Parkolófejlesztési terveket ismertettek a Malom utcában

Közel 170 új parkolóhely kialakítására tettek javaslatot a szakemberek a Malom utcában, a terveket csütörtökön utcafórumon ismertették az ottélőkkel. A terület legnagyobb problémája, hogy a Belvárosban dolgozók autói egész nap itt parkolnak, ez növeli az utca forgalmát és nehezíti a házakból való kihajtást. A fórumon elhangzott, hogy a tervezett parkolófejlesztés mellett kerékpárutat is kialakítanának az utcában és mintegy 50-70 új fa ültetése történne meg. 
2017.03.09. 18:17 |
Az utcafórumon Polányi Péter mérnök elmondta, hogy három változatot dolgoztak ki a parkolóhelyek bővítésére, mindegyik változatnál figyelembe vették a kerékpárút kialakítását is. A változatok közül a merőleges beállíású parkolóhely kialakítást találták a legkedvezőbbnek 580 cm hosszúságú és 2,5 méter szélességű beállóhelyek kialakításával. Polányi Péter elmondta, hogy a kapubejárókat szigetnyulványokkal védik. A Malom utca Szent Vendel utcai végénél pedig egy kisebb háromágú körforgalom kialakítását tervezik.

A fórumon részt vett Bozai István városgondnok is, aki elmondta, hogy tervezési szakaszban van a fejlesztés, azért is hirdettek utcafórumot, hogy a lakossággal is megbeszéljék a Malom utcába tervezett fejlesztéseket. "A legnagyobb probléma a parkolással van, a Belvárosba érkezők parkolási problémája jelentős terhet ró az ittlakókra. ennek megoldására több verzióban készítettünk terveket. Közel 170 új parkolót lehetne létrehozni, ez attól függ, hogy a lakossággal miben tudunk megállapodni. A Belvárosban dolgozók autói egész nap itt parkolnak, ez növeli az utca forgalmát és nehezíti a házakból való kihajtást." - mondta el Bozai István városgondnok.

A városgondnok a tervezett parkolófejlesztésről szólva kiemelte, hogy a Malom utca annyival szélesebb, mint a többi utca, hogy a fejlesztést követően is jelentős zöldfelület maradna meg a házak és a parkoló között. Elmondta, hogy kerékpárutat is terveztek, illetve 50-70 új fa ültetése történne meg a környéken, így nem sérülne jelentősen a zöldfelület.

Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője a fórum tapasztalatait összegezve elmondta, a legfontosabb cél az volt, hogy tájékoztassák a lakosságot arról, milyen fejlesztések várnak rájuk. "Jelenleg közel 140 autó tud parkolni az utcában, ez megduplázódna, ha az ittlakók is egyetértenek a területrendezéssel. Kerékpársávokat is kialakítanánk, utána pedig fásításra és parkrendezésre is sor kerülne. A lakosság most megismerhette a terveket, a műszaki tartalomról is tájékoztattuk a lakosságot. Vegyes reakciók hangzottak el az ittlakók részéről, vannak, akik azt gondolják, hogy nagy szükség lenne egy területrendezésre, ugyanakkor félnek tőle, hogy növekedni fog az autók száma és olyanok is vannak, akik akik a változatlan állapotok mellett tették le a voksot, azt szeretnék, hogy ne legyen parkolófejlesztés, viszont legyen parkolóövezet az utca. Sokan jelezték, hogy mivel a szomszédos utcákban fizetős parkolóhelyek vannak, most a nem fizetős Malom utcára terhelődött rá a nagy forgalom és a sok parkoló autó. Tartalmas volt a fórum és érdemes volt találkozni a lakossággal, elindult egy közös gondolkodás. - mondta el a fórumot követően Földi Zoltán önkormányzati képviselő.

Városfejlesztés

 1. 79 helyen újulnak meg idén belső utak, járdák és parkolók Fehérváron

  ÚT 2017-19 néven saját út-, járda- és parkoló-felújítási programot indított a Városgondnokság. Az 1,5 milliárd forint összértékű projektet a Rákóczi út 6. szám alatti társasháznál mutatták be, melynek környékén a munkaterület átadással megkezdődött a parkolók felújítása mintegy 2 ezer négyzetméteren.

  2017.04.26.
 2. Elkészült a Korponai utca felújítása az Öreghegyen

  A Korponai utcában teljes szélességben kicserélték a burkolatot, és a szegély megtámasztásával megoldották a csapadékvíz elvezetését is. A városi beruházás 12 millió forintból, a Saára Gyula-program keretében valósult meg.

  2017.04.26.
 3. Folytatódik a kultúrudvar kialakítása a Feketehegy-Szárazréten

  A második üteméhez érkezett Feketehegy-Szárazréten a kultúrudvar építése a városrész Közösségi Központjában. Az épületben helyet kap egy 150 főt kiszolgáló büfé, mosdók, nyilvános WC és egy raktárhelyiség és kialakítanak egy foglalkoztató termet, elsősorban a fiataloknak, ahol szakköröket, iskolai órákat is lehet tartani.

  2017.04.24.
 4. Májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása

  A szerződéskötést és a munkaterület-átadást követően májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása. Rendkívüli közgyűlést tartottak kedden reggel, amelyen a képviselőtestület egyhangú szavazással kiválasztotta a kivitelezőt, aki az útberuházáson túl a szükséges víziközmű-beruházásokat, valamint a parkoló-, tér- és sétánykialakítást végzi majd.

  2017.04.18.
 1. Május elején már működni fog a Deák Dénes kút a Csónakázó-tó szigetén

  Hétfőn reggel beemelték a Deák Dénes kút szerkezetét a Csónakázó-tó szigetére, melyet még 2014 októberében bontottak el a Bartók Béla téren. A mintegy nyolc méteres mozgó szökőkút a kilencvenes évek eleje óta működött korábbi, helyén, de évről-évre egyre kevesebb alkatrészt lehetett látni rajta.

  2017.04.04.
 2. Elkezdődtek a parkosítási munkák a Szent Sebestyén téren

  A Szent Sebestyén téren még ősszel elkészült a két méter széles, térköves járda, mely körbeveszi a templom névadójának szobrát is. A napokban a Városgondnokság kertészei pedig elkezdték a növényültetés előtti földmunkát. A teljes parkban felújítják a füves részeket, rengeteg cserjét ültetnek és még tavasszal további 17 fát is telepítenek a Felsőváros egyik legszebb ligetébe.

  2017.03.29.
 3. Látványos szakaszához érkezett az új Sóstói Stadion építése

  Az ütemterveknek megfelelően halad a Sóstói Stadion építése. A kemény téli időszak után látványos szakaszához érkezett a létesítmény rekonstrukciója, hiszen megkezdődhetett az előre gyártott lelátókaréj vasbeton szerkezetének összeszerelése. Hétfőn délután bejárást tartottak a Sóstói Stadionban, ahol a szakemberek arról is tájékoztatást adtak, hogy 2018 januárjára elkészül az aréna.

  2017.03.27.
 4. Déli összekötő út - kezdődik az előkészítés

  A közlekedés ma egyike a fehérváriakat leginkább foglalkoztató kérdéseknek, a Déli összekötő út megvalósítása pedig az egyik legjelentősebb tervezett útberuházás az elkövetkező időszakban, amely az Alsóvárosban élőket közvetlenül is érinti. A városfejlesztési tervekben évtizedek óta szerepel a városrészek közötti összeköttetést biztosító szakasz, amely most uniós forrásból valósulhat meg.

  2017.03.23.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek