Parkolófejlesztési terveket ismertettek a Malom utcában

Közel 170 új parkolóhely kialakítására tettek javaslatot a szakemberek a Malom utcában, a terveket csütörtökön utcafórumon ismertették az ottélőkkel. A terület legnagyobb problémája, hogy a Belvárosban dolgozók autói egész nap itt parkolnak, ez növeli az utca forgalmát és nehezíti a házakból való kihajtást. A fórumon elhangzott, hogy a tervezett parkolófejlesztés mellett kerékpárutat is kialakítanának az utcában és mintegy 50-70 új fa ültetése történne meg. 
2017.03.09. 18:17 |
Az utcafórumon Polányi Péter mérnök elmondta, hogy három változatot dolgoztak ki a parkolóhelyek bővítésére, mindegyik változatnál figyelembe vették a kerékpárút kialakítását is. A változatok közül a merőleges beállíású parkolóhely kialakítást találták a legkedvezőbbnek 580 cm hosszúságú és 2,5 méter szélességű beállóhelyek kialakításával. Polányi Péter elmondta, hogy a kapubejárókat szigetnyulványokkal védik. A Malom utca Szent Vendel utcai végénél pedig egy kisebb háromágú körforgalom kialakítását tervezik.

A fórumon részt vett Bozai István városgondnok is, aki elmondta, hogy tervezési szakaszban van a fejlesztés, azért is hirdettek utcafórumot, hogy a lakossággal is megbeszéljék a Malom utcába tervezett fejlesztéseket. "A legnagyobb probléma a parkolással van, a Belvárosba érkezők parkolási problémája jelentős terhet ró az ittlakókra. ennek megoldására több verzióban készítettünk terveket. Közel 170 új parkolót lehetne létrehozni, ez attól függ, hogy a lakossággal miben tudunk megállapodni. A Belvárosban dolgozók autói egész nap itt parkolnak, ez növeli az utca forgalmát és nehezíti a házakból való kihajtást." - mondta el Bozai István városgondnok.

A városgondnok a tervezett parkolófejlesztésről szólva kiemelte, hogy a Malom utca annyival szélesebb, mint a többi utca, hogy a fejlesztést követően is jelentős zöldfelület maradna meg a házak és a parkoló között. Elmondta, hogy kerékpárutat is terveztek, illetve 50-70 új fa ültetése történne meg a környéken, így nem sérülne jelentősen a zöldfelület.

Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője a fórum tapasztalatait összegezve elmondta, a legfontosabb cél az volt, hogy tájékoztassák a lakosságot arról, milyen fejlesztések várnak rájuk. "Jelenleg közel 140 autó tud parkolni az utcában, ez megduplázódna, ha az ittlakók is egyetértenek a területrendezéssel. Kerékpársávokat is kialakítanánk, utána pedig fásításra és parkrendezésre is sor kerülne. A lakosság most megismerhette a terveket, a műszaki tartalomról is tájékoztattuk a lakosságot. Vegyes reakciók hangzottak el az ittlakók részéről, vannak, akik azt gondolják, hogy nagy szükség lenne egy területrendezésre, ugyanakkor félnek tőle, hogy növekedni fog az autók száma és olyanok is vannak, akik akik a változatlan állapotok mellett tették le a voksot, azt szeretnék, hogy ne legyen parkolófejlesztés, viszont legyen parkolóövezet az utca. Sokan jelezték, hogy mivel a szomszédos utcákban fizetős parkolóhelyek vannak, most a nem fizetős Malom utcára terhelődött rá a nagy forgalom és a sok parkoló autó. Tartalmas volt a fórum és érdemes volt találkozni a lakossággal, elindult egy közös gondolkodás. - mondta el a fórumot követően Földi Zoltán önkormányzati képviselő.

Városfejlesztés

 1. Hétfőn kezdődik a Távírda utca teljes felújítása - cserélik a közműveket is

  A Colas Alterra Zrt. végzi a rekonstrukciós munkálatokat, amelyek július 24-én megkezdődnek, és várhatóan hat hónapot vesznek igénybe. A beruházás a víziközművek cseréjével indul. A munkák érintik a Távírda és Kégl György utcák Budai úti csomópontjait is, ezért a Budai út, József Attila utca és a Várkörút közötti szakasza augusztus 7. és 23. között lezárásra kerül. 

  2017.07.21.
 2. Kezdődik a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építése

  November végéig kell végeznie a kivitelezőnek a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány kivitelezésével, melynek munkaterület átadását pénteken délelőtt tartották a helyszínen. Az öreghegyi Sapr és a volt Vidi parkoló közötti zöldterületen 246 millió forintos beruházással kosár- és focipálya, játszótér, kondipark és futópálya is épül.

  2017.07.21.
 3. Folytatódik a burkolatfelújítás a Móricz Zsigmond utcában

  Elkezdődött a Móricz Zsigmond utca burkolatfelújításának a második üteme. Az ÚT 2017-19 Program 42,5 millió forintos beruházása során az első ütemből kimaradt, valamint a Huba köz és a Géza utca közötti szakasz újul meg. Kérik a lakosság közreműködését a lezárások során.

  2017.07.20.
 4. Kezdődik a Horvát István lakótelep útjainak és járdáinak a felújítása

  A Horvát István lakótelep összes utcája megújul még az idei évben. Szerdán délelőtt adták át a munkaterületet a kivitelezőnek. A beruházás a Városgondnokság út 2017-19 és a Saára Gyula-program keretében valósul meg. Az összes burkolat felújítása mellett bővítik a csapadékvíz elvezető rendszert is.

  2017.07.19.
 1. Elkészült a Lánczos Kornél utca teljes felújítása

  Elkészült a Lánczos Kornél utca felújítása: a munkát egy hónappal ezelőtt kezdte a kivitelező és 220 méter hosszan, 4.5 méter szélesen, mindkét oldalon süllyesztett szegéllyel és megfelelő vastagságú útalappal épült az utca új burkolata. A vízelvezetés biztosítása érdekében mindkét oldalon szikkasztó árkok épültek.

  2017.07.14.
 2. Két héten belül kezdődik a Királykút lakónegyed belső parkolójának aszfaltozása

  Földi Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint két héten belül megkezdik a Királykút lakónegyed belső, nagy parkolójának aszfaltozását.  Július 17-én, hétfőn kifüggesztik a lépcsőházakban a pontos részletekről szóló ismertetőt is. A képviselő kéri a lakosság türelmét a kivitelezés idejére.

  2017.07.14.
 3. Másfél milliárdból bővítheti székesfehérvári campusát a Corvinus Egyetem

  Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítása. A beruházás várhatóan 2019 második negyedévére készül el. A projektnyitó rendezvényen elhangzott, hogy a fejleszteni kívánt épület tervezésekor a praktikum és modernitás szempontjai mellett a régi értékek megőrzése, helyreállítása is hangsúlyt kapott.

  2017.07.13.
 4. A héten már betonoznak is - jól halad a Gaja híd felújítása

  A tervezett ütemnek megfelelően halad a kivitelező a Palotai úton a Gaja híd teljes felújításával. Jelenleg a híd szerkezetének vasbeton szerelését végzik és a héten még szeretnének betonozni is.

  2017.07.11.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek