Ezerötszázan vettek részt az idei TESZ Futóversenyen

 Idén immár negyedszer rendezte meg a „Tiszta, Egészséges Székes- fehérvárért” (TESZ) elnevezésű futóversenyt az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK), a Depónia Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a Környezetvédelmi Világnap alkalmából. A vasárnapi sporteseményen több mint kilencszázan teljesítették az egykörös kocogást, majd körülbelül hatszáz nevezett egyéni induló, családi csapat és munkahelyi váltó futott a kategóriánként változó távokon.
2015.06.07. 14:00 |
Idén immár negyedszer rendezte meg a „Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért” (TESZ) elnevezésű futóversenyt az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK), a Depónia Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a Környezetvédelmi Világnap alkalmából. A vasárnapi sporteseményen több mint kilencszázan teljesítették az egykörös kocogást, majd körülbelül hatszáz nevezett egyéni induló, családi csapat és munkahelyi váltó futott a kategóriánként változó távokon. A IV. TESZ Futóverseny résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte.
KÉPGALÉRIA a IV. TESZ Futóversenyről
 Az egészséges életmódra, a sportolás szeretetére, valamint a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet a „Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért” futóverseny. A negyedik alkalommal megrendezett nagyszabású városi sportesemény idén is az Alba Regia Atlétikai Klub rendezésében, Székesfehérvár Önkormányzata és a Depónia Kft. összefogásával valósult meg.
 A futást megelőzően Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere üdvözölte a megjelenteket. „Nagyon örülök annak, hogy idén több mint ezerötszázan indultak a TESZ Futáson. Azt hiszem, kiváló ötlet volt évekkel ezelőtt, hogy az ARAK, a Depónia Kft. és Östör Annamária tanácsnok közös kezdeményezésével elindult ez a futóverseny. A mai létszám is jól mutatja, hogy mekkora sikere van ennek az eseménynek. Ez nem is véletlen, hiszen nap, mint nap láthatjuk, milyen sokan járnak mozogni akár a Bregyó-közbe, vagy a Halesz ligetbe. Köszönöm mindenkinek, aki eljött erre a mai rendezvényre, amely kiváló közösségteremtő alkalom is egyben. Bízom abban, hogy évről évre nagyobb létszámban vesznek részt a TESZ Futáson az érdeklődők.” – mondta Mészáros Attila.
 A köszöntő után a hagyományokhoz hűen, idén is a Depónia Futással indult el a TESZ Futás vasárnap, a Rákóczi úton. Az első 1000 jelentkező, aki egy PET palacakkal adta le nevezését, ajándék pólót kapott a szervezőktől. Az egykörös, 1.2 km-es távon kívül az először beiktatott 4.8 és a 9.6 kilométeres etapon is indulhattak az egyéni futók, a munkahelyi és a családi csapatok. Az esemény jótékony célt is szolgált: egy beteg fehérvári fiatalemberen, Brechler Ottón segíthettek a megjelentek. A program keretében a szervezők közösen tettek meg egy kört Brechler Ottóval.
 A IV. TESZ Futáson idén is megtartották az iskolák közötti versenyt, ahol értékes sportszervásárlási utalványban részesültek a legaktívabb intézmények: minden jelentkező iskola minimum 50 tanuló indulása estén garantált sportszerutalványt kapott. Az 1-8 iskola között a tanulói létszám arányában összesen 180.000 Ft utalványt osztottak szét a rendezők. A versenyen ingyenes számítógépes talpvizsgálattal, futócipő-vásárlási tanácsadással, egészségügyi szűrővizsgálatokkal is várták az érdeklődőket, a futásban elfáradtak pedig ingyenes masszázzsal frissíthették fel magukat.
 A távot sikeresen teljesítők között értékes különdíjakat sorsoltak ki a rendezők a támogatók felajánlásából, a kategóriák 1-3 helyezettjei pedig érmet és további ajándékokat kaptak. Az eredményhirdetésen Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója segédkezett a díjak kiosztásában.