Krisztus Király Egyházközség Búcsúja lesz a hétvégén

A Lehet utcai kereszthez való zarándoklattal kezdődik pénteken délután a Krisztus Király Egyházközség Búcsúja, ami szombaton szentmisével, emléktábla-koszorúzással, valamint kiállítás-megnyitóval és előadással folytatódik. A Zsolt utcában lévő templomba és a mellette levő közösségi házba minden hívőt szeretettel várnak!
2016.11.15. 15:18 |
A Lehet utcai kereszthez való zarándoklattal kezdődik pénteken délután a Krisztus Király Egyházközség Búcsúja, ami szombaton szentmisével, emléktábla-koszorúzással, valamint kiállítás-megnyitóval és előadással folytatódik. A Zsolt utcában lévő templomba és a mellette levő közösségi házba minden hívőt szeretettel várnak!

A Krisztus Király Egyházközség – a hétvégi búcsújára készülve – szerdán koradélután megszépíti a Lehet utcai kereszt környékét. Az önkéntes területrendezésben – mely már évek óta hagyománynak számít a búcsúnap előtt - az egyházközség tagjain kívül a környék lakói is részt vesznek. A cél nem más, minthogy a november 18-ai zarándoklatra a kereszt és annak közvetlen környezete méltó módon fogadhassa a híveket. Pénteken 16 órakor ugyanis az egyházközség búcsújának keretében a hívek közösen látogatnak el a kereszthez, majd a hittanos gyerekekkel közösen gyertyát gyújtanak, és együtt imádkoznak elődeinkért.
 
A búcsú fő napja november 19-e, szombat lesz. A program 16.30 órakor szentségimádással kezdődik. Majd 17 órakor Kiss János plébános, nagyprépost, helynök atya celebrál szentmisét, aminek keretében sor kerül Berkényi Alajos alapító plébános emléktáblájának a megkoszorúzására, halálának 40. évfordulója alkalmából, valamint átadják a Krisztus Király-díjat.
A szertartást követően 18 órakor a hívek közösen vonulnak át a közösségi házba, ahol megnyitják dr. Busics György egyetemi docens légifotó-kiállítását, majd meghallgatják Fehérvár legrégebbi templomai és kapcsolatuk a királyi mértékrendszerrel című előadását. A búcsú programjain közreműködik a Vox Mirabilis Kamarakórus. A rendezvényeken – melyet Székesfehérvár polgármestere is támogat – Deák Lajosné önkormányzati képviselő is részt vesz.

Kultúra

 1. Arany János emlékév - megtelt a Királykút Emlékház a Toldi estéjének előadásán

  A Frissítő Forrás/Megújulás Éve 2017, a Vörösmarty Társaság és A Szabadművelődés Háza közös rendezésében Arany János: Toldi estéje című klasszikus elbeszélő költeményét adta elő Sudár Annamária és Heinczinger Miklós, a Misztrál együttes tagja, hétfőn este a Királykút Emlékházban. A rendezvény egyben tisztelgés volt a szerző, Arany János születésének 200. évfordulója előtt. Bevezetőt mondott Bakonyi István, irodalomtörténész.

  2017.09.25.
 2. Időutazás a Topotékával – feltöltötték a "Székesfehérvár anno..." fotóit is

  Hétfőtől a "Székesfehérvár anno..." című kiadvány valamennyi fotója elérhető a Városi Levéltár és Kutatóintézet szekesfehervar.topoteka.hu oldalán. A kereső segítségével lehetőség van a képek közötti célirányos keresésre. A Topotéka virtuális gyűjteményben fényképek, dokumentumok, hangfelvételek és más archív anyagok találhatóak szakszerűen rendezett és könnyen kezelhető rendszerben.

  2017.09.25.
 3. A Vörösmarty Színház művészeit köszöntöttek a Városházán

  A Vörösmarty Színház három színművészét köszöntötték hétfőn délelőtt a Városházán: Váradi Eszter Sára idén már a 20. évadot kezdte meg Székesfehérváron, Krisztik Csaba vehette át nemrégiben a Kaszás Attila-díjat, Nagy Péter pedig a Vidéki Színházak Fesztiválján nyert díjat az Apák és fiúk című darabban nyújtott alakításáért.

  2017.09.25.
 4. Döntőjéhez érkezett a III. Béla király és kora nyugdíjasok vetélkedősorozata

  Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület januárban – csatlakozva az Árpád-ház programhoz – III. Béla király és kora címmel szellemi vetélkedőt hirdetett valamennyi klubja részére. A versengésre 17 csapat nevezett és a májusi elődöntő során alakult ki a legjobb 6 csapat mezőnye. A nyilvános döntő szeptember 27-én, 9 órakor lesz a Hiemer-ház báltermében.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Székesfehérvár Topotéka