából tartottak megemlékezést a II. világháborús emlékmű és hálaadási keresztnél szombaton délután. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték, 2014-ben pedig felújítás után szentelték újra.

  2017.05.27.

Játékfesztivál

Könyvhét

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek