Fehérvári tehetségek edzőtáboroznak a VVSI-nél

 Tavaly év végén készült el az a beruházás a Velencei-tó partján, amelynek keretében egy Európában is egyedülálló korai fejlesztő és rehabilitációs központ kezdte meg működését a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén. Megújult a VVSI Sport Hotel is, ami idális helyszín a fehérvári nagycsapatok utánpótlása számára.
2016.06.25. 11:45 |
Tavaly év végén készült el az a beruházás a Velencei-tó partján, amelynek keretében egy Európában is egyedülálló korai fejlesztő és rehabilitációs központ kezdte meg működését a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén. Megújult a VVSI Sport Hotel is, ami idális helyszín a fehérvári nagycsapatok utánpótlása számára, itt kezdte meg edzőtáborozását a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a jégkorongozók, a Fehérvár AV 19 MOL csapata is felfedezte már az infrastruktúrában rejlő lehetőségeket.
KÉPGALÉRIA az edzőtáborról
Az idén nyáron a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvány kiemelt csoportja volt az "első fecske" a megújult VVSI Sporthotelben, ahol 21 kosártehetség edzőtáborozik. Góbi Henrik, a csapat edzője elmondta, hogy napi három edzéssel készülnek: reggeli koordinációs edzések, délelőtti technikai képzések, míg délután csoportos edzések és erősítések szerepelnek a programban. Minden edzés után kötelező úszás van a fiúk számára, a Velencei-tó erre kiváló lehetőséget nyújt. Góbi Henrik elmondta, hogy lelkiismeretesen dolgoznak a fiúk mind a teremben, mind pedig szabadtéren.
"A helyszín nem ismeretlen számunkra, azonban idén első alkalommal a megújult VVSI Sport Hotel csodálatos épületkomplexumában készülhetünk. Jövő héten a fiatalabb 13 -14 éves korosztály érkezik. A VVSI-nél felújított pálya fogadott minket palánkokkal, korszerű műanyag padlóval, új konditeremmel, de van strandröplabda pálya és a fiúk úszhatnak, focizhatnak, csocsózhatnak, asztaliteniszezhetnek is." - mondta el Góbi Henrik, aki hozzátette, hogy az edzőtáborban résztvevő fiatal tehetségeknek minden perce be van osztva, reggel fél héttől az este fél tizenegyes takarodóig kötelező edzésekkel és irányított szabadidővel telik a nap.
Kóger Margit, a VVSI Sport Hotel vezetője elmondta, hogy 2014-ben lebontották a régi "retró" szállót és 2015 decemberére már meg is épült az új szálloda. Az új VVSI Sport Hotelben éttermet is kialakítottak jól felszerelt konyhával, a háromszintes szálloda első emeletén tizenegy akadálymentes szoba van és a hotel úgy van kialakítva, hogy olyan sporteseményeket is meg tudnak tartani, mint az ülő röplabda. "A szálloda második emeletén a sportolókat fogadjuk, jelenleg az Albacomp utánpótlása van nálunk. A zárt VVSI telepen szállás, étterem, konditerem, fedett sportpálya van, így ideális helyszín az edzőtáboroknak. A héten itt voltak a jégkorongozók, az Alba Volán MOL Ligás csapata is és mindenki rácsodálkozott az infrastruktúrára." - tette hozzá Kóger Margit.
A hotelben egész nyáron, egészen augusztus 27-ig kárpátaljai gyerekeket táboroztatnak, minden héten szombaton jön a váltás. Olyan gyerekekről van szó, akik a polgárháborúban szüleiket, testvéreiket veszítették el , ők az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóvoltából nyaralhatnak Agárdon. A szálloda nem csak a sportolóknak és táborozóknak, hanem mindenki számára nyitott, a' la carte étteremként is működnek, élő közvetítéssel várják az EB-re, olimpiára kívácsi a szurkolókat.
Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. koordinálásával 2,3 milliárd forintból valósult meg az a beruházás a Velencei-tó partján, amelynek keretében egy Európában is egyedülálló korai fejlesztő és rehabilitációs központot adtak át ünnepélyes keretek között a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén. A helyszínen teljesen akadálymentesített tornaterem és konditerem, szállás és étterem várja a látogatókat. A szállodát a központba érkező, fejlesztésre, rehabilitációra szoruló gyermekeken és felnőtteken túl azok családtagjai is igénybe vehetik, de lehetőség lesz kerekes székes, mozgássérült csoportok egyidejű vendégeskedésére is. A korai fejlesztő központ eltérő fejlődésű gyermekek és családjuk számára kínál intenzív intervenciót. A mozgássérültek esetében az aktív életre való felkészítésre helyeződik a hangsúly nappali, valamint átmeneti bentlakásos formában, melynek különleges eleme a kerekes székesek számára épített ability-park, illetve az akadálymentes próbalakás.