Karikó Zsolt vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át. A cég idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, fő tevékenysége az autóalkatrész gyártás, amely a vállalat székesfehérvári gyárában történik.
2016.12.15. 19:23 |
 A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át. A cég idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, fő tevékenysége az autóalkatrész gyártás, amely a vállalat székesfehérvári gyárában történik. 
A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat minden évben olyan személy veheti át, aki a szakmában elismert, köztiszteletben álló személyiség és tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A díj átadása előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester a város nevében megköszönte a fehérvári cégeknek, hogy a városnak munkahelyeket biztosítanak és a beruházásokkal egyre több családnak adják meg a lehetőséget arra, hogy az egzisztenciális biztonságukról gondoskodni tudjanak Székesfehérváron. Köszönetet mondott a befizetett iparűzési adóért is, amely lehetővé teszi, hogy magánszemélynek Fehérváron helyi adót nem kell fizetnie és egyben segíti a város fejlődését is. 
Köszöntötte a résztvevőket Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is, aki megköszönte a cégek képviselőinek, hogy Székesfehérváron és környékén sok embernek adnak munkát, vállalkozásaik fejlődnek és a helyi adón keresztül segítik azt, hogy a közösségi élet virágzó legyen többek között a sport és a kultúra területén is. Székesfehérvár országgyűlési képviselője szólt a kis és középvállalkozások fontosságáról is, kiemelve, hogy országos szinten már 6000 ilyen vállalkozás van Magyarországon. A magyarországi cégek számára fontos lehetőségnek nevezte a határon túli gazdasági vállalkozások beintegrálása a magyar gazdaságba és a visegrádi országok gazdasági együttműködésének szorosabbra fűzését is. Vargha Tamás arról is beszélt, hogy korszakváltás előtt állunk politikai és gazdasági szempontból egyaránt, a digitális világ az ajtónkon kopogtat. Székesfehérvár gazdasági elsőségének megőrzése és további fejlődése óriási, közös kihívást jelentő feladatok elé állítanak mindenkit.
A köszöntőket követően adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át. A cég idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, fő tevékenysége az autóalkatrész gyártás, amely a vállalat székesfehérvári gyárában történik. A Ford Hungária Kft. néven alapított cég 2000-től Halla Visteon Hungary Kft., majd jelenleg Hanon Systems Hungary Kft. néven működik. Székesfehérvár polgármestere ugyancsak köszöntötte az ünnepség vendéglátását biztosító Diófa étterem tulajdonosait, Madlerné Kiss Ágnest és fiát, Madler Lászlót abból az alkalomból, hogy a vendéglő az idei „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyen elnyerte „Az év legvirágosabb étterme” elismerést.
Karikó Zsolt 1992 augusztusában csatlakozott az akkori Ford Hungária Kft. csapatához a székesfehérvári üzemben, azóta meghatározó szerepet tölt be nemcsak a cég, hanem a város gazdasági életében is. A Halla Visteon Hungary Kft., majd a Hanon Systems Hungary Kft. ügyvezető igazgatójaként elkötelezett a cég folyamatos fejlődése és piaci szerepe megőrzése mellett. Lelkiismeretesen odafigyel a dolgozói kollektívára és arra, hogy a vállalat fehérvári tevékenyége mellett a helyi közösség, főként a fiatalok környezettudatos nevelése terén is aktív szerepet vállal. 2016 áprilisa óta a cég európai felelős vezetőjeként már nemcsak a hazai, hanem a portugál kompresszorgyártás irányítását is ő látja el. Karikó Zsolt úgy fogalmazott, nem tősgyökeres fehérváriként nagyon értékes elismerésként tekint a díjra, és igyekszik azt megszolgálni a következő években is.

Gazdaság

 1. Pénteken zárulnak a pincér és szakács tanulók szintvizsgái

  A héten a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják.

  2017.04.26.
 2. Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét az Alba Ipari Zónában

  Az új épületkomplexum építése 2016. júliusában kezdődött a közel egy hektáros területen az Alba Ipari Zónában. A 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 m²-es épület, melyben irodák, szolgálati lakások és nyolc fedett buszgarázs is található.

  2017.04.26.
 3. Sportközgazdász mesterképzés indul a Corvinus fehérvári campusán

  Szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Sportközgazdász mesterképzés indul. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

  2017.04.21.
 4. A Vörösmartyban látható az ARÉV vándorkiállítás

  Folytatódik a nagyipari építési technológiák és az ARÉV fél évszázadáról szóló kiállítás: az „Ötven éve történt” című tárlatot a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumban lehet megnézni június 2-ig. Az érdeklődők számára tárlatvezetést, filmvetítést és a témához kapcsolódó előadásokat is szerveznek, az ünnepélyes megnyitót pénteken este tartják.

  2017.04.20.
 1. Szorosabb lett a Grundfos és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kapcsolata

  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját, ami sokkal több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

  2017.04.13.
 2. Megnyitott a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókja

  Új, jobban megközelíthető helyen, a korábbinál nagyobb alapterű bankfiókban várja meglévő és leendő ügyfeleit a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérváron. Szerdán délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókját. A bank célja, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljon Magyarországon.

  2017.04.12.
 3. 13%-os béremelés idén a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozóknak

  Örömteli tájékoztatást kapott Székesfehérvár polgármestere a KNYKK Zrt. vezérigazgatójától. Németh Tamás arról a hároméves bérmegállapodásról számol be, amely az idei évre 13%-os béremelést jelent a cég munkavállalóinak, a székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben dolgozóknak. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán mondott köszönetet az ehhez szükséges forrás biztosításáért.

  2017.04.11.
 4. Szerdán is egész nap nyitva tart a NAV ügyfélszolgálat a Mátyás király körúton

  Április 18-tól hétfőn és szerdán 8.30-tól 18 óráig, kedden és csütörtökön 8.30-tól 12 óráig, pénteken 8.30-tól 11.30-ig áll az adózók rendelkezésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának székesfehérvári (Mátyás király körút 4/B.) központi ügyfélszolgálata.

  2017.04.10.

Bolondballagás jelentkezés

Óvodai beiratkozás

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tavaszköszöntő

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek