Versenyképes diploma Fehérváron - duális képzés az Arconic-Köfém Kft.-nél

A nevében megújult Arconic-Köfém Kft. továbbra is aktívan vesz részt a fehérvári duális képzésben, mint diákokat fogadó szervezet. 2017-ben összesen 11 fiatalt várnak gépészmérnök, karbantartó, mérnök informatikus munkakörökbe, valamint a pénzügyi és számviteli, illetve a gazdálkodás és menedzsment szakokról, a jelentkezési határidő 2017. február 15.
2017.01.16. 11:41 |
 A nevében megújult Arconic-Köfém Kft. továbbra is aktívan vesz részt a fehérvári duális képzésben, mint diákokat fogadó szervezet. 2017-ben összesen 11 fiatalt várnak gépészmérnök, karbantartó, mérnök informatikus munkakörökbe, valamint a pénzügyi és számviteli, illetve a gazdálkodás és menedzsment szakokról, a jelentkezési határidő 2017. február 15-e. Az elvárásokról és tapasztalatokról Saller Szilviát, az Arconic-Köfém Kft. duális képzésekért felelős munkatársát kérdeztük.
Saller Szilvia, az Arconic-Köfém Kft. duális képzésekért felelős munkatársa elmondta, hogy a január 11-i nyílt napon elsősorban olyan, komoly érdeklődők vettek részt, akik tájékozottak voltak a képzési program sarokpontjairól és az elvárásokról. A szakember kiemelte, hogy a duális képzésnek sok előnye van, az első, hogy a hallgató hosszú távon működik együtt a vállalati szakmai csapattal. Emellett jó lehetősége van a fiataloknak arra is, hogy olyan diplomát szerezzenek, ami már rögtön három és féléves gyakorlatot jelent.
"A másik fontos dolog, hogy a hallgató a vállalati értékteremtő folyamatokban is részt vehet, olyan projektekbe vonjuk be, ami lehetőséget ad arra, hogy különböző szakmai munkacsoportokkal együttműködve tudjon az adott tantárgyakhoz kapcsolódóan gyakorlatot szerezni. A duális képzés nemcsak a szakmai készségeket fejleszti, hanem az úgynevezett soft skill-eket is, mint például a kommunikációs, prezentációs készség és nyelvi készség." - mondta el Saller Szilvia, aki szerint a duális képzésben résztvevő fiatal olyan versenyképes diplomát kap, ami megnöveli az esélyeit a munkaerőpiacon. Emellett havonta fizetést is kap, a juttatás mértéke minden hónapban minimum a havi minimálbér 60%-ának megfelelő összeg.

A duális képzés fontosságát és jelentőségét jól jelzi, hogy a vállalat felsővezetése is képviseltette magát a diákoknak szóló rendezvényen és Horváth Tamás vezérigazgató-helyettes mutatta be az Arconic-Köfém működését.
"A duális képzés elsősorban azoknak való, akik elkötelezettek, szeretnének egy szakmai fejlődési ívet leírni, valamint agilisak és szorgalmasak is. Aki duális képzésben vesz részt, az általában a tanulmányaiban is jobban teljesít. A hallgatók tanulócsoportokban tudnak együtt tanulni, készülni a vizsgákra. Kérhetik szakmai mentor segítségét is, ha valamilyen tantárgyból problémájuk adódik." - fejtette ki a szakember.  Az Arconic-Köfém Kft. duális képzésekért felelős munkatársa elmondta azt is, hogy a január vizsgákkal ötvözött időszak a hallgatók életében, akik 8 hetet töltenek ilyenkor a vállalatnál tömbösítve. "Az egy hét alatt a szakmai gyakorlat mellett természetesen a vizsgákra is készülhetnek a hallgatók. A gyakorlaton azonban alapvetően igyekszünk olyan munkafeladatokat adni neki, amiken keresztül betekintést nyerhetnek egy-egy szervezet működésébe. A szorgalmi időszakban heti egy napot töltenek a vállalatnál. Azt tapasztaljuk, hogy vannak komoly, jó képességű, céltudatos hallgatók." - számolt be az elmúlt időszakról Saller Szilvia.
 
A vállalat 2015-ben, az elsők között csatlakozott a duális képzés rendszeréhez és rögtön 4 diákot vett fel, hogy megmutassa, megtanítsa számukra választott szakmájuk gyakorlati oldalát is. Az Arconic-Köfém Kft. 2016-ban már 4 felsőfokú oktatási intézménnyel kötött duális képzéses szerződést, melynek keretén belül 18 fiatal lány és fiú csatlakozott hozzánk a termelés és az adminisztráció különböző területein tanulva és dolgozva. 2017-ben összesen 11 fiatalt várnak gépészmérnök, karbantartó, mérnök informatikus munkakörökbe, valamint a pénzügyi és számviteli, illetve a gazdálkodás és menedzsment szakokról az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvár Campuszával, a Kodolányi János Főiskolával és a Dunaújvárosi Egyetemmel kötött megállapodások alapján. A vállalatnál meghirdetett pozíciókra a https://arconic.hrfelho.hu oldalon lehet jelentkezni 2017. február 15-ig.
 

Gazdaság

 1. „Modern Vállalkozások Programja" - digitális workshop a Gazdaság Házában

  „Modern Vállalkozások Programja” címmel digitális workshopot rendeztek szerdán, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában, ahol a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kis- és közepes vállalkozások képviselőit tájékoztatták az online tér nyújtotta innovatív lehetőségekről. A projekt fő célkitűzése a hazai vállalkozások versenyképességének növelése a digitális felzárkóztatás által.

  2017.07.19.
 2. Ingatlanpiac - tudta, hogy mennyibe kerülnek a fehérvári lakások és házak?

  Emelkedés 2016-ban, majd hullámzás 2017-ben. Lehetséges, hogy ez a hullámzás a tartós árnövekedés végét jelenti, de az sem kizárt, hogy csak egy ideiglenes állapota a piacnak - mondta a fehérvári árakról az ingatlannet.hu elemzője. Május során egy családi házhoz jutás átlagosan 256.174 Ft-ba került négyzetméterenként. A paneloknak idén májusban közel 267 ezer forint volt az átlag négyzetméter ára.

  2017.07.16.
 3. Huszonöt határon túli hallgató vesz részt a Kandó Kálmán Nyári Egyetemen

  Az Óbudai Egyetemen az idei évben 28. alkalommal rendezik meg a Kandó Kálmán Nyári Egyetemet a határon túli magyar mérnökhallgatók számára. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a nyári egyetemre érkező 25 hallgató - akik Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről és Kárpátaljáról érkeztek - elsajátítsa a szakmai magyar szókincset és segítsék elhelyezkedésüket a magyar munkaerőpiacon.

  2017.07.10.
 4. Egyedülálló fórum a fehérvári gazdaság érdekében

  Néhány év kihagyás után újraszerveződött a Gazdasági – Önkormányzati Párbeszéd Tanács, mely eredetileg még 2003-ban alakult. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének javaslata alapján, az országban egyedülálló módon működő fórum újraindításának első találkozója a Városházán volt. A tanács tagjai egyeztettek az újbóli működésének részleteiről, valamint a helyi adókról és a város idei költségvetéséről volt szó.

  2017.07.07.
 1. Doing Business – Fehérváron a legkedvezőbb az üzleti környezet

  Új jelentést készített a Világbank, a szervezet Magyarország, Bulgária és Románia néhány városában vizsgálta meg a vállalkozás indításának feltételeit és javaslatokat is megfogalmaztak. A jelentés öt területen - a vállalkozás indítása, az építési engedélyek ügyintézése, az elektromos áramhoz való hozzáférés, az ingatlan nyilvántartásba vétele és a szerződések érvényesítése - nyújt referenciaértéket Budapestet, Debrecent, Győrt, Miskolcot, Pécset, Szegedet és Székesfehérvárt illetően, az értékelésből kiemelkedik városunk.

  2017.06.27.
 2. Új épületgépészeti áruházat adott át a húszéves Hollander-2000 Kft

  Átadta új épületgépészeti áruházát és bemutatótermét az 1997-ben alapított, idén huszadik születésnapját ünneplő Hollander-2000 Kft. A Károly János, majd a Tátra utcai székhelyét is kinövő székesfehérvári vállalkozás a Mártírok útján épített új otthont magának, amelyet hétfőn ünnepélyes keretek között avattak fel.

  2017.06.26.
 3. Tudnivalók a nyári gyakorlatról - kötelező a pénzbeli juttatás

  Javában tart már a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlata. Az általános szabályok ugyan nem változtak, a tanulók pénzbeli juttatása azonban emelkedett. Az összefüggő nyári gyakorlat időtartamára minden esetben pénzbeli juttatást is kell biztosítani a nappali munkarendben tanulóknak.

  2017.06.26.
 4. Középiskolások körében népszerűsíti a műszaki pályát az Arconic

  A Hotel Magyar Királyban rendezték meg kedden az Arconic(OK)osan szakmai versenyt, amelynek célja, hogy segítsen a régióban tanuló középiskolásoknak és egyetemistáknak a pályaválasztásban és a jövőjüket érintő döntéseik meghozatalában. Az idén öt székesfehérvári középiskola vett részt a megmérettetésen, a feladatok között fémekkel kapcsolatos kvíz és fémszerkezetek építése is szerepelt.

  2017.06.13.

Királyi Napok

Musica Sacra

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Webkamera

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek