Versenyképes diploma Fehérváron - duális képzés az Arconic-Köfém Kft.-nél

A nevében megújult Arconic-Köfém Kft. továbbra is aktívan vesz részt a fehérvári duális képzésben, mint diákokat fogadó szervezet. 2017-ben összesen 11 fiatalt várnak gépészmérnök, karbantartó, mérnök informatikus munkakörökbe, valamint a pénzügyi és számviteli, illetve a gazdálkodás és menedzsment szakokról, a jelentkezési határidő 2017. február 15.
2017.01.16. 11:41 |
 A nevében megújult Arconic-Köfém Kft. továbbra is aktívan vesz részt a fehérvári duális képzésben, mint diákokat fogadó szervezet. 2017-ben összesen 11 fiatalt várnak gépészmérnök, karbantartó, mérnök informatikus munkakörökbe, valamint a pénzügyi és számviteli, illetve a gazdálkodás és menedzsment szakokról, a jelentkezési határidő 2017. február 15-e. Az elvárásokról és tapasztalatokról Saller Szilviát, az Arconic-Köfém Kft. duális képzésekért felelős munkatársát kérdeztük.
Saller Szilvia, az Arconic-Köfém Kft. duális képzésekért felelős munkatársa elmondta, hogy a január 11-i nyílt napon elsősorban olyan, komoly érdeklődők vettek részt, akik tájékozottak voltak a képzési program sarokpontjairól és az elvárásokról. A szakember kiemelte, hogy a duális képzésnek sok előnye van, az első, hogy a hallgató hosszú távon működik együtt a vállalati szakmai csapattal. Emellett jó lehetősége van a fiataloknak arra is, hogy olyan diplomát szerezzenek, ami már rögtön három és féléves gyakorlatot jelent.
"A másik fontos dolog, hogy a hallgató a vállalati értékteremtő folyamatokban is részt vehet, olyan projektekbe vonjuk be, ami lehetőséget ad arra, hogy különböző szakmai munkacsoportokkal együttműködve tudjon az adott tantárgyakhoz kapcsolódóan gyakorlatot szerezni. A duális képzés nemcsak a szakmai készségeket fejleszti, hanem az úgynevezett soft skill-eket is, mint például a kommunikációs, prezentációs készség és nyelvi készség." - mondta el Saller Szilvia, aki szerint a duális képzésben résztvevő fiatal olyan versenyképes diplomát kap, ami megnöveli az esélyeit a munkaerőpiacon. Emellett havonta fizetést is kap, a juttatás mértéke minden hónapban minimum a havi minimálbér 60%-ának megfelelő összeg.

A duális képzés fontosságát és jelentőségét jól jelzi, hogy a vállalat felsővezetése is képviseltette magát a diákoknak szóló rendezvényen és Horváth Tamás vezérigazgató-helyettes mutatta be az Arconic-Köfém működését.
"A duális képzés elsősorban azoknak való, akik elkötelezettek, szeretnének egy szakmai fejlődési ívet leírni, valamint agilisak és szorgalmasak is. Aki duális képzésben vesz részt, az általában a tanulmányaiban is jobban teljesít. A hallgatók tanulócsoportokban tudnak együtt tanulni, készülni a vizsgákra. Kérhetik szakmai mentor segítségét is, ha valamilyen tantárgyból problémájuk adódik." - fejtette ki a szakember.  Az Arconic-Köfém Kft. duális képzésekért felelős munkatársa elmondta azt is, hogy a január vizsgákkal ötvözött időszak a hallgatók életében, akik 8 hetet töltenek ilyenkor a vállalatnál tömbösítve. "Az egy hét alatt a szakmai gyakorlat mellett természetesen a vizsgákra is készülhetnek a hallgatók. A gyakorlaton azonban alapvetően igyekszünk olyan munkafeladatokat adni neki, amiken keresztül betekintést nyerhetnek egy-egy szervezet működésébe. A szorgalmi időszakban heti egy napot töltenek a vállalatnál. Azt tapasztaljuk, hogy vannak komoly, jó képességű, céltudatos hallgatók." - számolt be az elmúlt időszakról Saller Szilvia.
 
A vállalat 2015-ben, az elsők között csatlakozott a duális képzés rendszeréhez és rögtön 4 diákot vett fel, hogy megmutassa, megtanítsa számukra választott szakmájuk gyakorlati oldalát is. Az Arconic-Köfém Kft. 2016-ban már 4 felsőfokú oktatási intézménnyel kötött duális képzéses szerződést, melynek keretén belül 18 fiatal lány és fiú csatlakozott hozzánk a termelés és az adminisztráció különböző területein tanulva és dolgozva. 2017-ben összesen 11 fiatalt várnak gépészmérnök, karbantartó, mérnök informatikus munkakörökbe, valamint a pénzügyi és számviteli, illetve a gazdálkodás és menedzsment szakokról az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvár Campuszával, a Kodolányi János Főiskolával és a Dunaújvárosi Egyetemmel kötött megállapodások alapján. A vállalatnál meghirdetett pozíciókra a https://arconic.hrfelho.hu oldalon lehet jelentkezni 2017. február 15-ig.
 

Gazdaság

 1. Információs napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

  Duális Információs Napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Városháza Dísztermében, ahol jobban megismerhették egymást a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok. A duális képzésben résztvevő leendő hallgatók azzal az előnnyel kezdhetnek majd a munkaerőpiacon, hogy az egyetem elvégzésekor már három és fél év munkatapasztalatot tudhatnak magukénak, így szakmailag már nem számítanak majd pályakezdőnek.

  2017.04.27.
 2. Pénteken zárulnak a pincér és szakács tanulók szintvizsgái

  A héten a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola pincér és szakács tanulóinak vizsgájával zárulnak a szintvizsgák. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják.

  2017.04.26.
 3. Átadták a Fehérvár Travel új autóbuszos telephelyét az Alba Ipari Zónában

  Az új épületkomplexum építése 2016. júliusában kezdődött a közel egy hektáros területen az Alba Ipari Zónában. A 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 m²-es épület, melyben irodák, szolgálati lakások és nyolc fedett buszgarázs is található.

  2017.04.26.
 4. Sportközgazdász mesterképzés indul a Corvinus fehérvári campusán

  Szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Sportközgazdász mesterképzés indul. A képzés célja olyan sportközgazdászok képzése, akik társadalom és gazdaságtudományi tudásukkal, üzleti ismereteikkel képesek az európai és a hazai sportélet területein, valamint bárhol a világon önálló kreatív közgazdász szemléletű gondolkodásra.

  2017.04.21.
 1. Április 27-én ismét Lányok Napja az Arconic-Köfém Kft-nél

  Április 27-én ismét megrendezik a Lányok Napját, amikor a gimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányaikat folytató lányok találkozhatnak vállalati szakemberekkel és különböző mérnöki szakmákkal ismerkedhetnek. A nap célja, hogy a diáklányok lássák, hogy számukra is van karrierlehetőség az egyes műszaki pályákon.

  2017.04.18.
 2. Szorosabb lett a Grundfos és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kapcsolata

  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját, ami sokkal több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

  2017.04.13.
 3. Megnyitott a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókja

  Új, jobban megközelíthető helyen, a korábbinál nagyobb alapterű bankfiókban várja meglévő és leendő ügyfeleit a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérváron. Szerdán délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sberbank Magyarország Zrt. új székesfehérvári fiókját. A bank célja, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljon Magyarországon.

  2017.04.12.
 4. 13%-os béremelés idén a fehérvári közösségi közlekedésben dolgozóknak

  Örömteli tájékoztatást kapott Székesfehérvár polgármestere a KNYKK Zrt. vezérigazgatójától. Németh Tamás arról a hároméves bérmegállapodásról számol be, amely az idei évre 13%-os béremelést jelent a cég munkavállalóinak, a székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben dolgozóknak. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán mondott köszönetet az ehhez szükséges forrás biztosításáért.

  2017.04.11.

Tavaszköszöntő

Bolondballagás jelentkezés

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek