Megújult választékkal nyílt meg a Tini Tanbolt

  Újra megnyít a régi Tini Tanbolt, amely választékával is megpróbál kitűnni a többi bolt közül. A Budai út - Király sor sarkánt található üzletben a munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak.
2016.09.19. 11:39 |
  Újra megnyít a régi Tini Tanbolt, amely választékával is megpróbál kitűnni a többi bolt közül. A Budai út - Király sor sarkánt található üzletben a munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak.
KÉPGALÉRIA a megnyitóról
Elkészült a régi Tini ABC felújítása, ezentúl újra tanboltként üzemel a hely. A választékkal is megpróbálnak kitűnni a többi üzlet közül kézműves és diabetikus termékekkel, illetve olyan jó minőségű húsáruval, ami nem tömegtermék. Az üzletben található pékárú és zöldség- gyümölcs részleg is. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak. Az üzlet hétköznap 7.30-tól 15.30-ig várja a vásárlókat. A Budai út - Király sor sarkánt található üzletben a felújítás nagy részét a diákok végezték tanműhelyi óra keretében. Ez a teljes gépészeti rekonstrukción túl a belső vakolást, burkolást jelentette, mindössze a nyílászárókat készíttették külső vállalkozóval. A bútorokat a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola diákjai gyártották le, a szakképzési centrumnak csak az anyagot kellett biztosítania.
Zelei Eszter, a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tagintézmény-vezetője a megnyitón kiemelte, hogy egyedülálló projekt végére értek a kereskedelmi szakképzés tekintetében. Elmondta, hogy a régi-új Tini Tanbolt a Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak, társiskoláinak, oktatóinak és tanulóinak közös munkája eredményeként született újjá. "A magyar szakképzési rendszerben a szakmai gyakorlati képzés során csoportos és munkahelyi gyakorlaton is részt vesznek a diákok. A magas pedagógiai és szakmai felkészültségű szakoktatók a szakmai alapismereteket színvonalas pedagógiai módszerekkel átgondoltan, megtervezetten képesek a tanulók részére átadni, míg a munkahelyi gyakorlaton az ott dolgozó szakemberek, üzletvezetők, eladók a hétköznapi munkafolyamatok ismerői. Tanulóink ekkor kerülnek igazán a munka világába és szembesülhetnek azzal, hogy munkájuk során mi mindennel kell szembenézniük majd. Kikerülnek az iskolai védőszárnyak alól, saját bőrükön érzik a munka világának szépségét és árnyoldalát. Ezért rendkívül fontosak a tanműhelyek, tanéttermek, tankonyhák és tanboltok." - hangsúlyozta Zelei Eszter tagintézmény vezető.
Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere a megnyitón úgy fogalmazott, hogy egy város akkor sikeres, ha tiszteli múltját, megőrzi annak értékeit a jelenben, ezt hasznosítja és tanítja, képzi a jövőt. "Ebben a Tini Tanboltban mindhárom eset benne van. A 90-es évek elejétől a város meghatározó boltja volt a Tini ABC, majd leromlott az épület állapota. Horváth Miklósné képviselő asszony polgármester úrral közösen többször egyeztetett a Szakképzési Centrummal, hogyan lehetne megoldani ennek a városképi szempontból is fontos épületnek a rekonstrukcióját. Ezért is örülünk annak, hogy Szakképzési Centrum az idei évben felújította az épületet." - mondta el a megnyitón Mészáros Attila. Székesfehérvár alpolgármestere köszönetet mondott a Székesfehérvári Szakképzési Centrum igazgatójának, Kulcsár Szilviának, a  és minden munkatársának, hogy biztosították a szükséges forrást a rekonstrukcióhoz. Köszönetet mondott azoknak az intézményeknek is, akik részt vettek a felújításban.
 
A Székesfehérvári Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, Némethné Erki Tímea az ünnepségen kiemelte, hogy az összefogás és a sok munka eredménye a mai boltavató. "A tanárok, diákok és a centrum valamennyi tagintézménye hozzátette a felújításhoz azt a munkát, aminek az eredményeként ma megnyithat a Tini Tanbolt. Mindenki tevékenyen vett részt a közös munkában." - emelte ki Némethné Erki Tímea, aki emléklappal köszönte meg azoknak a munkáját is, akik részt vettek az építésben.

Gazdaság

  1. Újabb Daniella telephely

    Második telephelyét nyitotta meg Székesfehérváron a több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Daniella Villamosság. A piacvezető, debreceni székhelyű családi vállalkozás új egységében az ipari partnerek körében felmerülő villamossági igények teljeskörű kiszolgálására törekszik.

    2024.04.24.
  2. Lányok napja 2024

    Idén székesfehérvári helyszínként a Hydro és az Óbudai Egyetem csatlakozott a Lányok Napja országos programsorozathoz. A tudomány, technológia, mérnöki és matematika területekhez közelálló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap eseményeire a diáklányokat várják április 25-én, csütörtökön.

    2024.04.23.
  3. Nitrogénüzem a Harmannál

    Nagyértékű beruházás keretében épített nitrogénüzemet a Messer Hungarogáz az elektronikai gyártással foglalkozó Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. székesfehérvári gyárának területén. A cél az autóipari elektronikai gyártó nitrogénigényének közvetlen, helyszíni kiszolgálása egy új, energiahatékonyságot növelő technológiai megoldással. 

    2024.04.18.
  4. Alba Regia Állásbörze

    Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

    2024.04.12.