Parkolófejlesztési terveket ismertettek a Malom utcában

Közel 170 új parkolóhely kialakítására tettek javaslatot a szakemberek a Malom utcában, a terveket csütörtökön utcafórumon ismertették az ottélőkkel. A terület legnagyobb problémája, hogy a Belvárosban dolgozók autói egész nap itt parkolnak, ez növeli az utca forgalmát és nehezíti a házakból való kihajtást. A fórumon elhangzott, hogy a tervezett parkolófejlesztés mellett kerékpárutat is kialakítanának az utcában és mintegy 50-70 új fa ültetése történne meg. 
2017.03.09. 18:17 |
Az utcafórumon Polányi Péter mérnök elmondta, hogy három változatot dolgoztak ki a parkolóhelyek bővítésére, mindegyik változatnál figyelembe vették a kerékpárút kialakítását is. A változatok közül a merőleges beállíású parkolóhely kialakítást találták a legkedvezőbbnek 580 cm hosszúságú és 2,5 méter szélességű beállóhelyek kialakításával. Polányi Péter elmondta, hogy a kapubejárókat szigetnyulványokkal védik. A Malom utca Szent Vendel utcai végénél pedig egy kisebb háromágú körforgalom kialakítását tervezik.

A fórumon részt vett Bozai István városgondnok is, aki elmondta, hogy tervezési szakaszban van a fejlesztés, azért is hirdettek utcafórumot, hogy a lakossággal is megbeszéljék a Malom utcába tervezett fejlesztéseket. "A legnagyobb probléma a parkolással van, a Belvárosba érkezők parkolási problémája jelentős terhet ró az ittlakókra. ennek megoldására több verzióban készítettünk terveket. Közel 170 új parkolót lehetne létrehozni, ez attól függ, hogy a lakossággal miben tudunk megállapodni. A Belvárosban dolgozók autói egész nap itt parkolnak, ez növeli az utca forgalmát és nehezíti a házakból való kihajtást." - mondta el Bozai István városgondnok.

A városgondnok a tervezett parkolófejlesztésről szólva kiemelte, hogy a Malom utca annyival szélesebb, mint a többi utca, hogy a fejlesztést követően is jelentős zöldfelület maradna meg a házak és a parkoló között. Elmondta, hogy kerékpárutat is terveztek, illetve 50-70 új fa ültetése történne meg a környéken, így nem sérülne jelentősen a zöldfelület.

Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője a fórum tapasztalatait összegezve elmondta, a legfontosabb cél az volt, hogy tájékoztassák a lakosságot arról, milyen fejlesztések várnak rájuk. "Jelenleg közel 140 autó tud parkolni az utcában, ez megduplázódna, ha az ittlakók is egyetértenek a területrendezéssel. Kerékpársávokat is kialakítanánk, utána pedig fásításra és parkrendezésre is sor kerülne. A lakosság most megismerhette a terveket, a műszaki tartalomról is tájékoztattuk a lakosságot. Vegyes reakciók hangzottak el az ittlakók részéről, vannak, akik azt gondolják, hogy nagy szükség lenne egy területrendezésre, ugyanakkor félnek tőle, hogy növekedni fog az autók száma és olyanok is vannak, akik akik a változatlan állapotok mellett tették le a voksot, azt szeretnék, hogy ne legyen parkolófejlesztés, viszont legyen parkolóövezet az utca. Sokan jelezték, hogy mivel a szomszédos utcákban fizetős parkolóhelyek vannak, most a nem fizetős Malom utcára terhelődött rá a nagy forgalom és a sok parkoló autó. Tartalmas volt a fórum és érdemes volt találkozni a lakossággal, elindult egy közös gondolkodás. - mondta el a fórumot követően Földi Zoltán önkormányzati képviselő.

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

  A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

  2017.10.10.
 3. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 4. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek