Nyílt nap csütörtökön a Corvinus Székesfehérvári Campusában

Minden részletre kiterjedő nyílt napra várják csütörtökön a Corvinus Egyetem Fehérvári Campusában a továbbtanulás előtt álló diákokat. A programok között digitális kvíz, villámelőadások, valamint a duális partnerekkel az alapképzésről és a mesterképzésről szóló szaktájékoztatók is szerepelnek.
2017.01.10. 08:23 |
Minden részletre kiterjedő nyílt napra várják csütörtökön a Corvinus Egyetem Fehérvári Campusában a továbbtanulás előtt álló diákokat. A programok között digitális kvíz, villámelőadások, valamint a duális partnerekkel az alapképzésről és a mesterképzésről szóló szaktájékoztatók is szerepelnek.
A középiskolában tanuló diákok életében hatalmas szerepet tölt be a továbbtanulás kérdése – kis túlzássál állítható, hogy életük egyik nagy döntését hozzák meg az elkövetkezendő hetekben az érettségi előtt álló tanulók. Pontosan ezért nagyon lényeges, hogy a végső döntés meghozatala előtt a lehető legalaposabban tájékozódjanak az egyes képzési formákról és lehetőségekről. Ebben nyújt hatalmas segítséget a fiataloknak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, amely nyílt napot szervez január 12-én, csütörtökön reggel 10.00 órától.
 
2016 szeptembere óta a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérváron egy teljesen felújított épületben, a legmodernebb tanítási módszerekkel és egyedülálló színvonallal kínálja képzéseit alap- és mesterszakokon. Egyes szakokon ráadásul az intézmény képzéseinek keretében duális képzési formában is részt vehetnek a diákok.
 
A csütörtöki nyílt nap köszöntőkkel kezdődik 10.00 órakor, majd 10.15 órától a duális képzésről tartanak rövid bemutatót. Dr. Neulinger Ágnes „Rítusok a fogyasztásban”, míg Dr. Benczes István „Kinek kell az euró?” címmel tartanak villámelőadást, a résztvevők emellett digitális kvízen is tesztelhetik tudásukat. A továbbtanuláshoz kapcsolódó minél pontosabb és körültekintőbb tájékoztatás végett 11.30 órától az alap- (gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, gazdaságinformatikus) és mesterképzésen (kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás) induló szakokról is tájékoztatót tartanak a duális partnercégekkel közösen.
 
A Budapesti Corvinus Egyetem, mint az ország legjobb gazdasági egyeteme 2016. szeptember 1-jétől indított két szakot Székesfehérváron: mind a gazdálkodási és menedzsment, mind a pénzügy és számvitel szakok elérhetőek duális képzési formában is, a következő tanévtől 31 ilyen helyre lehet pályázni a Székesfehérvári Campusban. 2017-től ezek mellett gazdaságinformatikus szak is indul levelező alapképzésben. A programon résztvevők minden fontosabb információt megtudhatnak a Corvinus Egyetem székesfehérvári képzéseiről, ha ellátogatnak a csütörtöki nyílt napra. Az esemény regisztráció köteles, melyet IDE kattintva végezhetnek el az érdeklődők. A csütörtöki eseményen reggel 09.00 órától fogadják az érkezőket.

Közélet

 1. 1956 - a Bazilikánál emlékeztek és imádkoztak a történelmi egyházak

  A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében, Spányi Antal megyés püspök meghívására, vasárnap délelőtt a Székesegyház oldalánál elhelyezett emléktáblánál, az 1956-os emlékkereszt alatt, a történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői valamint számos megemlékező imádkozott együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója.

  2017.10.22.
 2. A múltat nem eltörölni, hanem bemutatni kell!

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára készülve kiállítás nyílt A Szabadművelődés Házában a Politikai Foglyok Országos Szövetsége és az ’56-os Magyarok Világszövetsége Fejér megyei tagjainak emlékeiből. 

  2017.10.21.
 3. 1956 - utcaszínház és imádságos megemlékezés Székesfehérváron

  Idén is fehérvári fiatalok elevenítik meg Október 23-án a Belvárosban az '56-os forradalom és szabadságharc eseményeit. „A Tűz csiholói” című utcaszínházi műsort a város középiskolás diákjai adják elő két fehérvári forradalmár, Bokor Rózsa és Versegi Jenő Béla élete alapján. A műsorban mintegy 150 fiatal szerepel majd, melyet idén is Matuz János a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa rendez.

  2017.10.21.
 4. Több helyszínen is emlékezett 1956-ra Székesfehérvár diáksága

  Pénteken az 56-osok terén a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola kezdte a megemlékezések sorát, a Szent István Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél a Tóvárosi Általános Iskola, a Hotel Magyar Király ’56-os emléktáblájánál, a Ciszterci Szent István Gimnázium emlékezett 1956-ra. A Vasvári Pál Általános Iskola udvarán egy korhű ágyút is felállítottak.

  2017.10.20.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek