Megújult választékkal nyílt meg a Tini Tanbolt

  Újra megnyít a régi Tini Tanbolt, amely választékával is megpróbál kitűnni a többi bolt közül. A Budai út - Király sor sarkánt található üzletben a munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak.
2016.09.19. 11:39 |
  Újra megnyít a régi Tini Tanbolt, amely választékával is megpróbál kitűnni a többi bolt közül. A Budai út - Király sor sarkánt található üzletben a munkálatok zömét a diákok végezték el, akik a bútorok legyártásában és a nyílászárók beépítésében is részt vettek. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak.
KÉPGALÉRIA a megnyitóról
Elkészült a régi Tini ABC felújítása, ezentúl újra tanboltként üzemel a hely. A választékkal is megpróbálnak kitűnni a többi üzlet közül kézműves és diabetikus termékekkel, illetve olyan jó minőségű húsáruval, ami nem tömegtermék. Az üzletben található pékárú és zöldség- gyümölcs részleg is. A boltban az üzletvezető kivételével csak a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjai dolgoznak. Az üzlet hétköznap 7.30-tól 15.30-ig várja a vásárlókat. A Budai út - Király sor sarkánt található üzletben a felújítás nagy részét a diákok végezték tanműhelyi óra keretében. Ez a teljes gépészeti rekonstrukción túl a belső vakolást, burkolást jelentette, mindössze a nyílászárókat készíttették külső vállalkozóval. A bútorokat a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola diákjai gyártották le, a szakképzési centrumnak csak az anyagot kellett biztosítania.
Zelei Eszter, a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tagintézmény-vezetője a megnyitón kiemelte, hogy egyedülálló projekt végére értek a kereskedelmi szakképzés tekintetében. Elmondta, hogy a régi-új Tini Tanbolt a Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak, társiskoláinak, oktatóinak és tanulóinak közös munkája eredményeként született újjá. "A magyar szakképzési rendszerben a szakmai gyakorlati képzés során csoportos és munkahelyi gyakorlaton is részt vesznek a diákok. A magas pedagógiai és szakmai felkészültségű szakoktatók a szakmai alapismereteket színvonalas pedagógiai módszerekkel átgondoltan, megtervezetten képesek a tanulók részére átadni, míg a munkahelyi gyakorlaton az ott dolgozó szakemberek, üzletvezetők, eladók a hétköznapi munkafolyamatok ismerői. Tanulóink ekkor kerülnek igazán a munka világába és szembesülhetnek azzal, hogy munkájuk során mi mindennel kell szembenézniük majd. Kikerülnek az iskolai védőszárnyak alól, saját bőrükön érzik a munka világának szépségét és árnyoldalát. Ezért rendkívül fontosak a tanműhelyek, tanéttermek, tankonyhák és tanboltok." - hangsúlyozta Zelei Eszter tagintézmény vezető.
Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere a megnyitón úgy fogalmazott, hogy egy város akkor sikeres, ha tiszteli múltját, megőrzi annak értékeit a jelenben, ezt hasznosítja és tanítja, képzi a jövőt. "Ebben a Tini Tanboltban mindhárom eset benne van. A 90-es évek elejétől a város meghatározó boltja volt a Tini ABC, majd leromlott az épület állapota. Horváth Miklósné képviselő asszony polgármester úrral közösen többször egyeztetett a Szakképzési Centrummal, hogyan lehetne megoldani ennek a városképi szempontból is fontos épületnek a rekonstrukcióját. Ezért is örülünk annak, hogy Szakképzési Centrum az idei évben felújította az épületet." - mondta el a megnyitón Mészáros Attila. Székesfehérvár alpolgármestere köszönetet mondott a Székesfehérvári Szakképzési Centrum igazgatójának, Kulcsár Szilviának, a  és minden munkatársának, hogy biztosították a szükséges forrást a rekonstrukcióhoz. Köszönetet mondott azoknak az intézményeknek is, akik részt vettek a felújításban.
 
A Székesfehérvári Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, Némethné Erki Tímea az ünnepségen kiemelte, hogy az összefogás és a sok munka eredménye a mai boltavató. "A tanárok, diákok és a centrum valamennyi tagintézménye hozzátette a felújításhoz azt a munkát, aminek az eredményeként ma megnyithat a Tini Tanbolt. Mindenki tevékenyen vett részt a közös munkában." - emelte ki Némethné Erki Tímea, aki emléklappal köszönte meg azoknak a munkáját is, akik részt vettek az építésben.

Gazdaság

 1. Jelentősen nőtt a vendégéjszakák és a turisták száma Székesfehérváron

  A 8,1 %-os országos átlaghoz képest Székesfehérváron 21 %-kal nőtt a vendégéjszakák száma 2017-ben.  Népszerű a város mind a hazai, mind a külföldi turisták körében. Ebben az évben Fehérvár is elindult az Európai Bizottság által kiírt ,,European Destinations of Excellence” (EDEN), azaz „Kiváló Európai Desztinációk” pályázatán, ahol döntősként, díjazottként zárta a versenyt.

  2017.09.26.
 2. A legtöbben lakást vesznek - ingatlanpiaci körkép Székesfehérváron

  A hazai ingatlanpiac felívelése még mindig nem állt meg, éppen ellenkezőleg: az augusztusi forgalom az év második legjobb eredményével zárt, a mintegy 13800 tranzakció 17%-kal körözte le a tavalyi év azonos időszakát. A székesfehérvári ingatlanok átlagos ára idén, eddig 8%-kal növekedett, a legdrágábbak a tégla lakások, melyek átlagos négyzetméterára 320 ezer forint körül mozog.

  2017.09.22.
 3. Újra van buszgyártás Fehérváron – bemutatták a Currus Ariest

  A Zrínyi 2026 haderő fejlesztési program részeként 2019-ig száz új, a fehérvári Ikarus által fejlesztett buszt vásárol a Honvédelmi Minisztérium a magyar hadsereg számára - jelentette be a honvédelmi miniszter Székesfehérváron. A Volvo alvázra épülő busz csapatszállításra, parancsnoki járműként, vagy akár mobil egészségügyi laborként is bevethető.

  2017.09.21.
 4. Európa minden országába eljut az új, Fehérváron gyártott Milka csoki

  Székesfehérváron gyártják, a teljes európai piacra a Milka új, hullámos csokoládéját is, a Milka Waves-t. Az ismert alpesi csoki gyártását még három éve hozta a Mondelez a fehérvári gyárba, a most piacra kerülő csokoládéja pedig már a harmadik termékfejlesztésük, ami a magyar gyártóegységhez köthető. 

  2017.09.21.
 1. 6.8 milliárdos beruházást hajt végre a SAPA Profiles Székesfehérváron

  Újabb beruházást hajt végre a SAPA Székesfehérváron. A 6.8 milliárdos beruházáshoz a kormány 1.15 milliárd forintnyi támogatást biztosít, mely további 120 új munkahelyet teremt a városban. A fejlesztést komoly regionális versenyben nyerte el a SAPA, mely világszinten évente hatmilliárd eurónyi árbevétellel rendelkezik. A SAPA olyan nagy gyártók közvetlen alkatrész beszállítója, mint az Audi, a Jaguar, az Aston Martin, vagy a Porsche.

  2017.09.06.
 2. Interreg Europe Program a kulturális és kreatív ipar fejlesztésére

  Székesfehérvár Önkormányzatának munkatársa is részt vesz azon a kedden kezdődő lettországi tanulmányúton, amely a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ) részvételével megvalósuló CRE:HUB (policies for cultural CREative industries: the HUB for innovative regional development) Interreg Europe Program keretében zajlik. 

  2017.09.04.
 3. Átadták a PCE Pelleting új gyártócsarnokát az Alba Ipari Zónában

  Pénteken délután adták át az Alba Ipari Zónában a PCE Pelleting Consumables Europe Kft. új gyártóüzemét. A holland cég  egyedileg gyártott, precíziós, gyűrű alakú présszerszámok és görgők globális beszállítója és gyártója.

  2017.09.01.
 4. Vállalkozz Magyarország! – képzési és üzleti lehetőség fiataloknak

  Vállalkozz Magyarország! mottóval indítanak képzési programot pályakezdő, vagy álláskereső fiatalok számára a Közép-dunántúli régióban. A képzést sikeresen teljesítők akár 3 millió forint támogatást is kaphatnak saját vállalkozásuk elindításához. A jelentkezéseket folyamatosan fogadják a program hivatalos weboldalán.

  2017.08.16.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek