Karikó Zsolt vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át. A cég idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, fő tevékenysége az autóalkatrész gyártás, amely a vállalat székesfehérvári gyárában történik.
2016.12.15. 19:23 |
 A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át. A cég idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, fő tevékenysége az autóalkatrész gyártás, amely a vállalat székesfehérvári gyárában történik. 
A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat minden évben olyan személy veheti át, aki a szakmában elismert, köztiszteletben álló személyiség és tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A díj átadása előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester a város nevében megköszönte a fehérvári cégeknek, hogy a városnak munkahelyeket biztosítanak és a beruházásokkal egyre több családnak adják meg a lehetőséget arra, hogy az egzisztenciális biztonságukról gondoskodni tudjanak Székesfehérváron. Köszönetet mondott a befizetett iparűzési adóért is, amely lehetővé teszi, hogy magánszemélynek Fehérváron helyi adót nem kell fizetnie és egyben segíti a város fejlődését is. 
Köszöntötte a résztvevőket Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is, aki megköszönte a cégek képviselőinek, hogy Székesfehérváron és környékén sok embernek adnak munkát, vállalkozásaik fejlődnek és a helyi adón keresztül segítik azt, hogy a közösségi élet virágzó legyen többek között a sport és a kultúra területén is. Székesfehérvár országgyűlési képviselője szólt a kis és középvállalkozások fontosságáról is, kiemelve, hogy országos szinten már 6000 ilyen vállalkozás van Magyarországon. A magyarországi cégek számára fontos lehetőségnek nevezte a határon túli gazdasági vállalkozások beintegrálása a magyar gazdaságba és a visegrádi országok gazdasági együttműködésének szorosabbra fűzését is. Vargha Tamás arról is beszélt, hogy korszakváltás előtt állunk politikai és gazdasági szempontból egyaránt, a digitális világ az ajtónkon kopogtat. Székesfehérvár gazdasági elsőségének megőrzése és további fejlődése óriási, közös kihívást jelentő feladatok elé állítanak mindenkit.
A köszöntőket követően adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át. A cég idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, fő tevékenysége az autóalkatrész gyártás, amely a vállalat székesfehérvári gyárában történik. A Ford Hungária Kft. néven alapított cég 2000-től Halla Visteon Hungary Kft., majd jelenleg Hanon Systems Hungary Kft. néven működik. Székesfehérvár polgármestere ugyancsak köszöntötte az ünnepség vendéglátását biztosító Diófa étterem tulajdonosait, Madlerné Kiss Ágnest és fiát, Madler Lászlót abból az alkalomból, hogy a vendéglő az idei „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyen elnyerte „Az év legvirágosabb étterme” elismerést.
Karikó Zsolt 1992 augusztusában csatlakozott az akkori Ford Hungária Kft. csapatához a székesfehérvári üzemben, azóta meghatározó szerepet tölt be nemcsak a cég, hanem a város gazdasági életében is. A Halla Visteon Hungary Kft., majd a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatójaként elkötelezett a cég folyamatos fejlődése és piaci szerepe megőrzése mellett. Lelkiismeretesen odafigyel a dolgozói kollektívára és arra, hogy a vállalat fehérvári tevékenyége mellett a helyi közösség, főként a fiatalok környezettudatos nevelése terén is aktív szerepet vállal. 2016 áprilisa óta a cég európai felelős vezetőjeként már nemcsak a hazai, hanem a portugál kompresszorgyártás irányítását is ő látja el. Karikó Zsolt úgy fogalmazott, nem tősgyökeres fehérváriként nagyon értékes elismerésként tekint a díjra, és igyekszik azt megszolgálni a következő években is.

Gazdaság

 1. Nyolc százalékkal nőtt a Videoton cégcsoport árbevétele az első fél évben

  Az idei év első felében mintegy négymilliárd forint értékben indítottak új beruházásokat, amely meghaladja a szokásos szintet. Sinkó Ottó társ-vezérigazgató jövőre nézve pedig biztatónak nevezte, hogy többségében már elnyert, konkrét üzletek miatt ruháznak be. Azelmúlt hónapokban százzal tudták növelni a munkavállalói létszámot a Videoton termelő cégeinél.

  2017.07.26.
 2. „Modern Vállalkozások Programja" - digitális workshop a Gazdaság Házában

  „Modern Vállalkozások Programja” címmel digitális workshopot rendeztek szerdán, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában, ahol a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kis- és közepes vállalkozások képviselőit tájékoztatták az online tér nyújtotta innovatív lehetőségekről. A projekt fő célkitűzése a hazai vállalkozások versenyképességének növelése a digitális felzárkóztatás által.

  2017.07.19.
 3. Ingatlanpiac - tudta, hogy mennyibe kerülnek a fehérvári lakások és házak?

  Emelkedés 2016-ban, majd hullámzás 2017-ben. Lehetséges, hogy ez a hullámzás a tartós árnövekedés végét jelenti, de az sem kizárt, hogy csak egy ideiglenes állapota a piacnak - mondta a fehérvári árakról az ingatlannet.hu elemzője. Május során egy családi házhoz jutás átlagosan 256.174 Ft-ba került négyzetméterenként. A paneloknak idén májusban közel 267 ezer forint volt az átlag négyzetméter ára.

  2017.07.16.
 4. Huszonöt határon túli hallgató vesz részt a Kandó Kálmán Nyári Egyetemen

  Az Óbudai Egyetemen az idei évben 28. alkalommal rendezik meg a Kandó Kálmán Nyári Egyetemet a határon túli magyar mérnökhallgatók számára. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a nyári egyetemre érkező 25 hallgató - akik Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről és Kárpátaljáról érkeztek - elsajátítsa a szakmai magyar szókincset és segítsék elhelyezkedésüket a magyar munkaerőpiacon.

  2017.07.10.
 1. Újabb három és fél milliárd forintos fejlesztési forrás érkezik Fejér megyébe

  Fejér megye összesen 64.3 milliárd forintot kap a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). Ebből a két megyei jogú város közül Székesfehérvárnak 18.6 milliárd, Dunaújvárosnak 9.6 milliárd forint jut, a megye további 106 települése pedig 36.1 milliárd forintot költhet fejlesztésekre. Az eddig odaítélt megyei támogatás összességében már a 21 milliárd forintot is meghaladja, jelentették be pénteken, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és három országgyűlési képviselő részvételével, a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón. 

  2017.06.30.
 2. Doing Business – Fehérváron a legkedvezőbb az üzleti környezet

  Új jelentést készített a Világbank, a szervezet Magyarország, Bulgária és Románia néhány városában vizsgálta meg a vállalkozás indításának feltételeit és javaslatokat is megfogalmaztak. A jelentés öt területen - a vállalkozás indítása, az építési engedélyek ügyintézése, az elektromos áramhoz való hozzáférés, az ingatlan nyilvántartásba vétele és a szerződések érvényesítése - nyújt referenciaértéket Budapestet, Debrecent, Győrt, Miskolcot, Pécset, Szegedet és Székesfehérvárt illetően, az értékelésből kiemelkedik városunk.

  2017.06.27.
 3. Új épületgépészeti áruházat adott át a húszéves Hollander-2000 Kft

  Átadta új épületgépészeti áruházát és bemutatótermét az 1997-ben alapított, idén huszadik születésnapját ünneplő Hollander-2000 Kft. A Károly János, majd a Tátra utcai székhelyét is kinövő székesfehérvári vállalkozás a Mártírok útján épített új otthont magának, amelyet hétfőn ünnepélyes keretek között avattak fel.

  2017.06.26.
 4. Tudnivalók a nyári gyakorlatról - kötelező a pénzbeli juttatás

  Javában tart már a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlata. Az általános szabályok ugyan nem változtak, a tanulók pénzbeli juttatása azonban emelkedett. Az összefüggő nyári gyakorlat időtartamára minden esetben pénzbeli juttatást is kell biztosítani a nappali munkarendben tanulóknak.

  2017.06.26.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek