Krisztus Király Egyházközség Búcsúja lesz a hétvégén

A Lehet utcai kereszthez való zarándoklattal kezdődik pénteken délután a Krisztus Király Egyházközség Búcsúja, ami szombaton szentmisével, emléktábla-koszorúzással, valamint kiállítás-megnyitóval és előadással folytatódik. A Zsolt utcában lévő templomba és a mellette levő közösségi házba minden hívőt szeretettel várnak!
2016.11.15. 15:18 |
A Lehet utcai kereszthez való zarándoklattal kezdődik pénteken délután a Krisztus Király Egyházközség Búcsúja, ami szombaton szentmisével, emléktábla-koszorúzással, valamint kiállítás-megnyitóval és előadással folytatódik. A Zsolt utcában lévő templomba és a mellette levő közösségi házba minden hívőt szeretettel várnak!

A Krisztus Király Egyházközség – a hétvégi búcsújára készülve – szerdán koradélután megszépíti a Lehet utcai kereszt környékét. Az önkéntes területrendezésben – mely már évek óta hagyománynak számít a búcsúnap előtt - az egyházközség tagjain kívül a környék lakói is részt vesznek. A cél nem más, minthogy a november 18-ai zarándoklatra a kereszt és annak közvetlen környezete méltó módon fogadhassa a híveket. Pénteken 16 órakor ugyanis az egyházközség búcsújának keretében a hívek közösen látogatnak el a kereszthez, majd a hittanos gyerekekkel közösen gyertyát gyújtanak, és együtt imádkoznak elődeinkért.
 
A búcsú fő napja november 19-e, szombat lesz. A program 16.30 órakor szentségimádással kezdődik. Majd 17 órakor Kiss János plébános, nagyprépost, helynök atya celebrál szentmisét, aminek keretében sor kerül Berkényi Alajos alapító plébános emléktáblájának a megkoszorúzására, halálának 40. évfordulója alkalmából, valamint átadják a Krisztus Király-díjat.
A szertartást követően 18 órakor a hívek közösen vonulnak át a közösségi házba, ahol megnyitják dr. Busics György egyetemi docens légifotó-kiállítását, majd meghallgatják Fehérvár legrégebbi templomai és kapcsolatuk a királyi mértékrendszerrel című előadását. A búcsú programjain közreműködik a Vox Mirabilis Kamarakórus. A rendezvényeken – melyet Székesfehérvár polgármestere is támogat – Deák Lajosné önkormányzati képviselő is részt vesz.

Kultúra

 1. Zemlényi Eszter sikere a Virginia Zeani Nemzetközi Énekversenyen

  Zemlényi Eszter az előkelő második helyen végzett a Marosvásárhelyen rendezett három fordulós Virginia Zeani Nemzetközi Énekversenyen. Zemlényi Eszter egyedüliként képviselve Magyarországot, a versenyen és román, osztrák, moldáviai, olasz, német és portugál versenyzőkkel mérte össze tudását, a közönség elismerése mellett a zsűri is magasra értékelte produkcióját.

  2017.06.28.
 2. Folytatódott az előadássorozat Szent László királyról

  Szent László királyunk trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a Nemzetpolitikai Államtitkárság országos Szent László Emlékévet hirdetett. A Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával előadássorozatot indított a Szent István Művelődési Házban. A sorozat második előadását szombaton tartották.

  2017.06.28.
 3. Királyok a színháznál - a Koronázási Ünnepi Játékokra hangolnak

  A júliusi hétvégék már a Koronázási Ünnepi Játékokra hangolnak: este hatkor minden szombaton megjelennek majd az óriásbábok a Fő utcán, hogy hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre. Az első szombat más meglepetést is tartogat a Belvárosban sétálóknak, akik a Koronázási Szertartásjátékra szóló belépőjüket is megvásárolhatják a programon.

  2017.06.27.
 4. Népművészeti kiállítást rendeznek Fehérváron a Reformáció Emlékéve jegyében

  „A reformáció történelmi és kulturális öröksége az élő népművészetben” címmel nagyszabású képzőművészeti kiállítás nyílik szombaton, a Székesfehérvári Református Egyházközség Gyülekezeti Központjában. A Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében megvalósuló, a Reformáció Emlékévéhez kapcsolódó tárlaton 34 közép-dunántúli pályázó 87 alkotását állítják ki.

  2017.06.27.

Múzeumok Éjszakája

Székesfehérvár Topotéka

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Kiállítás