Ybl-díjat kapott Lantay Attila Székesfehérvár főépítésze

2016.03.11. 16:46 |
dsa
 

Ybl-díjat kapott Lantay Attila Székesfehérvár főépítésze

A 2016. évi Ybl-díjat az Ybl-bazárban, az Ybl Miklós szobrára nyíló Várkert Bazár rendezvényközpontjában adták át. Ybl Miklós-díj a legalább 15 év kimagasló, egyéni, önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó, építészeti, alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül életműdíjként adományozható.

Lantay Attila, Székesfehérvár főépítésze magas színvonalú építész alkotói, egyetemi oktatói és főépítészi munkássága, valamint az építészet jobb társadalmi elfogadtatása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként részesült Ybl-díjban.

Érdemes művész díjat vehetett át Szikora János

A nemzeti ünnep alkalmából 75 alkotót díjaztak tizennyolc kategóriában. A Kiváló Művész-, Érdemes Művész- és Babérkoszorú-díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a Pesti Vigadóban. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója Érdemes Művész-díjban részesült.

dsa
d
 
 
 

Kultúra

 1. Szitakötő tehetséggondozó képzés indult a Munkácsyban a nyitott, kíváncsi gyerekekért

  Három napos, 30 órás akkreditált tehetséggondozó képzés kezdődött pedagógusok számára hétfőn, a Liget Műhely Alapítvány szervezésében a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A „Szitakötő” egy integrált ökológiai oktatási program, amely 2008 óta több száz hazai és határon túli iskolában sikerrel működött. A programot az eddigi tapasztalatok alapján úgy alakították ki, hogy az általános iskolában és a gyerekekkel bármilyen szakmai, fejlesztő területen dolgozó szakemberek személyes élményeket és inspirációt is szerezhessenek.

  2017.08.21.
 2. „Táncra, magyar!” - a magyar folklór táncaival ért véget a Királyi Napok

  A Kispej lovam, a Bekecs és az Alba Regia Táncegyüttes lépett fel a Székesfehérvári Királyi Napok záró rendezvényén, a Szent István ünnephez kapcsolódó gálaműsoron, melyet a Zichy színpadon tartottak. A magyar virtust zenében és táncban felvonultató előadást követően tűzijáték volt a Palotavárosi tavaknál. 

  2017.08.20.
 3. Székesfehérvár megpályázza a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címet

  Székesfehérvári kultúra: „Ki akarunk lépni az araszolásból!” Dr. Cser-Palkovics András polgármester augusztus 20-i ünnepi beszédében jelentette be, hogy Szent István városa pályázni kíván a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért.

  2017.08.20.
 4. Boszorkányok és komédiások várják a családokat a középkori Belvárosban

  A középkori városi élet jelentetei, bábosok, középkori iskola és játszóház, gyermekelőadások, valamint a jósok és boszorkányok sikátora várja a szórakozni vágyó családokat egész hétvégén a középkorivá varázsolt Belvárosban. Találkozhatunk régizene-együttesekkel, utcaszínházi komédiásokkal, középkori mesterségek sátraival is a Koronázási Ünnepi Játékok hétvégéjén.

  2017.08.19.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka

Kiállítás