Középiskolai problémamegoldó verseny - január 22-ig jelentkezhetnek a diákok

 2017. január 22-ig jelentkezhetnek a diákok az Országos Középiskolai Probléma- megoldó Versenyre. A történelmi témákat feldolgozó stratégiai versenyt immár negyedik alkalommal szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium és a Case Solvers csapata 2017 első negyedévében. A versenyre jelentkezni az OKPV oldalán található online sablon kitöltésével lehet. A regionális döntő február 11-én lesz Székesfehérváron.
2017.01.19. 09:17 |
2017. január 22-ig regisztrálhatnak a diákok az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyre. A történelmi témákat feldolgozó stratégiai versenyt immár negyedik alkalommal szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium és a Case Solvers csapata 2017 első negyedévében.  A versenyre jelentkezni az OKPV oldalán található online sablon kitöltésével lehet.  A regionális döntő február 11-én lesz Székesfehérváron. 
Az elmúlt években több mint 1000 diák vett részt az ország egyik legnépszerűbb, középiskolásoknak szóló esettanulmány versenyén, az OKPV-n. Idén a motivációja is nagyobb lehet a jelentkezőknek, hiszen nagyszerű nyeremények vannak: amellett, hogy az 1-3. helyezett automatikusan felvételt nyer az MCC Középiskolás Programjába, a győztes csapat egy háromnapos londoni utat is kap ajándékba.
 
A többfordulós versenyen valamennyi középiskolás diák részt vehet, akik otthonosan mozognak a történelem világában, szeretnek érvelni, csapatban dolgozni és szívesen fejlesztenék problémamegoldó- és előadókészségeiket. A jelentkezési időszak az online selejtezők végéig, január 22-ig tart. Ennek kapcsán a korábbi évekhez képest újítás, hogy idén nemcsak 3 fős csapatok regisztrálhatnak, hanem január 15-ig egyénileg és párban is lehet nevezni. Ez utóbbi esetekben a szervezők állítják össze a csapatokat. A regisztrációt követően a pályázók rendelkezésére áll egy hatrészes videósorozat, amelynek segítségével elsajátíthatják az esettanulmányok megoldásához szükséges eszköztárat.
 
A versenyzők három fordulóban mérik össze tudásukat. Január 22-ig online tesztet töltenek ki a csapatok, akik közül a legeredményesebbek továbbjutnak a február 11-én megrendezendő regionális döntőkbe, amelyeket az ország négy városában, köztük Székesfehérváron szerveznek. A márciusi végső megmérettetésnek a Mathias Corvinus Collegium ad otthont, amelyen a legjobb tizenkét csapat vehet majd részt.
 
A résztvevők minden esetben 72 órával a fordulók előtt kapják meg az esettanulmányt, amelynek megoldását szakmai zsűri előtt prezentálják. A döntőben az ítészek között tudhatjuk majd többek között Prof. Dr. Romsics Ignác történészt, valamint Strohmayer János közgazdászt is.
 
A diákoknak érdemes lesz az utolsó fordulóba jutásért küzdeniük, hiszen értékes nyeremények várnak rájuk: a fentebb említetteken kívül a második helyezett csapat tagjai egy-egy e-book olvasót is kapnak, míg a többi versenyző között Wall Street 101 pénzügyi tábort, szabadulószoba belépőket, történelmi témájú előadásokra szóló bérleteket, valamint könyvcsomagokat osztanak szét a szervezők. A versenyre jelentkezni az OKPV oldalán található online form kitöltésével lehet.