TOP 100+300 - öt fehérvári székhelyű cég az első 10-ben a megyében

  A Gazdaság Házában mutatták be csütörtökön a TOP 100+300 - 2016. Fejér megye gazdasági értéktára című gazdasági magazint. A székesfehérvári székhelyű cégek közül az éves értékesítési nettó árbevétellel alapján az első 10-ben szerepel az Arconic-Köfém, a DENSO Gyártó Magyarország Kft., a Sapa Profiles, a Hanon Systems és a Videoton Holding is.
2016.11.17. 16:30 |
 A Gazdaság Házában mutatták be csütörtökön a TOP 100+300 - 2016. Fejér megye gazdasági értéktára című gazdasági magazint. A székesfehérvári székhelyű cégek közül az éves értékesítési nettó árbevétellel alapján az első 10-ben szerepel az Arconic-Köfém, a DENSO Gyártó Magyarország Kft., a Sapa Profiles, a Hanon Systems és a Videoton Holding is.
A Pannon Gazdasági Kollégium keretében Gazdasági Évzáró Konferenciát tartott a Gazdaság Házában a Pannon Lapok Társasága és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvény során bemutatták a Pannon Lapok Társasága kiadásában, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Megyei Adó Igazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Főosztálya és a Fejér Megyei Hírlap együttműködésében készült TOP 100+300 - 2016. Fejér megye gazdasági értéktára című gazdasági magazint is.
A székesfehérvári székhelyű cégek közül az éves értékesítési nettó árbevétel alapján öt cég is szerepel a megyei TOP 10-ben a 2015-ös adatok alapján. Az Arconic-Köfém a 3. helyen áll, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. a negyedik, a Sapa Profiles a nyolcadik, a Hanon Systems a kilencedik, a Videoton Holding pedig a tizedik.
Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap lapigazgatója a rendezvényen elmondta, hogy három évvel ezelőtt hagyományt kívántak építeni a kiadvánnyal. „A TOP 100+100 után lett TOP 100+200, idén pedig TOP100 + 300 és nem azért, mert úgy gondoljuk, hogy minél több, annál jobb, hanem azért, mert Fejér megye gazdasága indokolja ezt.” – hangúlyozta Elekes András.
Kázmér Judit, a PLT ügyvezető igazgatója a kiadvány kapcsán kiemelte, hogy Fejér megyében annyi a jó példa, hogy nehéz válogatni közülük. „Fejér megye a Közép-Dunántúli Régió GDP-jének 70%-át adja, ezzel rögtön a főváros után következik gazdasági erő szempontjából. Nem csoda, hogy a kezdeti TOP 100 + 100-ból mára TOP 100+ 300 lett.” – emelte ki az ügyvezető igazgató, aki szerint a kiadvány célja a teljesítmény elismerése, de fontos cél volt a megye gazdasági szereplői közötti információcsere is.
Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a gazdasági évzárón kiemelte, nem szokványos kiadványról van szó a TOP 100+ 300 esetében. „Bár számok vannak benne, összehasonlítások, grafikonok, stratégiák, de ennél azért lényegesen több. Számokról van szó, de tudni kell, hogy a számok mögött mindenhol emberek, családok, közösségek és a hozzájuk kapcsolható teljesítmények, rengeteg munka és siker van. Sok új név is van, amit már most érdemes megjegyezni.” – jegyezte meg.

Gazdaság

 1. Információs napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

  Duális Információs Napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Városháza Dísztermében, ahol jobban megismerhették egymást a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok. A duális képzésben résztvevő leendő hallgatók azzal az előnnyel kezdhetnek majd a munkaerőpiacon, hogy az egyetem elvégzésekor már három és fél év munkatapasztalatot tudhatnak magukénak, így szakmailag már nem számítanak majd pályakezdőnek.

  2017.04.27.
 2. Pénteken zárulnak a pincér és szakács tanulók szintvizsgái

  A héten a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják.

  2017.04.26.
 3. Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét az Alba Ipari Zónában

  Az új épületkomplexum építése 2016. júliusában kezdődött a közel egy hektáros területen az Alba Ipari Zónában. A 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 m²-es épület, melyben irodák, szolgálati lakások és nyolc fedett buszgarázs is található.

  2017.04.26.
 4. Sportközgazdász mesterképzés indul a Corvinus fehérvári campusán

  Szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Sportközgazdász mesterképzés indul. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

  2017.04.21.
 1. Április 27-én ismét Lányok Napja az Arconic-Köfém Kft-nél

  Április 27-én ismét megrendezik a Lányok Napját, amikor a gimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányaikat folytató lányok találkozhatnak vállalati szakemberekkel és különböző mérnöki szakmákkal ismerkedhetnek. A nap célja, hogy a diáklányok lássák, hogy számukra is van karrierlehetőség az egyes műszaki pályákon.

  2017.04.18.
 2. Szorosabb lett a Grundfos és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kapcsolata

  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját, ami sokkal több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

  2017.04.13.
 3. Megnyitott a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókja

  Új, jobban megközelíthető helyen, a korábbinál nagyobb alapterű bankfiókban várja meglévő és leendő ügyfeleit a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérváron. Szerdán délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókját. A bank célja, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljon Magyarországon.

  2017.04.12.
 4. 13%-os béremelés idén a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozóknak

  Örömteli tájékoztatást kapott Székesfehérvár polgármestere a KNYKK Zrt. vezérigazgatójától. Németh Tamás arról a hároméves bérmegállapodásról számol be, amely az idei évre 13%-os béremelést jelent a cég munkavállalóinak, a székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben dolgozóknak. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán mondott köszönetet az ehhez szükséges forrás biztosításáért.

  2017.04.11.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek