Megújult választékkal nyílt meg a Tini Tanbolt

  Újra megnyít a régi Tini Tanbolt, amely választékával is megpróbál kitűnni a többi bolt közül. A Budai út - Király sor sarkánt található üzletben a munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak.
2016.09.19. 11:39 |
  Újra megnyít a régi Tini Tanbolt, amely választékával is megpróbál kitűnni a többi bolt közül. A Budai út - Király sor sarkánt található üzletben a munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak.
KÉPGALÉRIA a megnyitóról
Elkészült a régi Tini ABC felújítása, ezentúl újra tanboltként üzemel a hely. A választékkal is megpróbálnak kitűnni a többi üzlet közül kézműves és diabetikus termékekkel, illetve olyan jó minőségű húsáruval, ami nem tömegtermék. Az üzletben található pékárú és zöldség- gyümölcs részleg is. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak. Az üzlet hétköznap 7.30-tól 15.30-ig várja a vásárlókat. A Budai út - Király sor sarkánt található üzletben a felújítás nagy részét a diákok végezték tanműhelyi óra keretében. Ez a teljes gépészeti rekonstrukción túl a belső vakolást, burkolást jelentette, mindössze a nyílászárókat készíttették külső vállalkozóval. A bútorokat a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola diákjai gyártották le, a szakképzési centrumnak csak az anyagot kellett biztosítania.
Zelei Eszter, a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tagintézmény-vezetője a megnyitón kiemelte, hogy egyedülálló projekt végére értek a kereskedelmi szakképzés tekintetében. Elmondta, hogy a régi-új Tini Tanbolt a Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak, társiskoláinak, oktatóinak és tanulóinak közös munkája eredményeként született újjá. "A magyar szakképzési rendszerben a szakmai gyakorlati képzés során csoportos és munkahelyi gyakorlaton is részt vesznek a diákok. A magas pedagógiai és szakmai felkészültségű szakoktatók a szakmai alapismereteket színvonalas pedagógiai módszerekkel átgondoltan, megtervezetten képesek a tanulók részére átadni, míg a munkahelyi gyakorlaton az ott dolgozó szakemberek, üzletvezetők, eladók a hétköznapi munkafolyamatok ismerői. Tanulóink ekkor kerülnek igazán a munka világába és szembesülhetnek azzal, hogy munkájuk során mi mindennel kell szembenézniük majd. Kikerülnek az iskolai védőszárnyak alól, saját bőrükön érzik a munka világának szépségét és árnyoldalát. Ezért rendkívül fontosak a tanműhelyek, tanéttermek, tankonyhák és tanboltok." - hangsúlyozta Zelei Eszter tagintézmény vezető.
Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere a megnyitón úgy fogalmazott, hogy egy város akkor sikeres, ha tiszteli múltját, megőrzi annak értékeit a jelenben, ezt hasznosítja és tanítja, képzi a jövőt. "Ebben a Tini Tanboltban mindhárom eset benne van. A 90-es évek elejétől a város meghatározó boltja volt a Tini ABC, majd leromlott az épület állapota. Horváth Miklósné képviselő asszony polgármester úrral közösen többször egyeztetett a Szakképzési Centrummal, hogyan lehetne megoldani ennek a városképi szempontból is fontos épületnek a rekonstrukcióját. Ezért is örülünk annak, hogy Szakképzési Centrum az idei évben felújította az épületet." - mondta el a megnyitón Mészáros Attila. Székesfehérvár alpolgármestere köszönetet mondott a Székesfehérvári Szakképzési Centrum igazgatójának, Kulcsár Szilviának, a  és minden munkatársának, hogy biztosították a szükséges forrást a rekonstrukcióhoz. Köszönetet mondott azoknak az intézményeknek is, akik részt vettek a felújításban.
 
A Székesfehérvári Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, Némethné Erki Tímea az ünnepségen kiemelte, hogy az összefogás és a sok munka eredménye a mai boltavató. "A tanárok, diákok és a centrum valamennyi tagintézménye hozzátette a felújításhoz azt a munkát, aminek az eredményeként ma megnyithat a Tini Tanbolt. Mindenki tevékenyen vett részt a közös munkában." - emelte ki Némethné Erki Tímea, aki emléklappal köszönte meg azoknak a munkáját is, akik részt vettek az építésben.

Gazdaság

 1. Doing Business – Fehérváron a legkedvezőbb az üzleti környezet

  Új jelentést készített a Világbank, a szervezet Magyarország, Bulgária és Románia néhány városában vizsgálta meg a vállalkozás indításának feltételeit és javaslatokat is megfogalmaztak. A jelentés öt területen - a vállalkozás indítása, az építési engedélyek ügyintézése, az elektromos áramhoz való hozzáférés, az ingatlan nyilvántartásba vétele és a szerződések érvényesítése - nyújt referenciaértéket Budapestet, Debrecent, Győrt, Miskolcot, Pécset, Szegedet és Székesfehérvárt illetően, az értékelésből kiemelkedik városunk.

  2017.06.27.
 2. Új épületgépészeti áruházat adott át a húszéves Hollander-2000 Kft

  Átadta új épületgépészeti áruházát és bemutatótermét az 1997-ben alapított, idén huszadik születésnapját ünneplő Hollander-2000 Kft. A Károly János, majd a Tátra utcai székhelyét is kinövő székesfehérvári vállalkozás a Mártírok útján épített új otthont magának, amelyet hétfőn ünnepélyes keretek között avattak fel.

  2017.06.26.
 3. Tudnivalók a nyári gyakorlatról - kötelező a pénzbeli juttatás

  Javában tart már a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlata. Az általános szabályok ugyan nem változtak, a tanulók pénzbeli juttatása azonban emelkedett. Az összefüggő nyári gyakorlat időtartamára minden esetben pénzbeli juttatást is kell biztosítani a nappali munkarendben tanulóknak.

  2017.06.26.
 4. Középiskolások körében népszerűsíti a műszaki pályát az Arconic

  A Hotel Magyar Királyban rendezték meg kedden az Arconic(OK)osan szakmai versenyt, amelynek célja, hogy segítsen a régióban tanuló középiskolásoknak és egyetemistáknak a pályaválasztásban és a jövőjüket érintő döntéseik meghozatalában. Az idén öt székesfehérvári középiskola vett részt a megmérettetésen, a feladatok között fémekkel kapcsolatos kvíz és fémszerkezetek építése is szerepelt.

  2017.06.13.
 1. Székesfehérvár és Fejér megye fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak a Városházán

  Székesfehérváron ülésezett a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Monitoring Bizottsága csütörtökön. A Városházán megtartott tanácskozást követően Székesfehérvár és Fejér megye fejlesztési terveiről és lehetőségeiről, valamint az e célra felhasználható forrásokról rendeztek sajtótájékoztatót.

  2017.06.08.
 2. Növelte bevételét és nyereségét a fehérvári Cerbona Élelmiszeripari Kft.

  A magyar tulajdonban lévő cég a 2015-ös 3,2 milliárdról tavaly 3,4 milliárdra tudta emelni a forgalmát, és 214 millióról 251 millió forintra az adózás előtti eredményét, miközben jelentős termékfejlesztést és gyártóberuházást is végrehajtott. Az idei tervekben az árbevétel 10 százalékos növelése, valamint a profit további emelése szerepel.

  2017.06.01.
 3. Megnyitotta kapuit Fehérvár első vérplazmaadó állomása

  Hivatalosan is megnyílt az első székesfehérvári Plazma Pont, a korszerű eszközökkel felszerelt egészségügyi központ a Jancsár közben kapott helyet. A plazmaadás során nyert vérplazmából többféle orvosságot állítanak elő, melyek általában igen súlyos, életveszélyes betegségek gyógyítására szolgálnak. Plazmából állítják elő az életveszélyes bárányhimlős vagy a cytomegalovírus fertőzöttek kezelésére szolgáló gyógyszereket is.

  2017.05.31.
 4. 268 milliós fejlesztés a Karsai Alba Kft-nél

  Több mint százmillió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a nagyvállalati beruházási támogatás keretében a Karsai Alba Kft. 286 millió forintos kapacitásbővítő fejlesztéséhez. A 100 százalékban magyar tulajdonú Karsai Alba Kft. 170 dolgozót foglalkoztat.

  2017.05.27.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek