A Királynő és udvarhölgyeinek látogatása a Városházán

 Tizen- harmadszor rendezték meg a Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyt. Az országosan is elismert megmérettetésre az idei esztendőben huszonhatan jelentkeztek. A szombati döntő tizenöt fős mezőnyéből végül Varga Barbara fejére került a díszes korona. A szépségkirálynőt, valamint két udvarhölgyét, Pokó Ritát és Harkányi Cintiát Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadta csütörtökön a Városházán.
2015.08.27. 16:00 |
Tizenharmadszor rendezték meg a Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyt. Az országosan is elismert megmérettetésre az idei esztendőben huszonhatan jelentkeztek. A szombati döntő tizenöt fős mezőnyéből végül Varga Barbara fejére került a díszes korona. A szépségkirálynőt, valamint két udvarhölgyét, Pokó Ritát és Harkányi Cintiát Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadta csütörtökön a Városházán.
KÉPGALÉRIA a fogadásról
 Az idei évben is hatalmas érdeklődés közepette rendezték meg a Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyt. A megmérettetésre összesen huszonhat ifjú hölgy jelentkezett, többek között Székesfehérvárról, Csákvárról, Enyingről, Mórról, Várpalotáról, Sümegről, Tatabányáról, Kalocsáról, Budapestről és a Felvidékről is. A döntőre való többhetes felkészülés során a szépségkirálynő-jelöltek több érdekes közösségi eseményen, csapatépítő tréningen is részt vehettek. Természetesen a felkészülés során a kemény munka sem maradhatott el. A megmérettetésen ugyanis nem csupán az önmagáért való szépség, vagy a tökéletes alak számított. A végső értékelésnél fontos szempontot jelentett a versenyzők intelligenciája, jó kommunikációs készségük, illetve a személyiségükből sugárzó harmónia.
 Az idei évben Székesfehérvár Önkormányzata megvásárolta a 2003-ban indult Fehérvár Szépe verseny védjegyének tulajdonjogát, és a Pannon Lapok Társaságával kötött szerződés értelmében a nagy múltra visszatekintő verseny főtámogatója és szervezője az elkövetkező tizenkét évben a Fejér Megyei Hírlap lesz. A Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny győztesének, Varga Barbarának, illetve a szépségkirálynő két udvarhölgyének, Pokó Ritának és Harkányi Cintiának Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András gratulált a Városháza kistanácstermében. „A hosszú hagyományokkal rendelkező verseny történetében ez volt az első alkalom, amikor a jogokkal és a fenntartói szereppel Székesfehérvár Önkormányzata rendelkezett. Ennek következtében a Versünnephez, valamint a Fehérvár Hangjához hasonlóan a Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője is bekerült abba a körbe, ahol a többi tehetségkutató versenyünk található. Ezek az események kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy lehetőséget adjunk a székesfehérvári, vagy a városban tanuló fiatalok számára az élet különböző területein. Ezeken a programokon olyan ifjú tehetségek hívják fel magukra a figyelmet, akikre érdemes odafigyelnie a városnak és a közösségnek. A visszajelzések alapján az idei verseny előrelépést jelentett, a mostani beszélgetés pedig mindnyájunkat meggyőzött arról, hogy nagyon csinos és felkészült hölgyekről van szó.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki reményét fejezte ki, hogy a városnak mindig lesz lehetősége segítenie a fiatalokat, melynek következtében egyre többen maradnak itt, vagy térnek vissza felsőoktatási tanulmányaik után.
 Két házi döntőt követően a huszonhat jelentkezőből tizenöt lány jutott be a fináléba. A szombati döntőben a szigorú tizennégy fős zsűri árgus szemekkel értékelte az ifjú hölgyeket. Végül Varga Barbara érdemelte ki a Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője koronáját, aki a közönségdíjat is bezsebelte. „Számomra nagyon sokat jelentett ez a verseny, amelyen elsősorban bizonyítani szerettem volna magamnak. Ugyan voltak nehezebb napok, de mindent egybevetve, úgy érzem, az elhatározásaimat sikerült véghezvinnem. Még csak pár nap telt el a szombati döntő óta, de nagyon sok pozitív visszajelzést és gratulációt kaptam, ami nagyon jóleső érzés számomra. A többhetes felkészülés egyfajta rendszerességet adott, hiszen reggeltől délutánig próbákon kellett részt vennünk. Ez sok esetben fárasztó volt, ugyanakkor minden percéért megérte. Örömteli, hogy az élményeken kívül rengeteg barátra is szert tettem!” – tette hozzá Varga Barbara, aki idén érettségizett a Jáky József Műszaki Szakközépiskolában. Jövőjét az idegenforgalom területén képzeli el, s mint elmondta, ha lehetősége lesz rá, akkor szívesen folytatná karrierjét a szépségiparban.
 A verseny egyre növekvő népszerűségét jól bizonyítja, hogy az idei esztendőben közel 8600 szavazat érkezett a hölgyekre. „Azt hiszem, hogy az idei Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny mindenféle szempontból jól sikerült. A mostani megmérettetés egyfajta előrelépést jelentett az elmúlt évek sikereihez képest. Egyrészt kiváló csapat gyűlt össze, hiszen a lányok nemcsak szépek, hanem intelligensek és felkészültek is voltak egyben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy komolyan készültek minden egyes rájuk bízott feladatra. Másrészt nagy örömünkre szolgált, hogy Szikora János Igazgató rendezésében, valamint Váradi Eszter Sára, Keller János és Rovó Tamás közreműködésével a Vörösmarty Színház is aktív résztvevője volt ennek a nívós eseménynek. Nyugodtan állíthatom, hogy ilyen lelkesedéssel sikerre volt predesztinálva ez a gála.” – mondta Elekes András lapigazgató-főszerkesztő, aki reményét fejezte ki, hogy Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny a jövőben egyre inkább képes lesz beépülni a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozatba.
 
 A csütörtöki fogadáson részt vett Juhász László, Székesfehérvár Önkormányzatának tanácsnoka is, aki a Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap Királynője zsűrijében is helyet foglalt. A szervezők a hagyományokhoz hűen ezúttal is megőrizték a nívós verseny jellegét, arculatát és menetrendjét is, de ezen kívül sok újdonsággal is találkozhattak az érdeklődők. A verseny végén az újdonsült királynő, udvarhölgyeivel közösen mutatkozott be a népes közönségnek a Hotel Magyar Király erkélyéről, valamint a döntő ünnepélyes estéjén a Királynők találkozóját is megtartották, ahol az elmúlt évek győztesei találkozhattak egymással.